Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
9 september 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Nyx
  • oogschaduw
  • palette
  • swatches
Een MissLipgloss artikel

NYX Sexy Blue Eyes Palette

De meest voorkomende vraag in mijn inbox: “Ik heb blauwe/bruine/groene ogen. Welke kleur oogschaduw kan daar het beste bij?” Er zijn allemaal maniertjes om uit te vinden welke kleuren bij jouw ogen horen, maar persoonlijk vind ik dat je lekker moet gaan spelen. Gewoon uitproberen! Als het lelijk is, haal je het er weer af.

Maar NYX is slim en heeft nu ‘For Your Eyes Only’ paletjes, speciaal voor verschillende oog kleuren. Ik heb zelf de Sexy Blue Eyes. Nope, ik heb geen blauwe ogen, maar ik vond de kleuren in dit palet gewoon het mooiste. In het doosje zitten acht kleuren, in totaal veertien gram.

De verpakking is strak, chic en simpel. Gewoon zoals we gewend zijn van NYX! En handig op te bergen, want je kan de doosjes gewoon opstapelen. In het dekseltje zit een groot spiegeltje, lekker handig! Het enige wat ik mis is een fijn kwastje erbij. Er zit wel een kwastje bij, maar dat is zo’n onhandig schuimrubberen kwastje. Bij mij belandt die altijd meteen in de prullenbak…

De kleuren bestaan uit blauw- en bronstinten. Je kan de twee rijen apart van elkaar gebruiken, maar je kan ze ook gewoon met elkaar combineren. Op het eerste gezicht zou je niet zeggen dat ze bij elkaar passen, maar het is juist hartstikke mooi! Zoals ik al zei: gewoon uitproberen.

De swatches! Ik heb ze gemaakt zonder basis, zonder water en zonder mixing medium.

De bovenste rij bestaat uit erg mooie blauwtinten. De drie linker kleuren zijn echt perfect voor blauwe smokey eyes. De twee rechter kleuren zijn iets lichter. In alle drie zit shimmer, en de donkerste heeft een beetje chunky glitter. Het stoort niet, opzich is het in zo’n hele donkere kleur wel mooi. De oogschaduw is super gepigmenteerd, brokkelt niet en geeft genoeg kleur af in één keer.

De onderste rij bestaat uit allemaal bronstinten. Ook allemaal shimmer en heel erg goed voor overdag. Erg mooi, vooral de tweede van links en de tweede van rechts. Super pigmentatie en prachtige kleuren.

De For Your Eyes Only paletjes kosten negen dollar bij Non Pareil Boutique. Negen dollar is zo’n zes euro vijftig. Mijn conclusie: geen geld voor zo’n mooi palet. De kleuren zijn niet heel apart of bijzonder, maar daarom juist heel goed bruikbaar. Je kan er alle kanten mee op: je kan er smokey eyes mee maken (de donkerblauwe kleuren zijn daar perfect voor), maar de kleuren zijn ook perfect voor een lichte dagmake-up. En ideaal om mee te nemen!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.