23 januari 2017 door Cynthia Schultz 35 reacties
Een MissLipgloss artikel

MissLipgloss.nl in cijfers

thanksVoordat ik met Cynthia.nl een hele nieuwe start maak, is het natuurlijk wel érg leuk om terug te kijken op de cijfers van Miss Lipgloss! Hoe vaak kwamen jullie op de website, hoeveel comments lieten jullie achter, wat is de populairste YouTube video, welke dag was de drukste? Ik kijk even terug en ben er echt door verbaasd.

MissLipgloss.nl

MissLipgloss.nl draait sinds 2008 op een eigen website, daarvoor had ik een web-log, waar ik helaas geen statistieken meer van heb. Ik mis dus twee jaar aan data, maar dat is niet anders. Mijn analytics informatie is vanaf 2011, dus daarbij mis ik nog wat meer informatie.

 • Ik had in zes jaar tijd 140.000.000 paginaweergaven en ruim 11.000.000 unieke bezoekers
 • Sinds 2008 screef ik meer dan 6.000 blogposts. Damn. 6.000! Ik kan dat bijna niet visualiseren. Dat zijn immens veel woorden.
 • Ik heb geen data over foto’s, maar ik heb in het Miss Lipgloss tijdperk tienduizenden foto’s gemaakt, bewerkt en geüpload. Ik heb dan ook een aantal camera’s versleten.
 • Van alle categorieën schreef ik de meeste reviews: 1.250.
 • Jullie lieten sinds 2008 555.000 reacties achter. Meer dan een half miljoen. Wauw. Bedankt!
 • Jullie bekijken gemiddeld 2,12 pagina’s per keer dat jullie komen kijken. Dat lijkt me meestal de homepagina en de blogpost van die dag.
 • De drukste dag op Miss Lipgloss was dinsdag 24 maart 2015 met 51.000 bezoekers. Ik schreef die dag over de HEMA Soft Matt Lipbalm. Niks bijzonders dus, maar wel een hele populaire blogpost!
 • Per bezoek zijn jullie zo’n 2:19 op MissLipgloss.nl
 • 85% van jullie komt uit Nederland.
 • En 10% komt uit België.
 • De rest is verspreid over de hele wereld (UK staat op drie met 0,5%).
 • De stad met de meeste Miss Lipgloss bezoekers is Amsterdam (9,6%).
 • Geinig vind ik dat er 950.000 sessies uit Zwolle zijn geweest in 10 jaar tijd!
 • Jullie zochten het meeste op ‘foundation’ (9.000 keer!), ‘sleek’, ‘catrice’, ‘bb cream’, ‘hema’, ‘essence’, ‘mascara’, ‘mac’, ‘zoeva’ en ‘kwasten’.

YouTube

Van YouTube heb ik wel data sinds het begin!

 • Ik uploadde mijn eerste video op 29 juli 2008. Ik was hier achttien en wat zie ik er jong uit! Ik deed het ook zo anders, ik vond het best eng om te praten op beeld, dus ik plakte er een muziekje onder.
 • Dit is mijn populairste YouTube video. Wat is mijn stem anders, he? En wat klets ik veel! Ik denk telkens: come to the point, lady. Haha, echt leuk om te zien!
 • Ik maakte 710 video’s. Ik zeg altijd dat YouTube niet mijn focus is omdat ik bloggen het allerleukste vind, en dan toch meer dan zevenhonderd video’s maken… Haha!
 • Jullie hebben 43.000.000 minuten naar mijn video’s  gekeken. Dat is 81 jaar. 981 maanden! Wat te gek lang, haha! Het is lang niet zoveel als veel grotere YouTubers, maar ik vind het echt superveel.
 • Jullie kijken gemiddeld 4:21 minuten naar een video.
 • In totaal zijn mijn video’s 13.000.000 keer bekeken. Dertien miljoen! Pff.
 • Er zijn 32.000 reacties achtergelaten op mijn 710 video’s. Dat is gemiddeld 45 per video, dat vind ik best veel.
 • Mijn kijkers zitten vooral in de leeftijdscategorie 13-34.

