11 januari 2017 door Cynthia Schultz 77 reacties
 • reizen
Een MissLipgloss artikel

Mijn reizen bucketlist

Camping-Near-The-Lake-Background-WallpaperWaanzinnig vind ik het dat ik de laatste jaren zoveel kan en mag reizen. Ik vind het te gek om nieuwe plekken te ontdekken en om even helemaal weg te zijn van thuis. Door dit reizen weet ik ook goed wat ik nog graag wil doen. Ik deel vandaag mijn huidige reizen bucketlist met je!

Kamperen

Camping-Near-The-Lake-Background-WallpaperBron

Ik begin met de goedkoopste van het rijtje. Ik heb ooit weleens in een tentje geslapen, maar nooit écht gekampeerd. Dat wil ik dolgraag nog eens proberen. Wel met één voorwaarde: lekker weer. Ik hoef niet naar een glamping, het lijkt me zelfs wel heel erg leuk om te gaan paalkamperen (legaal wildkamperen) waar je dus helemaal geen voorzieningen hebt. Ik ben gek op natuur en het lijkt me heerlijk om daar op deze manier deel van uit te maken. We hebben een vrij ruime tent en alle benodigdheden, dus ik zou zeggen: wanneer gaan we?

Rondreis door Japan

Mijn allereerste persreis was in 2010 met Red Bull naar Tokio, een onvergetelijke ervaring. Ik was daar enorm onder de indruk van Japan en zou zó graag een rondreis door dit prachtige land willen maken. Dit staat erg hoog op mijn lijstje en ik zou dit echt heel graag volgend jaar willen doen… Al weet ik niet of het in de planning en in het budget past. Het lijkt me waanzinnig om dit te gaan plannen, ik denk wel dat ik er drie weken voor uit zou trekken. Of misschien vier?

Nieuw-Zeeland en Australië

simon-christen-landscape-photography16Bron

Al onwijs lang staan deze landen op mijn lijst: Nieuw-Zeeland en Australië. En dan vooral Nieuw-Zeeland. De natuur daar lijkt me echt onvoorstelbaar mooi. Ik denk dat ik het zou combineren, maar misschien wordt het ook wel alleen Nieuw-Zeeland. Ik ben wel benieuwd naar ervaringen van mensen die beide hebben gedaan in één trip, dus laat me weten als jij dat bent 😉

Scandinavië roadtrip

sweden_city_building_sky_nature_grass_water_881_1920x1080Bron

Jaren geleden ben ik eens in Kopenhagen geweest. Wat een toffe stad! Maar ik ben nog veel meer benieuwd naar de natuur van Scandinavië. Ik zou het heel erg leuk vinden om eens een roadtrip door bijvoorbeeld Noorwegen en Zweden te doen. Ook prima te doen vanaf Nederland met onze eigen auto.
Oh ja, ik ben ook in IJsland geweest vorig jaar, maar voor mijn gevoel staat dat zo los van de andere Scandinavische landen!

Sylt

789024Bron

En als we dan op onze roadtrip naar Scandinavië gaan, zou ik onderweg dolgraag eens op Sylt kijken, een waddeneiland vlakbij de Duitse/Deense grens. Het schijnt een prachtig eiland te zijn én er is gewoon een verbinding met het vaste land – officieel is het dus helemaal geen eiland meer.

Santorini

Santorini-sunset_CSBron

Van Santorini zie ik altijd de mooiste foto’s op Instagram en op reisblogs en ik wíl er nu gewoon eens heen! Het ziet er zo idyllisch uit, die witte huisjes met blauw dakjes. Het lijkt me een heerlijk eiland en ik wil er graag eens naartoe. Al is het vast ook super toeristisch – volgens mij gaat iedereen naar Santorini?!

Een cruise of zeilvakantie

null
Bron

Ik ben gek op de zee en het lijkt me best tof om eens te ervaren hoe een cruise voelt. Ik hoor er enorm gemixte verhalen over, de een vindt het helemaal het einde, de ander vindt het doodsaai en wil zo snel mogelijk van die mega boot af. Ik heb geen idee wat ik er van zou vinden dus ik wil het wel eens proberen.
Ook op zee: een zeilvakantie zou ik ook wel eens willen doen… Ik ben geen zeiler, maar er zijn georganiseerde reizen waarbij je op een grotere zeilboot gaat met meerdere stellen. Je hoeft niet te kunnen zeilen, al moet je wel meehelpen waar het kan. Dat lijkt me een hele ervaring… Ik weet niet of dit er ooit van komt, al zou mijn vriend het fantastisch vinden.

Langere tijd met een camper op pad

Ik heb begin dit jaar in Portugal hier een beetje van mogen proeven: met een camper op vakantie. En wat vond ik dat heerlijk! Wat een vrijheid. Ik vond het echt leuk. Ik denk dat wanneer we naar Nieuw-Zeeland gaan, we daar een camper huren en zo het land deels gaan verkennen. Dus dan kan ik meteen twee bucketlist-dingen afstrepen. Het lijkt me te gek om langere tijd die vrijheid te ervaren, je eigen huisje bij je te hebben en overal te kunnen stoppen waar je maar wilt.

