7 juni 2012 door Cynthia Schultz 61 reacties
 • curacao
 • reizen
 • tips
Een MissLipgloss artikel

Mijn Curacao tips!

Na elf dagen op Curacao heb ik heel wat leuke tips voor je! Ik besloot bewust om dit pas na mijn reis te doen, om alles even te laten bezinken. Wil je of ga je naar het prachtige eiland? Ik hoop dat je dan wat aan mijn tips hebt!

 

Vlak voor ik wegging kreeg ik ook een hele lange mail van bezoekster Eveline, en die heb ik dus ook verwerkt in deze blogpost. Dankjewel, Eveline!

 

Bezoekperiode

Je kan eigenlijk het hele jaar door Curacao bezoeken, het is er namelijk altijd warm! De temperatuur zit altijd rond de 30 – 35 graden en ’s nachts koelt het maar weinig af. Airco op je hotelkamer is dan ook geen overbodige luxe, want het blijft warm! Gelukkig waait het vrij veel, dus het voelt minder warm aan dan het is. De beste periode om het eiland te bezoeken is maart-april-mei. Vanaf juni begint het hoogseizoen, en in augustus en september is het bloedjeheet omdat er minder wind is. Ook zijn de tickets goedkoper in maart, april en mei. Je hebt tickets vanaf zo’ n 600 euro. Via reisaanbieders zijn er ook speciale aanbiedingen waarbij je voor 600 – 800 euro 6 – 7 dagen naar Curacao kan. Het is zo’n negen a tien uur vliegen vanaf Amsterdam. Oh enne, wel zo handig, je kan bijna overal gewoon Nederlands praten! Er wordt met Antilliaanse guldens en dollars betaalt, hier en daar worden euro’s ook geaccepteerd, maar je kan beter gewoon guldens pinnen.

Kijk wel een beetje uit op Curacao. Als je na 19u ’s avonds de straat op gaat loopt er overal security, en dat is natuurlijk niet voor niks. Neem ’s avonds laat liever een taxi of de auto en ga niet ’s nachts in je eentje of met een vriendin nog door rustige, donkere straatjes wandelen. Liever het zekere voor het onzekere!

Oh enne, neem een paar flessen factor 50 mee en smeer, smeer, smeer! Ook in de schaduw, want je verbrandt heel erg snel daar.

 

Dinah Veeris

Wij zijn op bezoek geweest bij kruidenvrouwtje Dinah Veeris, check mijn filmpje hierover hier. Zij heeft een enorme kruidentuin en is echte expert op het gebied van geneeskrachtige kruiden. De tour door haar tuin is al ontzettend leuk en interessant, maar haar winkel is bijna net zo leuk! Die staat vol met handgemaakte beautyproducten, van shampoos tot bodylotions en zepen. Daar heb ik natuurlijk flink wat spullen ingeslagen, en wat is het allemaal heerlijk! Op haar site kan je contact opnemen.

 

Shoppen in Willemstad


De Handelskade

Een botika

De floating market voor je groenten en fruit

Een échte winkelstad vond ik Willemstad niet, in ieder geval niet zoals je het in Nederland of Amerika vindt. Geen grote winkelstraten waar je winkel in, winkel uit kan. Wel zijn er wat leuke plekken waar je toch wat leuke boetiekjes vindt! Zo is de Renaissance Mall leuk, waar wat meer exclusieve merken te vinden zijn, maar ook wat kleinere winkeltjes. Je vindt dit in Otrabanda. In Punda zit de Pietermaai Mall, een klein winkelcentrum met boetiekjes met over het algemeen iets duurdere kleding van merken die je niet in Nederland kan kopen. Daar vond ik het zelf het leukst! En verder vind je in heel Punda kleine zaakjes, over het algemeen met goedkope kleding en schoenen. Ik vond de botika’s leuk om te bezoeken, dit zijn apotheken, die meteen een drogisterij zijn. Hier kan je veel Amerikaanse producten kopen, zoals Lady Speed Stick, maar ook dingen als pure cacao boter. Aanrader!

