9 januari 2017 door Emmy Bovenhorst 41 reacties
 • december
 • monthly me
Een MissLipgloss artikel

Monthly me: december

img_0373

Door Emmy – Oh december. Wat een chaos maand. Ik ben blij dat alle gekkigheid weer achter de rug is en de kerstballen weer ingepakt zijn. Maar ik mis de oliebollen wel. En nu op naar nieuwe avonturen! Ik ben heel benieuwd wat dit jaar me gaat brengen, maar eerst kijken we samen nog even terug op december. 

img_0189

Goed nieuws voor mij, ik vond toch nog de kast waarvan ik vorige maand liet weten dat hij overal uitverkocht was. Hij was ineens weer op voorraad bij Ikea in Hengelo. Ik kocht er twee. Dit is onze ‘kantoor kamer’ en er moeten nog meer leuke dingen in. Ook kocht ik er eentje voor in de salon. Dat gaan jullie nog zien 🙂

img_0263

Dat brengt dit soort situaties met zich mee. Ik heb afgelopen maand op verschillende manieren in een auto gezeten. Over dwars over dozen gelegen in de kofferbak met de klep open en gepropt voorin met een doos in m’n nek. Je moet er wat voor over hebben hè.

img_0151

img_0161

Dit mooie huis bouwde mijn vader als Sinterklaas surprise. Hij maakt er elk jaar super veel werk van en hij maakt dan iets voor ons 4 samen (4 = mijn zusje en ik beide met partner). Iedereen had een eigen kamertje, en ik had een heus beautykamertje. Overal stonden aanwijzingen en zo moesten wij verschillende dingen in het huis vinden en raadsels oplossen om uiteindelijk ons cadeau te raden. Uiteindelijk is het cadeau dat we naar een escape room gaan met z’n vijven. Hebben jullie daar ervaring mee? Ik ben daar volgens mij echt te sukkelig voor haha.

img_0249

Hier was ik echt heel zielig. Dat vond ik zelf ook, dat zie je wel. Ik wist helemaal niet meer dat ik deze foto had genomen dus ik kon er wel om lachen. Ik wilde mijn zielige moment vast leggen denk ik haha. Ik had een tandvleesontsteking omdat een verstandskies geen plek had om door te komen. Ik ken geen kiespijn, dus ik kon het zelf ook niet plaatsen. Uiteraard gebeurde het in een weekend dus ik moest wachten, Toen ik op maandag bij de tandarts terecht kon, was ik nog nooit zo bang en blij tegelijk. De tandarts sneed de ontsteking weg, en probeerde de kies gelijk te trekken. Dat ging niet, dus ik moest weer weg. Met zo’n half getrokken kies en een open wond in m’n giechel. Top. Toen kon ik met spoed naar de kaakchirurg in het ziekenhuis in Enschede. Daar lukte het ook niet heel goed dus elke keer brak er een stuk af. Ook top. Nog meer top: ik kan niet tegen de verdoving die ze gebruiken. De alternatieve verdoving werkt niet diep genoeg dus ik moest wel. Ik begin dan hevig te zweten en trillen en heb het gevoel dat ik elke keer weg val. Ik heb de eerste week echt van ibuprofen naar ibuprofen geleefd, en daarna ging het iets beter. Maar nog steeds, weken later, heb ik nog last als ik buk of een rare kauw beweging maak.

img_0200

Bij Blur bij de kapper. Dat mijn meest charmante momenten.

img_0344

ZO wordt er thuis voor mij gekookt. Restaurant waardig noem ik het altijd. Dit zijn zelf gemaakte vissticks met een parmazaankorstje. Heel erg lekker!

img_0299

Maar kreukelfriet en truffelmajo komen ook voorbij. Heerlijke combi.

img_0124

Ik kreeg begin december zo’n kerstboom behoefte, dat ik het tuincentrum indook. Daar was het net een pretpark met al die mooie lampjes. Na uitgebreid te hebben overwogen of ik mijn plafond thuis ook zo kon toetakelen besloot ik toch maar gewoon voor een boom te gaan.