Langere tijd naar Slovenië

Tijdens onze Oost-Europa roadtrip begin deze zomer ben ik helemaal verliefd geworden op Slovenië. Wat een ongelooflijk mooi land met prachtige natuur, bergen, meren, rivieren, waanzinnig mooie dorpjes, aardige mensen en lekker eten. En zoveel wijnvelden! We waren er maar heel kort maar gaan zeker nog eens een week of drie door Slovenië cruisen om nog veel meer van dit indrukwekkende land te zien.

Wanneer gaan we?

Waar wil jij heel graag nog naartoe?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

77 reacties
 1. Lotte

  Geweldig! Dit lijstje past ook helemaal bij mij! Wat een fantastische bestemmingen!

 2. Natasja

  Hi Cynthia,

  Leuk artikel zeg!! Ik ben toevallig afgelopen november voor 4 weken door Nieuw-Zeeland wezen reizen met m’n vriend. Het is echt een aanrader!!!! We hadden een camper gehuurd en zijn begonnen op het zuidereiland daar rond gereden daarna door naar het noordereiland. We hadden ook mazzel want wanneer de aardbeving was waren wij net overgestoken die dag! Als we vertraging hadden gehad dan konden we misschien niet eens over varen!

  Maar als je de kans krijgt om naar Nieuw-Zeeland te gaan, echt 100% doen!!!! Het is het echt zo erg waard!! Het is zo mooi en de mensen zijn zo onwijs fijn!
  Ik ben echt terug gekomen van Nieuw-Zeeland met een gevoel van rust in mijn lijf. Dat ik me gezegend voel dat ik zoiets geweldigs heb mogen meemaken.

  Een voorbeeld van de mensen daar in Nieuw-Zeeland, wij kwamen de eerste dag aan en toen sliepen we nog in een B&B. Daar gingen we douchen (hadden we erg nodig) en daarna wilden we het dorpje in (Christchurch) om even wat te gaan eten. Toen kwamen we erachter dat de deur alleen vanuit binnen opslot kon. Dus wij gingen naar die man om te zeggen dat we de deur niet op slot konden doen. Toen zei die man, Ja maar dat is helemaal niet nodig!! Ik blijf heel de avond thuis! En wij zaten echt oké duss??? Maar hij meende het je kan de mensen daar gewoon echt vertrouwen! 🙂

  Zo kan ik nog heel veel over Nieuw-Zeeland schrijven en dan ben ik er nog maar 4 weken geweest. Met andere woorden, het is echt een aanrader en als je de kans heb om zo’n mooie reis te maken… DOEN!!! (en graag dan ook over bloggen, want dan kan ik lekker meegenieten)

  Groetjes!!!

 3. Lisanne

  Tip! 5* Camping Šobec in Slovenië, onwijs mooie staanplekken, fijne voorzieningen en de rivier Soča ligt om de camping heen. Vanaf de camping zijn er verschillende wandelroutes door de bergen en langs de rivier Soča. Je komt hier helemaal tot rust!

  In ong. 15 minuten ben je in bled. Ook leuk om eens een keer naar de vintgarkloof te gaan (er is daar een vis restaurant en de eigenaar is het nichtje van mijn schoonmoeder) is allemaal goed aan te rijden met de auto.

  Mijn vriend zijn moeder komt uit Slovenië en ik ben super blij kennis gemaakt te hebben met dit mooie en veelzijdige land. Hogelijk kan ik er binnenkort weer heen.❤

 4. Amarins

  2 jaar geleden heb ik 3 weken door Noord-India gereisd in mijn eentje. Daar ben ik echt verliefd geworden op de regio Rahjastan, dus ik wil nog heel graag een keer een rondreis maken door alleen Rahjastan. Ook wil ik nog graag een reis door Zuid-India maken. Verder willen mijn vriend en ik heel graag een roadtrip door Amerika maken. Ook Hawaii, Australië, Bali en Java, Peru en Brazilië staan op onze bucketlist. En een campertrip door Frankrijk, een wandeltocht door Schotland. Er is gewoon nog te veel te ontdekken op deze wereld!

 5. Christina

  Gave bucketlist! Komen zeker een aantal bestemmingen overeen met mijn eigen lijst (Slovenie, roadtrip Scandinavie…). Op dit moment zit ik al zo’n 2 weken in Nieuw-Zeeland, na 2 maanden Australie. Allebei echt fantastische landen en zeker aanraders! Denk dat het prima te combineren is als je er de tijd voor neemt. NZ is misschien wat meer behapbaar in kortere tijd, de afstanden in Australie zijn echt nog een keer veel groter, dus daar heb je misschien iets meer tijd voor nodig (of je kunt natuurlijk ook een kleiner deel ervan doen). Daarnaast zou ik voor beiden zeker een camper aanraden!! Dat is denk ik toch de beste manier van reizen! Helaas zijn de campers in het hoogseizoen in NZ ontzettend duur, dus zijn wij nu met een auto en een tentje onderweg. Maar dat is, ook in de Nieuw-Zeelandse zomer, erg koud!

  Veel plezier met dromen en plannen van je reizen!

 6. Jessica

  Wat een mooie lijst. Van dat eiland van Duitsland/Denemarken had ik nog nooit gehoord, maar man wat ziet dit er super mooi uit!

