24 december 2016 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • clinique
 • clinique Pep-Start 2-in-1 Exfolating Cleanser en de
 • clinique Pep-Start Hydroblur Moisturizer
 • huidverzorging
Een MissLipgloss artikel

Nieuwe Clinique Pep-Start producten

Clinique Pep-Start

Begin dit jaar was ik al erg blij met de Clinique Pep-Start Eye Cream, een oogcreme die het gebied rond mijn ogen verfrist en hydrateert. De lijn is nu uitgebreid met de Pep-Start 2-in-1 Exfolating Cleanser en de Pep-Start Hydroblur Moisturizer. Omdat ik zo blij was met de oogcreme, review ik vandaag ook de rest van de lijn.

De Pep-Start lijn bevat producten die multitasken en ze zijn vooral ideaal voor ’s ochtends omdat ze je huid echt even een boost geven. Ze werken snel, makkelijk en geven meteen resultaat, maar werken ook op de langere termijn.

Je kent Clinique: alles is 100% parfumvrij en het merk gebruikt geen stoffen waarvan bekend is dat ze de huid kunnen irriteren. Daarnaast testen ze ieder eindproduct 12 keer op 600 mensen. Als er maar één allergische reactie is onder de 7200 testgevallen, beginnen ze helemaal opnieuw met de formule.

 

Clinique Pep-Start 2-in-1 Exfoliating Cleanser

Clinique Pep-Start

Clinique Pep-Start 2-in-1 Exfoliating Cleanser, €19,50

Eerst de nieuwe Clinique Pep-Start 2-in-1 Exfoliating Cleanser. Volgens Clinique reinigt en verfrist deze verkwikkende, olievrije schuimende gelcleanser direct, de combinatie van fysische en chemische exfolianten maakt de huid glad en zacht. Dit maakt het een perfecte basis voor een snelle  make-up zodat jij snel verder kunt met het drukke schema van de dag die voor je ligt.

Deze reiniger bevat een combinatie van reinigende en exfoliërende ingrediënten waardoor dode huidcellen worden verwijderd en je huid fris, schoon en zacht wordt. Volgens Clinique wordt je huid niet droog en stroef.

Clinique Pep-Start

Dit zijn de bestanddelen. Een aantal licht Clinique toe:

 • sodium coco pg-dimonium chloride fosfaat: een fosfolipide complex uit kokosnoot met een milde, reinigende werking
 • acetyl glucosamine en salicylzuur: deze ingrediënten verweken de verbindingen tussen de dode huidcellen onderling zodat het vernieuwingsproces normaler en regelmatiger kan verlopen. Door de huidcellen te helpen het huidoppervlak te bereiken verbetert de huidstructuur, raken poriën niet verstopt en kunnen hierop volgende producten beter door de huid worden opgenomen, waardoor ze dus effectiever zijn.
 • silicia en bamboe extract: deze zeer fijne, kleine en milieuvriendelijke deeltjes ontdoen de huid van dode huidcellen.
 • papaya extract: dit natuurlijke enzym zorgt voor een chemische exfoliatie en maakt de huid glad zonder irritatie.
 • laminaria saccharina extract: dit ingrediënt normaliseert de talgproductie.
 • sucrose en cafeïne: een combinatie van kalmerende stoffen die de huid rustig maakt.
 • sodium hyaluronate en glycerine: zeer effectieve, lichtgewicht, vochtverzorgende ingrediënten die het vochtpeil van de uitgedroogde huid op peil brengen.
 • palmitoyl tripeptide-1 en palmitoyl  tripeptide-7: wanneer ze gecombineerd worden zorgen deze krachtige peptiden voor de stimulatie van de collageenaanmaak en de aanmaak van hyaluronzuur.

Wat Clinique niet toelicht, is dat SLES de ‘grootste’ reiniger is in dit product en dat dit wel degelijk wat uitdrogend werkt. Ik vind dat wel jammer, er zijn zulke goede alternatieven voor deze nog vrij heftige reiniger.

Ik vind de reiniger prettig. Er zitten hele kleine scrubdeeltjes in die niet al te hardnekkig schuren en na het verwijderen voelt mijn huid niet strak of droog aan, maar juist glad en stralend. Een nadeel vind ik wel dat die kleine scrubdeeltjes zó klein zijn, dat ze wat lastig te verwijderen zijn. Een washandje is geen overbodige luxe en dan nog kost het best wat tijd. Voor een product dat je toch meestal ’s ochtends onder de douche gebruikt vind ik dat wel een tikje onhandig.

Clinique Pep-Start Hydroblur Moisturizer

Clinique Pep-Start

Clinique Pep-Start HydroBlur Moisturizer, €22

Nieuw is ook de Clinique Pep-Start Hydroblur Moisturizer, een lichtgewicht vochtverzorger die de huid de hele dag prept voor make-up, imperfecties verdoezelt en de talgproductie reguleert. Deze vernieuwende formule geeft volgens Clinique een vochtboos met matte finish en de power van de nieuwe HydroBlur techniek. Fijne lijntjes, rimpeltjes en vlekjes worden verdoezeld en de huid wordt fluweelzacht.

