14 januari 2017 door Cynthia Schultz 37 reacties
 • micro brow pencil
 • Nyx
 • Review
 • swatch
Een MissLipgloss artikel

NYX Micro Brow Pencil

NYX Micro Brow PencilZoals je weet gebruik ik al jaren elke dag mijn Anastasia Brow Wiz: voor mij het ideale potlood om mijn wenkbrauwen mee bij te werken. Laatst kreeg ik van een van jullie de tip om eens de NYX Micro Brow Pencil te gebruiken, dat zou een goed en goedkoper alternatief zijn. Ik ben hem gaan testen! Is het een goede dupe van Anastasia Brow Wiz?

NYX Micro Brow Pencil

NYX Micro Brow Pencil, €9,89

Er zijn vijf kleuren en dit potlood is ook bij Douglas verkrijgbaar. De prijs is heel aardig: nog geen tientje. Er zit 0.09 gram product in, net zoveel als bij de Anatasia Brow Wiz. Het doosje ziet er netjes uit! Ik heb de kleur Chocolate gekozen.

NYX Micro Brow Pencil

Aan de ene kant van het potlood zit een borsteltje, aan de andere kant het potloodje.

NYX Micro Brow Pencil

En die is écht heel erg dun.

NYX Micro Brow Pencil

Je kan er super precies mee werken en als het ware kleine haartjes tekenen waardoor je je wenkbrauwen heel naturel kan maken.

NYX Micro Brow Pencil

Het resultaat is wat heftig; er komt echt veel kleur van het potlood af! Hij is wat vettiger en zachter dan Brow Wiz, dat valt me meteen op. Chocolate heeft net een wat rodere ondertoon dan mijn wenkbrauwhaartjes, maar dat vind ik in combinatie met mijn (geverfde) haarkleur wel erg mooi. Echt kleine haartjes tekenen gaat niet zo makkelijk omdat het potloodje wat zacht is, maar het resultaat mag er best wezen. Ik vind het wel wat aan de heftige kant, het is lastig om er subtiel mee te werken.

NYX Micro Brow Pencil

Zo dichtbij ziet het er natuurlijk ook altijd wat gekkig uit, zo op een normale afstand oogt het een stuk rustiger.

Ik vind de Micro Brow Pencil geen vervanging van de Brow Wiz, omdat hij toch een wat ander resultaat geeft en anders werkt, maar ik vind hem wél erg fijn en hij werkt echt goed. En de prijs is natuurlijk ook wel echt prettig: hij kost nog geen tientje.

De NYX Micro Brow Pencil is voor €9,89 bij Douglas en de NYX winkel in de Kalverstraat in Amsterdam te koop. Ik heb dit potlood zelf gekocht.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

37 reacties
 1. Boukje

  Welke kleur haarverf haar heb je hier gebuikt? Vind zo mooi!

 2. Laura J

  Fijne review!
  Ik vind deze van Nyx ook niet een 100% dupe, maar wel een oke alternatief.
  Ken je trouwens de nieuwe “Shady Slim Brow Pencil” van LA Girl al? Die vind ik meer in de buurt komen van ABH. Net zo puntig en dun als ABH, maar niet zo vettig als die van Nyx. En zelfs nog goedkoper dan Nyx, dus wat mij betreft echt een aanrader!

 3. Carlijn

  Wat opvallend! Ik denk dat de hardheid van het potlood ligt aan de kleur, want mijn NYX pencil is dus echt vrij hard en dat zorgt voor minder kleur en meer controle. Ik heb een andere kleur, taupe geloof ik? Die is juist heel koel van kleur. Misschien dat het rode pigment het potlood wat zachter maakt?

 4. Nicole

  De kleur zou bij mij niet staan met in combinatie met je haar staat het erg mooi!

 5. anna

  Ik vind het op zich wel mooi, maar de kleur is een beetje rood. Ik geef denk ik toch de voorkeur aan bruintinten, omdat het natuurlijker lijkt.

 6. Bianca

  Als je eenmaal een Anastasia Brow wiz gebruikt, wil je inderdaad nooit meer een ander.

 7. Ellen

  Ziet er goed gepigmenteerd uit, ben ook heel benieuwd naar de andere kleuren!

 8. Mariska

  Het ziet er wel mooi uit vind ik, al weet ik allebei niet hoe ze werken 🙂 Ik heb al tijden een potloodje van Essence en het wenkbrauw setje van Catrice. De kleur vind ik ook wel mooi bij je haar inderdaad 🙂

 9. Eva

  Het eindresultaat vind ik toch erg mooi! Ik ga er ook eens naar kijken.

 10. Sharona

  Ik heb deze sinds een tijdje ook en is meteen mijn favoriete wenkbrauwproduct geworden. Voorheen gebruikte ik poeder maar dit is zo veel sneller en preciezer. Ik heb de Brow Wiz nooit gebruikt, maar als je zegt dat deze zachter is dan de wiz, weet ik in ieder geval zeker dat ik die niet hoef te proberen. Ik vind het puntje van de Nyx versie namelijk al vrij hard. Ondanks dat werkt hij prima en blijft de hele dag goed zitten. Ik raad ‘m zeker aan!

