Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
13 september 2016 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Mijn favoriet: burrata salade

P1970728Ik heb je weleens verteld dat burrata salade een van mijn favoriete dingen is om te eten. Ik krijg daarbij vaak de vraag hoe ik dat combineer en hoe ik dus mijn ‘burrata salade’ maak. Ik vertel het je graag, want dit móet je eens proberen.

Wat heb je nodig voor twee personen

  • 2 burrata, vind je soms bij Albert Heijn en anders bij een Italiaanse delicattesenzaak
  • ongeveer 70 gram parmaham of prosciutto
  • rucola
  • 400 gram cherrytomaatjes of trostomaten
  • goede balsamico-azijn
  • goede olijfolie
  • peper
  • stokbrood of ciabatta

Hoe maak je het

Haal de burrata al wat eerder uit de koelkast en laat hem uitlekken. Het is lekker om hem niet steenkoud te eten. Burrata is trouwens een romige mozzarella: als je hem opensnijdt loopt de binnenkant eruit. Dit maakt het héél zacht, romig en gewoon ongelooflijk lekker.

P1970717

Verdeel wat rucola over het bord en leg daar de burrata bovenop. Wees voorzichtig met de burrata, want hij scheurt makkelijk open en dat zou zonde zijn.

P1970721

Snijd de cherrytomaten  doormidden en verdeel ze over de rucola. Je kan ook trostomaten gebruiken of van die Tasty Tom’s. Dit soort tomaten zijn wat zoeter en hebben meer smaak dan gewone tomaten.

P1970723

Nu doe ik wat balsamico-azijn over het geheel met wat peper. Ik doe dat nu omdat ik dat niet over de parmaham of prosciutto heen wil hebben, daar wordt de ham wat papperig van namelijk.

P1970728

Scheur nu de ham in stukjes en verdeel die over het bord erbij. Het is wel mooi als je dan nog wat tomaatjes en rucola ziet, anders lijkt het zo’n bord vlees 😉

P1970730

Ik eet hier vaak nog wat brood bij, ciabatta is erg lekker, helemaal als je het nog dipt in goede olijfolie en balsamico.

Als je houdt van mozzarella, probeer dan zeker eens burrata. Het is zó lekker! Zeker in combinatie met de parmaham en tomaat. Je kan het natuurlijk ook als voorgerecht eten, maar dan zou ik gewoon wat minder maken en samen een burrata delen.

Eet smakelijk!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.