12 januari 2017 door Cynthia Schultz 36 reacties
 • kwast
 • kwasten
 • Review
 • Test
Een MissLipgloss artikel

Nieuwe The Body Shop kwasten

The Body Shop kwastenThe Body Shop ken je als een merk dat veel bezig is met dieren- en mensenrechten. Daarnaast hebben ze natuurlijk erg fijne en mooie beautyproducten! Net nieuw is een compleet nieuwe cruelty-free kwastenset die duurzaam geproduceerd is. Op het gebied van kwasten ben ik altijd mega kritisch, dus tijd om deze nieuwe varianten van The Body Shop te testen!The Body Shop kwasten

De nieuwe kwasten zijn 100% cruelty-free, wat er onder andere op neerkomt dat de haren van synthetisch materiaal zijn gemaakt. Ik weet dat veel mensen hier tegenwoordig naar op zoek zijn. Een mooie ontwikkeling, want ‘vroeger’, toen ik net begon met bloggen over beauty, wilde iedereen juist per se kwasten van echt dierenhaar omdat dat beter zou zijn. Inmiddels zijn kwasten met synthetische haren minstens zo goed, soms beter.

Naast dat ze cruelty-free zijn, zijn de kwasten duurzaam geproduceerd van FSC hout. Wat je wellicht al is opgevallen is dat de haren grijs zijn, dit komt doordat ze een coating hebben van houtskool. Hierdoor blijven ze langer schoon én gaan ze langer mee. Wat een goed idee, daar heb ik nog nooit van gehoord.
Ik vind de kwasten er mooi uitzien, heel chic en anders dan andere kwasten die ik heb. De combinatie van het donkere hout met de grijze haren is erg mooi.

De prijzen zijn écht goed. Deze variëren tussen €10 en €16 en in totaal zijn er negen kwasten. Mocht je voor de hele set gaan, dan ben je €115 kwijt.

The Body Shop Fan Brush, €13

 

The Body Shop kwasten

Fan brushes gebruik ik niet zo vaak, je kan deze gebruiken om bijvoorbeeld highlighter mee aan te brengen of om fallout zachtjes weg te vegen. Deze is vrij dun en de uiteinden van de haren zijn héél zacht.

The Body Shop Pointed Highlighter Brush, €14

The Body Shop kwasten

Dit is een kwast die ik wel echt veel gebruik om mijn highlighter mee aan te brengen. Het is fijn dat hij wat kleiner is, maar toch heel vol qua haren. De haren zijn lekker stevig, maar zacht genoeg aan de uiteinden. Deze werkt echt prettig en blijft zeker in mijn kwastencollectie.

The Body Shop Slanted Blusher Brush, €14

The Body Shop kwasten

The Body Shop kwasten

Zo’n kwast gebruik ik het liefst voor mijn blush! De haren zijn wat aan de (te) stevige kant, maar na een paar weken gebruiken worden ze wat soepeler. Doordat de haren aan de uiteinden zo zacht zijn pakken ze makkelijk genoeg blush op. Fijn is deze!

The Body Shop Buffing Brush, €16

The Body Shop kwasten

The Body Shop kwasten

Ik gebruik nu vooral een beautyblender om mijn foundation aan te brengen, maar als ik er een kwast voor gebruik is het een bufferkwast. Top dus dat deze in de collectie zit. Deze werkt echt top, al vind ik hem wel aan de kleine kant. Van mij hadden er twee keer zoveel haren in mogen zitten!

The Body Shop Contouring Brush, €16

The Body Shop kwasten

The Body Shop kwasten

Met deze kwast kan ik niet zoveel. Het is een contourkwast, maar ik gebruik het liefst daar een gewone blush- of poederkwast voor. Kwalitatief is het wel een mooie kwast, maar ik gebruik hem niet.

The Body Shop oogschaduwkwasten, €10 & €11

The Body Shop kwasten

Dan de kwasten voor de ogen! De Eyeshadow Blending Brush (€11), Eyeshadow Crease Brush (€11), Eyeshadow Smudging Brush (€10), Eyeliner Brush (€10)

The Body Shop kwasten

Ik vind deze kwasten zo goed werken! Ik gebruik de crease brush vooral om de eerste kleur in mijn arcadeboog aan te brengen en de blending brush om alles mooi te blenden. De smudging brush is handig om kleur aan te brengen langs mijn wimperrand. De eyeliner brush vind ik niet fijn werken: de haren zijn te lang en niet stevig genoeg. Ik mis nog een ‘gewone’ oogschaduwkwast waarmee je grotere vlakken kan inkleuren.

The Body Shop kwasten

Ik ben verrast door deze kwasten! De kwaliteit is echt heel goed en de keuze vind ik ook wel aardig. Ik zou er zelf nog een goede eyelinerkwast in willen hebben en een gewone oogschaduwkwast. De haren zitten goed vast en vallen ook tijdens en na het wassen niet uit.

Deze nieuwe kwasten van The Body Shop zijn bij alle filialen en online te koop. Ik heb deze kwasten gekregen.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

36 reacties
 1. Marloes

  Ik ben benieuwd! Lijken me fijne kwasten!

 2. Melisa

  Ik ben wel benieuwd geworden naar deze kwasten. Ik ben toevallig nog opzoek naar een fanbrush en een blendingbrush, dus wie weet worden deze twee het wel!

