Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
20 januari 2017 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

MissLipgloss.nl stopt


Tien jaar geleden begon ik met Miss Lipgloss. Ik was zestien en wilde graag over make-up schrijven. Nu in 2017 kan ik nog steeds niet helemaal geloven hoe deze kleine hobby uit de hand liep tot een grote droom en een geweldige baan. Nu, bijna elf jaar later, is het ook tijd om dingen anders te gaan doen. [bron beeld]

Weinig tijd? Scroll even helemaal naar beneden.

Miss Lipgloss in vogelvlucht

In 2006 was het bloggen nog niet echt bekend. Natuurlijk waren er blogs, maar nog lang niet zoveel als nu, en het beautybloggen bestond nog niet echt in Nederland. Ik besloot een gratis blog te starten op web-log.nl en te gaan schrijven over make-up. Ik zat in de vierde klas van de middelbare school en stak al mijn vrije tijd in mijn nieuwe blog. Ik had er geen enkel plan mee, ik wilde gewoon dingen delen over hét onderwerp waar ik zo dol op was (en nog steeds ben): cosmetica.

Dat liep uit de hand. Maar echt enorm. In bijna elf jaar tijd heb ik dingen mogen doen die ik nooit voor mogelijk had gehouden. Miss Lipgloss werd binnen vier jaar tijd mijn fulltime baan. Ik stopte met mijn studie journalistiek en sindsdien werk ik zes jaar met veel liefde fulltime aan mijn site. Als ik terugkijk is het allemaal razendsnel gegaan, maar eigenlijk groeide alles heel gestaag. Langzaamaan kwamen er meer bezoekers, klopten adverteerders bij me aan, kreeg ik producten opgestuurd en mocht ik de mooiste reizen maken.

Een droombaan

Wat een tijd was het. Ik heb in die periode meegemaakt hoe het medialandschap veranderde van alles op papier, van ‘bloggen? Wát doe je precies?’ tot het enorme digitale tijdperk waarin iedereen blogt en vlogt en alle merken en bedrijven met bloggers willen werken. Dit was een bizarre transitie. Te gek om mee te maken.

Sowieso waren de afgelopen tien jaar een hell of a ride. Wat heb ik veel mogen doen, zien, proberen. Ik heb zo ongelooflijk veel geleerd. Van het ondernemen, van het online zichtbaar zijn. Ik heb meerdere bedrijven opgericht en weer neergehaald, zoveel geprobeerd, zoveel mensen leren kennen en zoveel gedaan.

Het is tijd voor wat anders

Ik deelde dit jaar al een paar keer dat ik erg zoekende was. Ik wist dat ik iets anders wilde, dat ik niet meer genoeg voldoening haal uit Miss Lipgloss, dat ik een beetje vast zit in wat ik wil en wat ik zou moeten doen. Het was een mooie zoektocht. Alles is de revue gepasseerd. En als ik alles zeg, bedoel ik ook alles. Van nieuwe sites oprichten en een uitgever worden tot een restaurant openen of opnieuw gaan studeren. Of wonen aan de andere kant van de wereld? Ik gunde mezelf de tijd om te ontdekken wat ik echt wilde. En het antwoord lag al die tijd eigenlijk heel dichtbij.

Toen ik met Miss Lipgloss begon, was ik zestien. Ik was een tiener die op de middelbare school zat. Een heel onzeker meisje die niet wist wat ze wilde, weinig vriendinnen had en die erg van make-up hield en daar graag over blogde. Het format Miss Lipgloss werd geboren en daar voelde ik me jarenlang comfortabel bij.

Dat is de laatste jaren niet meer zo. Ik ben inmiddels 26 en ben een heel andere Cynthia dan die in 2006 Miss Lipgloss startte. Ik houd nog steeds heel erg van cosmetica, maar heb door de jaren heen heel andere passies en interesses ontwikkeld. Zo ben ik zoals je weet veel bezig met eten, reizen en interieur. Dingen die ik zeker af en toe deelde op Miss Lipgloss, maar het voelde altijd als ‘vals spelen’, alsof het niet echt ‘mocht’, terwijl ik de meeste plezier beleef aan het schrijven over die dingen. Ik zou graag wat dieper ingaan op onderwerpen die mij persoonlijk erg aanspreken, maar ik voel dat Miss Lipgloss niet meer de plek is (en de naam, ‘Miss Lipgloss’, zorgt daar natuurlijk ook voor). De motivatie werd minder, de uitdaging zakte wat weg en ik ging niet meer mee in grote veranderingen in de ‘industrie’.

Begrijp me niet verkeerd: Miss Lipgloss is nog steeds een plek waar ik enorm veel van houd en waar ik met alle liefde aan werk. Maar de koek is op. Ik haal er niet meer genoeg uit op persoonlijk vlak: te weinig uitdaging, te weinig motivatie om er een frisse wind door te laten waaien, ik wil geen beautyblogger meer zijn. Het is mooi geweest. Tijd voor iets nieuws.