Ook is het leuk om even naar de overdekte markt te gaan vlakbij Plaza Bieu, daar verkopen ze veel haarproducten, maar ook eten, accessoires en kleding. Oh, enne, loop ook even over de pontjesbrug, op die manier heb je prachtig zicht op de Handelskade (met de gekleurde gebouwen). Op de Handelskade vind je ook Penha, een klein warenhuis met merken als Bobbi Brown en MAC, en veel geuren. Het is niet echt goedkoper dan in Nederland, dus leuk om even te kijken, maar niet per se om te shoppen.

 

Aloe Vera Plantage

Wil je wel eens zien hoe Aloe Vera groeit en waar het sap vandaan komt? Ga dan naar de Aloe Vera plantage! Hier krijg je een rondleiding, uitgebreide uitleg over hoe het sap uit de plant gewonnen wordt, en ook daar is een winkel met allerlei (natuurlijke) Aloe Vera producten, rechtstreeks van het land. Kijk hier voor meer info.

 

Klein Curacao

Wauw, wat was dit een ontzettend bijzondere ervaring! Je kan bij een aantal verschillende bedrijven boottochten naar Klein Curacao boeken. Je gaat ’s ochtends (heel vroeg!) op een grote catamaran richting het eiland, wat zo’n 25 kilometer van Curacao ligt. Het is onbewoond, ongerept, en echt een bounty eiland zoals je ze van televisie kent. Ongelooflijk. De trip is wat hobbelig, dus vooraf een reispilletje nemen is zeker een aanrader. De tocht duurt ongeveer een uur tot twee uur, en dan kan je de hele dag heerlijk relaxen op het onbewoonde eiland. Ook kan je er snorkelen. Eten is inbegrepen en alles wordt verzorgd op de boot. Een unieke ervaring, echt iets wat je moet doen als je op Curacao bent! Doen? Google dan op ‘boottrip klein curacao’.

 

Blue Room

Bron foto

Nog iets unieks: een bezoekje aan de Blue Room. Vanaf Playa Kalki gingen we met een boot richting dit unieke natuurverschijnsel. Eerst mag je hier en daar zelf even zwemmen en snorkelen (ontzettend leuk om te doen, en wat is de zee helder en heerlijk van temperatuur!) en daarna gaat de boot naar de Blue Room. Vanaf de boot zie je alleen een klein gleufje, want de Blue Room is een grot! Je moet even een klein stukje onder water zwemmen (niet eng!) en dan beland je in een felblauwe grot. Eerst ga je op zoek naar lampen, maar die zijn er niet! De zon die buiten weerkaatst op de blauwe zee zorgt voor het prachtige blauwe licht in deze grot. Wauw, wauw, wauw! Heel bijzonder om te zien. De boottocht op zich is sowieso al leuk, je ziet een heel groot deel van de kust en het zwemmen in zee is erg leuk.

 

Eten


Marshe Bieu

Pastechi!

Awa di Lamunchi

Brakkeput Mei Mei

St Tropez

Eten. Dat kan je echt geweldig op Curacao! Ik heb elke avond (en middag) ontzettend lekker gegeten. Wat een geweldige keuken hebben ze op dat eiland, en wat een fijne en goede restaurants! We hebben bij veel verschillende gegeten, van duur tot goedkoop, en dit waren mijn favorieten:

