Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
3 september 2008 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Nieuwe pil

Veel meisjes zijn aan de pil, vaak niet eens als voorbehoedsmiddel maar zodat ze hun menstruatie kunnen regelen of zodat ze minder last hebben van buikpijn, rugpijn en andere klachten die met menstruatie meekomen. Maar nu is er de YAZ 24+4 pil! En deze pil schijnt heel wat fijner te zijn dan de ‘gewone’ pillen.

Het verschil in de pil is dat je niet zoals bij de gewone pil een stopweek hebt, maar je slikt de pil gewoon constant door. Na 24 pillen slik je 4 pillen die niet werken en daarna begin je meteen met een nieuwe strip, in plaats van 21 dagen een pil en 7 dagen een stopweek. Veel makkelijker lijkt mij, want zo vergeet je niet meer wanneer je precies je pil in moet nemen! Onderzoek heeft uitgewezen dat ruim 26% van de vrouwen de pil wel eens vergeet. Wel handig dus, zo’n pil! Er zijn nog een aantal fijne voordelen aan de YAZ pil. Zo heb je minder last van buikpijn, rugpijn en hoofdpijn (en de andere vervelende klachten die het maandelijkse feestje met zich meebrengt) en je menstruatie is korter! In Amerika is de YAZ pil al twee jaar verkrijgbaar en is daar een groot succes.

(De TV-commercial in de VS)

Het lijkt mij fijn om te weten dat deze nieuwe pil er is, zeker wanneer je elke maand met een warme kruik op de bank ligt omdat je wéér buikpijn (of hoofdpijn, rugpijn) hebt en chagrijnig bent… Lijkt het je wel wat? Ga dan eens naar je huisarts en ga na of dit misschien dé pil voor jou is! Het is (nog) niet bekend hoe duur de YAZ pil is, maar daar ga ik zelf nog even achteraan. To be continued, dus!

Trouwens… Misschien hebben we dan wel geen last meer van buikpijn en hoofdpijn, maar ik vind dat we dan nog wel als we ongesteld zijn zonder uitleg een bak Ben & Jerry’s mogen opeten. Toch?!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.