img_0194

Een kunstboom dit jaar. Het voelt voor mij niet meer goed om een echte boom zo te verspillen.

img_0417

Dit is op mijn verjaardag genomen. Op 16 december was het prachtig weer en gingen we lekker met Jill even het bos in. Ze draagt hier haar nieuwe halsbandje van Dog with a mission. Ik vind hem helemaal geweldig.

img_0500

Blije selfie in de behandel stoel voor mijn behangwandje in de salon to be. Het begint echt vorm te krijgen, en ik hoop dat het eind januari af is.

img_0404

Bij Dille & Kamille spot ik deze mooie mix van rooibos, lavendel en kaneel. Ik vond de kleuren zo mooi bij elkaar in het potje!

img_0325

Deze stoelen vind ik bij Loods5 voor in de salon. Pretty toch? Van Initial zijn ze.

img_0349

Deze lepeltjes scoor ik met veel plezier bij Sissy-Boy. Moooooooi he? Ik wilde heel graag gouden lepeltjes voor de salon, maar dat ik zulke mooie zou vinden, dat had ik niet verwacht. Ze kosten €14,95 voor 3 stuks, dus niet heel goedkoop maar ook niet onbetaalbaar. Bovendien heb ik ook niet veel lepels nodig.

img_0423

img_0197

Als ik thuis werk, maak ik daar dankbaar gebruik van door mijn lelijkste, lekkerst zittende outfit aan te trekken en met de laptop op schoot op de bank te werken. Jill vind dat ook prettig. Ze is nu handtekeningen aan het verzamelen om mij altijd hier te laten werken zodat ze elke dag vast tegen mij aan kan liggen. Zwaan kleef aan.

img_0391

Ik zou nooit in Amsterdam willen wonen, ik heb veel liefde voor Twente. Maar ik kom er toch graag en regelmatig. Het is zo’n fotogenieke stad, elke foto die je maakt lijkt een ansichtkaart.

img_0330

Deze vond ik in het bos. Op een boomstam. Echt heel erg leuk, daar wordt ik super vrolijk van. Ik zit er over te denken om volgend jaar ook wat sociaals te doen  rond de feestdagen.

img_0456

Mijn schoonheidsspecialiste nam afscheid van haar klanten met een grote high tea. Voor mij een kans om mijn visitekaartjes vast uit te delen en mensen een beetje enthousiast te maken voor Studio Mint. De website is nog niet online dus vandaar dat ik het nog niet deel. Maar dat komt echt snel.

img_0467

Een beetje hazelnootsiroop, een halve espresso, halve mok warme chocolademelk, en aanvullen met opgeschuimde sojamelk. Daarnaast slagroom met smarties. Haha wat een belachelijke combi hè, maar als ik een keer wat anders wil dan thee op het werk dan verwen ik mezelf hiermee. Maar dat kun je natuurlijk niet elke dag doen haha.

img_0373

Ik neem een kerst filmpje op met deze andere twee blije eitjes. Daarna gingen we lekker uiteten met z’n drieën en dat was heel erg lekker en gezellig. Ik zag wat vragen over het jurkje. Hij is van Primark voor de geïnteresseerden.

img_0393

Ik maak voor een kerstborrel catering veel gluhweintjes.

img_0399

En ik volg zelf een wijn workshop. Leuk hoor! Je moest spugen maar ik dronk gewoon alles op. Dat gore gespauw in zo’n gezamenlijke emmer brrr. Maar na vier verschillende wijnen voelde ik me toch niet op mijn best haha.

img_0406

Kerstmiddag in Enschede was gezellig. Ik kwam ook nog een lieve lezeres tegen! Super leuk. Soms zie ik iemand kijken en dan krijg ik het gevoel dat iemand mij van de site herkent, maar dan wordt er niks gezegd haha dus dan kom ik er nooit achter. Des te leuker als iemand het wél zegt en we even kunnen kletsen.

img_0388

Deze adventskalender van The Bodyshop <3.

img_0144

Zoek Lily.