 7. Esmee

  Ik ben zo iemand die Australië met Nieuw-Zeeland gecombineerd heeft. Ik ben zelf 2 maanden in Australië geweest (van Tasmanië tot Cairns) en 2 maanden in Nieuw-Zeeland. Als je iets minder de tijd hebt, zal ik als ik jou was zeker focussen op Nieuw-Zeeland. Ik was daarvan veel meer onder de indruk en als ik de rest van je bucketlist zie past dat ook wel beter bij je reiswensen. Het lijkt me ontzettend zonde om in een megasnel tempo door NZ te crossen, er is juist zoveel te zien! Australië was, voor mijn gevoel, veel meer van hetzelfde. Ik zou persoonlijk minimaal 6 weken aanraden! Ben benieuwd 🙂

 8. Franka

  je kunt ook met de camper naar noorwegen/zweden etc. daar kun je ook wildkamperen..en dus het busje overal neerzetten!

  staat nog op mijn lijstje om te doen..lijkt me echt gaaf ^^ verder zijn wij echte kampeerders…afgelopen jaar met onze tent in luxemburg gestaan en komend jaar naar Tjechie

 9. Sharon

  Wauw wat een mooie lijst! En je hebt ook al heel veel mooie plekken en landen bezocht! Mijn bucketlist wat reizen betreft is nog heel lang! Nog op weinig plekken geweest dus nog veel ruimte voor mooie dromen! Een paar plekken landen waar ik heel graag heen wil:
  – New York (welke vrouw wil niet ooit naar deze prachtige stad)
  – Noorwegen (wat moet dit een gaaf land zijn)
  – IJsland (een van de enige landen waar mijn lieve vriend ook nog mee heen wilt!)
  – Santorini ( mooie stad!!)
  – Aruba
  – Bali
  – Malediven ( het word dit jaar Malediven of Bali!! maar eerst sparen!
  – en oja kan nog een uur zo door gaan.

 10. amber

  Na altijd een hekel te hebben gehad aan kamperen en het jaren niet te hebben gedaan heeft mijn vriend me overgehaald om het weer eens te doen. Ik had wel 1 eis: een tent waar ik helemaal rechtop ik kan staan. Want ik vind het erg fijn als ik me staand kan omkleden en er fatsoenlijk ruimte is om ook binnen een spelletje te doen of een boek te lezen als het een keer slecht weer is. Ondanks dat ik eerst een kampeerhater was heeft het nu wel mijn hart gestolen! En sylt is erg leuk maar ik ging er altijd heen om te surfen. Verder is er niet zo heel veel bijzonders naar mijn mening!

 11. Hailey

  Wat een gave reis! Ik zie veel gelijkenissen! Het allerliefst zou ik ook reizen door Japan! Ik ben zo benieuwd naar dat land! Gaaf dat jij in ieder geval al wel in Tokio bent geweest!

 12. Maaike

  Als je naar santorini gaat, ga dan in mei/juni. Het is er dan al lekker weer, en het mega toerisme is er dan nog niet! Plus de prijzen zijn stukken goedkoper.
  In juli / augustus is het echt mega toeristisch wat de bergdorpjes geen goed doen..

 13. Vera

  Ik heb een tijdje terug een rondreis door Scandinavië gemaakt (mét tent). Je hebt daar het allemansrecht en mag in de vrije natuur kamperen! (zelf kampvuurtje maken om te koken / in een meer plonzen als douche, etc.) Echt een tip hoor, mijn meest geweldige vakantie ooit…

 14. Anke

  zonder voorzieningen kamperen, geweldig! Op die manier heb I twee prachtige reizen betaalbaar kunnen maken! Een door Oost Canada en daarna door west Canada en west Amerika. Ik vond dat een flinke toevoeging aan deze toch al prachtige plekken. Zweden is er super geschikt voor, daar mag je op heel veel plekken wild kamperen, je mag zelfs in de tuin bij anderen staan volgens de wet. Inderdaad ook ee prachtig land!

 15. Fabi

  Ik ben vorig jaar een week naar Santorini geweest maar ik heb het heel anders beleefd dan de meeste reacties die ik hier lees, wij hadden een hotel op de caldera in Oia (als je ergens een hotel wilt moet je het echt daar doen! Niet naar Thyra oid, Oia is de plek waar je wilt zijn!) En waar de andere hotels best wel ‘open en bloot’ liggen zit dit hotel, Caldera Villas heet het, wat meer naar beneden in de berg dus je hebt geen last van herrie of mensen die foto’s maken. Er recht naast zit een super luxe restaurant wat michelin waardig is, Andronis Exclusive heet het geloof ik, wat je geweldig zult vinden. Ook zijn er meerde vinyards te bezoeken die hele lekkere wijn maken. Wij gaan zeker nog een keer terug want ik vond het geweldig.

 16. Ise

  Op dit moment staan er vooral veel verre bestemmingen op mijn lijstje (Suriname, Sri lanka, Zuid Afrika..) maar ook in Europa is er eigenlijk nog zoveel moois te ontdekken 🙂

 17. hopper

  Och… kamperen in een tent. Trauma’s! Jaren lang met papa en mama mee. Caravan in de schaduw. Tent in de volle zon. Kreupel wakker worden en met slaap nog in de ogen naar het toilet gebouw. En toch waren die vakanties op de tent zelf na prachtig! Ik zou met de tent wel naar zwitserland gaan. Heel duur dat wel… maar dan is het s avonds lekker afgekoeld omdat de zon dan achter de bergen is. Prachtig land!