 • Awa di Playa – een klein restaurantje aan zee (lijkt meer een schuur) waar ze heerlijke vis serveren
 • St. Tropez – beach club, prachtig uitzicht, geweldige infinity pool
 • Ginger – Aziatische tapas
 • Mundo Bizarro – naast Ginger, te gek ingericht
 • Papagayo Beach – aan het Jan Thiel strand. Overdag daar relaxen, ’s avonds daar eten. De eendenborst is een aanrader!
 • Chopstix – sushi! Erg goed! Geen all you can eat, maar ook niet zo heel duur
 • Marshe Bieu (of Plaza Bieu) – hier moet je heen voor lunch, dit is een enorme overdekte ‘schuur’ waar allerlei lokale restaurantjes hun eten klaarmaken. Kost weinig (10 gulden), is echt goddelijk lekker. Veel locals gaan hier lunchen
 • Brakkeput Mei Mei – lokaal eten, erg gezellig met live muziek

Ga ook eens bij een Snek eten, of haal een pastechi bij een kraampje op straat. Dit is een pasteitje, gevuld met vlees, tonijn, kip of kaas, erg lekker! Bij het krampje vlakbij Plaza Bieu kan je heerlijke verse vruchtensappen kopen. Probeer ook zeker eens een awa di lamunchi, dit is een versgemaakt frozen limoendrankje, jum!

 

verblijven


‘T Klooster

Lions Dive

Scuba Lodge

Je kan op Curacao op veel verschillende manieren verblijven. In grote, luxe resorts met eigen winkels, restaurants en strand (zoals het Hyatt of Lions Dive), in kleine schattige boetiekhotels met tien kamers (zoals ’t Klooster) of in een complex met luxe appartementen (zoals de Scuba Lodge). Wat je maar wil, het is mogelijk. Ik vond zelf ’t Klooster het leukste, ik houd erg van dat persoonlijke en gezellige, en ik vond de kamers daar echt prachtig. Je bent in tien minuutjes (lopen) in Punda, het centrum van Willemstad. Lions Dive vond ik ook prachtig, maar was wat te groot naar mijn smaak. Wel hebben ze daar een eigen strand, wat echt heerlijk is. Mascha en ik zaten de laatste vier dagen in een appartement in de Scuba Lodge, wat ook heel dichtbij Punda is, tussen de leuke restaurantjes en beach clubs! Dat was een appartement, dus zonder de faciliteiten van een hotel. Check altijd voor je boekt sites als Tripadvisor en Zoover, zo kan je reviews leven over je hotel of appartement.

 

Stranden


Strand bij het Hilton Hotel

Jan Thiel/Papagayo Beach

Er zijn veel verschillende stranden op Curacao! Van aangelegde privéstranden waarvoor je moet betalen (je krijgt dan een luxe bedje en het is heel schoon) tot kleine schattige witte natuurlijke stranden waar iedereen op mag. Een selectie:

 • Kleine & Grote Knip (Kenepa)
 • Playa Kalki
 • Jan Thiel
 • Daaibooi
 • Boca Sami
 • Cas Abao
 • Playa Forti
 • Banda Ariba (bij Hyatt)

Verder is het sowieso een aanrader om met de auto Westpunt te verkennen, dat gebied van het eiland is zó prachtig! Heel veel groen, en prachtige stranden.

 

Dit waren mijn persoonlijke aanraders, als je zelf nog tips hebt voor anderen, deel ze dan vooral bij de comments! Ik vond het zelf te gek, het is een prachtig eiland, met geweldige natuur!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

61 reacties
 1. Debby

  Ik wil met mijn gezin in april naar Curaçao maar ik weet niet of ik een hotel moet boeken met All- in formule of enkel half pension of ontbijt. Andere vakanties nemen wij All- in maar hier is zoveel te zien lees ik dat het misschien beter is van enkel ontbijt. Is het eten en dagelijkse leven daar duur? is het eten goed ?

  Bedankt

  • Miss Lipgloss

   Ik zou persoonlijk voor alleen ontbijt gaan, er is echt veel en lekker te eten op Curacao in alle prijsklassen!

 2. Martine Dijkhuizen

  Leuk artikel!

