30 mei 2015 door Cynthia Schultz 44 reacties
Een MissLipgloss artikel

Mijn twee favorieten voor luchtig volume in mijn haar

P1470377Als je volume in je haar wilt, kan je aan de slag gaan met producten als mousse. Die geven je haar stroefheid, maar maken het ook sneller zwaar waardoor je kapsel snel inzakt. Al een paar maanden heb ik twee favoriete producten die luchtig volume geven en dat echt héél goed doen.

Keune Care Line Keratin Volumizer Absolute Volume

P1470378

Als eerste deze spray die ik altijd na het wassen gebruik. Is niet zo heel duur, een flesje koop je voor €10 tot €15, het verschilt per (web)winkel. Met zo’n flesje doe je heel erg lang, ik gebruik hem al sinds eind vorig jaar zomer, en er zit nog meer dan een derde in!

De verpakking is wat oubollig, maar is wel handig doordat er een fijne spraykop opzit. Deze spray zorgt voor extra volume en verzorging. Het werkt het beste als je meteen daarna je haar fohnt, dat kan met een borstel of zonder: volume geeft het sowieso! Ik merk zelf echt verschil als ik dit gebruik. Het geeft mijn haar een soort lift zonder dat ik voel dat er product in zit. Het is heel luchtig en fris, dat werkt prettig.

Dit zegt Keune zelf over de Absolute Volume Keratin Volumizer:

Wat het doet

De Absolute Volume Keratin Volumizer is een ideaal volumeproduct. Het zorgt voor soepel en glanzend haar en extra versteviging.

Waarom het werkt

• Essentiële Mineralen revitaliseren haar en hoofdhuid
• Polymeren en Quats verbeteren de doorkambaarheid
• Provitamine B5 dringt diep in de haarschacht door
• Vloeibare Keratine wordt makkelijk door het haar geabsorbeerd. Het versterkt het haar en geeft glans en elasticiteit

Hoe te gebruiken

Toepassen op droog of handdoek droog haar. Spray op het haar met een afstand van 25 cm. Zachtjes doorkammen. Breng het haar, eventueel met de fohn, in het gewenste model.

P1470379

P1470380

In twee delen de bestanddelen, in één foto kreeg ik het er niet op. Ik ben gewoon dol op deze volumespray! Het geeft luchtig en licht volume zonder mijn haar zwaar of stroef te maken. En betaalbaar. Love it!

Keune Blend Volume Powder

P1470381

Dan het alom bekende volume poeder! Deze heb ik van meerdere merken gebruikt en onderling merk ik maar weinig verschil, maar op dit moment gebruik ik deze van Keune. Deze kost rond de €15 voor 10 gram, wat vrij veel is voor een volumepoeder. Andrélon heeft ook een fijne (die is €5), en ik vind de Osis+ Dust It ook superfijn, die is nog een stukje goedkoper dan deze van Keune.

P1470382

P1470383

Hier ook even de bestanddelen.

P1470384

Je kent volumepoeder inmiddels vast wel: het is stroef poeder wat je op je haaraanzet en eventueel in de lengtes van je haar aanbrengt. Vingers erdoor halen, BAM, volume! Het werkt echt als een tierelier en ik gebruik volumepoeder nu inmiddels zo’n twee jaar meerdere keren per week.

P1470388Links heb ik nog geen product in mijn haar, rechts alleen het volumepoeder. Geweldig, toch? Het zakt na een tijdje wel weer wat in, maar het stroeve effect blijft. Gewoon even mijn vingers er door halen en tadaaa, het volume is terug. Ik houd ervan, en als je zuinig bent, voelt het ook niet vies of vervelend aan. En mijn haar blijft luchtig en fris, wat ik erg prettig vindt! Geen plakboel of zware dingen in mijn haar.

