Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
7 januari 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • new york
  • reizen
Een MissLipgloss artikel

New York, New York

New York komt heel dichtbij… Over vijftien dagen zit ik in het vliegtuig *zoef* naar The Big Apple. Ik vertelde jullie al over mijn NY Moleskine boekje, en ik wil jullie vandaag laten zien wat ik er al mee gedaan heb. Nog niet echt veel, maar ik kan er nu wel meteen bij vertellen wat ik allemaal ga doen in New York.

De reis naar NY is een studiereis, ik ga met 19 studiegenoten en twee docenten. Het is echt al supersnel en ik heb er enorm veel zin in! Maar stiekem vind ik het ook wel eng. Voor het eerst ga ik ‘zo ver weg’, en na al dat gedoe met die mislukte aanslag in een vlucht naar de VS zijn alle veiligheidsmaatregelen een stuk strenger geworden. Zo worden alle passagiers die naar de VS gaan onderworpen aan een Full Body Scan, en andere veiligheidsmaatregelen worden verlengd, zoals dat je als passagier maar één stuk bagage mee mag en je wordt twee keer gecontroleerd voor je het vliegtuig in gaat. Ook las ik op Twitter dat er in het vliegtuig niet gebruik gemaakt mag worden van elektrische apparatuur, zoals iPods, laptops en eBooks. Ik hoop dat het op 22 januari een stuk minder streng is en dat ik wel fijn gebruik mag maken van mijn iPodje en dat ik wel een filmpje mag kijken. Het is zo’n acht uur vliegen en ik heb natuurlijk ook niet voor niks mijn eBook aangeschaft… Maar ik weet nu niet zeker of dit klopt, ik hoor namelijk verschillende dingen.

Maar goed… over naar the fun part! Mijn verblijf in New York!

Op een kaartje in het Moleskine boekje heb ik een overlay vel geplakt die bij het boekje zat, en heb ik een aantal dingen aangestipt die rond ons hotel zitten. Je kan zien dat we echt op een super locatie zitten, vlakbij Central Park, Times Square, Fifth Avenue…

En hieronder ons schema voor de dagen dat we in NY zijn. Niet alles is al definitief, er zal misschien nog geschoven worden of dingen toegevoegd.


Vrijdag landen we rond een uur of zes ’s avonds in New York. Voordat we een keer in het hotel zijn, is het al wat later op de avond, dus we zullen dan niks meer gaan doen, hooguit wat eten. Op zaterdag gaan we ‘acclamatiseren’ zoals onze docenten dat noemen. Een wandeling door Manhattan om te leren hoe de straten in elkaar zitten, hoe alles er uit ziet en natuurlijk om even te wennen aan die enorme grote en drukke stad. Dus deze dag is echt een beetje ‘om er in te komen.’
Op zondag begint de ‘echte week’. Zondag is de dag van mijn groepje, van ‘The Big Dream’. ’s Ochtends bezoeken we Ellis Island, het eiland waar eind 19e en begin 20e eeuw alle immigranten New York binnenkwamen. We bezoeken dan ook meteen het Vrijheidsbeeld, die je natuurlijk gezien moet hebben als je NY bezoekt. Zoals ik er onder heb gezet leek het mij tof om met de metro via Grand Central Station te gaan, dat is ook echt een bezienswaardigheid in NY. Het is ook de plek waar de allereerste scene van Gossip Girl werd opgenomen!

’s Avonds gaan we naar het hoogste gebouw van de stad, het Empire State Building. Wat we ’s middags gaan doen is nog niet helemaal duidelijk.
Op maandag is het thema ‘The Money Machine’ en dan gaan we naar de Federal Bank voor een ‘goudstaven tour’. Resting 50 feet below sea level, on the solid bedrock of Manhattan island, the Fed’s vault contains billions of dollars worth of gold. Learn about the history of gold and find out about the unique role of the New York Fed in storing and safeguarding the precious metal.
Ik ben heel benieuwd hiernaar, kan me er maar moeilijk iets bij voorstellen. ’s Middags krijgen we een rondleiding bij Reuters, een persbureau en aansluitend  krijgen we een tour bij de megagrote NBC studio’s. ’s Avonds heeft dit groepje een heel leuke ontmoeting kunnen regelen met Freek Staps, correspondent bij het NRC vanuit New York. Wij kregen een poos geleden een gastcollege van hem en in New York gaan we een hapje met hem eten. Dit gaat wel een hele toffe dag worden, heel journalistiek!

Dinsdag draait om het thema ‘The Melting Pot’ en wat er in mijn boekje staat over deze dag is niet compleet. ’s Ochtends gaan we namelijk naar het gebouw van de Verenigde Naties, waar we een rondleiding krijgen. ’s Middags bezoeken we in Chinatown het Downtown Community Television Center en Little Italy, ’s avonds gaan we naar een basketbalwedstrijd, The Knicks vs Minnesota in Madion Square garden, een van de bekendste sporthallen ter wereld. Heel erg gaaf, het komt ook vaak voorbij in series (Friends bijvoorbeeld), lijkt me een hele ervaring om dat in het echt te zien.
Op woensdag is het thema ‘New Views’, ’s ochtends gaan we een New Views tv-tour doen! Met een bus gaan we langs alle hotspots in New York uit series en films. Zo gaan we het appartement van Friends zien (van de buitenkant, de binnenkant ‘bestaat’ niet), locaties van Gossip Girl, SatC, Shopaholic, The Devil Wears Prada enzovoort. Wel relaxed, lekker in een bus zitten en eventjes uitrusten. We gaan niet naar het Meatpacking district, wat wel in mijn boekje staat, dat moet ik nog even aanpassen. De tour duurt vrij lang en we lunchen in een restaurant in SoHo, waar een scene van Men In Black II zich afspeelt. Grappig!
’s Avonds gaan we naar een musical (ook echt een must-do als je naar NY gaat): Memphis. Dit is een wat rustigere dag, wat wel heel fijn is. Niet zo veel reizen en lopen.
De laatste dag: The Rotten Apple. We bezoeken Ground Zero, heel indrukwekkend lijkt me. ’s Middags gaan we naar Harlem, waar we een Civil Right Walking Tour en we krijgen in Central Park een rondleiding van de Central Park Police. De avond is onze afscheidsavond, en zoals het er nu naar uit ziet gaan we naar een Jazz café waar we ook gaan eten.
Vrijdag gaan we weer naar huis, tot 12.00u kunnen we nog doen waar we zin in hebben. Ik denk dat ik ga… shoppen! Dus dat betekent de dag vooraf m’n koffer inpakken.

Wat een volle week, he? Een ongelooflijk lang artikel ook, dit. Ik denk dat ik helemaal kapot ben na deze week, maar het zal het waard zijn. Ik hoop dat ik hier en daar nog tijd heb om wat te shoppen, maar ik denk dat dat wel goed komt. Zeker omdat er een aantal dagen zijn dat we wat later beginnen. Ik ben benieuwd, heb er heel veel zin in!

In de week van 22 tot  30 januari zal ik ook niet achter een laptop zitten om artikelen te schrijven en reacties te lezen. Natuurlijk plan ik artikelen vooruit, zoals altijd wanneer ik weg ben. Ik ga proberen om een paar keer een internetcafé in te duiken om jullie op de hoogte te houden, maar ik wil mezelf nergens op vast pinnen. Als het lukt, is het tof, als het niet lukt: jammer dan. Twitteren ga ik ook niet doen, helaas te duur. Ik verwacht dat we in de lobby van het hotel internet hebben en natuurlijk zijn overal internetcafé’s dus als ik de kans krijg, update ik jullie over mijn avonturen!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.