img_0469

En dan is het ineens Oud & Nieuw. Van mij hoeft het niet zo, ik ga volgend jaar lekker met de hond in een vuurwerkvrij iets zitten. Een huisje op een eiland, of bij mijn moeder in Frankrijk, of een hotel. Iets. Maar nu was het een gesleep naar een vuurwerkvrije plek. We vieren het eigenlijk altijd bij mijn zusje omdat zij een beetje achteraf woont. Maar dit jaar was daar ook een feestje, en dus ook vuurwerk. Jill zet dan de boel goed op stelten dus toen hebben we haar uiteindelijk nog naar mijn schoonmoeder gebracht laat op de avond. Pfff. Stom vuurwerk. Deze marshmallow daarentegen verblijde me wel. Ik at er ook gelijk 10 want ik ken geen maat.

img_0472

Ook heb ik twee dagen achter elkaar gedineerd met 5 oliebollen tot ik me een oliebol voelde, en ik er de twee dagen erna van aan de diaree was. Toooop! Maar wel lekker. Vooral deze parel, met een knapperig uitstulpsel. Deze verdiende een foto. Ik krijg er spontaan toch weer zin in.
En oja, Gelukkig Nieuwjaar nog 🙂

Liefs, Emmy

Je kunt mij volgen op Instagram via @mydiamakeup


Emmy Bovenhorst

Een beetje prettig gestoord, een gigantische dierenliefhebster, en geobsedeerd door sushi. Dat omschrijft mij goed! Verder ben ik GEK op lekker eten en iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint

41 reacties
 1. Patricia

  Oh Emmy wat schrijf je toch leuk! Het cynisme, sarcastische en zelfspot is zo herkenbaar haha. Bedoel ik positief hè! Keep up the good work.

 2. Melissa

  Dat huis is echt geweldig!! Daar heeft je vader wel werk van gemaakt!

 3. Jacomine

  Ik weet nu wel dat ik jouw artikelen in een privé-omgeving moet lezen. Je wordt vrij raar aangekeken als je midden in de teamkamer opeens hardop gaat lachen :p Je schrijft echt leeeeeuk

 4. Martine

  Wat een gezellige foto’s allemaal! En heel tof die surprise! 🙂
  Heel erg leuk dat ik je tegenkwam bij de kerstmiddag en dat we even hebben gekletst! Vond het wel even spannend maar gelukkig vond je het alleen maar leuk! 😉

  • Emmy

   Vond ik zo super leuk!! Voelde me helemaal speciaal haha 🙂 hopelijk heb jij ook nog een leuke middag gehad!

  • Martine

   Haha, gelukkig maar! Ja, was een heel gezellig middagje! 🙂

 5. Jaco

  Dat huis!!! Daar moet je vader iets mee doen! OMG!
  Balen van je kies, dat is zo’n nare pijn. Hoop dat het snel overgaat nu.
  Ik wacht je overview van volgende maand weer af, leuk!!

 6. Susa

  Wauw, een surprise?! Wat een kunstwerk, echt superleuk. En een escape room is geweldig! Ik ben ook nogal sukkelig maar het was echt heel leuk, haha. Vooral juist als je niet altijd even slim bent want dat zorgt juist voor leuke momenten 😉 En omggg wat zien die zelfgemaakte vissticks er lekker uit. Gelukkig nieuwjaar nog!

 7. rachel

  wat een leuke maand en die lepetjes zijn idd heel gaaf!

 8. Suuz

  Jij ook een gelukkig nieuwjaar natuurlijk. 🙂

  Té gék, die surprise. Je vader kan zo de poppenhuizen-business in! Kiespijn is zo’n naar gevoel. Terecht een zielige foto 😉 Het trekt met een beetje pech helemaal naar je oren. Bij mij zijn ze alle vier tegelijk getrokken. Daarna een week aan de Brinta, maar ik was er wel vanaf gelukkig.

  Zo te zien kun je studio mint straks combineren met een cateringbedrijf van je vriendin? Dat ziet er superlekker uit zeg. Dat jij niet tonnetje rond bent, is onbegrijpelijk, haha.

