30 november 2016 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • geurkaarsen
 • interieur
 • locht
Een MissLipgloss artikel

Nieuwe LOCHT

LOCHTIn mei van dit jaar vertelde ik je over mijn nieuwe favoriete geurkaarsen van het Groningse LOCHT. Met LOCHT gaat het goed: het leuke kleine merk heeft hun collectie uitgebreid en toen ik laatst bijna door mijn kaarsjes heen was, besloot ik wat dingen te bestellen. Zo zijn er nu grotere kaarsen naast de kleine potjes, er zijn meer geuren én er zijn ook geurdiffusers en interieurspray.

In deze blogpost lees je alles over LOCHT. LOCHT is een Gronings merk met geurkaarsen. Handgemaakt, handgegoten, handbedacht 😉 Ik liep er ongeveer een jaar geleden tegenaan in de Groningse winkel Kokotoko en sindsdien ben ik om. Wat een mooie en vooral heerlijk ruikende kaarsen!

Toen ik nieuwe kaarsjes ‘nodig had’ omdat ze op begonnen te raken, was het tijd om wat nieuwe dingen te bestellen. Op Instagram had ik al gezien dat de collectie uitgebreid was, tijd om daar wat dingen van te proberen! Ten eerste is de geurcollectie enorm uitgebreid. Waar LOCHT eerst maar een aantal geuren had, zijn er nu maar liefst zeventien! De geuren zijn:

 • Linnen
 • Schoon
 • Thuis
 • Woud
 • Lindebloesem
 • Magnolia
 • Sandelhout
 • Rozemarijn
 • Basilicum
 • Oranjebloesem
 • Vijg
 • Salie
 • Pompelmoes
 • Bergamot
 • Lavendel
 • Amandel
 • Ceder

Had het merk eerst alleen de kleine bruine potjes geurkaarsen met 25 branduren (€12,95), nu zijn ze er ook in L, die heeft 40 branduren en kost €18,95 en ook is er XL, die heeft 60+ branduren en kost €39,95. Het zijn nog steeds mooie prijzen en je kan je favoriet dan gewoon in een grotere glazen pot bestellen. Wat een goede stap!

Naast deze uitbreiding zijn er nu ook geurdiffusers in alle geuren, deze kosten €15,95 (ongeveer twee tot drie maanden werkzaam). Ook zijn er interieursprays in alle geuren, deze kosten €13,95.

LOCHT handgegoten sojakaarsen

LOCHT

Hier zie je de vier nieuwe kaarsen. Natuurlijk zit mijn favoriet oranjebloesem daarbij, die vind ik het lekkerst van allemaal en daar is het voor mij ook allemaal mee begonnen een jaar geleden. Ik was meteen verliefd op deze kaars en brand hem nu regelmatig. Ik kocht van oranjebloesem een grotere omdat ik die gewoon zó lekker vind.

Ook heb ik thuis, die LOCHT zelf omschrijft als ‘zoet, zwoel, fijn, warm, binnen’. Een combinatie van kruiden, mos en hout. Ik vind hem heel kruidig en pittig, maar ook warm en gezellig. Deze ruikt vrij sterk en is echt aanwezig in huis, ik houd daarvan.

Linnen omschrijft het merk zelf als ‘fris, houtig, zee, vroeger, bloemig, fijn’, geurt naar citrus, mos en bladeren. Daar kan ik zelf maar weinig aan toevoegen. Het is een hele frisse, schone geur die me doet denken aan schone was. Maar dan nog lekkerder.

Een kleine LOCHT heb ik in de geur Bergamot en die ruikt precies naar bergamot. Fris, citrus en toch een tikje kruidig. Erg lekker, en een simpelere geur dan de andere geuren die ik heb.

LOCHT geurdiffuser

LOCHT

Ik ben niet alleen gek op geurkaarsen, ik vind het ook erg lekker om geurstokjes in huis neer te zetten. Vooral in kleinere ruimtes, zoals de wc en de badkamer, komen dit soort producten enorm tot hun recht. In grotere ruimtes kan je ze natuurlijk ook gebruiken, maar dan ruik je ze gewoon wat minder sterk.

De geurdiffuser is er in alle zeventien geuren en ze gaan volgens het merk zo’n twee tot drie maanden mee. Zo lang heb ik ze nog niet, dus dat kan ik nog niet beoordelen. De bijgeleverde rotan stokjes zet je in de fles en dan zet je die op een plek waar je de geur wilt verspreiden. Mijn favoriet, oranjebloesem, heb ik op de eetkamertafel gezet. Het flesje ziet er mooi uit in de stijl van de geurkaarsen, van mooi donker glas. Er komt een goede, sterke geur vanaf die ik in de hele woonkamer ruik! Terwijl dit toch een wat grotere ruimte is.

LOCHT Interieurspray

LOCHT

Als laatste kreeg ik als cadeau van Martine een interieurspray in vijg. Deze spray kan je in huis gebruiken voor een instant lekkere geur in huis. Op het toilet, maar ook gewoon in de woonkamer of slaapkamer. Waar je maar wilt. Twee of drie keer sprayen en het ruikt heerlijk. Geen geurkaars nodig. Je kan zo’n 600 keer sprayen met een flesje, dus bij dagelijks gebruik doe je er maar liefst (bijna) een jaar mee.

Vijg is een erg lekkere geur. Ik ben sowieso al een vijgenliefhebber, dus dat was een goede keuze. Fruitig, maar niet te zoet. Eerder poederig. De geur blijft lekker hangen. Niet uren of de hele dag, maar wel ‘even’. De sprays zijn niet geschikt om als parfum te gebruiken of om op textiel te sprayen.

 

Ik ben nog meer van LOCHT gaan houden. De geuren zijn zo lekker, de kwaliteit van de producten is zo goed en ik vind het leuk dat het met de hand gemaakt is én dat het uit Groningen komt. Je bestelt de LOCHT producten hier.

Ik bestelde deze producten zelf. Van LOCHT kreeg ik wat extra’s cadeau, als bedankje.

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.