Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
4 oktober 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

‘Mooie foto’s’

PA043230

Omdat ik bij de reacties heel vaak de vraag krijg hoe ik toch zulke mooie foto’s maak: even een update erover. Ik vertelde laatst al dat ik een digitale spiegelreflex heb gekocht. Dat is natuurlijk reden nummer één! Hiervoor gebruikte ik een simpele Sony Cybershot, zo’n klein cameraatje. Prima hoor, niks mis mee! Maar natuurlijk maakt een spiegelreflex veel mooiere foto’s en heeft veel meer functies.

Daarnaast gebruik ik nu sinds een tijdje een mini fotostudio. De meeste productfoto’s maak ik in die studio. Ik vind het onwijs leuk om mooie en creatieve foto’s te maken van make-up! En het leuke is dat ik ze perfect voor MissLipgloss kan gebruiken.

PA043249

Ik heb verder geen cursus gedaan ofzo, ik doe het gewoon! Ik leer door het te doen en vind het echt heel leuk. Het kost wel veel tijd, maar ik vind het echt tof om mooie foto’s op de site te hebben. Oh, achteraf bewerk ik de foto’s nog in Photoshop. Het zijn geen grote veranderingen, maar ik pas de kleur soms een beetje aan, of het contrast. Soms haal ik de achtergrond weg, zodat je een compleet vrijstaand beeld krijgt. Ik maak eigenlijk nooit het product zelf mooier, alleen de ‘omstandigheden’.

Ik heb op Flickr een mapje gemaakt met mijn mooiste productfoto’s, die kan je hier zien.

Binnenkort ga ik trouwens voor Serena productfoto’s maken voor haar webshop, The Secret Garden! Superleuk, mijn eerste ‘fotoklusje’, haha!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.