13 september 2016 door Cynthia Schultz 51 reacties
Een MissLipgloss artikel

Mijn favoriet: burrata salade

P1970728Ik heb je weleens verteld dat burrata salade een van mijn favoriete dingen is om te eten. Ik krijg daarbij vaak de vraag hoe ik dat combineer en hoe ik dus mijn ‘burrata salade’ maak. Ik vertel het je graag, want dit móet je eens proberen.

Wat heb je nodig voor twee personen

 • 2 burrata, vind je soms bij Albert Heijn en anders bij een Italiaanse delicattesenzaak
 • ongeveer 70 gram parmaham of prosciutto
 • rucola
 • 400 gram cherrytomaatjes of trostomaten
 • goede balsamico-azijn
 • goede olijfolie
 • peper
 • stokbrood of ciabatta

Hoe maak je het

Haal de burrata al wat eerder uit de koelkast en laat hem uitlekken. Het is lekker om hem niet steenkoud te eten. Burrata is trouwens een romige mozzarella: als je hem opensnijdt loopt de binnenkant eruit. Dit maakt het héél zacht, romig en gewoon ongelooflijk lekker.

P1970717

Verdeel wat rucola over het bord en leg daar de burrata bovenop. Wees voorzichtig met de burrata, want hij scheurt makkelijk open en dat zou zonde zijn.

P1970721

Snijd de cherrytomaten  doormidden en verdeel ze over de rucola. Je kan ook trostomaten gebruiken of van die Tasty Tom’s. Dit soort tomaten zijn wat zoeter en hebben meer smaak dan gewone tomaten.

P1970723

Nu doe ik wat balsamico-azijn over het geheel met wat peper. Ik doe dat nu omdat ik dat niet over de parmaham of prosciutto heen wil hebben, daar wordt de ham wat papperig van namelijk.

P1970728

Scheur nu de ham in stukjes en verdeel die over het bord erbij. Het is wel mooi als je dan nog wat tomaatjes en rucola ziet, anders lijkt het zo’n bord vlees 😉

P1970730

Ik eet hier vaak nog wat brood bij, ciabatta is erg lekker, helemaal als je het nog dipt in goede olijfolie en balsamico.

Als je houdt van mozzarella, probeer dan zeker eens burrata. Het is zó lekker! Zeker in combinatie met de parmaham en tomaat. Je kan het natuurlijk ook als voorgerecht eten, maar dan zou ik gewoon wat minder maken en samen een burrata delen.

Eet smakelijk!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

51 reacties
 1. Martin

  Probeer echte burrata te krijgen. Die zijn vele malen lekkerder dan die van ah. Helaas ook een stuk duurder, maar het is het zeker waar. Gebruik goede olijf olie. Extra zeezout op de rucola maakt het nog lekkerder

 2. Maaike

  Hebben net de salade gegeten en dit wordt wel één van onze favorieten! Heerlijk, gemakkelijk en snel te maken. Dank je wel voor het recept 🙂

 3. Martine

  Yes, ik heb het gisteren gemaakt en het was gewoon super lekker!!!!!!
  Het is niet bepaald een budgetrecept maar af en toe moet dat gewoon even kunnen 🙂

 4. Stephanie Werlotte

  hmmm dit wil ik graag eens proberen. Ziet er goed uit!

 5. Daniëlle

  Heerlijk! Wij eten graag salades en ik ga deze zeker eens maken!

 6. Marle

  Ziet er heerlijk uit! Ik ben benieuwd, misschien dat ik het vanavond ga proberen!

 7. rachel

  had er nog nooit van gehoord maar neem je recept mee want dit lijkt mij heerlijk 😀

 8. Emilie

  Kende die burrata helemaal niet! Dacht eerst dat het een gepocheerd eitje was, hihi. Ik ga mijn ogen eens uitkijken als ik in de winkel ben 🙂

 9. Bea

  Ziet er lekker uit! Ik had ook wel een foto willen zien van een “aangesneden” burrata, heb dat namelijk nog nooit gekocht en vraag me af hoeveel romiger het is dan gewone (buffel)mozzarella :)!

 10. Andréa

  Ik had nog nooit van Burrata gehoord maar het klinkt héél lekker! Mooie foto’s heb je ook gemaakt!
  x

 11. Yvonne

  Ik ben gek op mozzarella met tomaat en rucola dus zo’n romige bol ga ik eens proberen.

 12. Shimmer-Pie

  Huh? Ze spamt haar blog toch helemaal niet. Ze zegt niets over haar blog en ze laat gewoon een normale reactie achter, die ook nog eens over het artikel gaat? Beetje rare reactie dit!

 13. Suuz

  Waarom nu weer zo’n reactie. Ze reageert slechts op t artikel, ze refereert niet aan haar eigen site en er staat ook niks raars in haar reactie. Als het niet passend is op deze blog dan regelt Cynthia dat vast zelf. Tot die tijd lijkt t me niet nodig dat jij onaardig tegen andere bezoekers doet om niks.

 14. Jaimy

  Ah, ik ben aaaaall about the food dus wordt wel blij van dit artikel, zeker omdat je het al zo vaak aangehaald hebt. Ik ga sowieso eens bij die AH kijken, vind je die wel echt aan te raden? Is er wel verschil met eentje van een delicatessezaak?

