Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
11 januari 2017 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • reizen
Een MissLipgloss artikel

Mijn reizen bucketlist

Camping-Near-The-Lake-Background-WallpaperWaanzinnig vind ik het dat ik de laatste jaren zoveel kan en mag reizen. Ik vind het te gek om nieuwe plekken te ontdekken en om even helemaal weg te zijn van thuis. Door dit reizen weet ik ook goed wat ik nog graag wil doen. Ik deel vandaag mijn huidige reizen bucketlist met je!

Kamperen

Camping-Near-The-Lake-Background-WallpaperBron

Ik begin met de goedkoopste van het rijtje. Ik heb ooit weleens in een tentje geslapen, maar nooit écht gekampeerd. Dat wil ik dolgraag nog eens proberen. Wel met één voorwaarde: lekker weer. Ik hoef niet naar een glamping, het lijkt me zelfs wel heel erg leuk om te gaan paalkamperen (legaal wildkamperen) waar je dus helemaal geen voorzieningen hebt. Ik ben gek op natuur en het lijkt me heerlijk om daar op deze manier deel van uit te maken. We hebben een vrij ruime tent en alle benodigdheden, dus ik zou zeggen: wanneer gaan we?

Rondreis door Japan

Mijn allereerste persreis was in 2010 met Red Bull naar Tokio, een onvergetelijke ervaring. Ik was daar enorm onder de indruk van Japan en zou zó graag een rondreis door dit prachtige land willen maken. Dit staat erg hoog op mijn lijstje en ik zou dit echt heel graag volgend jaar willen doen… Al weet ik niet of het in de planning en in het budget past. Het lijkt me waanzinnig om dit te gaan plannen, ik denk wel dat ik er drie weken voor uit zou trekken. Of misschien vier?

Nieuw-Zeeland en Australië

simon-christen-landscape-photography16Bron

Al onwijs lang staan deze landen op mijn lijst: Nieuw-Zeeland en Australië. En dan vooral Nieuw-Zeeland. De natuur daar lijkt me echt onvoorstelbaar mooi. Ik denk dat ik het zou combineren, maar misschien wordt het ook wel alleen Nieuw-Zeeland. Ik ben wel benieuwd naar ervaringen van mensen die beide hebben gedaan in één trip, dus laat me weten als jij dat bent 😉

Scandinavië roadtrip

sweden_city_building_sky_nature_grass_water_881_1920x1080Bron

Jaren geleden ben ik eens in Kopenhagen geweest. Wat een toffe stad! Maar ik ben nog veel meer benieuwd naar de natuur van Scandinavië. Ik zou het heel erg leuk vinden om eens een roadtrip door bijvoorbeeld Noorwegen en Zweden te doen. Ook prima te doen vanaf Nederland met onze eigen auto.
Oh ja, ik ben ook in IJsland geweest vorig jaar, maar voor mijn gevoel staat dat zo los van de andere Scandinavische landen!

Sylt

789024Bron

En als we dan op onze roadtrip naar Scandinavië gaan, zou ik onderweg dolgraag eens op Sylt kijken, een waddeneiland vlakbij de Duitse/Deense grens. Het schijnt een prachtig eiland te zijn én er is gewoon een verbinding met het vaste land – officieel is het dus helemaal geen eiland meer.

Santorini

Santorini-sunset_CSBron

Van Santorini zie ik altijd de mooiste foto’s op Instagram en op reisblogs en ik wíl er nu gewoon eens heen! Het ziet er zo idyllisch uit, die witte huisjes met blauw dakjes. Het lijkt me een heerlijk eiland en ik wil er graag eens naartoe. Al is het vast ook super toeristisch – volgens mij gaat iedereen naar Santorini?!

Een cruise of zeilvakantie

null
Bron

Ik ben gek op de zee en het lijkt me best tof om eens te ervaren hoe een cruise voelt. Ik hoor er enorm gemixte verhalen over, de een vindt het helemaal het einde, de ander vindt het doodsaai en wil zo snel mogelijk van die mega boot af. Ik heb geen idee wat ik er van zou vinden dus ik wil het wel eens proberen.
Ook op zee: een zeilvakantie zou ik ook wel eens willen doen… Ik ben geen zeiler, maar er zijn georganiseerde reizen waarbij je op een grotere zeilboot gaat met meerdere stellen. Je hoeft niet te kunnen zeilen, al moet je wel meehelpen waar het kan. Dat lijkt me een hele ervaring… Ik weet niet of dit er ooit van komt, al zou mijn vriend het fantastisch vinden.

Langere tijd met een camper op pad

Ik heb begin dit jaar in Portugal hier een beetje van mogen proeven: met een camper op vakantie. En wat vond ik dat heerlijk! Wat een vrijheid. Ik vond het echt leuk. Ik denk dat wanneer we naar Nieuw-Zeeland gaan, we daar een camper huren en zo het land deels gaan verkennen. Dus dan kan ik meteen twee bucketlist-dingen afstrepen. Het lijkt me te gek om langere tijd die vrijheid te ervaren, je eigen huisje bij je te hebben en overal te kunnen stoppen waar je maar wilt.

Langere tijd naar Slovenië

Tijdens onze Oost-Europa roadtrip begin deze zomer ben ik helemaal verliefd geworden op Slovenië. Wat een ongelooflijk mooi land met prachtige natuur, bergen, meren, rivieren, waanzinnig mooie dorpjes, aardige mensen en lekker eten. En zoveel wijnvelden! We waren er maar heel kort maar gaan zeker nog eens een week of drie door Slovenië cruisen om nog veel meer van dit indrukwekkende land te zien.

Wanneer gaan we?

Waar wil jij heel graag nog naartoe?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.