14 december 2016 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Moroccanoil Texture

Moroccanoil TextureIn september in New York mocht ik ze al even proberen, maar kort geleden zijn ze ook echt in Nederland gelanceerd: de Moroccanoil Texture producten. Deze producten bevatten net als de andere Moroccanoil producten verzorgend arganolie en ze focussen op meer matte textuur en volume in het haar.

Deze lijn lijkt op mijn lijf, eh, haar geschreven. Ik houd van verzorgd, mooi haar, maar het hoeft van mij niet te netjes en te glad te zitten. Ik houd bij mezelf niet zo van glamourkapsels, en als ik dan een keer krullen of golven maak, wil ik er flink wat volume en matte textuur in om het wat stoerder en draagbaarder te maken. Dat resultaat kan je precies krijgen met de Moroccanoil Texture producten! Tot nu toe gebruikte ik daar allerlei verschillende producten voor, maar ik kwam altijd een heel eind met volumepoeder en/of droogshampoo en een matte clay.

Moroccanoil Texture

Moroccanoil Dry Texture Spray

p2110127

Moroccanoil Dry Texture Spray, €30,90

De Moroccanoil Dry Texture Spray is een droge stylingspray met verzorgende arganolie. De spray geeft een mattte, niet-plakkerige finish en je kan hem zowel over je hele haar sprayen als finishing touch, door je haar heen spuiten voor meer volume en grip, of voor het stylen gebruiken als een soort prep spray om je krullen of opgestoken kapsel meer hold te geven. De spray is ideaal voor een wat meer undone stijl.

Je kan de spray op verschillende manieren gebruiken, maar ik gebruik hem het allerliefst door mijn hele haar heen. Ik spray hem dan tussen verschillende haarlagen en ga er daarna met mijn handen door. Als ik wat vettiger haar heb, gebruik ik hem ook wel eens in plaats van droogshampoo bij de aanzet: ik heb dan meteen meer grip en volume. In de lengtes zorgt het juist voor een wat stroever, rommeliger resultaat dat lang blijft zitten. De spray wordt niet hard of plakkerig zoals bij een haarlak.

Deze spray vind ik erg prettig in gebruik: het geeft net een subtiele en lichte textuur aan mijn haar zonder het zwaar of héél stroef te maken. Het werkt snel, het werkt makkelijk en het resultaat vind ik erg mooi. Ik gebruik het graag in plaats van of in combinatie met een droogshampoo, de twee versterken elkaar en zijn goed te combineren. De hold is niet heel sterk, maar de textuur blijft: als ik met mijn handen door mijn haar ga dan zit er snel weer volume in.

Al deze producten ruiken naar die typische Moroccanoil geur, die ik persoonlijk echt heerlijk vind.

Moroccanoil Beach Wave Mousse

Moroccanoil Texture

Moroccanoil Beach Wave Mousse, €30,90

Bij de presentatie van deze lijn werd uitgelegd dat Moroccanoil erg houdt van de beach look, maar dat ze geen fan zijn van zoutsprays omdat deze het haar erg uitdrogen. Moroccanoil heeft een mousse ontwikkeld die wel het beach effect geven, zonder het haar uit te drogen. Integendeel: door de arganolie die erin zit wordt het haar juist verzorgd en gevoedt. Ook zitten er UV-filters in die je haar beschermen tegen de zon.

Je gebruikt de Moroccanoil Beach Wave Mousse door je handdoekdroge haar waarna je het föhnt of aan de lucht laat drogen. Het resultaat is volume, textuur en een beachy effect, afhankelijk van hoe je het zelf styled.

De mousse vind ik erg prettig werken, maar ook een beetje heftig als je teveel gebruikt. Dan wordt het érg stroef en dan voelt mijn haar viezig bij de aanzet. Dus: gebruik maar een heel klein beetje, je hebt echt niet veel nodig. Wat de Beach Wave Mousse bij mij vooral doet is echt veel volume en textuur geven, de waves blijven een beetje achter terwijl dat wel is waar het product om draait. Nu komt dat ook doordat ik graag met een föhn en een ronde borstel werk waardoor je al snel een stijler kapsel creeërt, maar ook als ik het aan de lucht laat drogen krijg ik niet echt beach waves zoals ik wel heb met een zeezoutspray.

Moroccanoil Texture Clay

Moroccanoil Texture

Moroccanoil Texture Clay, €29,90

Al zolang ik me kan herinneren gebruik ik matte klei-stylingproducten voor meer textuur en volume in mijn haar. Op mijn korte kapsel gebruikte ik het, maar ook in langer haar gebruik ik het graag spaarzaam.

De Moroccanoil Texture Clay bevat arganolie, sheaboter en bentoniet en deze ingrediënten verzorgen en hydrateren je haar. De klei heeft een sterke hold, een matte finish en je kan je haar de hele dag blijven aanpassen omdat het niet hard wordt zoals een gel.

Je pakt een heel klein beetje van de klei, verwarmt en verdeelt dit tussen je handen en dan verdeel je het door je droge of handdoekdroge haar. Ik gebruik echt maar een heel klein beetje, je hebt heel weinig nodig voor extra hold en textuur.

Hier zie je een deel van de producten in actie én je ziet ook hoe mijn haar zit na gebruik.

Ik gebruik de drie Mrorccanoil Texture producten graag in combinatie met elkaar. Na het wassen verdeel ik wat van de Beach Wave Mousse door mijn haar, maar ik concentreer op de aanzet. Na het föhnen doe ik er dan wat Texture Spray in. De Texture Clay gebruik ik liever wat later in de week als ik wel wat meer hold kan gebruiken. Ik gebruik de spray en de klei liever niet tegelijk omdat het dan wel erg stroef wordt.

Deze Moroccanoil Texture lijn is voor mij echt een toevoeging op het assortiment! Vooral de Texture Spray vind ik top in gebruik en die pak ik dan ook het meeste. De nieuwe producten zijn online te koop (Google op ‘moroccanoil texture kopen’) en in geselecteerde kapsalons. Ik heb deze producten gekregen.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.