Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
11 januari 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Mijn Moleskine boekjes

Elke dag typ ik een hoop woorden op mijn toetsenbord, maar ik schrijf ook graag. Ouderwets, met pen op papier. Sinds een paar jaar ben ik gek op de notitieboekjes van Moleskine. Ik heb er al heel wat volgeschreven! Bezoekster Demi kwam op Instagram met het idee om er een blogpost over te maken. Leuk idee! Vandaag laat ik mijn volgeschreven Moleskine notebooks zien.

Vroeger wilde ik Moleskine notebooks nooit kopen omdat ik ze zo duur vond, maar toen ik er ooit tóch eentje aanschafte snapte ik meteen wat iedereen er zo fijn aan vindt. Het zijn stevige boekjes, die niet uit elkaar vallen, ook niet na honderden dagen meeslepen in je tas. Het papier is glad, mooi van kleur en schrijft erg prettig. Ook blijft het boekje goed open liggen wanneer je hem op tafel ligt, hij klapt niet dicht. Achterin zit een vakje voor losse papieren, er zit een lintje in die je als ‘boekwijzer’ kunt gebruiken en een elastiek om je boekje dicht te houden in je tas. En ze zien er gewoon mooi uit. Ik ben dol op Moleskines en vooral de Large Ruled hardcover is mijn favoriet. De kleintjes zijn ook fijn, ook die met zachte kaft werken prettig. Anyhow, vandaag laat ik je zien wat ik zoal opschrijf in mijn verschillende boekjes.

Elke vrijdag hebben we retail overleg voor de Miss Lipgloss Shop. Hierbij zijn vaak zo’n zes mensen aanwezig. Mijn stagiair, de shop coordinator, de project manager, iemand van marketing, iemand van klantenservice, ik en mijn compagnon. We bespreken dan een hoop dingen rondom de shop en die schrijf ik altijd op.

Bij perspresentaties maak ik ook vaak aantekeningen. Deze zijn van de Ikea Outdoor presentatie een tijd terug. Als ik mijn boekjes doorblader zie ik alles weer even voor me, ik vind dat leuk!

Dit gaat over zweten, was bij een bijeenkomst van de Nederlandse Cosmetica Vereniging.

Deze aantekeningen zijn van zo’n twee jaar geleden, toen ik de sleutel van mijn huidige appartement kreeg. Ik schreef alles op wat er gedaan moest worden en hoe ik dat ging doen.

Nog meer aantekeningen, voor de woonkamer.

B Academy! Zoals je ziet schrijf ik hier Engels en Nederlands door elkaar, omdat mijn docente ook Engels en Nederlands door elkaar sprak omdat er buitenlandse mensen in de klas zaten die geen Nederlands konden.

Uitleg over mijn looks die ik tijdens de tussenshoot ging maken.

Ander boekje… Deze heeft een soft cover.

Ik ben er dol op: to do lists! Vooral voor blogposts die ik wil maken. Ideetjes schrijf ik altijd meteen op, zo vergeet ik ze niet.

Als ik een beetje het overzicht in mijn week kwijt ben, maak ik een soort agenda in mijn Moleskine. Ik heb een digitale agenda maar soms is het fijn om alles even op papier naast elkaar te zien. Dat schept rust.

Ook mijn presentaties bereid ik voor in mijn Moleskines. Ik schrijf de hele presentatie uit op mijn computer en de steekwoorden schrijf ik in mijn boekjes. Uiteindelijk maak ik hier kaartjes van die ik kan vasthouden tijdens de presentatie.

Haha, tja, ik ben niet altijd netjes.

Nope… hier ook niet. Lekker krassen.

Brainstormen voor een presentatie en schrappen wat er niet in hoeft.

Shop aantekeningen.

Actieplanning.

Nog meer B Academy aantekeningen! Leuk om terug te lezen.

To do’s.

Quotes

In dit boekje ben ik nu bezig. Ik probeer hier zo netjes mogelijk in te werken en dat lukt best goed, haha! Hij is nu bijna vol.

Blogposts! Wat voelt het toch lekker om die vakjes in te kleuren, haha.

Aantekeningen van een interview. Niet zo netjes, maar het moest ook snel.

Shop aantekeningen.

Lijstje voor de Frankrijk trip.

Wat aantekeningen voor ons weekendje Rotterdam.

LEKKER KRASSEN!!!!!

Dagplanning. Soms doe ik dit als ik meerdere afspraken heb, dan heb ik wat meer overzicht, ook in hoe ik het openbaar vervoer gebruik.

Shop!

Weer een ‘agenda’ pagina gemaakt.

Wat houd ik toch van mijn notebooks. Ik heb er altijd een in mijn tas en kan niet zonder, ik schrijf de hele dag door dingen op. Ik ga binnenkort mijn City Notebooks laten zien!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.