Cynthia.nl

Begin februari zal mijn nieuwe site online gaan: Cynthia.nl. Een persoonlijke site over de dingen die mij bezig houden. De hoofdonderwerpen zijn lifestyle, reizen, eten, interieur, persoonlijke verhalen en natuurlijk óók beauty. Op Cynthia.nl zijn er wat mij betreft geen regels: ik wil graag alles delen wat mij bezig houdt. Dat kan de ene week een verslag zijn met mooie foto’s van een etentje, de andere week een fantastische reis die ik heb gemaakt. Of juist een artikel over een inspirerend gesprek dat ik had. Ja, het wordt dus een lifestyleblog, omdat ik denk dat ik daar zoveel meer mijn ei kwijt kan! Ik schrijf zó graag over eten, over reizen, over boeken, over een heleboel andere dingen dan beauty, en op Cynthia.nl kan dat állemaal. 

Op Cynthia.nl is er geen ruimte meer voor opvulling: ik ga niet bloggen omdat ik móet bloggen. Omdat er iets om 15u online moet. Ik wil graag alleen dingen delen die ik écht de moeite waard vind, dingen die echt iets in me losmaken, dingen die ik zelf ook zou willen lezen of kijken. Voor mij is dat het allerbelangrijkste en ik merk nu al dat me dat zoveel inspiratie geeft en dat ik er mega creatief van word.

Cynthia.nl is mijn persoonlijke site. Een site waarop ik deel wat ik wil delen, wanneer het uitkomt. Niet op maandag achter de computer zitten met het idee: ‘Vandaag ram ik er een X aantal artikelen uit.’ Nee. Ik wil artikelen publiceren wanneer ik dat écht wil. Als ik écht iets wil delen. Als dat gevoel ergens binnenin borrelt. Alleen updaten als het echt de moeite waard is.
Dat betekent niet dat het perfect zal zijn. Dat je elk artikel fantastisch zal vinden. Maar het zal wel een plek zijn waar ik veel meer mezelf kan zijn en waar ik alles kan delen wat ik wil. Het wordt een nieuwe jas die ruim zit en waar ik me vrij in kan bewegen. Een nieuwe jas waar ik me veel comfortabeler in voel en waar ik zoveel creatiever en vrijer werk.

Begin februari zal deze nieuwe site online gaan. De livedatum is vooralsnog 1 februari, afhankelijk van hoe snel de sitebouwers zijn 😉 Als je naar MissLipgloss.nl gaat, zal je automatisch doorgestuurd worden. Tot die tijd is het dus nog een beetje spannend wat Cynthia.nl precies gaat inhouden en hoe het er uit gaat zien, maar nog héél eventjes geduld. Op 1 februari laat ik je alles zien.
De rest van deze maand zal ik samen met jou terugblikken op tien jaar Miss Lipgloss.

Het einde van een tijdperk

Het is heel bizar om dit te schrijven. Om dit te delen. Ik was jarenlang bang. Echt bang om aan mijn twijfels en gevoelens toe te geven. Want ik ga een mooi merk loslaten, iets waarmee ik al jarenlang mijn boterham verdien, iets wat nog steeds een succes is. Bang voor wat anderen zouden zeggen. Ik weet dat er kritiek komt, dat mensen mijn site zullen verlaten. Vol twijfel, vol ‘ik-weet-niet-wat-ik-wil’, het was een grote lastige zoektocht naar datgene wat me écht blij maakt. Dit is echt het einde van een tien jaar lang durend avontuur waarin ik zoveel over mezelf heb geleerd.

Het is de hoogste tijd. Het is eng, maar ik heb vooral ongelooflijk veel zin om samen met jou dit nieuwe avontuur in te stappen. Om samen nieuwe dingen te ontdekken en samen weer heel veel plezier online te beleven. Ik heb er zóveel zin in! Ik ben natuurlijk al even bezig met content voor de nieuwe site en nu er voor mijn gevoel geen regels zijn, vind ik het weer zó ontzettend leuk om artikelen te schrijven en video’s te maken! 

Ik zie je deze maand nog hier. Vanaf begin februari neem ik je mee naar mijn nieuwe site en ik hoop dat jij er net zoveel zin in hebt als ik! 

De komende tijd, tot de livegang van Cynthia.nl, zullen er artikelen online komen waarin ik herinneringen met je ophaal en waarin ik terugblik op zoveel jaar Miss Lipgloss. Op de dag van livegang vertel ik je veel meer over wat Cynthia.nl precies is en wat je kan gaan verwachten vanaf begin januari.

;tldr? Op 1 februari komt mijn nieuwe site Cynthia.nl online, die gaat over persoonlijke zaken, eten, reizen, interieur, beauty en lifestyle. Een nieuwe site waar ik veel meer mijn ei kwijt kan! De komende anderhalve week blik ik op MissLipgloss.nl nog met je terug op 10 jaar Miss Lipgloss. Ik hoop dat je meegaat naar mijn nieuwe site! 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.