Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
25 oktober 2014 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • designer tas
 • Mulberry bayswater
 • tas
Een MissLipgloss artikel

Mulberry Bayswater

P1400216

Al maanden ben ik op zoek naar de perfecte tas voor elke dag. Een grotere, waar idealiter mijn laptop in mijn past, die kan bij elke gelegenheid, die past bij elke outfit, die naast praktisch bovenal heel mooi is. Het duurde even, maar ik heb hem gevonden.

Ik had nogal wat eisen aan deze tas die er moest komen. Op een rijtje:
 • hij moet groot genoeg zijn, ik wil dat mijn laptop er in past, maar het moet ook weer geen mega hutkoffer zijn (waar gaat die tas met dat meisje naartoe?)
 • hij moet van leer zijn
 • hij moet een lang hengsel hebben zodat ik hem over mijn schouder kan dragen – een lang cross-body hengsel mag ook
 • hij moet chic zijn, maar niet te, hij moet overal bij passen
 • hij mag een flap hebben, maar niet met een onhandige sluiting (te onhandig als je even snel iets uit je tas wil pakken)
 • hij moet niet te zwaar zijn
 • het leer moet prachtig zijn, maar het liefst niet al te glad zodat het niet te snel beschadigt – ik moet hem gewoon kunnen gebruiken zonder panisch te zijn dat er een kras op komt
 • de hardware moet goud of rosegoud kleurig zijn
Dat was het wel zo’n beetje. In de maanden dat ik aan het zoeken was ben ik nog    even afgewijkt naar een tas waar mijn laptop niet in kon, maar ik besloot dat ik dat voor nu voor elke dag echt te onhandig vind. Niet dat ik elke dag mijn laptop meeneem, maar ik wil wel dat de optie er is.
Al met al wilde ik dus gewoon een praktische, mooie tas voor elke dag voor elke gelegenheid. Een perfecte tweede tas naast mijn Céline trio bag die lekker klein is. Deze grotere tas zou dan de tas zijn als ik simpelweg meer spullen mee wil. Simpel.
Heel wat tassen heb ik op het oog gehad. Ik heb het hele Purse Forum afgestruind, bij talloze winkels geweest in Maastricht en Parijs, tientallen tassen om mijn arm gehad en gefotografeerd. Wat was dit al leuk om te doen! De voorpret is echt zo onwijs leuk. Bij mijn Celine Trio wist ik meteen dat ik hem geweldig vond als ‘kleine handtas’, maar bij de ‘grote tas’ wist ik het dus niet zo zeker.
De Mulberry Bayswater kende ik natuurlijk al, het is echt een klassieker en een heel bekend model tas. Hij stond ook op mijn lijstje, maar ik had niet gedacht dat dit model uiteindelijk de tas zou worden. In Parijs was Mulberry mijn laatste stop en daar wist ik het zeker: dit is mijn perfecte dagelijkse tas. Hij voldoet aan al mijn eisen en is wat minder stijfjes dan de andere tassen die ik o zo mooi vond.
Geniet mee:
  P1400180
Tadaaaaaaa. Dit is hem dan. Mijn nieuwe collega. Ik zie dit echt als een tas voor elke dag, voor naar afspraken, op reis – alles kan er in wat ik er in wil en hij is praktisch. Het is de Mulberry Bayswater in Grained Leather met gouden hardware. Ik heb er iets meer dan €1300 voor betaald. Hij is er ook in andere soorten leer, ‘natural leather’ is het populairst. Dat is ook wat zachter leer, en een Bayswater in natural leather verandert erg door de jaren heen. Grained leer is wat steviger en: hij krast in principe helemaal niet. Wel zo handig!
P1400219
Wat een beauty he. Voor mij de perfecte combinatie tussen zakelijk en chic en vrije tijd/casual.
Untitle3
De tas is enorm mooi gemaakt, met de hand, echt vakmanschap. In Engeland! De Bayswater wordt gemaakt van 39 (!) aparte stukjes leer.
Untitled
De binnenkant is niet gevoerd, iets wat me altijd een beetje tegenviel bij Mulberry tassen. Maar nu ik er een heb, waardeer ik het zachte onbewerkte leer aan de binnenkant juist enorm. En het rúikt zo lekker… Binnenin is ook enorm veel aandacht geschonken aan details. Het kleine vak wat er in zit heeft mooie gouden ritsen en een leren Mulberry logo.