 18. Dana

  Mooie bucketlist! Ik wil ook nog naar Japan, al was ik vorig jaar naar Osaka geweest. Verder wil ik nog naar Indonesie, Suriname, NY, Toronto en Australie 🙂

 19. Anneloes

  Oh mijn bucketlist is minstens zo lang!

  Wij zijn in 2013 in 1 trip naar zowel het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland als naar Australië geweest. We zijn in totaal van 28 maart tot 29 april (vertrek en aankomstdatum Schiphol) weggeweest.

  In Nieuw Zeeland zijn we begonnen en hebben een rondje gemaakt vanaf Christchurch over het Zuidereiland in een camper. Prachtige natuur en zo afwisselend. Het ene moment sta je in een subtropisch regenwoud met champagne in het water, het andere moment loop je op een gletsjer in gehuurde warme kleding. Een tip is ook de hot springs bij Lake Tepako.

  Na ongeveer 2 weken zijn we naar Australië gevlogen. Hier hebben wij eerst Sydney (en omgeving) bekeken en daar een auto gehuurd. Vervolgens zijn we naar de Outback gevlogen en hebben hier een outback trip gedaan (georganiseerd). Slapen onder de sterrenhemel is zo’n mooie ervaring, ze hebben zoveel meer sterren daar! Na de outback zijn we naar Cairns gevolgen en met de auto naar boven en daarna naar beneden vertrokken richting de Whitsunday islands, prachtig!!! Daar hebben wij het vliegtuig naar Melbourne gepakt. Met een camper de great ocean road gedaan en toen was het helaas tijd om naar huis te gaan.

  Ik vond het goed te doen in die tijd. Heb veel gezien, mooie ervaringen opgedaan en wil zeker nog een keer terug. Mocht je meer willen lezen kan je kijken op http://anenjor.waarbenjij.nu/reisverslag/4509755/sydney Op deze site heb ik mijn reisverslagen geprobeerd te zetten, was down under wel lastig in verband met slechte wifi!

  Veel reisplezier!

 20. Liz

  Dat is een mooi lijstje! Australië en de Scandinavië heb ik ook op mijn eigen Bucket list staan. Afgelopen jaar op camperreis geweest naar Californië echt een aanrader!

 21. Silke Saudemont

  Japan willen mijn vriend en ik ook zooo graag doen! We zijn allebei nog student dus als we het doen moeten we echt goed sparen… Moeilijk als je een make up junkie bent ?

 22. Marieke

  Oh Japan is zooo mooi. Ben er nu twee keer geweest. Eén keer vijf weken op een streng backpackersbudget (is echt mogelijk!) en één keer drie weken met een iets hoger budget. Ben zelfs ten huwelijk gevraagd door mijn vriend in zo’n prachtige traditionele Japanse Ryokan met warmwaterbron. Het eten, de mensen, de cultuur en natuur; het is echt mijn lievelingsland! Dus als je tips wilt mag je mij altijd even mailen 🙂

 23. Roxy

  Super leuk lijstje! Ikzelf ben ook een grote reiziger en begrijp het helemaal. Voor de rondreis Australië/Nieuw Zeeland is de grootste tip dat je uitgebreid de tijd moet nemen en zorg dat je genoeg spaart. Vooral Australië is best prijzig. Meeste mensen die rondreizen doen Cairns/Brisbane- Sydney, wat zeker een prachtige route is. Mijn tip is vooral de whitsunday islands bezoeken! Heb zelf 5 nachten doorgebracht op Hamilton Island, en ookal ben ik al op redelijk wat plekken geweest, dit blijft de mooiste plek die ik ooit bezocht heb. En Nieuw Zeeland is ook echt prachtig, ben zelf alleen op het noordelijke eiland geweest, maar daar is al zoveel te doen en te zien…
  Daarnaast ben ik ook verschillende keren met een cruise mee geweest en ik kan het alleen aanraden. Het is gewoon belangrijk dat je een goede rederij hebt(ik ben eigenlijk altijd met Aida geweest omdat dat goed bevalt) en gewoon de route van te voren goed bekijkt. Meestal vaar je snachts en ben je overdag gewoon aan land. Ikzelf heb nogal laat van zeeziek zijn, dus moet altijd aan de medicijnen, maar dit houdt me echt niet tegen om toch op cruise te gaan! Op de schepen zelf heb je ook zoveel te doen, meestal heb je meerdere restaurants (5 ongeveer), meerdere barren, zwembad, theater (met professionele voorstellingen) etc… ik vind het in ieder geval zeker de moeite waard!
  Verder is mijn bucketlis nog heel uitgebreid, ga over jaar ongeveer 6 maanden rondreizen door zuid Oost Azië, ben alleen nog maar in Thailand en Taiwan geweest… ook staan Tanzania en ijsland erg hoog op het lijstje 🙂

 24. Celine

  Wauw jou lijst lijkt erg veel op de mijne. Ik zou ook graag naar Scandinavie, Australie en Nieuw Zeeland willen. Ik ben zelf erg van de actieve vakanties in mooie natuur. Eigenlijk zijn er nog zo veel mooie plaatsen. Kaapstad lijkt mij bijvoorbeeld ook erg gaaf.

