Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
17 september 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Mijn TLC opnames!

DSC_0566Vorige week had ik de opnames voor mijn TLC programma dat vanaf 30 september te zien is op TV. Op Instagram vroeg ik of jullie een ‘achter de schermen’ blogpost wilden zien met foto’s en meer uitleg over wat er allemaal komt kijken bij zulke televisie opnames. Daar kwamen enthousiaste reacties op dus… Kom maar mee!

Voordat we allemaal om 8 uur ’s ochtends klaarstonden om te gaan draaien was er een hoop voorbereid. Voor mij? Eerste kennismaking, de casting, gesprekken om het contract door te nemen. Daarna het opnemen van de promo enkele weken geleden. Afspraken met de regisseuse om te bepalen hoe het script zou zijn (zij moest natuurlijk precies weten welke make-up handelingen ik zou doen).
Zij schreef het script. TLC regelde alles rondom de opnames – de locatie, geluidsman, dingen die op de set nodig waren, het eten – en we hadden een aantal keer contact over het script. Ik paste dingen aan, TLC paste dingen aan en uiteindelijk kwam er een definitief script.

Toen dit script er was, kon ik me voorbereiden voor de dag. Er werd een draaiboek gemaakt, een planning, een callsheet. Ik leerde de scripts uit mijn hoofd. En daar was dan de dag! Om 5 uur ging de wekker zodat ik om 8 uur bij de studio kon zijn.

Ik vond het heel spannend! Ik had er mega veel zin in, maar vond het ook best eng. We waren die dag met ongeveer tien mensen en er moest veel opgenomen worden. De promo hadden we natuurlijk gedaan en dat ging goed, maar zou ik dit ook wel kunnen? Het ging uiteindelijk allemaal helemaal goed, al moest er natuurlijk regelmatig iets opnieuw omdat ik mijn zinnetjes vergat of over woorden struikelde. Gelukkig was iedereen heel geduldig en waren we ruim op tijd klaar, een half uur eerder dan in het draaiboek stond.

Ok, kijk je mee?

2013-09-10 19.10.57

We begonnen de dag met bloemen… Superlief! Ook was er een fijn ontbijt (scones! Te lekker) en begon de crew met de opbouw.

2013-09-10 08.13.30

Ik legde al mijn spullen klaar zodat we konden kiezen wat ik ging dragen.

2013-09-10 08.48.10

Aan het opbouwen! Licht, set, geluid…

   DSC_0491

Bezig met de eerste look. Elke look werd drie keer gefilmd, vanuit andere hoeken en met andere camera instellingen. Bij de eerste keer deed ik mijn tekstjes die tussendoor bij de stappen komen. Ik heb lekker mijn comfy panter joggingbroek aan, die zie je toch niet op televisie!

DSC_0492

Je ziet hier Bascha de Bruijn, de regisseuse, en Myrthe Mosterman, de cameravrouw. Beide zijn ze onwijs goed en ze maken geweldige dingen allebei. Super dat ik met ze kon werken. Aanstaande donderdag ga ik de voice overs inspreken op kantoor bij TLC en dan zie ik ook voor het eerst de beelden, ik ben onwijs benieuwd. Iedereen zat steeds ‘ooooh’ en ‘aaah’ omdat ze op schermpjes mee konden kijken, maar ik wist van niks, haha!

DSC_0500

Met Bascha overleggen tussen de takes door.

DSC_0530

Tafel vol Rimmel make-up! Zij sponsoren het programma.

DSC_0540

Zes keer make-up er op… en er weer af! Dit omdat we elke keer vanuit een andere hoek filmden. Het was wel heftig voor mijn huid, de dagen erna heb ik geen make-up gedragen.

DSC_0553

Het was ’s ochtends toch wel even wennen hoor, er waren veel mensen en iedereen zat me geconcentreerd aan te staren. Dan is het met die felle lampen én een camera op je gericht én hoge verwachtingen best wel lastig om een paar zinnen vanaf script zó spontaan, duidelijk en op het juiste tempo op te dreunen. Het is echt moeilijker dan je denkt, maar uiteindelijk ging het ’s middags super vlot en alles staat er goed op – het allerbelangrijkste!

2013-09-10 16.46.31

Mijn zicht de hele dag! Achter mij staat de camera, die mij filmt in de spiegel.

2013-09-10 16.46.35

Hoi! Bijna klaar!

DSC_0559

Bascha let goed op wat ik doe en zeg… Heel erg prettig, daardoor kon ik gewoon doen wat ik moest doen en lette zij op of het wel goed ging. Ik heb vooral vaak gehoord ‘langzamer praten!!!!’.

DSC_0566

Mickey hielp met de set en legde de producten steeds mooi neer. Aan elk detail werd gedacht.

DSC_0583

Strak op de planning…

IMG_4700

IT’S A WRAP! Wat een goed gevoel en wat hebben we een onwijs leuke dag gehad met een geweldig team. Ik kende alleen Sylvia (met het rode jasje, zij werkt bij TLC) en Bascha (rechts bovenin, de regisseuse), verder was iedereen nieuw voor me, maar dat was juist leuk. Leuke, relaxte mensen die goed zijn in wat ze doen. Het is toch wel heel tof om met zo’n groep mensen aan een gaaf eindresultaat te werken. Voor mijn blog werk ik altijd alleen en dit is dan wel echt héél leuk.

2013-09-10 20.04.28

Heel moe na een draaidag van zo’n negen uur in de trein terug naar huis. Ongelooflijk dat ik dit mag doen, ik vind het zó leuk en vooral zo leerzaam. Ik heb op deze dag onwijs veel geleerd, juist doordat het in het begin zo vaak ‘fout’ ging. Zo blijkt maar weer dat je sommige dingen gewoon niet uit een boekje kan leren maar gewoon moet dóen. Ik ben super dankbaar dat ik dit mee mag maken en wat het ook brengen mag en hoe het resultaat ook mag zijn, het was een onvergetelijke dag!

Vanaf 30 september is het korte programma op TLC te zien, om 19.30u. Ik ben razend benieuwd, ik kan echt niet wachten.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.