Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
6 juni 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • uitleg
Een MissLipgloss artikel

Nagelriemen

Twee jaar geleden verscheen dit artikel online op MissLipgloss.nl. Door alle toffe nagellakblogs zijn nagelriemen en nagels ineens een gigantische hype, en vandaar dat ik dit stuk over nagelriemen weer even omhoog haal. Enjoy!

Elke nagel heeft een nagelriem, op je vingernagels én op je teennagels. Veel meiden weten niet dat het heel belangrijk is om je nagelriemen goed te verzorgen. Daarom leg ik vandaag uit wat je nagelriemen zijn, wat ze doen en hoe je ze moet verzorgen en waarom.

Dr. Hauschka Nagel (riem) olie

Nagelwatte?
Je nagelriem (ook wel eponychium) is een soort ‘muurtje’ aan de ‘onderkant’ van je nagel (waar je nagel uit je vinger komt, in speaking terms). Het bestaat uit dode cellen die het levende deel van je nagel, onder je huid, beschermt tegen bacterieën en zo dus tegen ontstekingen.
En waarom moet ik die goed verzorgen?
Alles begint bij je nagelriemen. Vanuit daar groeien je nagels, heel belangrijk dus! Je kan het zien als je haar die uit je hoofdhuid groeit. Je nagelriemen kunnen uitdrogen door zon, water, zeep of schoonmaakmiddelen. Ze kunnen op die manier hard worden en zich vastzetten op je nagels waardoor je nagels kunnen misvormen en langzamer kunnen gaan groeien. Als je nagelriemen hard worden door uitdroging kunnen ze gaan barsten wat tot (kleine) ontstekingen kan leiden. Belangrijk dus, om je nagelriemen goed te verzorgen!

L’Occitane Cuticle Cream

Hoe verzorg ik mijn nagelriemen goed?
Het is heel erg belangrijk om te weten dat je je nagelriemen nooit, maar dan ook echt NOOIT moet wegsnijden of op een andere manier moet verwijderen. Hierdoor ligt de ‘wortel’ van je nagel praktisch bloot doordat de beschermende nagelriem weg is en dat is erg slecht voor je nagel (zoals je eerder las hebben bacterieën dan vrij spel).
Als je je nagelriemen niet verzorgd, begin daar dan nu mee. Je nagelriemen verzorgen is het allerbelangrijkste van een manicure! Zorg dus dat je altijd hand- en nagelcrème in huis hebt, cuticle remover (dat is niet een mesje of iets dergelijks maar een vloeistof, dit leg ik later uit), orangewood stick en een nagelriem olie. Deze drie zorgen ervoor dat je nagelriemen moisturized blijven en op die manier dus ook je nagels gezond!

Clinique Water Therapy Moisture Glove Handcream – maakt je handen en nagelriemen zacht en werkt vochtinbrengend

Doe dit kleine stappenplan elke keer dat je jezelf een manicure geeft:

  • 1. Breng een beetje van de cuticle remover aan op een wattenschijfje. Breng dit voorzichtig aan op en rondje nagelriemen en maak ronddraaiende bewegingen. Dit verwijdert je nagelriemen niet, maar verwijdert losse en overbodige cellen die óp je nagel zitten en de groei belemmeren.
  • 2. Pak de orangewood stick, dit is een houten stokje in de vorm van een bokkenpootje (je kan ook een oil pen gebruiken zoals hieronder van Dr. Hauschka). Maar hiermee ronddraaiende bewegingen over je nagel vlakbij (maar niet op) je nagelriem. Dit zorgt ervoor dat alle onnodige en overtollige cellen verwijderd worden.
  • 3. Nu heb je alle cellen die niet nodig zijn weggehaald. Nu is het tijd om te verzorgen! Smeer je handen in met een hand- en nagelcrème en smeer ook je nagelriemen goed in. Laat dit even intrekken.
  • 4. Breng een drupje van de nagelriemolie aan op elke nagelriem, smeer dit uit met een watje en laat het intrekken.

Dr. Hauschka Nail Oil pen, met olie voor je nagelriemen en een handig gevormde verpakking voor het terugduwen van je nagelriemen en het verwijderen van dode cellen

Nu kan je gewoon verdergaan met je manicure zoals je gewend bent! Ik denk dat 90% van de mensen niet weet hoe belangrijk het is om je nagelriemen goed te verzorgen. Dus nu weten jullie het wel! Praise yourself lucky.

Bron bovenste foto


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.