 

Zo. Mijn twee ultieme producten voor luchtig, fris haar. De Keune Absolute Volume Keratin Volumizer is echt een aanrader voor volume, het poeder kan je gerust van een ander merk kopen, ze zijn er namelijk goedkoper.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

44 reacties
 1. Anne-Maartje

  Die spray lijkt mij erg fijn! Nou kan ik hem alleen nergens vinden. Ik heb 2 webshops gevonden waar hij niet meer leverbaar is. Weet jij waar ik hem nog kan krijgen?

 2. Nicole

  Mijn haar is vaak futloos en zakt snel in, misschien ga ik dit eens proberen!

 3. Kimberly

  Wow ! Ik wil dat ook!
  Weet je toevallig waar ze dat verkopen ? (Winkel, niet online )

 4. Laure

  Waar is die volume spray te koop? 🙂

 5. Nicole

  Oeh wat een mooi verschil! Dit lijken me erg prettige producten.

 6. Sanne

  Mooie haren heb je! Gebruik je enkel deze twee producten of ook nog die Philip B spray en bijv. een haarlak?

 7. Daphne

  Vanmiddag de volume spray besteld voor mij en mijn dochter, je had er al vaker over verteld dus was er wel nieuwsgierig naar. De volumepoeder heb ik ook (maar dan van Andrelon) en daar heb ik wel wat meer moeite mee. Geeft wel veel volume maar als ik dan met mijn handen door mijn haar ga…nee voelt niet echt fijn. Dit gebruik ik dus alleen als ik bijv een feestje heb en de volgende ochtend mijn haar kan wassen.

 8. Rosalie (4BeautyandLife)

  Ik kan wel wat volume gebruiken, alleen zijn deze spullen niet te gebruiken met mijn haar. Mijn krullen veranderen dan namelijk in een vogelnest 😉

 9. Fleur

  Ik moet het weer eens proberen om volume poeder te gebruiken. Alleen zakt het bij mij sneller in omdat mijn haar best lang is en stijl en glad van nature. Het voelt zo vies als ik elke dag dat poeder zou gebruiken. Misschien doe ik er wel teveel in…

 10. Vanessa

  Wat een mooie voor en na! Ik heb van mezelf al volume genoeg in mijn haar dus ik heb zulke producten niet nodig, maar het lijkt me wel handig voor anderen.

 11. marloes

  Die spray wil ik heel graag aanschaffen. Ben daar zo benieuwd naar! Volume poeder werkt bij mij voor geen meter. Krijg er alleen maar ontzettend statisch haar van helaas.

  Momenteel gebruik ik thickening cream van undone by the insiders. Gekocht bij Salon b, werkt ook goed 🙂 en een super fijne haarspray van salon b (weet zo het merk niet)

 12. Beautyjuf

  Ik gebruik al enige tijd de volume poeder van Kruidvat. Voor mijn haren hét perfecte product om meer volume te krijgen. Al worden mijn haren er wel een tikkeltje vetter van. Wat dat betreft klinkt de omschrijving van de volume poeder van Keune iets beter. Alleen dat prijsverschil…Dan kies ik toch liever een budgetvariant.

 13. t.

  Ik heb ook volume poeder. 1x gebruikt maar vind dat gevoel erna zo afschuwelijk. Of gebruik ik dan teveel?

  • Miss Lipgloss

   Het wordt wel stroef, daardoor krijg je volume! Ik zou dan gewoon wat minder gebruiken 🙂

  • Sanne

   Thanks voor je reactie! Ik heb namelijk vrij fijn haar, maar wel veel haar. Alleen producten zoals droogshampoo en volume poeder werken niet op mijn haar. Ik krijg even volume, maar dan zakt het snel weer in. Heb je misschien tips hiervoor?

 14. Lisette

  Ik vind volume poeder ook heel fijn. Maar ik moet het inderdaad niet te veel gebruiken want mij haar is best wel droog. dan word het nogal frizzy. Ik gebruik die van BIOSILK. ken je die al? 🙂 Ik vind die super fijn!

 15. Heleen

  Fijn hé, volumepoeder! Ik kan inmiddels ook niet meer zonder, nu al helemaal niet meer sinds ik een bob heb laten knippen. Ik gebruik er ook sea salt spray bij, echt fijn!