 25. Karlijn

  Ahh Slovenië, ik kom er inmiddels bijna maandelijks, omdat ik een Sloveense vriend heb, maar van te voren had ik nooit verwacht dat het zo’n mooi land zou zijn! Met kerst ben ik er weer een weekje geweest en we hebben zulke mooie dingen gezien.

  Ik wil heel graag nog een keer naar Soca valley en naar Hisa Franko in Slovenië, mede dankzij jouw enthousiaste verhaal staat dat bovenaan mijn bucketlijst.

  Daarnaast staan Amerika (nog nooit geweest), India, Nepal en Zuid-Amerika heel hoog op mijn bucketlist.

 26. Ilona

  Leuk artikel!

  Santorini is echt toeristisch inderdaad (zelfs buiten hoogseizoen), maar wel mooi. Ik ben er 8 dagen geweest en heb samen met de andere toeristen op een rij gestaan bij de zonsondergang, haha. De witte huisjes zijn supermooi, vond het alleen jammer dat de rest van het eiland niet echt iets te bieden had. Ondanks dat is het mooi om een keer te zijn geweest en alles behalve een straf, haha.

  Ik ben in Zweden en Noorwegen geweest. Noorwegen steekt daar met kop en schouders boven uit en is mijn nummer 1 vakantie geweest. Mijn mond stond vaker open dan dicht van verbazing hoe mooi alles was. Wij hadden gekozen voor 1 toplocatie aan het Sognefjord met een terras hangend over het groene gletsjerwater en uitzicht over de bergen… Beste keus ooit. Hoewel rondtrekken zeker wat heeft, ben ik ook van het “Alles zien maakt niet altijd gelukkiger”. We hebben veel Noorwegentrekkers in onze vriendenkring die onze locatie direct genoteerd hebben als ‘must see’, haha. Kortom: mijn tip is eigenlijk om niet altijd rond te trekken, maar ook eens te kiezen voor een toplocatie waar je echt even de tijd hebt om het mooie gebied in je op te laten nemen ;-).

 27. Susa

  Wat een leuk lijstje! Met een aantal dingen ben ik het helemaal eens. Zo zou ik zelf ook heel graag eens naar Japan en Santorini willen. Ik heb een vriendin in Australië dus misschien ga ik een paar weken naar haar toe als ik ben afgestudeerd, ook iets wat op mijn bucketlijstje staat! Verder zou ik heel graag een rondreis willen maken door Amerika en wil ik ook supergraag naar IJsland. Scandinavië ook, maar er is een grote kans dat ik dit jaar voor 5 maanden in Finland ga studeren en dan wat tripjes naar andere landen in de buurt maak, dus als ik dan tips heb zal ik ze je laten weten 😉

 28. Ingrid211

  Heb je even…?
  Ik heb nog zoveel wensen.
  IJsland, Thailand, Peru, Vietnam, China, Australië, New Zeeland, Jordanië, Israel, Sri Lanka, Kenia, Curacao en Aruba, Canada…. en New York… maar die laatste is inmiddels geboekt voor april 🙂 🙂 🙂 #cantwait

 29. Femke

  oh heerlijk! Op mijn lijstje staan nog: NZ, Alaska, Florida, Kenia, Tanzania en Zuid Afrika.

 30. Wendy (B)

  Goh, er zijn zo veel leuke/mooie plekken dat ik niet weet waar eerst te beginnen.
  Scandinavië, hoofdsteden (citytrips), Australië, Nieuw-Zeeland, Ierland, Groot-Brittannië (vooral Schotland en Wales), Caraïben, Mexico, Chili, Peru, Nepal.
  Of ik er ooit allemaal geraak, dat weet ik nog niet.

 31. Angélica

  Ik ben vorig jaar naar Japan geweest, tijdens het sakuraseizoen. Ik was er 3 weken en dat was perfect, natuurlijk is langer altijd beter haha, want er is genoeg te zien! Maar in 3 weken kun je een vrij standaard rondje doen waarin je al heel veel mooie dingen ziet. Echt echt een aanrader!
  Ik heb vrij veel over Japan geschreven op mijn blog (http://www.angelicavis.nl/blog/tag/japan/) dus als je ooit verveelt of meer wil zien van Japan… (niet bedoelt als reclame hoor haha dus als je het storend vind, verwijder deze comment gerust!)

  Verder kan ik me in heel veel van je lijstje vinden! Slovenie lijkt me heel gaaf, ben alleen nog maar in Ljubljana geweest (leuk!) maar dat land staat nog heel erg hoog in mijn lijstje. En ja, Nieuw-Zeeland! Aahhh.. lijkt me heel gaaf!
  Ik wil nog heel graag naar Noorwegen, Faroer Eilanden, weer een keer IJsland, weer een keer Japan (maar dan in de herfst). Santorini lijkt me ook prachtig trouwens.
  Dit jaar ga ik in ieder geval weer een ‘bucket list’ ding afstrepen: de West Highland Way in Schotland wandelen 🙂

 32. Jessica J.

  Slovenië lijkt me een prachtig land. Wat een topfoto! Mijn vriend en ik zijn net terug uit Amerika (Washington D.C., Philadelphia, Boston en New York City) en ik heb de Amerikamicrobe officieel te pakken! Ik zou ook graag eens een reis gefocust op natuur maken, want we trekken eigenlijk voornamelijk naar (grote) steden.