  Leuk verslag weer.

 9. Sytske

  Geen echte kerstboom, want slecht voor het milieu, maar geen problemen met zielige kindjes die je Primarkkleding in elkaar zetten? Jammer.
  Verder leuke diary, ik krijg alleen wel een lichte paniekaanval van je kies-verhaal, ik mag donderdag naar de kaakchirurg voor mijn verstandskiezen…

  • Karen

   Je kunt het ook zien als een eerste stap, in plaats van meteen te oordelen toch? Misschien heeft ze volgend jaar én geen kerstboom én geen Primark-kleding 🙂
   Succes bij de kaakchirurg!

  • Anna

   Ja echt hé altijd meteen zo negatief…. wees blij dat ze er mee bezig is! Jammer vind ik dat altijd. Vaak reacties van mensen die zelf nergens bewust mee bezig zijn….

 10. Matanja

  Die Sinterklaas surprise ziet er echt heel leuk uit! Ik vind het altijd knap als iemand zoiets kan maken, met zoveel creativiteit en fantasie, ik kan dat niet hoor….
  En wat leuk dat Jill zo bij je gaat liggen, echt schattig.
  Zo te zien heb je een leuke decembermaand gehad.

 11. Emma

  Leuke foto’s! Aah vervelend van je verstandkies. Zo begon het bij mij ook. Ik kon niet goed poetsen op de plek waar mijn verstandkies naar buiten kwam dus ik kreeg daar een ontsteking. Toen konden ze hem niet trekken omdat daar een ontsteking zat dus moest in wachten en ook leven op pijnstillers. Later hebben ze alle 4 de verstandkiezen tegenlijk onder narcose getrokken. Gewoon trekken zou erg moeilijk zijn omdat mijn zenuwen in mijn mond heel complex liggen. Niet leuk allemaal maar ik ben er nu wel in 1 x vanaf 🙂

 12. Daniëlle

  Oh verschrikkelijk die kies. Ik herken het enorm… Bij mij ging ook alles mis wat mis kon gaan. Nu 5 jaar later helaas soms nog last van… (haha, niet heel opbeurend) Ik hoop natuurlijk dat het bij jou gewoon helemaal over gaat!

  Verder leuk om weer een kijkje in jouw maand te hebben.

 13. Evy

  Oke wellicht was ik die weirdo bij Kerstmiddag haha! Ik dacht, hé zij lijkt daar op. En tegelijk, maar nee, zij woont vast in Amsterdam of dergelijke. Ik wist niet dat je in ‘Tukkerland’ woonde, leuk!

  • Emmy

   Neee geen weirdos bij kerstmiddag!! Volgende keer hai zeggen he 😀

 14. Iris

  Wat een gave decoratie surfboard!
  Mag ik vragen waar je die vandaan hebt? Ik zoek ook zoiets 🙂

  • Emmy

   Hi Iris!
   Deze hebben we meegenomen uit Bali, daar vonden we er eentje voordelig, en toen kon hij mee als sportartikel haha.

 15. Kiss & Make-up

  Wat een mooie Sinterklaarverrassing van je vader, knap gemaakt. En woaaaah, pure slagroom met smarties, schandalig! Maar wel lekker denk ik, hehe.

 16. Anna Gerrie – Beautyonthefarm

  Wauw wat een mooie surprise heeft je vader gemaakt! En wat naar met je kies, dat doet zo’n zeer 🙁 bij mij wilde het ook niet goed, toen heeft die beste man zo hard geduwd dat mijn kaak nu regelmatig uit z’n scharnier schiet zeg maar.

 17. marleen@burgertrutjes

  Wow die surprise, haha, je vader heeft serieuze skills. En wat is Jill een poepje! Ik heb ook zo’n zwaantje thuis, haha! <3
  Goed 2017!

