Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
16 augustus 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • film
  • films
  • movie time
Een MissLipgloss artikel

Movie Time #4

Oh, ik heb de laatste tijd echt superveel films gekeken. Combinatie van slecht weer en een wat rustigere periode: films kijken! Yay! Ik heb er voor vandaag vijf uitgekozen waar ik wel een mening over heb. Lees verder voor meer over 127 Hours, The Adjustment Bureau, LOFT, Rango en Brides Maids.

 

Klik op de titel van de film om naar de pagina op IMDb te gaan. Ik check zelf vaak voor of na het kijken van de film IMDb, om de ratings te lezen, quotes door te bladeren en foto’s te bekijken.

127 Hours

127 Hours is gebaseerd op een echt gebeurd verhaal en gaat over Aron Ralston. Hij is een reiziger en avonturier en gaat – zonder zijn familie te vertellen – de Grand Canyon in. Mountainbiken, klimmen, van bergen af springen, hij vindt het heerlijk. Na een paar dagen slaat het noodlot toe: hij komt vast te zitten in een klif. Hij valt naar beneden, en zijn hand komt klem te zitten tussen een rotsblok en een wand. Dan begint het verhaal. Aron filmt alles wat hij doet, hij is een soort vlogger. Hij filmt dus ook de 127 uur dat hij vast zit. Ik vond het echt aangrijpend. Je ziet Aron achteruit gaan met de dagen en beseft dat hij niet gevonden gaat worden. Wat er gaat gebeuren zeg ik natuurlijk niet, maar ik was diep onder de indruk. Zeker omdat het een echt gebeurd verhaal is. Wat ik knap en leuk vind is dat het allemaal best grappig en luchtig is neergezet. Ik heb genoten van deze film!

Cijfer op IMDb: 7.9. Mijn cijfer: 8.5

The Adjustment Bureau

Dit verhaal gaat over David Norris, een politicus, en Elise Sellas, een ballerina. ‘Toevallig’ ontmoeten ze elkaar en ze worden verliefd. Maar een mysterieuze kracht houdt ze uit elkaar. Ik vond het zelf wel spannend en ook wel gaaf, het idee dat er een soort groepering zit achter mensen in plaats van het lot, of toeval. Het is wel een standaard liefdesverhaal: twee mensen die om een of andere reden niet bij elkaar kunnen zijn. Ik vond hem wel leuk maar zou hem niet per se aanraden. Ik houd gewoon niet heel erg van ‘science fiction’ gedoe. Ik werd wel blij van New York als decor!

Cijfer op IMDb: 7.1. Mijn cijfer: 6.5

LOFT

Het was weer eens tijd voor een Nederlandse film. Ik ging deze kijken zonder enige verwachting en ik was blown away. Wat een vette film, dit! Het gaat over vijf vrienden die samen een loft delen, om dingen te doen die bijvoorbeeld hun vrouwen niet mogen weten. Vreemdgaan, afspreken met andere dames, wat ze maar willen. Dat gaat finaal mis. Er wordt een moord gepleegd in de loft, maar wie heeft dat gedaan?
Ik vond het een bloedstollend spannende film waarbij ik tot het einde echt niet wist wie het nou gedaan had. De acteurs zijn ook geweldig, met onder andere Barry Atsma, Jeroen van Koningsbrugge, Anna Drijver en Fedja van Huet. Het leuke vond ik dat de film vrij serieus en spannend is, en Jeroen van Koningsbrugge maakte het wat luchtiger en spannender, ik heb echt dubbel gelegen om hem. Echt een absolute aanrader, deze, ook als je normaal niet van spannende films houdt.

Cijfer op IMDb: 7. Mijn cijfer: 9

Rango

Jaaa, natuurlijk ook een animatiefilm. Rango! Rango is een kameleon die perongeluk in het stadje Dirt in het Wilde Westen belandt. Dirt heeft wanhopig een nieuwe sheriff nodig en Rango gaat deze taak op zich nemen. Dat gaat natuurlijk een beetje mis, want Rango is juist een beetje een slappe sukkel. Hij raakt in de problemen en neemt daarin de bewoners van Dirt met zich mee. Ik vond hem heel erg leuk, heb genoten van de animaties en grapjes. Het is niet de beste animatiefilm die ik gezien heb maar ik vond hem wel erg tof.

Cijfer op IMDb: 7.5. Mijn cijfer: 7

Brides Maids

Ik verwachtte dat Brides Maids een soort vrouwelijke versie van The Hangover zou zijn, maar dat vond ik niet! Het was echt een heel ander verhaal, maar wel hilarisch. Annie wordt gevraagd door haar vriendin Lilian om haar eerste bruidsmeisje te worden. Natuurlijk zegt Annie ja, want ze zijn beste vriendinnen. In de film wordt je meegenomen in de toeloop naar het huwelijk, wat Annie in goede banen moet leiden. Lilian heeft een groep met vijf nogal uiteenlopende types vriendinnen, wat belachelijke situaties oplevert. Ik heb heel erg gelachen om de poepscene (dat klinkt vies maar het is echt ongelooflijk grappig). Tegenvaller vond ik de bruiloft op het einde, dat had van mij wel wat mooier en spectaculairder gemogen. Er is in de film niet echt naar een climax toegewerkt en dat vind ik wel jammer. Ik ben gek op Rita, wat een geweldig mens.

Cijfer op IMDb: 7.5. Mijn cijfer: 8

 

Wel een Movie Time-aflevering met veel hoog scorende films op IMDb, dat was niet bewust! Wel een rijtje films die ik erg leuk vond. Als ik één zou moeten kiezen, was LOFT mijn favoriet.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.