 

Wat is het leuk om zo terug te kijken. Voor mij draait het helemaal niet om cijfers, maar om plezier voor zowel jullie als mezelf. Dat heb ik absoluut gehad de afgelopen jaren en ik hoop jullie ook. Bij deze nogmaals bedankt voor alles, want jij bent onderdeel van deze lijstjes hierboven!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

35 reacties
 1. Laurien

  Wow! Hier mag je heel trots op zijn! Je verdient het ook echt! Stiekem ben ik heel blij dat je toch blijft bloggen. Ik geniet immers al 3 jaar dagelijks van je artikelen en ik zou het heel jammer vinden als ik die zou moeten missen. Ook leuk om te zien dat er nog een hele hoop andere Belgen je artikels lezen, je bent “de lage landen aan het veroveren” ;-). Nog een vraagje: blijven de “oude artikelen” die je voor MissLipgloss schreef nog zichtbaar als de nieuwe site start?

 2. Daniëlle

  Wauw hier mag je echt trots op zijn! Wat een prestatie!

 3. Mariska

  Erg leuk om deze statistieken te zien, veel ken ik nog wel van je artikelen. En 51.000 bezoekers per dag? WOW!

 4. Daniëlle Springer

  Wat interessant eigenlijk om te lezen en het zijn echt hele indrukwekkende cijfers! Is bijna niet voor te stellen hoeveel mensen dat bij elkaar zijn geweest.

 5. Nadia

  Mooie cijfers! Succes met de nieuwe site Cynthia!

 6. Britt

  Zo leuk om deze terugblikken te zien!
  Lijkt me ook ontzettend leuk om eens op ’n rijtje te zien welke persreizen je allemaal hebt mogen maken, vond dat altijd zo geweldig om te lezen waar je allemaal naartoe mocht (hoewel sommige mensen zo’n lijstje misschien alweer als opscheppen zien..)
  Ben ontzettend benieuwd naar de nieuwe site, maar blijf in ieder geval absoluut volgen!

 7. Veerle

  Ik denk zo’n 4 jaar geleden via google op Miss Lipgloss terechtgekomen ze zijn.En ik blijf maar terugkomen.
  Gisteren zegt mijn dochter van 12,5,mama die mevrouw van de lipgloss stopt ermee.Blijkt ze stiekem ook mijn favoriete blogger te volgen.

 8. femketje

  super leuk om het allemaal eens in cijfers te zien.. en OMG 81 jaar! 😀 awesome!

 9. Anne

  Super leuk om te lezen dit! Wat heb jij veel bereikt in al die jaren Misslipgloss.nl!

 10. Pauline

  Wat leuk om dit allemaal te zien en te lezen!
  Ik denk dat die nieuwe stap (lees jas) je heel goed gaat passen… Zet ‘m op!

 11. Paulien

  Ik behoor niet echt tot je doelgroep met m’n 48….. maar ik volg je al lang en heel graag. Steek veel van je op,qua make-up,vind t leuk om je leesgekte betreft boeken te zien en ben van plan je blijven te volgen! Succes met je nieuwe stap:)

 12. Demi

  Wauw, wat gaaf! Mooi om op deze manier MissLipgloss ‘af te sluiten’ en te beginnen aan iets nieuws!

 13. Nora

  Hahahah dat wenkbrauwfilmpje! Awww! Wat ben je toch ontzettend veel gegroeid, de afgelopen jaren (en wij met jou! Ik wil niet betuttelend overkomen, ook omdat ik een paar jaar jonger ben dan jij. Maar als trouwe volger vind ik het toch best bijzonder om zo met je terug te mogen blikken!).