 18. Michelle

  Ik ben zo benieuwd naar je vriendin! Komt zij ook een keer voorbij? 🙂

  Ook zou ik meer food foto’s leuk vinden. Wat ontbijt, lunch en eet je verder elke dag…

 19. Loes | Gewoon iets met Loes

  Ha, wat een leuke foto’s weer allemaal. Wat had je vader een prachtig huis gemaakt, echt top! Een escaperoom is super vet! Als je dat 1 keer gedaan hebt, dan wil je zeker weer! In Enschede zitten hele ‘moeilijke’, dus het is helemaal niet erg als je er niet uit komt. Ik zag laatst dat er in Almelo ook 1 zit, daar wil ik graag een keer naartoe. En als je wilt oefenen, moet je eens kijken naar een escaproom-app (voor de iPad), dat schijnt ook heel leuk te zijn, haha.
  En wat een gedoe met je kies zeg, zo fijn dat dat ‘vlekkeloos’ is verlopen (NOT). Kiespijn is echt niet fijn!

  • Emmy

   Oke goede tip, ik ga vast oefenen haha

 20. Yvonne

  Ik heb een hekel aan knutselen dus ik vind het zo knap dat je vader zoveel moeite doet! 🙂 Kiespijn kan inderdaad lang duren. Ik heb van alles gehad met mijn kiezen (ontstekingen, wortelkanaalbehandelingen, gebroken kies, zenuwbeschadiging in kies die sectandarts toentertijd zelf had veroorzaakt tijdens boren) dus ik weet er alles van haha. Sterkte! Oliebollen vind ik ook altijd lekker. Vooral als ze net vers uit de olie komen en nog warm, zacht en knapperig zijn. Leuke foto’s!

 21. Iris

  Ik vind het stom er iets van te zeggen (vooral omdat ik het al vaker voorbij zie komen hier), maar je stukken zouden zoveel fijner lezen als er even een spellingscheck werd gedaan 🙂

 22. Sharon

  Op die heftige tandartsbehandelingen na klinkt het als een hele leuke decembermaand. Heel veel succes met je salon!

 23. Henriëtte

  O Emmy, wat leef ik met je mee voor wat die kies betreft! Heb ook al een paar keer zoiets meegemaakt, balen hoor, hoop dat je geen last meer hebt! En ook ik neem geen echte kerstboom, zo zonde van de boom. Ben ook blij dat de ‘feestdagen’ voorbij zijn, pfff. Ik ben heel benieuwd naar je website.

 24. Irina

  Wauw dat huis dat je kreeg als surprise! Zo tof!

 25. Tewa

  Gelukkig nieuwjaar ook voor jullie ladies! Die truffel mayo van jean baton vond ik bij de dirk van de broek (in Twente heet het misschien Bas vd Heijden od) voor maar 1 euro!!!! #inslaan !! Xxx tewa

 26. Birgit

  Jouw manier van schrijven, geweldig! Ik zit echt hardop te lachen hier tijdens het lezen. Leuk dat je salon meer vorm begint te krijgen! Zielig he, hondjes die bang zijn voor vuurwerk. Die van ons geeft er niks om en heeft gewoon liggen slapen, maar die van mijn schoonouders sloopt het hele huis als ze een knal hoort.

 27. Jen

  Emmy, wat schrijf jij toch leuk en grappig! Ga vooral zo door en veel succes met je salon!

 28. Malou | Blonde Blossom

  O je had wel een leuke december zeg! Zo gaaf ook, die surprise van je vader. En die kasttaferelen kennen we denk ik allemaal wel, haha. Oliebollen zijn trouwens zoooo lekker, daar kan ik ook wel mee dineren! Alleen jammer dat het bij jou niet zo goed uitpakte 🙁 Malou x

 29. Ingrid

  Ge-wel-dig jouw monthly me’s 🙂 Heel leuk om te lezen. Ik ken ook geen maat, eet ook de oliebollen tot ik er ziek van wordt, maar ja weet je het is dan ook maar 1x per jaar oudjaar 😉
  Gelukkig nieuwjaar nog, succes met je salon!!

 30. Silkeblogs

  Wauw, dat huis dat je vader heeft gemaakt. Ongelooflijk! =D

  • Bianca

   Vind ik ook, erg mooi!

  • N.

   Die surprise…..wauw!!!!