29 december 2016 door Cynthia Schultz 35 reacties
 • huidverzorging
 • skincare
Een MissLipgloss artikel

Mijn favoriete skincare van 2016

p2170627Ben ik qua make-up favorieten best wat wispelturig, als het om huidverzorging gaat ben ik aardig trouw. in 2016 testte ik een aantal verschillende merken skincare en een deel daarvan staat nog steeds in mijn badkamerkast en gebruik ik met plezier. Ik deel ze vandaag met je! Het is een mooie mix van heel betaalbaar met wat duurder.

LUSH Breath of Fresh Air & LUSH Ultrabland

p2170629

LUSH Breath of Fresh Air (€6,95 voor 100ml en €13,25 voor 250ml), LUSH Ultrabland (€10,65)

Vorig jaar zomer ontdekte ik LUSH Breath of Fresh Air en LUSH Ultrabland. Dit zijn fantastische producten om make-up te verwijderen en een superschone, verzorgde, zachte huid te krijgen. Ultrabland is een soort boter om je make-up (ook je oogmake-up!) te verwijderen en Breath Of Fresh Air is een hele prettige, zachte toner. Ze zijn beide ook nog eens mega betaalbaar en deze zullen nog een hele tijd in mijn collectie blijven. Producten komen en gaan, maar deze twee blijven altijd.

Klik hier voor de review van LUSH Ultrabland.

Klik hier voor de review van LUSH Breath of Fresh Air.

Diptyque l’Art du Soin Nourishing Cleansing Balm, Radiance Boosting Powder & Protective Moisturizing Lotion

p2170634

Diptyque Nourishing Cleansing Balm (€52), Protective Moisturizing Lotion (€52), Radiance Boosting Powder (€45)

Afgelopen jaar testte ik de Diptyque L’Art du Soin huidverzorging. Al jaren ben ik groot fan van de geurkaarsen van dit merk, nu testte ik eindelijk eens hun skincare. Ik ben vooral echt dol op de Cleansing Balm, de moisturizer en het reinigingspoeder. Ik gebruik de Cleansing Balm elke avond om mijn make-up te verwijderen en qua werking is hij vergelijkbaar met LUSH Ultrabland, al verandert deze olie in een soort melkachtige balsem zodra deze in aanraking komt met water, waardoor het makkelijker te verwijderen is.
Het poeder vind ik erg prettig om drie tot vier keer per week onder de douche te gebruiken, deze werkt bijna als een exfoliant, mijn huid ziet er zo glad en stralend uit na gebruik. Deze is ook echt zó zuinig! Als deze op is, koop ik zeker een nieuwe, ik vind hem echt het geld waard.
De moisturizer gebruik ik ook met erg veel plezier, deze maakt mijn huid zo zacht en hydrateert echt goed. De geur is ook zo fantastisch: oranjebloesem! Mijn favoriete geur.

Van deze drie producten koop ik denk ik alleen het poeder opnieuw, omdat ik voor de Cleansing Balm een heel fijn alternatief heb (LUSH Ultrabland) en voor de moisturizer ook, daar kom ik later in deze blogpost nog op.

Klik hier voor de review van alle Diptyque L’Art du Soin producten.

La Bella Figura Barbary Fig Renewal Serum & La Bella Figura Modern Radiance Concentrate

p2170637

La Bella Figura Barbary Fig Renewal Serum, (€87), La Bella Figura Modern Radiance Concentrate (€139)

Begin 2016 testte ik producten van het natuurlijke merk La Bella Figura en dit serum en de olie zijn in mijn collectie gebleven. Deze producten gebruik ik regelmatig ’s avonds en als mijn huid net even een boost nodig heeft, bijvoorbeeld doordat ik een hele droge of gevoelige huid heb door het weer. Dit serum en deze olie zijn zó hydraterend en geconcentreerd dat ik er ook maar een paar druppels van nodig heb, de flesjes zijn nog niet eens halfleeg. Het zijn geen producten die ik dagelijks gebruik, maar toch zeker een tot twee keer per week. Als ik een hele droge huid heb, doe ik er een ‘kuurtje’ mee en gebruik ik ze een week of twee elke avond.