 33. Ellen

  Ik ga deze zomer voor 3 weken naar Japan samen met mijn vriend en schoonfamilie! Ik kijk er ongelofelijk hard naar uit. Het wordt mijn eerste langere reis en mijn eerste keer buiten Europa!
  Verder staan Nieuw-Zeeland, Australië en Ijsland al jarenlang op mijn lijstje.

 34. anna

  Leuk om te lezen! Scandinavie en Australie staan ook hoog op mijn lijstje. Ook een reis naar Oost Europa lijkt mij heel erg tof <3

 35. Irina

  Santorini is echt prachtig: ik ben er nu al 2 keer geweest. Zelf ga ik al mijn hele leven ieder jaar naar Griekenland: alsmaar naar andere plaatsen. Mijn ouders zijn helemaal Griekenland verslaafd, en dat heb ik overgenomen, hihi.
  Zelf zou ik heel graag een keer een roadtrip willen doen door Amerika!

 36. Kiss & Make-up

  We hebben in de winter en lente een tijdje in Japan gewoon en dat was ongetwijfeld ook wel een van mijn onvergetelijkste ervaringen. Ik wil eeeeecht nog eens terug. Verder wil ik ook nog eens terug naar Amerika en Hawaii.

 37. Daniëlle

  Wauw, wat een mooie reis bucketlist. Ik geloof dat ik ook een aantal locaties aan mijn bucketlist kan toevoegen 😉

 38. Laura

  Ik ben afgelopen jaar naar Santorini geweest, want het stond ook al lang op mijn bucketlist. Vond het alleen tegenvallen. De uitzichten en zonsondergangen zijn prachtig, maar het eiland zelf is echt niet bijzonder en mega toeristisch.
  Ik wil graag nog een keer op een safari, naar de Victoria Falls en ook de Canadian Rockies staan hoog op mijn lijstje. Een cruise lijkt me niks, mijn tante en oom zijn daar net van terug. Een boot vol met oude mensen die allemaal ziek worden en elkaar aansteken… zo’n zeilvakantie lijkt me wel super tof.

  • Leanne

   De leeftijd van de passagiers ligt echt aan de rederij 🙂 Ik ben met Royal Caribbean meegeweest en dit was echt zó leuk en zoveel te doen. Doelgroep daar was heel breed: jonge stellen, gezinnen met kinderen, 55+ers.
   Je kon het zo gek niet bedenken of het was er: Een surfsimulator, een ijsbaan, theater, klimwand.. verschillende restaurants. Heerlijk. En ik voelde me totaal niet opgesloten, na een week wist ik de weg nog niet helemaal, zo groot. En je kan bijna iedere dag van boord, iedere dag een andere mooi land/stad of natuurgebied intrekken. Je ziet zoveel binnen een week en dat zonder met je koffers te hoeven slepen.

 39. Bregje

  Ik speel een beetje vals want ik heb met een camper (oke, oke, omgebouwde auto) alleen door Nieuw-zeeland gereisd en niet beide, waar je naar vroeg, maar ik denk eigenlijk dat het zonde is om beide te combineren. Heb zelf 12 weken door heel Nieuw-Zeeland getrokken en daar is zoveel te zien, dat, aangezien je er toch bent, het jammer is als je moet haasten en alleen de toeristische dingen ziet. Het hangt helemaal af hoe lang je gaat natuurlijk ook. Ik vond 12 weken zelf te lang voor alleen maar rondreizen en omdat het alleen maar natuur is, zag je op een gegeven moment de schoonheid niet echt meer. Denk dat 6 weken met de camper perfect zou zijn omdat je dan de vrijheid hebt om iets langer op een bepaalde plek te blijven (2 ipv 1 dag 😉 ), dus je bent wat betreft het maken van een bepaalde wandeling iets flexiber met het weer. OF je combineert het wel met Australië en doet alleen een bepaald stuk van NZ en dan moet je helaas, helaas, gewoon nog een keer terug!

 40. Lisanne

  Ik ga over 3 weken een soort-van-emigreren naar Australië voor 7-8 maanden en daarna nog 2 maanden Nieuw-Zeeland, dus ik kan je zeker op de hoogte houden over al mijn bevindingen 🙂 Ik start namelijk begin februari in Melbourne en gaan dan ook nog naar Sydney/Brisbane en Cairns – daarna beide eilanden van Nieuw-Zeeland meepakken. In totaal zijn we dan een jaar weg, omdat we ook nog 2-3 maanden Zuid-Afrika meepakken .. hihi!

 41. marleen@burgertrutjes

  Santorini is op zich wel leuk maar ik zou er eerder voor kiezen een dagtrip of 2 daagse trip vanaf een ander eiland te doen. De uitzichten zijn prachtig maar in vergelijking met andere Griekse eilanden is Santorini megatoeristisch, duur en veel minder authentiek (ezeltje rijden met 40 graden enzo..)

  Mijn tip? Ga naar west Kreta! Google maar eens op Balos en Efalonissi en Chania!

  Oke. Dat was mijn betoog hahaha!