  Wij wonen zelf op Curacao, en proberen de restaurants daar graag uit. Op de FB pagina Dushi eten en drinken in Curacao worden allemaal leuke en lekkere restaurants op Curacao besproken, en tevens wat er bij ons thuis gegeten wordt. En dat is ook wel eens stamppot of erwtensoep!
  Zie https://www.facebook.com/DushiEtenEnDrinkenInCuracao

 3. Tim van den Berg

  Hé wat goed beschreven en dat in 11 dagen! Netjes hoor, nog op een strand kunnen liggen? Of ging je dan al naar de volgende activiteit 😉

  Maar, woon hier momenteel 2 maanden en moet zeggen dat ik geen behoefte zie om het lijstje gigantisch aan te vullen. Wel zou ik aanraden voor een `one of a kind view` om een bezoekje te brengen aan de St. Christoffelberg in Westpunt. Een berg van 375m hoog wat echt de moeite waard is, op een heldere dag kan je ook de andere eilanden zien en Venezuela vanaf deze berg.

  Verder natuurlijk Dolfin Academy, geweldige wezens om mee te spelen. Super intelligent en nieuwsgierig naar jou.

  Ook het duiken zou ik hier doen. Genoeg mooie locaties, zowel voor de beginnende als ervaren duiker. Zo ligt er een groot schipwrak op 30m welke de mooiste (grote) vissen dit als hun huis geadopteerd hebben.

  Met dit gezegd hebbende als toevoeging op de rest, is het echt een onvergetelijk eiland. En inderdaad aan de vele happy hours en feestjes is geen ontkomen aan.

  Ik kijk uit naar de komende 4 maanden van mijn verblijf op dit mooie eiland :inlove: ,

  Ayo!

  Tim van den Berg.

 4. ron rozen

  Ik wil in september mnet mijn vriend naar curacao, maar we weten niet of we nou een mooie bungalow willen buiten of een hotelkamer in de stad. Kooster? hoe kom je aan zo’n mooie kamer?

 5. Denise

  Leuk artikel! Ik ben zelf 2 jaar geleden op Curacao geweest. Leuk, al die herkenbare plekjes! Ik heb zelf ook met dolfijnen gezwommen!

 6. Aaf

  Ik ga deze zomer naar Curacao! Echt toeval dat jij net daarvoor allemaal tips geeft! Bedankt! Die grot ziet er echt zo vet uit echt top kan niet wachten

 7. franceen

  Hoi daar!!
  Ik ben ook Curacaoenaar en ik vind het echt leuk dat je zo een review van mijn eilandje maakt! alles wat je hebt verteld is helemaal waar!!! SUPER GAAF GEWOON!

 8. Romy

  Leuk he ??
  Ik ben Antiliaans
  So i ♥ CURA <33
  😉 😉 😉

 9. Ginger

  Ik ga over 18 dagen naar Curacao. Nu wil ik ook naar klein Curacao! 😀
  Wel jammer dat het winkelen niet zo is. Heb vorig jaar een rondreis gemaakt door Amerika en daar kan je echt geweldig shoppen!
  Maar goed, alleen maar relaxen is niks mis mee! :inlove:

 10. Lauwchen

  Haa lijkt me zalig! En ik kan wel wat vakantie gebruiken!

  Had onlangs nog een aanbieding voor 1 700 voor 2 pers, all in, voor 9 dagen gevonden! Helaas niet meer terug te vinden 🙁 allemaal tussen de 2-en 3000 euro nu

  • May

   Je moet eens op Kras.nl kijken of bij Arke. Nog steeds aanbiedingen met vroegboekkortingen. Zo heb ik ook een leuke aanbieding gevonden. Is wel all inclusive maar ze hebben ook logies.

 11. Petra

  Ohh wow echt ik krijg meteen al zin om te gaan.
  Je schrijft wat dat betreft aanstekelijk helemaal met foto’s erbij haha.

 12. Cynthiiaa

  Ik zou ook graag naar Dinah Veeris willen, ze doet mij aan een oud docent denken, geweldige vrouw. Ze verteld alles ook echt met haar passie, legt goed uit, heerlijk om naar te luisteren! De Blue Room.. wauw.. I am blown away!