Klik hier voor mijn review van de La Bella Figura producten.

Zarqa Skin Calming Serum & Zarqa Hydra Face Cream

p2170639

Zarqa Skin Calming Serum (€16,99), Zarqa Hydra Face Cream (€15,79)

Op dit moment ben ik voor een review al even de Zarqa huidverzorging aan het testen en dit serum en deze creme zijn zó fijn. De verpakkingen werken prettig en hygiënisch, de producten zijn heel mild voor de huid en ik krijg er een hele zachte, gevoede, soepele en rustige huid van. Erg fijn en de prijzen mogen er ook zijn! De echte review volgt binnenkort.

 

Wat een mooie combinatie van hele betaalbare producten met wat meer high end items. De meeste producten zijn natuurlijk, zo zie je wel dat mijn voorkeur daar uiteindelijk toch naar uit gaat. Dat is niet altijd het geval – ik zoek er niet per se naar – maar toevallig vind ik deze producten gewoon erg goed werken.

Wat was jouw favoriete skincare van 2016?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

35 reacties
 1. Nicole

  Hele mooie producten! De lush toners zijn bij mij ook favoriet geworden dit jaar!

 2. Nadia

  Ultrabland vond ik niet fijn, veel te vet! Ik ben erachter gekomen dat het voor mijn huid het beste werkt zo min mogelijk producten te gebruiken, dus ben wel helemaal fan van Breath of fresh air, en verder een facewash van Rituals en af en toe een exfoliant van Paula’s Choice. 🙂

 3. aboutsbstyle

  Ik ben erg benieuwd naar de Ultraband van Lush, zarqa is niet helemaal mijn merk heb ik gemerkt. Niet omdat het product niet werkte, maar mijn verwachtingen anders waren. Ik ben benieuwd. Liefs Soraya

 4. Marloes

  Mijn favorieten: De rocacea creme van glad skin en de gewone creme van glad skin. Enige cremes die mn huid helpen tegen branderig gevoel. En de exfoliant van Paulas Choice tegen roodheid helpt ook super goed. En ik heb in de cushion foundations van Loreal mn nieuwe make up lievelings gevonden.

 5. Sharon

  Ik ben sinds kort ook fan van de Zarqa producten. Zo’n fijn merk!

 6. Emily

  Mijn favoriete skincare was en is de hele lijn van Jetske Ultee! 🙂

 7. Silkeblogs

  Klinkt allemaal zo fijn! Ik ben nu de Uncover producten aan het testen van dr. Jetske Ultee, en daar ben ik ook wel heel tevreden van!

 8. The Bag Hoarder

  Door jouw goeie review heb ik Ultrabland gekocht, maar wat een nachtmerrie! Voor mij werkte het echt totaal niet. Veel te vet en ik kreeg er de vreselijkste acne van, nooit gehad! Gauw weggelegd, ik gebruik het nu alleen nog om de meeste nare liquid lipsticks van mijn lippen te krijgen. Daar werkt het wel goed voor. Mijn skincare ontdekking is Liquid Gold van Alpha-H en de Drying Lotion van Maria Badescu. Daarmee heb ik éindelijk de acne onder controle en het is bijna weg. Was een slecht laatste halfjaar van dit jaar want ik had echt nog nooit last van acne en ik ben bijna 30!

 9. Anke

  Ik ontdekte recent van Rainpharma (uit België) hun Faithful Face Guard.
  Volgens hun website: ‘Deze verbluffende 4-in-1 formule is zowel serum, oogverzorging, dag- als nachtcrème. 100% van plantaardige en natuurlijke oorsprong.’
  En ik ben onder de indruk, met een kleine hoeveelheid crème sta ik de volgende ochtend met een babyvelletje op. Ik voel dat mijn gelaat hiervan rustig wordt.
  En nu ben ik dus benieuwd naar hun overige producten…
  Moest je deze ooit tegenkomen om te reviewen…much appreciated!
  Fijn eindejaar!