  Japan wil ik ook écht heen, lijkt me zo te gek!

 42. rachel

  mooi lijstje!! op het kamperen na dan want al voer je me straal bezopen ….rach gaat never niet kamperen haha. ik wil heel graag naar portugal en griekenland en vraag me niet waarom

 43. Iris

  Wauw, wat een gave lijst! Ik heb ook een enorme lijst waar ik nog allemaal naar toe wil. Ik wil heel graag weer eens terug naar Engeland, lijkt mij geweldig daar rond te touren. Alleen dat links rijden lijkt mij nog wel een dingetje. IJsland lijkt mij ook fantastisch en ik wil inderdaad ook graag rondrijden in Noorwegen. Ook zou ik graag nog weer teruggaan naar Finland. Mijn vriend is daar geweest voor zijn afstudeerstage en ik vond het daar heerlijk en voelde mij er zo veilig op een of andere manier. Vooral in de sneeuw was het heel gaaf!

 44. evelien

  Santorini is prachtig maar het stikt er inderdaad van de toeristen. Je kunt het beste kiezen voor een eiland in de buurt (naxos is mooi en rustig) en een dagtrip maken naar santorini!

 45. Chantal

  Wat een gave lijst! Je zou natuurlijk ook scandinavie met een camper kunnen ontdekken en een stop maken bij het Deense eiland! Dan heb je al 3 in 1! Ik hoorde dat de mooie huisjes tegen of in de bergen, net als op de foto van Santorini maar op heel weinig plekjes op het eiland zijn. En dat, wanneer je zo’n stadje gevonden hebt, het er stikt van de toeristen. Zo jammer! Misschien als je niet in het hoogseizoen gaat dat het meevalt!

 46. Josianne

  Kamperen is echt heel leuk! Vooral als het mooi weer is inderdaad haha. Santorini zou ik ook graag eens heen willen, dat lijkt me prachtig.

 47. Melissa

  Santorini is heel mooi, vooral het stadje Oia. Van dit stadje vind je ook alle foto’s op Instagram. Voor de rest ziet Santorini er niet zo uit, dan kan hebt op sommige plekken zelfs een beetje vervallen zijn. Het is idd wel toeristisch en dan met name tijdens zonsondergang op bepaalde plekken. Het schijnt dat Santorini een van de mooiste zonsondergangen heeft. Een aanrader is om met een catamaran aan het einde van de middag en avond weg te gaan, dan zie je vanaf het water de zonsondergang. Je kan ook rustige plekken opzoeken in Santorini, dan heb je niet zoveel last van het toerisme. Verder zijn er heel lekkere restaurants, dus het is zeker een aanrader om naartoe te gaan!

 48. eva

  Jaaa Japan staat heel hoog op mijn wensenlijst. Ik zou daar heel graag naar toe willen. Kamperen is niet mijn ding. Leuk om je lijstje te lezen. Inspirerend!

  • Carlijn

   Wat goed! Ik hou ook van reizen maar de co2-uitstoot van een vliegreis vind ik echt een nadeel.

 49. Svenja

  Hele mooie en inspirerende lijst! Santorini en Japan staan ook op mijn lijstje. Net als het maken van een cruise en dan het liefst door het Caribisch gebied! Een rondreis maken door Scandinavië is ook absoluut een aanrader, vooral Noorwegen vind ik een onwijs mooi en bijzonder land.

 50. Mariëlle

  Heerlijk al die beelden! Ik ben in 2016 een maand in Sri Lanka geweest en wat was dat heerlijk. Ik ben in 2016 ook naar Mallorca, Ibiza en Barcelona geweest. Dit jaar vrees ik dat het niet heel veel gaat worden, ik heb namelijk als doel om uit huis te gaan! Maar ik wil toch eigenlijk minimaal één maal op vakantie hoor!

 51. B.

  Fijn lijstje!

  Ik ben afgelopen zomer drie weken met de camper door Slovenië getrokken. Heerlijk! Dit jaar gaan we drie weken door Noorwegen / Zweden touren met de kamper. Daar mag je ook overal wildkamperen (mocht in Slovenië nergens) dus dat is een mooi vooruitzicht. Ik vind een beetje primitief altijd wel prima. En met de camper heb je toch het meeste bij je (op douche/wc na).

 52. Femke

  Ook leuk om te kamperen in Scandinavië. Dit heb ik afgelopen zomer gedaan. In Scandinaviër mag je wildkamperen en de natuur is prachtig. Helaas is mooi weer niet altijd te garanderen ;).

 53. Yvon

  Wat een prachtige bucketlist!
  Japan is echt een mooi land. En niet veel duurder dan bestemming in Europa, ik denk dat veel mensen daar een verkeerd beeld van hebben.
  Ik was er in 2015 en vond het geweldig!

  Op mijn bucketlist staan Cambodja en Taiwan. Op de planning staan Maleisië en Zweden, heel veel zin in!