 11. Marlous

  Fijne review! In de close up leek het me wat heftig, maar in het geheel oogt het natuurlijk. Gebruik zelf vaak poeder omdat ik dat wat natuurlijker vind overkomen, maar dit lijkt me ook wel fijn werken.

 12. Loes | Gewoon iets met Loes

  Ik vind ‘m iets te vettig lijken. De kleur is wel een mooie match, denk dat die bij mij ook mooi zou zijn! Fijn dat je het even getest hebt 🙂

 13. rachel

  ik hem een mooi resultaat geven en voor die prijs waarom niet!

 14. Ingrid

  Ik heb zelf ook rood haar dus deze wil ik zeker een keer proberen. Ik vind het lastig om een wenkbrauwpotlood te vinden met een beetje een rode/warme ondertoon. Maar ik kan het voor dit geld wel eens proberen 🙂

 15. hopper

  Voor mij is die van de hema nogsteeds onverslagen. Maar hema als je dit leest, NIEMAND SLIJPT TROUW DE PUNTEN!

 16. Mariëlle

  Ik heb ook die van Anastasia en deze geprobeerd en ik zou toch weer voor deze gaan door de prijs!

 17. Mara

  Deze kleur staat echt mooi bij je haar! Ik ga binnenkort ook kijken naar dit wenkbrauwpotlood, als mijn oude op is. Ik gebruik er nu eentje van Kiko, die vind ik heel fijn! Maar daar kan je ook niet echt haartjes mee tekenen

 18. Nora

  Toen ik deze uitprobeerde vond ik hem inderdaad ook te zacht. Jij bent natuurlijk een pro met wenkbrauwen, maar als ik een te zacht potloodje gebruik zie ik er supersnel uit alsof ik schoensmeer in mijn wenkbrauwen gebruikt heb, haha! Mijn holy grail is de Brow Divine van Nabla. Net zo’n fijn puntje, maar voor mij precies de juiste consistentie en perfecte kleur.

 19. Anne

  Dit ziet er wel fijn uit, ik vind de kleur je ook mooi staan. Het staat goed bij je haar!

 20. Nancy

  Wat een mooie warme kleur! Ik heb ook rood geverfd haar en heb er altijd moeite mee een mooie (bijpassende) kleur te vinden.

  • Fleur

   Toen ik mijn haar nog rood verfde, gebruikte ik voor mijn wenkbrauwen altijd een lippotlood van MAC.

 21. Maaike

  Ik vind het er mooi uitzien. Past inderdaad goed bij je haarkleur!

 22. Anna Gerrie – Beautyonthefarm

  Ik heb sinds kort de Brow wiz en die vind ik erg goed! Deze van nyx klinkt ook goed, al gaat dat vettige vaak niet zo goed met mijn wenkbrauwen.

 23. Priscilla

  Ik vind zo’n rode ondertoon wel mooi. Oogt zachter dan een koelere kleur. Hier was ik al lang naar op zoek dus ga deze zeker uitproberen.

 24. Liset – Beautydagboek

  Ik vind het resultaat erg mooi zo met een rode ondertoon. Het past perfect bij je haar! En de prijs is ook fijn ten opzichte van die van ABH.

 25. Yvonne

  Ik vind het potloodje van Mac ook fijn (in de kleur Lingering, bij mijn blonde haar). Het potlood van Anastasia lijkt me ook prettig maar ik ben bang dat ik dan niet meer anders wil; het is immers niet goedkoop. Bovendien bevalt mijn slechts 2 euro kostende potloodje van de Hema me ook al jaren goed. 🙂 Voor de afwisseling maar eens Nyx proberen!

 26. Femke

  Ik vind het resultaat op je full face foto wel heel erg mooi. Ik heb sinds kort de Brow Wiz en ben meteen groot fan. Daarom zou ik nu deze ook wel eens willen proberen.

 27. Romy

  Het klinkt als een fijn potlood of in ieder geval als een goed goedkoper alternatief voor het andere potlood. Ik vind het resultaat je erg mooi staan!

 28. Irina

  Ik vind het een mooi effect! En vanaf een afstandje lijkt het helemaal niet zo heftig ^^

 29. Syl

  Als een chocolade kleur al zo rood uitvalt is het niets voor mij… ik wil bruin
  Maar omdat jij nu rood haar hebt, staat het jou wel.

  • Marieke

   Probeer Ash Brown dan!

  • Yolan

   Er zijn koelere tonen ook hoor 😛 Ikzelf heb donkerbruin haar zonder warme tonen en gebruik deze in ‘Ash Brown’

 30. T- Dromenoverboeken.

  Wat is die onderste foto mooi! Jij bent echt zo knap.^^
  Ik denk dat ik dit skip. Gebruik al een tijdje minder make-up en het bevalt me wel goed. Ook moet ik dit jaar eerst iets opmaken voordat ik weer iets nieuws mag kopen. hmmm… ik heb het nu niet nodig, maar ga het wel noteren. Wel lekker goedkoop namelijk! (:

 31. Matanja

  Ik vind de kleur wel mooi bij je staan!
  Staat idd goed bij je haarkleur.
  Ik zal deze ook gaan aanschaffen in mijn kleur want 9,89€ is niet duur voor een wenkbrauwpotlood.