Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
6 september 2015 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Mooiere benen op acht manieren

benenIn de zomer komen ze vaak tevoorschijn: onze stappers! Het weer laat ons nu nogal in de steek, maar komende week komt er beter weer aan! Mijn benen zijn niet mijn favoriete lichaamsdelen, en ik denk dat bij veel dames de benen niet de meeste zon krijgen. En in de resterende 50 weken dat het weer niet lekker genoeg is voor blote benen, krijg ze ook niet de onverdeelde aandacht. Vandaag geef ik je acht tips voor mooiere benen!

Scrubben. Gebruik onder de douche of in bad een lekkere grove scrub, het liefst op oliebasis. Zo’n suiker-olie scrub zorgt voor extreem zachte benen met een mooi olielaagje. Niet aan te raden als je daarna aan de slag gaat met zelfbruiner, of als je de zon in gaat, wel als je gewoon mooie zachte velletjesvrije benen wilt.

De eerste is logisch: smeren en hydrateren! Gebruik een fijne bodylotion en masseer die in over je hele benen, focus op de droge plekjes zoals je knieën. Ziet er toch al heel anders uit dan die droge pootjes. Het is ook mooi om een bodylotion met een glansje te gebruiken.

De meningen worden steeds meer verdeeld, maar ik vind het erg fijn om mijn benen te ontharen. Dat doe ik nog steeds ‘gewoon’ met een scheermes! Mijn favoriet is Gilette Venus & Olaz. Daarbij heb je geen scheergel nodig, want dat zit al ‘in’ het mesje!

Zelfbruiner! Ik gebruik graag Marc Inbane of Whitetobrown, in combinatie met een tanning mitt. Vooraf goed ontharen en scrubben, dan op mijn benen sprayen en goed de tijd nemen om de zelfbruiner te verdelen. Een dag later heb ik mooie bruine benen die ik véél liever wil laten zien!

Een trend van de afgelopen jaren is make-up voor je benen. Sally Hansen heeft het al jaren en L’Oréal heeft sinds kort de BB Legs. Een soort foundation om je benen mooi egaal te smeren en ze een tintje te geven. Best even wennen, maar voor een feestje best een uitkomst!

panty

Ik ben niet altijd een blote-benen-held en een paar maanden geleden werd ik gewezen op de matte teenloze panty’s van Falke. Ik kreeg ze opgestuurd van Falke Winkel en ze bevallen heel goed! Je ziet écht niet dat je een panty draagt en toch maakt de panty mijn benen wat meer effen en voor mijn gevoel slankt het ook wat af. De teenloze versie is ideaal voor in sandaaltjes.

Ga je zonnebaden voor een wat bruiner kleurtje? Gebruik dan een SPF50 in olievorm. Dit geeft een hele mooie glans en soms een subtiele kleur aan je benen en geeft nog steeds een goede, hoge bescherming. Je kan ook gaan voor een ’tinted jelly’ die nog meer glans en kleur geeft. Wel uitkijken met lichte stoffen en vlekken.

Heb je blauwe plekken of gesprongen adertjes? Gebruik dan een concealer met een perzik/oranje ondertoon om deze subtiel te camoufleren. Je gebruikt het net zoals op je gezicht! Er op deppen en dan afpoederen met een transparant poeder. Weg blauwe plek!

 

 

In de zomer pas ik deze stappen echt toe als ik me vaker in korte jurkjes en broekjes begeef. Vooral scrubben, ontharen, hydrateren en zelfbruinen die ik váák in de zomer. En proberen af en toe wat zon mee te pakken met de SPF50 olie. Nu nog even wachten tot de zon zich weer laat zien…


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.