Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
14 juni 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Nivea Oil & Gel douches

Ik ben gek op douchen en gek op allerlei spullen voor onder de douche! Ik heb de afgelopen weken de doucheproducten van Nivea geprobeerd. Sunny Melon & Oil, Lemon & Oil, Waterlily & Oil en de Natural Oil.

De vier producten! De drie ‘… & Oil’ producten zijn hetzelfde, maar met andere geurtjes. De rechter fles is een totaal ander product.

Eerst de Lemon & Oil! Deze douchegels kosten 4,95 bij de drogist, maar in webshops vanaf 2,69. Dat scheelt nogal wat! Ik vind de verpakking leuk, omdat je die bolletjes er door heen kan zien! Het heeft een frisse uitstraling, en de fles is ook praktisch omdat je er in kan knijpen, zo kan je elk beetje er uit halen. Je kan hem alleen niet goed op de kop zetten om het laatste beetje product er uit te krijgen, ik prefereer altijd producten die ‘op de kop’ staan, dus met de dop onderaan. Net wat handiger!

De bolletjes ziet zijn dus pareltjes met olie er in! Ik vind het er leuk uitzien. Wanneer je de douchegel op je huid aanbrengt en inmasseert, knappen de bolletjes vanzelf.

De bestanddelen. Ah, jammer, wel SLES (lees daar hier meer over). Er zit ook vrij veel parfum in, en daarvan gaat de douchegel dus zo heerlijk fris naar limoen ruiken! Er zit dus olie in zoals ook op de verpakking staat, zoals zonnebloem- en castorolie. Maar dit zit in veel ‘normale’ douchegels ook. Het is dus niet specifiek een olie-douchegel, meer een gewone douchegel. Ruikt heerlijk, schuimt goed, laat je huid wel wat droog achter na het douchen. Niet echt heel bijzonder maar die geur is wel héél lekker fris en verkwikkend!

Dan Waterlily & Oil, die lekker zoet naar bloemen ruikt.

Het product is vrijwel hetzelfde als de Lemon & Oil versie.

Sunny Melon & Oil is mijn favoriet qua geur, het ruikt echt puur naar meloen! Heerlijk!

En ook deze is qua basis hetzelfde. Ik vind de douchegels dus niet heel erg bijzonder maar ze ruiken heerlijk!

Als laatste de Natural Oil! Dit is echt een douche olie, die voor 55% uit olie bestaat. Maar dan denk ik, als je iets verkoopt als olie, waarom is dan maar de helft olie?

4,49

‘…verandert in een zijdezacht schuim,’ er zit dus wel zeep in.

Goed, wat zit er in? Soja olie en ricinus olie, voor de rest bestanddelen die geen olie zijn. MIPA Laureth Sulfate is vergelijkbaar met SLES. Ik moet wel zeggen dat ik deze véél fijner vind dan de andere douchegels! Het is echt een olie die een beetje gaat schuimen, maar wel heel zacht op je huid blijft. Voelt heel lekker, ruikt heerlijk (echt zo’n zachte Nivea geur), en deze gebruik ik echt heel graag. Mijn huid voelt ook niet droog aan omdat het door die oliën wel gevoed wordt, denk ik.

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.