Van de HydroBlur Moisturizer heb ik geen INCI-lijst met ingrediënten, maar wel de uitgelichte bestanddelen die Clinique zelf benoemt en uitlegt:

 • HydroBlur blend: deze cocktail van ingrediënten zorgt dat de formule zich gemakkelijk over de huid laat verspreiden en helpt imperfecties verdoezelen. Clinique vermeldt hierbij niet dat het om siliconen gaat, maar ik weet zeker dat de basis siliconen zijn. 
 • laminaria saccharina extract: een bruinwier dat helpt de talgproductie normaliseren, zodat talg zich niet in de poriën kan ophopen en het hele gezicht niet gaat glimmen.
 • algen extract/hypnea musciformis (algen) extract/ gellidiela acerosa (algen)extracT: deze botanische extracten van algen hebben een ontstekingsremmende werking en een bewezen kalmerende en verzachtende werking op de huid.
 • cafeïne: een kalmerende stof die irritaties tegengaat.
 • trehalose, sodium hyaluronate, gluycerine: effectieve vochtverzorgende ingrediëmnten die de huid vol, soepel, stevig en comfortabel maken.
 • vitamine E: deze belangrijke vitamine zorgt oor een gezond uitziende huid omdat hij schade door vrije radicalen helpt bestrijden en beschermt tegen de dagelijkse vijanden van buitenaf.
 • argireline (acetyl hexapeptide-8): deze rimpelreducerende peptide stimuleert nieuwe collageenaanmaak door de huid opnieuw op te bouwen vanaf het beginpunt van de rimpel, en vermindert daarmee in de loop der tijd zichtbaar de aanwezigheid van lijntjes en rimpeltjes.
 • siegesbeckia orientalis extract: verkregen van de bladeren van een plant uit Madagascar – dat collegenase afremt, het verwoestende enzym dat een goede collageenstructuur als het ware opeet en de natuurlijke ondersteuning van de huid verzwakt.

Ik weet dus niet hoe de INCI-lijst eruit ziet, maar op basis van de omschrijving van het product én van hoe het voelt op mijn huid, weet ik zeker dat het op basis van een mix van siliconen is. Siliconen maken de huid glad, voelen zijdezacht aan (al heb ik een hekel aan dat gevoel) en zijn een ideale primer voor make-up omdat het letterlijk een glad canvas van je gezicht maakt maar make-up niet alleen beter op blijft zitten, maar er ook mooier op uitziet.

Clinique Pep-Start

De HydraBlur Moisturizer kan je als dag- en nachtverzorging gebruiken, maar je kan hem ook gebruiken als primer. Als je dit als dagcreme gebruikt, hoef je dus geen make-up primer meer te gebruiken en dat is wel erg handig. Maar: er zit geen SPF in. Dat moet je dus nog apart smeren!

Ik houd niet van deze textuur. Het doet me denken aan siliconenkit! Veel mensen vinden die zachte, subtiel rubberachtige textuur van siliconenproducten heel prettig, maar ik houd er echt niet van. Er zitten veel voordelen aan, maar het is niet wat voor mij. Daarnaast had ik het echt een plus gevonden als deze creme in een tubetje of pompje zat – een potje is per definitie minder hygiënisch en een tubetje of pompje werkt gewoon makkelijker en sneller. En je kan het makkelijker meenemen.

Clinique Pep-Start Eye Cream

Clinique Pep-Start

Clinique Pep-Start Eye Cream, €25,90

Deze oogcreme is lichtgewicht, verfrist de vermoeide huid rond je ogen. Ook verheldert en egaliseert het en zwellingen worden binnen drie seconden vermindert zodat je oogopslag frisser en wakkerder is. Je huid is geprept voor make-up! Dat klinkt precies als wat ik zoek in een oogcreme. Ik gebruik niet altijd een speciale verzorging voor onder mijn ogen, maar ik wil wel graag iets dat mijn vochtwallen in de ochtend snel vermindert, hydrateert zodat fijne droogtelijntjes verdwijnen en een goede basis voor make-up is natuurlijk ook ideaal.

Deze creme heb ik begin dit jaar uitgebreid gereviewed, check het artikel hier!

Clinique Pep-Start

Clinique Pep-Start

Hier zie je de texturen van de producten goed. De Cleanser is vrij vloeibaar, transparant en heeft kleine, fijne scrubdeeltjes. Als dit in aanraking komt met water, gaat het schuimen. De HydroBlur Moisturizer heeft een textuur als een make-up primer met siliconen. De Eye Cream is een luchtige, dunne creme.

De nieuwe Clinique Pep-Start producten zijn al even te koop bij de parfumerie. Ik heb deze producten gekregen.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.