  • Annet

   Ja groot verschil!
   Delicatessen winkels hebben burratta vaak verd terwijl het bij AH verpakt is

 15. bianca

  Ziet er heerlijk uit. Lust alleen geen rucola. Zou anadere sla gebruiken. Ik doe vaak een soort sla naar keuze tomaten mozzarella balzamico azijn en zout en peper.

 16. Julie Tina

  Aw yess met dit zomerweer ben ik helemaal into slaatjes maken als lunch dus deze ga ik ook even proberen. Ik denk dat ik wel voldoende ga hebben aan een halve bol per keer haha!

 17. Aboutsbstyle

  Wat ziet het het er heerlijk uit zeg! Ik krijg hier spontaan trek van. Liefs soraya

 18. Milou | Shimmer-pie

  Ohhh dit ziet er echt heerlijk uit! Ik hou normaal al zo van mozzarella en dan vooral in combinatie met baksamico. Nu eet ik op het moment alleen even geen ‘rauwe’ hammen omdat ik zwanger ben, maar goed zonder die ham zou dat ook lekker zijn! Nu vraag ik me alleen af of ik die burrrata wel zou mogen? Rauwe melk kaas mag je ook niet eten als je zwanger bent, is dit dat ook? Weet iemand dat toevallig? En weet je ik ga het na mijn zwangerschap gewoon sowieso lekker zo eten! *recept opgeslagen!*

  • Frederiek

   Ik heb het even opgezocht, en Burrata wordt inderdaad van rauwe melk gemaakt helaas… Maar ik zou het zeker proberen na de zwangerschap! 🙂

  • Shimmer-Pie

   Oh dankjewel! 🙂 ik bewaar het dan inderdaad gewoon lekker voor na mn zwangerschap! Want het lijkt me echt zooo lekker!

  • Christine

   De burrata bij de Albert Heijn is niet van rauwe melk, dus die zou je kunnen nemen :). Rauwe ham mag trouwens tijdens de zwangerschap gewoon omdat het zoutgehalte hoog genoeg is, vraag het anders aan je verloskundige na. (Ben zelf ook zwanger en ik eet het ook, heerlijk! Bij mijn oudste wist ik het helaas niet en liet ik rauwe ham staan.)
   Eet smakelijk! 😀

 19. Jade

  Dat ziet er waanzinnig lekker uit!!! 😀
  Dit is wel lekker wakker worden zo met een bak koffie, haha! Krijg er gewoon trek van!

 20. Nadia

  Ohh, dat ziet er lekker uit zeg!

 21. Anne

  Een tip: Burrata met mango, pecannoten en bresaola, met een beetje crema di Balsamico, ook heerlijk!

 22. Saskia

  Oh dit ziet er heerlijk uit! Net dit warme weer vind ik salades sowieso erg lekker. Leuke tip.

 23. Vanessa

  Ziet er lekker uit! Op warme zomerdagen zoals deze eet ik ook veel slaatjes. Lekker fris en gezond!

 24. Bianca

  Dit ziet er erg lekker uit, kende Burrata eigenlijk nog helemaal niet x

 25. Loes | Gewoon iets met Loes

  Mmhh! Dat ziet er lekker uit! Ik hou erg van mozzarella, dus dit lijkt me heerlijk! Weet ik gelijk wat ik de volgende keer in de Italiaanse Delicatessenzaak moet hebben, haha!

 26. Matanja

  Dit ziet er heeel lekker uit ga ik zeker een keer proberen.

 27. Birgit

  Het ziet er heerlijk uit! Alleen lust ik geen tomaat en rucola. Dat is nogal eens lastig, aangezien dat in restaurants best vaak ergens bij of op zit. Ik vind mozzarella vaak nogal smaakloos, is dat met die burrata ook zo? Ik gebruik mozzarella eigenlijk alleen maar op tosti’s, omdat die kaas zo lekker draderig is als het smelt.

  • Ann

   Goedkope mozzarella uit de supermarkt is inderdaad nogal smakeloos. Haal eens een goede bol mozzarella bij een kaasboer of delicatessenzaak en eet hem koud (naar mijn idee zit er dan meer smaak aan) en kijk wat je er van vindt.

 28. Syl

  Nom nom nom. Klink echt heel lekker.

 29. Aranka

  Oooooooh, dit is zo lekker! We (vr)aten ons op vakantie in Italië helemaal vol met tomaatjes, mozzarella, gedroogde ham en ga zo maar door. Alleen Burrata kende ik niet, maar nu ik dit zie wil ik het heel snel proberen!

 30. Eline

  Oehh dit ziet er echt ontzettend lekker uit! Ik ben dol op balsamicoazijn, dus dit wil ik echt een keertje proberen. Ik had nog nooit van een burrata gehoord, maar ik ben nu toch wel erg nieuwsgierig geworden. Deze komt zeker een keertje op tafel!

 31. Maaike

  Mozzarella is altijd goed. Maar zo’n hele bol in je eentje opeten lijkt me echt wat te veel.

  • Yvonne

   Welnee, dat lukt me zo. 😉

 32. marije

  Het ziet er echt heerlijk uit. En met een lekkere ciabatta dippend in een goede olijfolie .. heaven!

 33. Mama Lifestyle Blog

  Dat ziet er lekker uit Cynthia. Op de eerste foto dacht ik even dat het een broodje was, maar het is dus mozarella. Ik had nog nooit van burrata gehoord. Ik vind mozarella erg lekker, dus misschien probeer ik dit receptje wel uit.