 10. Juliette

  Zarqa vind ik heel erg fijn, het serum is echt favoriet maar ook de gezichtspeeling.. echt een super combinatie voor mijn rare huid 🙂

 11. sabine ganga

  Heb pas na een proefje de huidverzorging van verso ontdekt en ga mijn skincare omzetten naar dit merk.verso bevat retinol.er hangt een aardig prijskaartje aan maar dat heb ik ervoor over.ken jij het zweedse merk,cynthia?

 12. Nena

  Leuk om te lezen! Naar de producten van Zarqa ben ik wel benieuwd! Goed en betaalbaar, meer heb ik niet nodig :’)

 13. Annemarie

  Ik ben groot fan van vrijwel alles van lush, maar Ultrabland vond ik zo vies vet. Vooral op mijn ogen, ik was bang dat ik ze nooit meer open zou krijgen met die vette wimpers. Doe mij maar liever 9 to 5!

 14. Jennifer

  Ik gebruik sinds kort ook de face hydra crème van Zarqa en deze bevalt me zo goed. Ik heb een vochtarme huid met toch wat pukkels. Deze voedt en glimt (bij mij) niet. Die van Lush klinken ook goed!

 15. Iris

  Ultrabland is zeker mijn favoriet, ben ik ook gaan gebruiken door jouw lovende reviews het afgelopen jaar! Ik ben het echter niet helemaal met je eens dat Ultrabland mega betaalbaar is. Ik vind 18 euro echt wel veel geld voor een reiniger, als je het bijvoorbeeld met Nivea vergelijkt (wat ik ook prima producten vind). Als je bedoelt dat het relatief betaalbaar is, dus in verhouding tot hoe lang je ermee doet, dan snap ik het op zich wel. Al snap ik niet hoe mensen zo enorm lang met een pot doen… Ik doe denk ik maximaal 4 maanden met een grote pot Ultrabland wanneer ik het iedere dag gebruik. Zijn er mensen die er veel langer mee doen? Zo ja, tips?!

  Liefs van Iris

 16. suus

  La Roche posay vind ik erg fijn momenteel

 17. Milou

  Mijn favoriet is ook Lush Ultrabrand maar dan in combinatie met Eau Roma Water, die ruikt zo lekker!

 18. Teddy

  Het lijken me allemaal fijne producten! Ik vind Lush producten ook erg fijn!

 19. Jacqueline

  Mijn favoriete reinigingsbalsem is van Neals Yard Remedies, deze vind ik fijner dan Dyptique of Eve Lom. dit is echt mijn Holy grail. Favoriete toner is Queen of Hungary mist van Omorovicza, Apricot van Elemis en die van Liz Earle
  voor nachtverzorging gebruik ik graag face olie van Liz earle en de Neroli nachtbalsem van Decleor

 20. Merel

  Ik ben Ultrabland gaan gebruiken nadat mijn huid een behoorlijke tijd weer flink onrustig was en het is nu weer zo goed als rustig. Gebruik het in combinatie met Eau Roma toner en heb echt het idee dat dit de producten waren die hebben geholpen.

  De kwaliteit van de foto’s is wel aan de magere kant. Je kan de teksten op de verpakkingen niet eens lezen.

  • Miss Lipgloss

   Oh, huh? Ik kan ze goed lezen, heb juist extra gelet op dat ze scherp waren. Alleen de teksten op de olie flesjes zijn er af gesleten en de tekst op de Zarqa producten gewoon klein, daar kan ik niks aan doen.

