Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
26 mei 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • tip
  • tips
Een MissLipgloss artikel

Mijn ‘essentiele’ beautytips

Ik krijg heel vaak de vraag of ik goede tips heb op make-up gebied. Vriendinnen, klasgenoten, mensen op twitter, via mail, in interviews. Vandaar dat ik vandaag mijn ‘essentiele’ beautytips met jullie ga delen. Dus dingen die mij onwijs hebben geholpen toen ik ze ontdekte. En dan niet tips als ‘gebruik een lipliner zodat je lipstick langer blijft zitten’ en ‘krul je wimpers voor een open blik’, maar tips waar ik echt wat aan heb gehad. So, here we go!


  • Het eerste wat ik vertel aan meiden die nog niet zo lang bezig zijn met beauty is dat ze een basis moeten gebruiken. Oogschaduwbasis en basis onder je make-up. Het kost nauwelijks tijd en je merkt zoveel verschil! Dus haal een fijne oogschaduwbasis in huis en een make-upbasis en je make-up zit gewoon drie keer zo lang perfect op je gezicht.


  • Poeder. Veel mensen vinder poeder ouderwets en ‘niet nodig’, maar wanneer je het gaat gebruiken zal je merken dat het een wondermiddeltje is. Last van glim? Poeder. Last van concealer die in lijntjes gaat zitten? Poeder. Moet je make-up lang blijven zitten? Poeder. Mooie, natuurlijke finish? Poeder, poeder, poeder! Enige ding is dat je heel erg met mate poeder moet gebruiken, je wil geen pancake op je gezicht hebben. Gebruik het allerfijnste poeder dat je kan vinden en gebruik zo weinig mogelijk voor het beste effect. Ik gebruik zelf MAC Prep + Prime Transparent Finishing Powder.


  • Je hoort vaak dat je concealer in een tint lichter dan je eigen huidskleur moet kopen. Tot ik in een beautyboek (weet niet meer welke) las dat dat eigenlijk heel stom is en dat je beter gewoon echt de kleur van je huid moet aanhouden. Dus je concealer moet perfect matchen met je foundation. Waarom? Omdat je gezicht één egaal vlak moet zijn. Of nouja, ‘moet’, dat is mooi. En op een foto zie je vaak heel erg terug dat je lichte concealer onder je ogen hebt. No go!


  • Niet te moeilijk doen met je gelliner of vloeibare eyeliner. Less is more! En dat is echt waar. Een tijdje geleden was ik bij de MAC counter bij de Bijenkorf in Rotterdam en een MAC visagist liet me een heel mooi trucje zien (hij demonstreerde het op Mascha, haha). Het enige wat je doet is een recht lijntje trekken vanuit het midden van je ooglid. Trek door naar de buitenkant en inkleuren. Klaar! Zo:

    Het ziet er mega weird uit, maar probeer het eens. Op mijn crappy tekening heb ik het dik en overdreven gedaan, in het echt moet het dunner en dan trek je je ooglid strak als je het lijntje trekt.

  • Wat haar betreft: serum. Sinds ik serum gebruik, zit mijn haar bijna elke dag perfect.
  • Scrubben. Lichaam en gezicht! Twee keer per week. Je haalt er je dode huidcellen mee weg, je zal er stralender uitzien en make-up zal er beter op blijven zitten.

Dit zijn mijn nummer 1 tips waar ik altijd veel aan heb gehad. En ik hoop jullie nu ook!
Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.