 16. Mieke

  Zo echt een wereld van verschil zonder de volume poeder. Ik ga het eens proberen want mijn haar needs volume! heb je de balmain sea salt spray al eens gebruikt? die heb ik gekregen en hoorde dat die ook voor volume zorgt. Ik ga die van Andrélon eens aanschaffen kijken of dat voor mij een beetje werkt. Liefs

 17. Femke

  Ik heb volume poeder van Andrélon, stuk goedkoper en erg prettig in gebruik! I love it voor de dagen dat mijn haar straks naar beneden is gezakt hihi!

 18. Lonneke

  Oh wat klinkt dit ontzettend fijn!
  Vooral dat luchtige gevoel heb ik echt heel hard nodig met mijn zware lokken.
  Liefs Lonneke

 19. Miriam

  Thnx for sharing. Ik wil al een poosje een goede volume poeder (oid) en deze spreken me wel erg aan! Toch ga ik eerst maar eens die van andrelon proberen, hoor daat ook meerdere goede dingen over. Leuk leuk

 20. Jolet

  Even twee andere vraagjes op haar-gebied:
  1. Moet je droogshampoo persé uitborstelen of is met de handen erdoor ook genoeg?
  2. Gebruik je die Philip B thickening spray hier ook nog bij voor dit resultaat?

  • Lieve

   Met droogshampoo maak ik altijd een scheiding aan de zijkant van mijn hoofd en spuit hier de droogshampoo op. Dan maak ik een scheiding ongeveer 2 cm verder en herhaal dit over mijn hele hoofd. Daarna even goed met mijn handen erdoor en ik ben klaar om te gaan!

  • Jolet

   Thnx!

  • Miss Lipgloss

   1. Handen kan ook! 2. Op dit moment niet (hij is op en heb hem nog niet opnieuw gekocht), maar dat geeft wel een mooier resultaat inderdaad!

 21. Vera

  Vind zelf volume poeder echt een geweldige uitvinding! Ik gebruik het vaak 1 of 2 dagen na het wassen van mijn haar! Gelijk boem volume echt ideaal!

 22. Sanne

  Cynthia, wat voor haartype heb je?

  • Miss Lipgloss

   Ik heb stijl/licht golvend haar, en vrij dik/veel 🙂

 23. Nesrin

  De voluminizer spreekt mij aan mijn. Ik heb volume maar van boven gaat het vaak snel plat zitten en beneden juist niet. Geen gezicht 😉

 24. Griet

  Erg mooi resultaat! Dat krijg ik zelf jammer genoeg niet met volumepoeder.

 25. Anna

  Ik ben zo benieuwd naar volumepoeder! Ik heb het in mijn stash liggen, van Andrelon, maar tot nu toe nog niet gebruikt. Ga ik gauw doen!

 26. Joyce

  Wat een verschil. Het ziet er een handig product uit, maar mijn haar heeft van nature al meer dan volume genoeg 😉

 27. Bianca

  Ik heb zelf een hekel aan stroef haar, dus voor mij geen volume poeder. Ben wel benieuwd naar de spray!

 28. Denise

  Wauw, wat een verschil! Ik gebruik het zelf eigenlijk nooit, misschien toch maar eens doen 🙂

 29. Maaike

  Volume poeder heb ik thuisliggen, maar ik gebruik het niet. Ben er gewoon niet zo handig mee en ben bang voor een enorme rotzooi. Ik vind de volume spray van L’Oreal daarentegen wel fijn, maar deze van Keune klinkt ook goed. Jammer dat het alleen online te koop is. Ik ga voor zoiets toch liever naar de winkel.

  • Jolet

   De volumespray van Keune kun je ook bij sommige kapsalons kopen. Ik heb hem ook bij m’n kapper gekocht.

 30. Kirsty

  Ik ben ook wel echt fan van volumepoeder, vind het zo lekker makkelijk werken en het werkt altijd! 🙂