 21. Meike

  Ultrabland is ook mijn favoriet. Ik gebruik het echter niet om mijn oog make-up eraf te halen, daarvoor gebruik ik kokosolie. Mijn huid is heel droog, dus dit is fijn spul. Ik gebruik het in combinatie met Eau Roma van Lush. Mijn favoriete dagcreme is nog steeds Yes to Carrots, maar ik wissel daar nog wel eens in.

 22. rachel

  je hebt altijd goede en mooie producten maar ik durf echt niet af te wijken van mijn louise widmer skincare die ik toen van mijn huidtherapeut heb gehad. Kielhs wil en ga ik wel zeker proberen want dat spreekt mij het meeste aan

 23. Carla

  Ik gebruik de power cleanse van Glam Glow. Hij ruikt naar appeltjes en maakt mijn huid niet trekkerig

 24. Mara

  Ultrabland gebruik ik door jou! Echt een fijn product. Ik ben nog wel op zoek naar de perfecte dagcrème, ik gebruik er nu eentje van Kiehl’s

 25. Edine

  Die zarqa heb ik ook na het Lobi event helemaal opgemaakt. Was heel erg verrast over hoe goed die producten waren! ?

 26. Syl

  Shu Uemura cleansing oil. Die verandert in aanraking met water in een soort milky substantie.

 27. Matanja

  Ik heb de producten van Zarqa ook al een geprobeert en in principe was het wel mild genoeg voor mijn gevoelige huid alleen was de hydra face cream te vet voor mijn huid, zo vet dat ik heel de dag met een glimmend gezicht liep en dat vond ik niet prettig.

 28. Matanja

  Mijn favorieten zijn op dit moment de producten van Jetske Ultee.
  Deze producten zijn heel mild (voor mijn gecombineerde huid met couperose)en het heeft mijn huid een stuk rustiger gemaakt, ik ben er super blij mee?

  • Carla

   Mag ik vragen welke producten van Jetske je gebruikt? Ik heb ook een gecombineerde huid met couperose:)

  • Matanja

   Ik persoonlijk heb een ingewikkelde huid waardoor ik er niet onderuit kom om 2 verschillende producten te gebruiken jammer genoeg.
   Ik gebruik nu in de koude wintermaanden de cleanser voor de normale tot droge huid(voor mijn hele gezicht)en dan de toner en moisturizer voor de normale tot droge huid op mijn wangen en neus en voorhoofd.
   En dan de toner en moisturizer ronddom mijn mond voor de normale tot vette huid.
   En het hele jaar door(2 a 3 keer per week) gebruik ik de exfoliant voor de normale tot vette huid
   En dan in de zomermaanden gebruik ik de algehele lijn voor de normale tot vette huid omdat mijn huid dan weer erg vet is en glimt, maar iedere huid is anders natuurlijk.
   Zo heb ik (af en toe gelukkig nog maar)acne rondom mijn mond.
   Je kan ook een huidanalyse doen op jetskeultee.nl en dan krijg je de producten geadviseerd aan de hand van de antwoorden die je heb gegeven over je huid.
   Succes…………..

  • Marloes

   Ben ook fan van Jetskes producten. Mijn acne is er eindelijk door verdwenen!

 29. Yvonne

  Ik heb ook Ultrabland maar die vind ik net even wat te stug naar mijn smaak. Ik heb liever iets wat makkelijker smelt tot een olie. Cleansing oil van The Body Shop vind ik fijner of de Cleansing Balm daarvan. De rest klinkt heel fijn!

 30. Mieke

  Mijn toner is op dus ik denk dat ik die van Lush ga proberen. Verder ben ik benieuwd naar Zarqa, die klinkt fijn én betaalbaar. Ik ben zelf groot fan van Pai, vooral de rosehip olie en de crème maar die laatste is wel wat duurder. Zoek dus altijd iets van (mijn) budget om mee af te wisselen!

 31. Mariëlle

  Heel leuk om te zien 🙂 Ik wil nog graag meer proberen van Lush & Zarqa!