 13. Renee

  krijg een beetje genoeg van al die curacao artikelen

 14. Loes

  Goede tips! Heb er een half jaar stage gelopen een paar jaar terug. Fantastisch eiland!

  Jammer dat je niet bij Zuikertuintje bent geweest, achter Salina. Daar zitten leuke winkeltjes en twee erg leuke uitgaansgelegenheden. Asia de Cuba waar je lekker kan dansen en heerlijke gamba’s kan eten! En De Heeren waar veel avonden live muziek, erg leuk.

  Kreeg weer helemaal heimwee van al je posts, heerlijke beschrijvingen en prachtige foto’s! Ik denk dat ik maar weer moet gaan sparen voor een reisje terug naar de Antillen!

  • V

   Asia de Cuba bestaat niet meer. Is wat anders geworden

 15. Fleur

  Wauw, uitgebreid verslag, ik zal dit zeker nog eens nalezen wanneer ik plannen heb om daar heen te gaan. Thanx!

 16. Esther

  echt super leuk, nu wil ik ook naar curcao :love: :love:

 17. Tamara

  Wow, super bedankt! Ik ga midden augustus naar Curucao, can’t wait! :love:

 18. MySuperSweetLife

  Door al deze mooie verhalen en foto`s van jullie, wil ik hier ook ooit nog eens naartoe!
  Liefs

 19. Nadine

  Prachtig! En Willemstad vind ik altijd zo schattig. :geek:

 20. Jennifer

  Zeker heerlijke en handige tips! Wat een paradijs zeg, ik wil volgend jaar graag!

 21. Liliane

  Die huisjes zien er altijd zo vrolijk uit en de Blue Room lijkt me echt geweldig om een keer te zien!

 22. Linda

  Ik wil ook graag een keer naar curacao. En ooit, ooit, oooit ga ik er naartoe! Ik weet het zeker 🙂

 23. Lesjolieschoses

  Woaw, wat een leuke streek toch. Ik hoop dat ik er ook ooit eens heen kan gaan! En dan zal ik zeker en vast dit artikel er nog eens bijnemen 😀

  Leuk artikel ook hoor!

  Liefs,
  jolien

 24. Yara

  Heel handig artikel, ik wil er heel graag heen! Helaas is ’t nu niet te doen 🙁

 25. Vanity

  Leuk artikel!
  Mijn oom en tante zijn vorig jaar 1 keer op vakantie geweest naar Curacao en gaan er over een maandje naar toe verhuizen! Ik ga ze meteen de link van dit artikel sturen, want ik denk dat ze hier zeker wat aan hebben! 😀 xx

 26. Noortje

  Ik ga zaterdag voor vijf weken naar Curaçao!
  Wat een topartikel op een topmoment 🙂 🙂 🙂

 27. Laurence

  Leuk artikel. Dankzij je foto’s voel ik me helemaal ontspannen 🙂

 28. Tedje

  oh wat zou ik hier graag naartoe gaan ♥ op huwelijksreis ofzo, wat romantisch!!

 29. Milani

  Die staat gelijk bij m’n favorieten! Heel overzichtelijk en fijne tips, helemaal top! xxx

 30. krabbelpoot

  Wat een leuk artikel! Daar wil ik zeker een keer heen 😀

 31. Benthe

  Nog een land dat op mijn reis wishlist kan! Het ziet er prachtig uit!

 32. Nathalie

  In de favorieten, want ik ga dit eiland zeker een keer bezoeken!

 33. charlotte

  heej leuk artikel, ik vind je lipstick Mac show orchid super mooi maar iets te duur voor mij en ik denk dat ik een budget lipstick weet die er erg op lijkt zou je die eens willen vergelijken? Catrice Ultimate Colour 200 More is More xxx

 34. Claire

  Waauuww, wat ben ikm blij dat ik daar in de zomer naartoe ga! Bedankt voor de goeie tips! (: xx

 35. Amy-Denise

  Leuk artikel! Ik hoop ooit een keertje naar daar te kunnen reizen.