 54. Aukje

  Snowboarden in Japan en Canada staan vét hoog op m’n lijstje, maar ook een roadtrip door de US (vooral het noordwesten). Scandinavië is echt prachtig. Zoveel rust en natuur, vette wegen, aardige mensen, heerlijk eten. Je reis naar Tokyo weet ik nog haha, dat vond ik zo cool voor je. Mooie lijst 🙂

 55. Ingrid

  Leuk zo’n lijst! Wij gaan sinds vorig jaar met de caravan op pad. Heerlijk die vrijheid! Ik hou er niet zo van om in hotels te slapen waar al honderden mensen in datzelfde bed hebben geslapen (I know erg hè, maar heb zelf ooit in een hotel gewerkt ;-))
  Maar landen als Japan, Vietnam en Australië lijken me wel heel erg de moeite waard! Of ik er ooit zal komen weet ik niet, vind het zo ook wel prima haha. Maar wie weet… en tot die tijd lees ik er gewoon graag over !

 56. Brenda Andriese

  Ik ga dit jaar voor het eerst met de racefiets en bepakking op vakantie. Lijkt me supergaaf.

 57. Britt

  Leuke list! Santorini staat ook al heel hoog bij mij, je zou alleen al gaan door het fotogenieke karakter dat het heeft. Verder wil ik nog heel graag terug naar Curaçao, maar bovenaan staan toch wel Australië en Miami!

 58. Malou | Blonde Blossom

  Santorini, een Scandinavische roadtrip en Slovenië staan hoog op mijn lijstje! Mijn vriendje is ook helemaal verliefd op Slovenië, dus daar gaan we vast snel heen. En Malta, daar wil ik ook echt heen! Malou x

 59. Femke

  Santorini is echt heel mooi, al stikt het er wel van de toeristen van de cruiseschepen. Sylt viel mij onwijs tegen. Ik had wel pech met het weer; bewolkt en regen, maar ik vond het hoog badplaats-gehalte hebben met goedkope winkels en weinig sfeer. De kust is inderdaad mooi, maar ik zou Sylt hooguit combineren met een andere bestemming en niet, zoals ik, hier een week gaan zitten.

 60. Marloes

  Oh wauw wat een mooi lijstje. Santorini lijkt me ook echt geweldig <3

 61. Susan

  Australië en Nieuw-zeeland staan ook op mijn lijstje! Maar eigenlijk zou ik bijna geen nee zeggen tegen de andere landen op jouw lijst, haha!

 62. Sophie

  Mijn vriend en ik willen graag 3/4 weken rond rijden door Amerika. hij is een grote Amerika fan en wil mij graag alles laten zien. Eerst onze studies afmaken en hard werken om geld te sparen om die droom waar te kunnen maken!

 63. Mar

  Mooi lijstje! In dat opzicht ben ik erg saai haha. Doordat ik opgegroeid ben op een boerderij ging ik vroeger nooit op vakantie. Eens per 3 jaar een weekendje centerparcs. Ik heb die behoefte ook helemaal niet. Ik ga graag weekendjes weg in Nederland, België en Duitsland, maar de rest van de wereld trekt me totaal niet. Misschien als ik ooit kinderen heb…

  • Marjan

   Je hoeft voor anderen niet verder weg te gaan… in Nederland, België en Duitsland zijn ook genoeg mooie plekken te vinden en kan je jaaaarenlang bezig zijn met die plekken ontdekken. Fijn toch dat je die schoonheid dichter bij huis kan vinden.

 64. ruth

  Zo fijn om te zien dat je overal een beetje van wil proeven. Ik vind het altijd zo jammer wanneer mensen vertellen dat ze elk jaar naar hetzellfde land, dezelfde streek en hetzelfde hotel op reis gaan. Er is zo veel te zien waar je van kan genieten.. Als je alles zo beschrijft, krijg ik daar meteen de wanderlust van! 🙂

  • Hilde

   Ieders zijn eigen keuze toch?! Ik heb niets met het buitenland, ik vind het heerlijk hier op de eilanden. Geen moment dat ik denk dat ik wat mis 😀

 65. Maaike

  Ik heb een hekel aan tourist traps dus Santorini valt voor mij wel af van dit rijtje. Ik zou heel graag een keer naar Estland willen en wil graag terug naar Seattle of Vancouver. Wat een top steden zijn dat en de natuur binnen handbereik.

 66. Wieteke

  Ik heb in zowel NZ als Australie gewoond. Heel veel rond gereisd! Gelukkig werk ik nu voor een luchtvaartmaatschappij in het midden oosten dus kan nog vaak terug. Heimwee! Ik deel graag m’n tips met je!

 67. marije

  Geweldige bucketlist! Alleen kamperen hoeft voor mij niet zo maar de rest zou ik ook graag doen. Vooral Santorini staat hoog.

 68. Femke

  Op kamperen, Japan en Slovenië na, beschrijf jij gewoon zo’n beetje mijn wensen haha! Slovenië lijkt mij trouwens wel heel erg mooi! Die foto is echt prachtig.

 69. Danielle | Mama Lifestyle Blog

  Wat een fantastisch leven heb je toch Cynthia! Met al die mooie reizen en al je dromen! Geniet er maar van! Ik zou elke verre bestemming tof vinden, ik ben tot nog toe nooit verder gekomen dan Europa. Sterker nog, door ons bedrijf zijn we zelfs jarenlang niet op vakantie geweest. En nog steeds is het lastig voor ons om op vakantie te gaan. We moeten het nu maar doen met een seizoensplaats op een camping in Nederland. Maar daar zijn we heel erg blij en tevreden mee. Je hoort ons zeker niet klagen.