10 december 2016 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Mijn reizen van 2016

Het eind van het jaar is nu echt in zicht: tijd om terug te blikken. In deze blogpost maken we even een kleine trip down memory lane, want we gaan op reis! Ik ga al mijn reizen van het afgelopen jaar met je doornemen. 

 

Ik heb de reizen binnen Nederland niet in deze blogpost vermeld omdat het anders wel héél veel zou worden. In januari ben ik met Willem een weekendje naar Rotterdam geweest, ik ben naar verschillende plekken in Friesland geweest in het begin van de zomer, ik was op Vlieland in juni en verder ben ik weer een stuk of vier keer op Terschelling geweest. Die staan er dus niet tussen, maar waren wel minstens zo fijn.

April: Peru

Misschien wel mijn meest avontuurlijke reis van dit jaar was die naar Peru. Op uitnodiging van The Body Shop ging ik naar het regenwoud om daar te zien hoe de paranoten worden geoogst en verwerkt. De olie wordt in veel producten van The Body Shop verwerkt en de regio daar is erg belangrijk voor het merk, en het merk voor hen.

Het was een bijzondere, intensieve reis. Het was echt zwaar, heftig en afzien, maar ook bijzonder omdat ik zo’n unieke plek heb mogen ervaren. Het regenwoud is echt out of this world, iets wat ik nog nooit heb gezien, geroken, gevoeld. De geluiden, de geuren, de warmte, de vochtigheid, de diepte, het idee van al die duizenden kilometers amazone, amazone, amazone. Intens was het, en onvergetelijk.

Lees hier mijn verslag.

April: Vietnam

Maar twee dagen na mijn korte Peru avontuur sprong ik in een heel ander avontuur aan de andere kant van de wereld: ik ging met Cycle4Girls van Plan Nederland naar Vietnam om daar eindelijk te gaan fietsen. Ik was een half jaar aan het trainen, ik had zo’n €9.000 opgehaald en ik was klaar om daar de projecten te bezoeken waar we geld voor hadden verzameld.

Het was zo’n waanzinnige reis. Wat is Vietnam onbeschrijflijk práchtig. Niet normaal. En dan het fietsen! Ik had nooit kunnen bedenken dat ik zo’n 400 kilometer door Vietnam zou fietsen. De ontmoetingen met de sponsorkinderen. De groep vrouwen. De landschappen. Wauw! Ik wil zo graag nog een keer naar Vietnam, wat is het daar mooi en wat zijn de mensen ongelooflijk lief.

Lees er hier en hier meer over.

april: THailand

Vanuit Vietnam vloog ik door naar Thailand, waar ik Willem ontmoette op het vliegveld van Bangkok. 2,5 week waren we in dit land. Eerst een paar dagen in Bangkok, daarna naar Chiang Mai en toen naar de eilanden. We gingen naar Ko Lanta en Ko Mook. Wat me het meest bijstaat is het eten. Het was de vakantie waar ik het lekkerst óóit heb gegeten. Niet normaal.

Het was bloedheet, we zaten in een Thaise hittegolf, maar ook dit was een vakantie om niet snel te vergeten. We hebben aardig wat plekken gezien en wat is ook dit land prachtig. Het is niet per se een plek waar ik nog een keer heen wil, al heb ik er natuurlijk wel echt maar een héél klein stukje van gezien, dus wie weet ooit.

Lees hier mijn verslag.

Mei: Portugal

Te leuk: samen met bloggers Roëll en Chantal mocht ik naar de Algarve in Portugal om daar Camptoo te proberen: een soort AirBnB voor campers. We huurden daar een camper en verkenden de Algarvese kust en dat was echt zó leuk! Het is er zo ontzettend mooi met prachtige natuur, maar ook erg leuke stadjes.

Supertof om te kunnen proeven van een vakantie in een camper, zeker iets om nog eens te doen!

Lees hier mijn verslag.

Juli: Roadtrip Oost-Europa

Met Willem deed ik in juli een roadtrip door Oost-Europa. We hadden een bruiloft in Bulgarije en reden vanaf daar terug naar Nederland in zes dagen. Heel kort, dus we reden vooral veel, maar hebben echt mooie plekken gezien. We logeerden in Kroatië, Slovenië en Oostenrijk. Wat is het een verrassend mooi gebied en vooral Slovenië stal onze harten. Die natuur daar is zo indrukwekkend, zo groen, met superblauwe rivieren en meren, groene bergen, wijngaarden… We aten bij Hisa Franko en dat was wel echt het hoogtepunt van deze reis.

Naar Slovenië gaan we sowieso terug, het lijkt mij te gek om daar in de zomer eens twee of drie weken rond te rijden.

Lees hier mijn verslag en lees hier mijn verslag van het diner bij Hisa Franko.

September: New York

Een droom die uitkwam: ik mocht voor New York Fashion Week naar New York met Moroccanoil en MAC Cosmetics. Waanzinnig. Wat een week was het, met hectische shows, chaos backstage, heerlijke hotels en spabehandelingen, lekker eten: ik werd erg in de watten gelegd. Ik houd zo van deze stad en na de vijfde keer ben ik het nog steeds niet zat.

Lees er hier meer over.

September: Bordeaux

Foto’s: Mariët Mons

Oef, drie dagen in het teken van wijn en kaas. Mag ik dit nog een keer doen? Samen met fotograaf en vriendin Mariët ging ik naar Bordeaux: de stad én de streek in Frankrijk. We wandelden door de stad, gingen naar spa’s, reden met een TukTuk door de wijnvelden, dronken hier en daar een glaasje en proefden lokale lekkernijen. Een enorm volgepropt weekend was het, maar zó leuk. Wil ik zo nog een keer doen! Wat een lekkere plek.

Lees hier, hier, hier en hier mijn verslagen.

Oktober: Curacao

We zijn bij Curacao aanbeland en inmiddels denk ik: Pfff, dat ik dit allemaal voor mijn werk mag doen! Bizar, zo leuk, ik ben er zo dankbaar voor. Sanny en ik gaven allebei een workshop op Social Media Matters Curacao en daar plakten we natuurlijk een paar dagen aan vast. Het was een erg leuke week met fantastisch leuke mensen en we genoten natuurlijk enorm van zon, zee en strand.

Lees hier mijn verslag.

December: Frankfurt

frankfurtBron foto

Het allerlaatste korte reisje van 2016 en nog even in de toekomst: volgende week ga ik twee dagen naar Frankfurt. Ik ben door een groot cosmeticamerk ingehuurd om mee te denken over bepaalde strategieën waar ik eigenlijk verder niks over mag zeggen. Superleuk om te doen én ik ben nog nooit in Frankfurt geweest. Nu ga ik wel echt alleen heen en weer voor de afspraak waar ik heen ga (ik vlieg woensdag om vier uur heen en de avond erna weer terug), dus ik zie waarschijnlijk niet veel van de stad. Ik zal dus in de taxi alles in me opzuigen en elke eventuele vrije minuut benutten!

 

Ik kan niet omschrijven hoe dankbaar ik ben dat ik al deze mooie reizen heb mogen maken! Zeker nu ik alles weer even terugzie en alle foto’s heb opgezocht en de reisverhalen opnieuw heb gelezen. Ik heb er van genoten en hoop dat 2017 ook een jaar gaat worden met onvergetelijke reizen, ik ben zo benieuwd wat me allemaal te wachten staat. Dit jaar heb ik plekken mogen zien waar ik nooit van heb durven dromen en dat was echt waanzinnig. Bedankt dat jij dit mede mogelijk maakt 🙂


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.