Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
4 augustus 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • lip
  • lippen
  • lippenbalsem
  • mond
Een MissLipgloss artikel

Mooie lippen, zo krijg je ze

Lipstick en lipgloss dragen, ik houd er van. Maar als je graag met lipmake-up in de weer bent is het heel belangrijk dat je lippen daaronder in topconditie zijn. Zacht, verzorgd en vrij van velletjes. Ik ga je vandaag vertellen hoe je dat voor elkaar krijgt!

Deze blogpost is een geüpdatete re-post van 7 juni 2012.

Je scrubt je gezicht om dode huidcellen te verwijderen, maar waarom zou je dat dan niet ook met je mond doen! Scrub je lippen een keer in de week om velletjes en dode huidcellen weg te halen, voor superzachte gladde lippen! Je kan dit met een speciale lipscrub doen, zoals bovenstaande van Lush. Je kan ook zelf scrub maken met wat suiker en olijfolie. Gewoon wat op je vingers doen en over je lippen bewegen! Na het afspoelen heb je dan superzachte velletjesvrije lippen. Wat ik zelf altijd doe: tijdens het douchen met een washandje over mijn lippen wrijven. Zo gaan de dode huidcellen ook weg, goedkope oplossing. Lees deze blogpost over het scrubben van je lippen.

Smeren smeren smeren smeren smeren! Ik kan zelf echt niet zonder lippenbalsem en heb er altijd meerdere in mijn tas zitten. Ik ben gek op allerlei verschillende soorten, smaakjes en verpakkingen. Neem er altijd een mee en smeer je lippen meerdere keren per dag in met een voedende lippenbalsem, die zoveel mogelijk uit wassen, boters en oliën bestaat. Hierboven zie je mijn favoriete merk Hurraw! (lees de volledige blogpost er over hier).

Smile! Met een lach zie je er sowieso veel leuker, mooier en stralender uit. Daar kan geen lippenbalsem, scrub of maskertje tegen op.

Wees zacht voor je lippen, zeker wanneer je graag lipmake-up draagt en dat er ’s avonds weer af wil halen. Ga niet boenen met uitdrogende doekjes, take care! Als je heel hardnekkige lipstick draagt, dep het dan eerst af op een tissue of handdoek en verwijder het dan met een zachte waterproof oogmake-upreiniger. Je lipstick verdwijnt als sneeuw voor de zon!

Bescherm je lippen tegen de zon! Gebruik op zonnige dagen een lippenbalsem met SPF. Er zijn Labello’s met SPF te krijgen bij de drogist, maar daar zit wel veel minerale olie in. Hurraw! heeft ook de Sun Treatment met SPF15. Beschermt en verzorgt! Altijd in m’n tas op zonnige dagen en op vakantie. Je lippen zijn nog veel dunner en gevoeliger dan je gewone huid, denk daar dus wel aan!

Lik niet de hele dag door met je tong over je lippen, zeker niet als je al droge lippen hebt. Dit maakt ze namelijk alleen maar droger! Pak snel een lippenbalsem (dus: altijd in je tas!) en smeer ze in. Dan voelen ze lekker vettig en drogen ze niet verder uit. Enne, ten overvloede: bijt ook niet op de velletjes op je lippen, en trek er ook niet aan. Gewoon even scrubben, dan gaan ze wel weg.

Enne… gebruik je crème, serum of een masker op je gezicht? Smeer het ook gewoon over je lippen heen, die kunnen ook wel wat voeding gebruiken!

Heb je het voor elkaar? Heb je mooie, verzorgde, zachte lippen zonder velletjes? Tijd om te mooi te maken met lipstick of lipgloss. Enjoy! X


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.