Untitled2
Wat ik vreselijk handig vind aan de Bayswater en wat ik voor deze aanschaf nog helemaal niet wist: je kan de tas groter en kleiner maken! Op de kleine stand is hij lekker compact en de zijkanten zijn dan ‘gevouwen’ (kan je straks op een grotere foto zien). De riempjes binnenin kan je verstellen en zo de tas wel twee keer zo groot maken! Ideaal als je een keer lekker veel mee wilt nemen. De tas kan dan gewoon nog dicht.
Ik had op zich best nog een vak in de tas gewild, maar ik snap ook dat dat wellicht niet kan omdat je met het feit zit dat je de tas dus groter en kleiner kan maken.
P1400165
En je kan hem ook zo dragen als je de riempjes naar binnen doet, met de zijflappen naar buiten. Persoonlijk vind ik dat minder mooi, maar wel handig als ik eens iets ‘breeds’ mee moet nemen. Ideaal.
P1400178
Ik heb hem hier op de ‘een na compactste’ stand. Mijn laptop (13 inch) past er met gemak in en dan kan er nog zat bij. Notitieboek, flesje water, grote koptelefoon…
P1400181
En zo ziet de zijkant er dan uit. Een standje kleiner is ‘ie dus nog wat meer ‘gevouwen’. Als je hem op de grootste stand hebt, is de zijkant gewoon vlak.
P1400182
De achterkant van de Bayswater. De tas blijft uit zichzelf mooi rechtop staan doordat het leer een tikje stijf is, dat vind ik mooi.
P1400185
Mijn details zijn van goud, dat vind ik bij zwart het mooiste. Ik gebruik hem nu al eventjes en er komen wel snel krasjes op. Maar ja, dat hoort er nu eenmaal bij. Gelukkig heeft Mulberry een service: je kan je tas naar een Mulberry winkel brengen en dan lappen ze je tas helemaal op. Je kan er dan dus nieuwe hardware op laten zetten, maar ook je hengsels kan je laten vervangen. Niet gratis natuurlijk, maar zo kan je wel een leven lang van je tas genieten.
P1400208
Detail van het leer.
P1400198
De suède binnenkant.
P1400202
Iets minder in de tas – en ook dan is hij nog mooi doordat hij stijfjes rechtop blijft staan. Ik hou niet zo van tassen die dan helemaal inzakken.
P1400205
Detail van de vouw.
  P1400210
Dat kleine vak is erg handig. Voorop zitten nog twee schuif vakjes waar ik mijn telefoon en Secrid (pasjeshouder) in doe. Ik moet wel uitkijken dat ik niet teveel zware spullen in dat vak doe, want dan ‘valt’ de achterkant van de tas een beetje naar binnen.
P1400212
Detail van het vak.
P1400219
Zucht… Wat ben ik er blij mee!
Nog wat foto’s van de tas ‘in actie’ de laatste tijd:
Schermafbeelding 2014-10-19 om 19.09.38
Mooi met mijn nieuwe leren Goosecraft jasje.
Schermafbeelding 2014-10-19 om 19.09.51
Op deze foto is ‘ie wat leger. Op zijn mooist!
Schermafbeelding 2014-10-19 om 19.10.14
Kan bij alles 🙂
Schermafbeelding 2014-10-19 om 19.10.34
On the road!
Schermafbeelding 2014-10-19 om 19.10.50
Lekker vol. Dat kan ook!
Schermafbeelding 2014-10-19 om 19.11.08
What’s in my bag… Volgepropt 🙂
Ik verzorg mijn Mulberry Bayswater trouwens met Collonil producten. Dit merk wordt door Mulberry zelf aangeraden. Ik spray hem in met Waterstop om hem waterafstotend te maken. Mij werd geadviseerd dit een keer in de maand te doen de eerste paar maanden, elke keer een heel dun laagje. Zo krijg ik geen watervlekken op mijn tas. Dit doe ik trouwens ook met mijn leren jas en mijn Céline tas. Dan heb ik nog een zwarte en een transparante crème van Collonil. Mij werd geadviseerd elke maand mijn tas in te smeren met de crème, en dan vooral de hoekjes en randjes. Zo zal de tas heel lang mee gaan.
P1400216
Het was een hele zoektocht, maar ik heb mijn perfecte dagelijkse tas voor werk (en natuurlijk ook privé) gevonden. Hij is praktisch, heeft alle opties die ik wil en is ook nog eens práchtig. Ik ben er super blij mee.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.