 14. floortje

  Ha, wat leuk, 0.5% uit de UK.. daar hoor ik bij!
  Ik lees al meer dan 5 jaar trouw je blog en nu vanuit Engeland nog altijd – alhoewel ik persoonlijk de persoonlijke posts leuker vindt dan de beautyposts(die heb je ook genoeg in Engeland), dus ik ben best blij met een switch naar Cynthia.nl!
  Ik woon in London, trouwens:) Veel plezier volgende week!

 15. Heleen

  Super leuk al die cijfers! Dat bewijst maar weer dat je de afgelopen jaren een mooi product hebt gemaakt!

 16. rachel

  super leuk om dit te lezen en oh ja die filmpjes in de badkamer bij je ouders weet ik nog wel, en idd nooit praten totdat je een video opnam waar je wel in praatte en dat verbaasde me toen zo hahah we hoorde ineens een stem bij cynthia :D. op naar een nieuw hoofdstuk lieffie en daar ga je ook weer lekker door knallen 😀 xx

 17. Inge

  Awww nee 🙁 ik weet niet waarom maar ik vind t echt n beetje moeilijk om al die afscheidsberichtjes en statistieken te zien. Natuurlijk blijf ik je trouw volgen, maar t einde van misslipgloss is het einde van een tijdperk.. ook zet je mij zelf er mee aan t denken; ben ik zelf ook niet toe aan nieuwe stappen in mijn leven? Ik word er n beetje weemoedig van, zeker zo op maandagochtend. Dankjewel voor alles misslipgloss!! Je bent een fantastische blogger en een geweldige inspirerende persoonlijkheid, blijf altijd zoals je bent!!

  • Miss Lipgloss

   Wat lief dit en wat bijzonder hoe je dit omschrijft. Het is heel goed om na te denken over wat je wilt en over nieuwe stappen dus ik ben heel blij dat dit je aan het denken zet! Ik heb hetzelfde hoor, het stemt mij ook wat weemoedig 🙂

 18. Lien

  Niet normaal e die cijfers. Proficiat! Je mag er trots op zijn. Stel je voor dat jij in het midden staat en al je bezoekers rondom jou. Je kan je toch niet voorstellen hoeveel mensen dat zijn. Eigenlijk ben ik wel benieuwd naar die 10% belgen. Omdat ik er eentje van ben

 19. Kirsty

  Wat leuk om de cijfers te zien! Hier mag je zeker trots op zijn, wat heb je veel mensen bereikt!

 20. Malou | Blonde Blossom

  O wat leuk om al die cijfers te zien! Meer dan 11 miljoen unieke bezoekers, hoe gaaf! Echt heel leuk dat Miss Lipgloss zo populair is. Malou x

 21. Svenja

  Altijd leuk om de cijfertjes en feitjes van een blog te lezen. En wauw, jouw resultaten zijn echt om trots op te zijn, je hebt zoveel moois bereikt!

 22. Femke

  Wauw, wat een cijfers. Hier mag je ontzettend trots op zijn!

 23. Susan

  Hele mooie cijfers Cynthia! Kun je zeker trots op zijn.

 24. Romy

  Wauw, jeetje, wat een cijfers! Daar mag je zó ontzettend trots op zijn!

 25. Irina

  Wauw wat een prachtige cijfers: mag je ontzettend trots op zijn <3

 26. marije

  Cijfers om trots op te zijn!

  Ik vond je eerste New York shoplogs op Youtube altijd zo leuk om te kijken.

 27. Danielle | Mama Lifestyle Blog

  Wat leuk om te lezen. Meer dan 6.000 artikelen, 710 video’s en 11 miljoen bezoekers: ongelooflijk! Echt iets om trots op te zijn Cynthia ?

  • tingla

   Ik lees nooit alle reacties maar die van jou zie ik het vaakst voorbij komen en dat vind ik nou heel erg leuk! Als iedereen nou zo trouw en enthousiast was dan zag de Wereld er echt anders uit.