Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
29 mei 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • How To
Een MissLipgloss artikel

Minder make-up in de zomer


In de winter, wanneer het buiten koud en donker is, is het niet erg om veel make-up te dragen. Foundation, concealer, bronzer, blusher, highlighter, lipstick, mascara, oogschaduw, en ga nog maar even door: in de winter smeren we het allemaal op. Maar wanneer het buiten warmer wordt en de zon meer en langer schijnt, is het toch wel prettig om niet met zo’n dikke laag make-up op je gezicht te lopen. Daarom vandaag: tips hoe je minder make-up kan dragen in de zomer.

  • Ben je al lekker bruin van de zon? Of van de zelfbruiner? Dan kan je al producten gaan skippen. Als je een egale huid hebt, skip je foundation en concealer. Heb je een minder egale huid? Gebruik dan een héél klein beetje foundation. Bronzer kan je laten zitten, want lekker gebruind ben je al.
  • Kies: foundation of concealer. Ik doe dat zelf altijd wanneer ik minder make-up wil dragen. Vaak kies ik voor foundation en gebruik ik ook maar een heel klein druppeltje, om m’n huid net iets egaler te laten lijken.
  • Geen zin in foundation? Kies dan een gekleurde moisturizer of dagcreme. Je kan ook je dagcreme mengen met een klein drupje foundation. Het voelt heel luchtig, het is net of je geen make-up op hebt.
  • Zorg ervoor dat je basis goed is. Let er dus op dat je wenkbrauwen mooi geepileerd zijn, dat geeft rust en karakter aan je gezicht. Scrub je lippen, zorg voor een mooie egale, gezonde en gereinigde huid. Dat doet al zoveel!
  • Geen zin om oogschaduw op te doen als het buiten zo warm is? Trek alleen even een dun lijntje langs je wimperrand, breng een likje mascara aan en maak je lippen lekker opvallend met een koraalkleurige lipstick of lipgloss. Knalroze is ook altijd goed! Wel even goed je tanden poetsen, want deze kleuren doen je tanden wel wat geler lijken dan ze zijn.
  • Zonnebrillen zijn geweldig. Wanneer je overdag een zonnebril draagt, hoef je eigenlijk bijna geen make-up op te doen. Ideaal! En dan niet bang zijn om je zonnebril af te zetten als je met iemand praat of als je naar binnen gaat. Je bent mooi!
  • Als je je drukmaakt of je wel bruin wordt met make-up op: ja, je wordt wél bruin. Alleen vaak zit er in foundation een SPF, en daardoor zal je gezicht dan minder snel bruinen dan je hals en decolleté. Als je een dagje gaat zonnen, doe dan dus geen foundation met SPF op, en gebruik gewoon een zonnebrand over je hele lichaam.

In de zomer zie je er al iets gezonder uit dan in de winter, doordat je een beetje bruin bent en natuurlijk omdat je veel gelukkiger bent: de zon schijnt, misschien heb je wel lekker een paar weken vakantie, er zijn weer veel leuke dingen te doen in Nederland… Je straalt dus veel meer. En die uitstraling, die lach op je gezicht, doet veel meer dan make-up. Dus heb je een keer geen zin? Pak dan alleen wat mascara en lipgloss, zet je zonnebril op en ga naar buiten! Geniet!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.