Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
16 mei 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • concealer
  • dagelijkse
  • foundation
  • How To
Een MissLipgloss artikel

Naturel make-up voor mannen

Al bijna een jaar geleden vroeg ik je naar je mening rond mannen en make-up. De laatste tijd krijg ik steeds vaker van mannen de vraag of ik make-up tips heb voor ze. Natuurlijk!

 

Ik vind het zelf een mooie ontwikkeling dat het steeds iets normaler wordt voor mannen om make-up te dragen. Nu bedoel ik niet per se een full face make-up, maar wel bijvoorbeeld basismake-up (wat poeder, foundation of concealer), een beetje lipproducten, wenkbrauwen bijwerken… dat soort dingen. Net wat accent op bepaalde features in je gezicht, of juist wat dingen wegwerken. En ik krijg dus steeds vaker de vraag of ik tips heb voor mannen op deze gebieden. Eerst wil ik even wat video’s van Petrilude laten zien, hij heeft een serie gemaakt met een aantal ‘Man Make-Up’ video’s met heel handige tips. Ik weet zeker dat veel mannen die met make-up bezig willen of zijn hier iets aan hebben!

Laten we eerst eens kijken naar wat mannen die regelmatig een beetje make-up dragen…

Johnny Depp draagt hier foundation en poeder (of één van de twee) en een heel subtiel licht lijntje rond zijn ogen. Ik vind hem het heel mooi staan!

David Cook (American Idol winnaar) draagt op de rechter foto foundation, poeder en echt heel subtiel wat eyeliner.

Pete Wentz draagt heel regelmatig make-up, hier draagt hij foundation en vrij veel zwarte smudgy eyeliner.

Zac Efron draagt ook vaak make-up, al is het niet heel opvallend. Beetje concealer, beetje bronzer…

Russell Brand heeft echt zo’n rock-uitstraling en draagt graag een donker lijntje onder zijn ogen.

En vergeet niet, bijna alle celebrities (dus ook de mannen) dragen make-up op televisie en tijdens optredens en events. Concealer, foundation, poeder… Dit zie je niet meteen, maar het is er wel! Wat voor look je ook wil, van een beetje concealer om wallen te verbergen of compleet met eyeliner, ik heb wel tips!

 

basismake-up

Wil je donkere kringen verbergen, of puistjes? Dat kan je het beste met een concealer doen, dat is een heel dekkende gezichtsmake-up. Mijn favoriet is de Catrice All Round concealer, en de Estée Lauder DoubleWear Concealer. Bedenk je altijd: a little goes a long way, dus begin met een klein beetje. Zorg dat je huid schoon is en breng een héél klein beetje concealer aan op de plek die je wilt verbergen. Met je vinger kan je dan het product ‘in’ je huid kloppen. Door de warmte van je vingers versmelt het met je huid en dan zie je het niet meer. Kies in de winkel een kleur die matcht met je gezichtshuid.

Wil je graag een complete egale huid? Dan kan je foundation gebruiken. Dit is een romig, vloeibaar product wat je huid een egale kleur en textuur geeft. Wees zuinig en breng een beetje aan met je vingers, dat is het makkelijkst. Een kwast is ook fijn, maar vergt iets meer handigheid. Verdeel de foundation lichtjes over je huid. Je kan het ook mengen met een creme zodat het wat luchtiger wordt, en wat minder dekkend. Mijn aanrader voor je is de Bourjois Flower Perfection, die is lekker vloeibaar.

Als je graag een matte huid wilt kan je deze simpelweg afpoederen met een losse of compacte poeder. Deze heb je al voor een paar euro van Catrice, Essence of Hema en deze voldoen prima! Poeder gewoon wat met een grote poederkwast over je gezicht. Je kan het ook in combinatie met foundation en concealer gebruiken als je ook een egale kleur wilt. Maar als je gewoon minder wilt glimmen, werkt de poeder alleen prima.

ogen

Als je je ogen net even wat wilt aanzetten, kan je dat doen met een bruin of zwart oogpotlood. Slijp deze scherp en zet een heel subtiel randje, hoofdzakelijk tussen je wimpers. Veeg dit iets uit met een wattenstaafje. Je kan het zo dik en opvallend doen als je zelf wilt. Als je wilt dat anderen niet zien dat je make-up draagt, doe het dan echt alleen tussen je wimpers en zorg dat je geen harde lijnen ziet, het moet meer een schaduw lijken.

Je kan je wenkbrauwen aanzetten met wenkbrauwpotlood of poeder, en natuurlijk kan je ze ook een beetje epileren als je net een wat mooiere vorm wilt, of verdwaalde haartjes weg wilt halen.

Wil je je ogen optisch iets liften? Breng dan een matte, lichte kleur oogschaduw onder je wenkbrauw aan.

lippen

Wie vind gebarsten, droge lippen nou mooi? Exact, niet veel mensen! Gebruik gewoon een lekkere glanzende lippenbalsem die je lippen voedt en zacht en glanzend maakt. Je kan ook een balsem met een kleurtje gebruiken zodat je net een iets frisser kleurtje op je lippen hebt.

 

Verder nog wat tips…

Doe alles op een schone, verzorgde huid. Reinig je huid ’s ochtends en ’s avonds met een facewash of reinigingsmilk, en gebruik een fijne creme. The Body Shop heeft fijne mannenproducten voor niet al te veel geld, en in mijn shop heb ik ook een heerlijke mannenlijn, Billy Jealousy.

Besef: less is more. Als je een natuurlijke make-up look wilt, kan je het best zo min mogelijk product gebruiken. Je kan wel veel producten gebruiken, maar wees zuinig met de hoeveelheid van één product.

Wil je er toch iets meer vrouwelijk uitzien? Een beetje blush en een mini beetje mascara doen dat voor je.

Verzorgde nagels? Lak je nagels in een transparant kleurtje en verzorg je nagelriemen met een fijne crème of olie.

Bron foto’s mannen

Ken je een man die graag een beetje make-up draagt? Breng hem dan even op de hoogte van deze blogpost. Ben je zelf zo’n man? Ik hoop dat je wat hebt aan mijn tips, en stel gerust je vraag bij de comments.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.