Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
30 mei 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • haar
 • kapsel
 • producten
 • sassoon
Een MissLipgloss artikel

Mijn haarroutine

Mijn kapsel nu

Ik schrijf zoveel over mijn make-up en beautyroutines, maar heb nog nooit geschreven over wat ik allemaal met mijn haar doe! Dus het werd eens tijd.

Op het moment zit ik in een periode dat mijn haar perfect zit. Ik heb bijna nooit een badhairday, het zit gewoon perfect elke dag. Heel gek, ik weet niet waar het aan ligt, maar ik weet wel dat ik er heel blij mee ben! Mijn haar heb ik nu vrij basic voor mijn doen, geen rare dingen. Ik ben de pony nog steeds aan het laten groeien, die wil ik nog veel langer hebben. De zijkanten heb ik ook langer gelaten, die vallen nu iets over mijn oren heen. De achterkant heb ik de vorige keer ook niet meer laten opscheren, wat ik eerst altijd wel deed. Laatst kwam ik oude foto’s tegen van toen ik dat wel had, en denk dat ik het de volgende keer wel weer ga doen. Vind het toch wel cool staan, zo’n superkorte achterkant.

De kleur lijkt zwart op de foto, maar er zit nog maar een beetje zwart in. Het is al flink uitgegroeid en het ziet er niet eens gek uit! Komt natuurlijk ook omdat mijn eigen haarkleur heel dicht bij zwart ligt. Ik ben het trouwens aan het uitgroeien omdat ik het blond wil hebben. Toch twijfel ik nog steeds! Ooit ga ik het doen, maar ik weet nog niet hoe snel. Hierover later meer!

Ik was mijn haar bijna elke dag. I know, ik zou het minder vaak moeten wassen, maar ik vind het gewoon heerlijk als mijn haar elke dag schoon is, ruikt en voelt. En het zit beter als ik het ’s ochtends gewassen heb. Qua producten gebruik ik het volgende:

 • Tigi Headshot shampoo – elke dag
 • Tigi Headshot conditioner – bijna elke dag. De ene keer paar minuutjes, de andere keer een kwartier
 • Biosilk 17 Leave in conditioner – dit spray ik in mijn haar na het wassen, als het nog nat is. Daarna fohn ik het of laat ik het ‘zo’ drogen. Geweldig spul, ik merk het altijd aan mijn haar als ik dit gebruik! Alleen het droogt heel langzaam wanneer ik dit er in heb gedaan.
 • Lee Stafford protection shine mist – dit gebruik ik soms voor het fohnen of stijlen om m’n haar te beschermen. Ruikt lekker!
 • Parucci Teardrops serum – elke dag. Ik doe dit na het fohnen in mijn haar zodat het gaat glanzen en zodat mijn pony niet als ‘een blok’ voor m’n hoofd valt. Superfijne serum, wissel het af met Essential Drops van TOM en Biosilk. Maar dit is mijn absolute favoriet!
 • Goldwell Lagoom Jam – ik gebruik een mini klein beetje gel (ter grootte van een erwt) voor een klein beetje ‘stevigheid’ en tegen eigenwijze plukjes
 • Parucci Medium Mist – zodat het net even wat beter blijft zitten

Veel he, voor kort haar! Ik vind het zelf ook veel nu ik het zo op een rijtje zie staan. Qua tools gebruik ik alleen regelmatig mijn Rowenta fohn. Ik heb verder ook niet zo heel veel nodig 🙂

Verder nog iets leuks: ik ben laatst gevraagd door iemand van Tutti Models of ik haarmodel wil zijn voor Sassoon! Onwijs leuk, heb natuurlijk meteen ja gezegd. Ik wordt dan geknipt tijdens  Sassoon trainingen door kappers die aangesloten zijn bij Sassoon, dus geen student of iets dergelijks. Superleuk! De stijl van Sassoon is heel chique en edgy, dus ben heel benieuwd. Dit is dus ook één van de redenen dat ik mijn haar nog niet blond ga verven: ik wil eerst even kijken wat zij van plan zijn. Ik kan wel aangeven dat ik het lichter wil, maar mijn haar kan gewoon niet in één keer van deze tint naar superblond. Een aantal kapsels van Sassoon die ik echt onwijs mooi vind:

Ik houd jullie natuurlijk op de hoogte hierover! 16 juni is de eerste training waar ik heen ga, foto’s volgen dan of course 🙂


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.