 36. Jildou

  Wat een leven! 😉

  Ik ben zelf op Sint Maarten geweest, omdat mijn oom en tante daar wonen. Wat een prachtige omgeving, zon, zee, parelwitte stranden en altijd een briesje!

  Curaçao klinkt erg tof! Misschien moet ik dit eiland ook nog maar even aan mijn lijstje van dream destinations toevoegen!

 37. Esmay

  Goeie tips! Leuk artikel ook, met van die foto’s erbij 🙂
  Het liefst wil ik nu per direct daar naar toe vliegen!

 38. May

  Ik ga voor mijn honeymoon naar Curacao ^^. Mede door jouw en Mascha”s artikelen ben ik om. Dus je tips zal ik zeker meenemen!

  • Miss Lipgloss

   Wat leuk om te horen, geniet er van!

 39. Mirjam

  ik word helemaal vrolijk van dit artikel! 😆

 40. Miranda

  Wat een leuke tips. Mij lijkt curacao echt geweldig ;D

 41. Melene

  Handig deze tips, misschien moet ik ze wel raadplegen in de toekomst ^^

 42. Eveline

  Haha, ik vind het zo leuk om te lezen dat je het inderdaad naar je zin hebt gehad! Was supeleuk om je een beetje te volgen terwijl je daar was. Graag gedaan hoor die tips 😉 Ik zag dat je zoiezo al veel ervan op het programma had staan. Ik moet nog 5,5 week wachten en dan mag ik ook gaan genieten! Zonnebrand en aftersun zijn al in groots ingeslagen! Nu ik weet dat ze de ladyspeed stick verkopen, ga ik die halen als ik er ben, wil m weleens uitproberen, thnx! Owja, en waar zit Awa di playa? Liefs!

 43. therese

  hele leuke tips! het ziet er allemaal zo leuk uit, lekker tropisch! door die foto’s lijkt het net of ik er zelf geweest ben! haha…

 44. Sandra

  wat een leuke tips, ik wil ooit ook echt nog een keer naar Curacao het ziet er zo mooi uit!

 45. Nina

  Ohh heerlijk! Ik wil ook wel naar Curaçao!

 46. Alicia

  Ben je niet uitgeweest? Dat kan altijd super goed daar :)..

 47. Amanda

  Leuk om al die tips te lezen, het lijkt me een geweldig eiland!

 48. Manon

  Ik ga naar Aruba over een paar weken, ik denk dat het eten daar wel ongeveer hetzelfde zou zijn, zo ook het water en de klimaat! Ik heb er echt erg veel zin in. Paradijs <3

  • Moniek

   Ha Manon, Leuk dat je naar Aruba gaat, ik ben zelf 3jr geleden ook op Aruba geweest, Aruba is veel meer gericht op de Amerikanen die dit eiland veel bezoeken. Op Aruba zijn de stranden nog witter en Idyllischer, bijna niet voor te stellen maar is echt zo.

   Ik weet niet waar je verblijft maar een must om te zien is Palm Beach,Wij verbleven toen in Occidental Grand op Palm Beach, echt prachtig daar.
   Als je van snorkelen houdt dan is Palm Island een aanrader, hier kun je snorkelen tussen de Blue Parrotfish, de blauwe papegaaivissen, echt een super leuke excursie om mee te maken.
   En snorkelen op Malmok beach, meestal weinig mensen dus veel strand en zee voor jezelf, wij zijn 2 middagen daar geweest en er waren maar steeds iets van 10 mensen dus heerlijk relaxed.

   Verder genoeg te doen en hele fijne vakantie alvast! 😀 8) Gr. Moniek

 49. AnnaSophia

  Ik ga de tweede week van september:-) De tips staan dus in mijn favo’s. thank you!