Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
10 juni 2008 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • moisturizer
  • uitleg
Een MissLipgloss artikel

Moisturizer

Philosophy Hope in A Jar

Veel mensen halen dagcrème en moisturizer door elkaar. Vergeet nooit meer: dagcrème is niet hetzelfde als moisturizer! Dagcrème is een crème die je elke dag opdoet om je huid te voeden en te beschermen tegen invloeden van buitenaf (en heeft vaak een zonnefactor). Moisturizer is een crème die je niet per se elke dag gebruikt om je huid te ‘moisturizen’. ‘Moist’ is Engels voor ‘nat’ of ‘vochtig’. Een moisturizer is dus een speciale vochtinbrengende crème, ideaal voor meiden met een hele droge huid.

Ik heb zelf een droge huid (m’n gezicht, maar ook mijn benen en armen) en ik gebruik een moisturizer van Philosophy (Hope in a Jar). Voordat ik moisturizer ging gebruiken had ik altijd droge velletjes en een trekkende huid, terwijl ik wel twee keer in de week m’n gezicht scrubte. Vanaf het moment dat ik moisturizer ging gebruiken was ik helemaal van mijn droge huid af!

Als je hetzelfde probleem hebt als wat ik heb, kan ik je aanraden om een goede moisturizer te kopen en deze te gaan gebruiken, eerst elke ochtend en avond (heel goed insmeren) en wanneer je merkt dat je huid minder trekkerig en droog is, om de dag. Ik gebruik mijn moisturizer nu ongeveer een keer in de twee dagen en ik heb geen last meer van mijn droge huid! 🙂

Er bestaan ook moisturizers met een tintje, voor als je geen foundation gebruikt. Deze moisturizers geven je een net iets meer opgemaakte look dan wanneer je helemaal geen make-up draagt. Dit kan je natuurlijk ook zelf maken door je moisturizer te mengen met je foundation (geen hele pot, maak elke keer dat je het gebruikt een klein beetje).

Vergeet niet om over je moisturizer een gewone dagcrème aan te brengen als je deze normaal ook gebruikt. Dit omdat in moisturizers vaak geen zonnefactor zit en in dagcrème wel.

Moisturizers

  • 1 Givenchy No Complex Skin Softening Intensive Moisturizer, 200 ml, €30,27
  • 2 Clinique Dramatically Diferrent Moisturizing Gel, 125 ml, €46,80
  • 3 Biotherm Aquateinte Oligo Thermal Tinted Moisturizer Healthy Glow Effect, 50 ml, €29,62
  • 4 BareVitamins van BareEscentuals, €13,50

En of course hebben de goedkopere merken (Hema, Kruidvat, Etos) ook moisturizers in hun assortiment.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.