Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
13 juli 2008 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • uitleg
Een MissLipgloss artikel

Nachtcreme


Rituals Awareness nachtcrème, €27,90

Eerder heb ik al uitgelegd wat dagcrème precies inhoudt, dus nu ga ik jullie ook alles vertellen over nachtcrème!

Wat is het verschil tussen dag- en nachtcrème?
De naam zegt het natuurlijk al: nachtcrème draag je ’s nachts, dagcrème overdag. Het grootste verschil zit in de substantie en de ingrediënten. Nachtcrème heeft meer voedende bestanddelen zoals oliën en andere ingrediënten die meer bedoelt zijn om je huid te verwennen. ’s Nachts kom jij tot rust en het is de bedoeling dat je huid ook tot rust komt, en dat doe je dus met een nachtcrème! Een ander groot verschil is dat dagcrème vooral beschermt tegen invloeden van buitenaf zoals de (vuile) buitenlucht, uitlaatgassen, airconditioning et cetera. Ook zit er in dagcrème vaak een zonnefilter. Een nachtcrème heeft al deze dingen niet nodig. Draag dus geen dagcrème ’s nachts, je geeft je huid op die manier vanalles wat gewoon niet nodig is!

Wat doet een nachtcrème nog meer?
Er zijn verschillende soorten nachtcrèmes, zoals anti-rimpel, herstellend of voedend, maar de hoofdfunctie van elke nachtcrème is hetzelfde: hydratatie, wat simpel ‘water opnemen’ betekent.
Wat voor nachtcrème moet ik kiezen?
Natuurlijk moet je altijd een crème kiezen die bij je huidtype past. Weet je jouw huidtype niet? Dan kan je hier een test doen om er achter te komen. Gebruik niet de dagcrème van je zus als zij een droge huid heeft en jij een vette of andersom. Dit werkt echt totaal averechts! Het is dus heel belangrijk dat je weet wat voor huidtype je hebt.
Tips

  • Voordat je gaat slapen heb je gewoon zin om je huid even te verwennen en je nachtcrème lekker dik op te smeren. Ho, niet doen! ’s Nachts (als je slaapt) ben jij en is dus ook je huid warmer dan normaal. Je huid kan dan niet alle crème opnemen waardoor je met een heel vettig gezicht wakker wordt. Da’s ten eerste zonde van je crème, ten tweede wordt je kussen vies en ten derde ziet het er niet echt fijn uit.
  • Heb je een gemengde huid (dus droog op je wangen, vet op je T-zone)? Smeer dan de droge plekken wat meer in en doe maar een héél klein beetje op je T-zone. Anders wordt je dus met een vet hoofd wakker. Big no-no.
  • Duur betekent niet altijd beter. De bestanddelen zijn over het algemeen hetzelfde, de concentratie is anders bij duurdere crèmes. Soms lijken duurdere anti-rimpelcrèmes wel te werken, maar hee, dat heb jij nog niet nodig!
  • Breng je crème pas aan nadat je je huid goed gereinigd hebt. Masseer het even in en neem even een paar minuutjes de tijd voor jezelf. Lekker, voordat je gaat slapen.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.