 3. Carolien

  Cynthia, trek je van mij vooral niets aan. Doe wat je goed lijkt. Maar graag wil ik toch opmerken dat jij heel veel (zo niet alles) schrijft over producten die he gekregen hebt. Het lijkt onderhand wel een grote reclamespot. Naast het feit dat beauty steeds minder belangrijk lijkt op deze site, een belangrijke reden om zolangzamerhand af te haken hier. Maar succes verder met je nieuwe koers.

 4. Yvonne

  Ik heb nog een oude kwast van TBS, uit de tijd dat ik er werkte. Dat was van 2000 tot 2007…en die kwast werkt nog steeds top. Kun je nagaan…! 🙂 Deze kwasten zien er ook veelbelovend uit. Sinds kort heb ik de buffing brush van Real Techniques, uit de Core-collectie. Die vind ik heel fijn! Stukken beter zelfs dan de Expert face brush.

  • Cindy

   Ik heb ook al zeker 10jaar een kwast van The Body Shop, een eyeshadow belending brushes. Gebruik deze elke dag en is nog helemaal prima!

 5. Syl

  Ik heb ze in de winkel gevoeld en ze lijken mij prima.

 6. Iris

  Wauw, ik vind de kwasten echt heel mooi! Ik heb nu ook twee kwasten van Body Shop en daar ben ik nog steeds heel blij mee. Ook wel benieuwd naar deze.

 7. Britt

  Oeh, ze klinken goed zeg, eens naar kijken wanneer ik weer bij een Body Shop in de buurt kom!

 8. Silke Saudemont

  Zo’n dunne eyelinerkwastjes zijn écht fijn om te gebruiken met een cake eyeliner! Ik moest vroeger ook niks van die kwastjes weten, tot ik hem gebruikte met mijn MUD cake eyeliner, de mooist strakste wing krijg ik daarme 😀

 9. Sam

  Kijk, daarom lees ik graag je reviews: goed geschreven en mooie foto’s!

 10. Nicole

  Ze klinken erg fijn! Er zitten ook veel type kwasten bij die ik dagelijks gebruik. Wel jammer van de eyeliner kwast.

 11. Laura J

  Hier zit wel wat moois tussen zo te zien!
  Wel jammer dat de Buffing brush aan de kleine kant is (ik heb ze liever ook iets groter), want de kwaliteit ziet er verder wel goed uit.

 12. Loes | Gewoon iets met Loes

  Dat ziet er goed uit allemaal! Die contouring brush ziet er een beetje grappig uit, ik zou ook niet weten wat ik daar mee moest. Fijn dat je alle kwasten los kunt bestellen. Mijn collectie is momenteel al redelijk compleet, maar mocht er een kwast aan vervanging toe zijn, dan is dit zeker een goede optie!

 13. hillybillybeauty

  Ik, als Body Shop Freak, wil deze natuurlijk een keer aanschaffen! Na het lezen van je review al helemaal 😉

 14. jeapiebel

  Ik ben niet verrast, op de een of andere manier geloof ik in The body shop producten. De kwast straalt ook kwaliteit uit. Lijkt mij heerlijk in het gebruik. Hmmm

 15. Nora

  Eén van mijn lievelingskwasten is van TBS – een ontzéttend oude, gigantische, suuuperzachte poederkwast die voor ik hem kreeg praktisch al tien jaar van mijn moeder was geweest. Soms beloof ik mijzelf ook naar de andere kwasten in hun collectie te kijken, maar ik vergeet het steeds. Goede reminder dit!

 16. anna

  Wat een prachtige kwasten, ze zien er heel fijn en stevig uit! En ohh, zo’n highlighter kwast ben ik nog naar op zoek. Fijne review!

 17. Anne

  Ze zien er zeker goed uit en vooral die kwast voor de highlighter! Ik ga daar zeker even naar kijken de volgende keer als ik een hun winkel kom!

 18. rachel

  die zien er heel mooi uit en voor een mooi prijsje

 19. Svenja

  Wat een mooie set kwasten! De meeste klinken ook heel erg fijn en goed! De prijzen zijn ook lekker betaalbaar, ideaal!

 20. Irina

  Ik vind ze er echt super mooi uitzien!

 21. Desirée

  Ik was ook heel positief verrast door deze kwasten. De bufferkwast en highlighterkwast zijn hier favorieten <3

 22. Mariëlle

  Ik vind ze er niet bijzonder mooi uitzien, maar het gaat natuurlijk ook om de werking en om het vegan verhaal 🙂

 23. Mieke

  Oh yes, heerlijk dat goede kwasten beter verkrijgbaar zijn (ben ook flink te spreken over de nieuwe kwasten van de Etos). Deze zien er schitterend uit en je klinkt ook heel positief. Ik ga zeker even zoeken naar die pointed hoghlighter en misschien wel wat oogschaduwkwasten of de bufferkwast.

 24. Susan

  De kwasten klinken echt fijn! Mooie prijsjes ook.

 25. Ingrid

  WoW! Klinkt goed! 🙂

 26. T

  Mooie review! Ben zelf vooral benieuwd naar de laatste twee oogschaduw kwasten.

 27. Femke

  Ik ben positief verrast. De kwasten klinken fijn. Toch ben ik wel een sucker voor mooie vormgeving en heel erg mooi vind ik de kwasten nou ook weer niet. Jammer inderdaad dat er geen gewone oogschaduwkwast bij zit.