Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
7 februari 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Bourjois
  • swatches
Een MissLipgloss artikel

Mijn Bourjois stash

Ik zat te denken om over alle producten apart een artikel te maken, maar omdat dat dan 10 (of meer) artikelen zouden worden, besloot ik een stash-artikel te doen!

Dit is dus mijn Bourjois stash! Sommige dingetjes heb ik echt al jaren, anderen zijn heel nieuw (nog geen maand oud). De Effet Lumière in 47 les Ors (dat bronzen doosje) was het eerste iets ‘duurdere’ (vond ik toen!) product dat ik kocht, ik was toen 11, 12 ofzo. Ik weet het nog zo goed, hij was 23 gulden (ik vond dat zo ongelooflijk veel!) en kreeg hem van mijn vader. Het is meteen ook de enige oogschaduw waarbij ik de pan (het ijzer) heb geraakt! Het was toen mijn enige trio oogschaduw en had hem elke dag op.

Ik heb zoveel Bourjois dingetjes omdat ik het gewoon een superfijn merk vind over het algemeen. Het zijn mooie, leuke producten en ze komen vrij vaak met nieuwe dingetjes. En niet superduur!

Klik op ‘lees verder’ voor swatches, prijzen en mijn favoriete producten!

Mijn nieuwste aanwinsten zijn de Sweet Kiss lipsticks (€12,95 per stuk). Ik vind de verpakking zó cool! De lipstick zit in een donkerblauwe huls waar je hem uit moet schuiven, heel chique. De kleuren zijn echt supermooi, ben vooral dol op Beige Elégant en Rouge sur Mésure. Echt knal-knal-knalrood is ‘ie! Enige minpuntje vind ik dat deze lipstick echt een lipstickgeur en -smaak heeft, verder is ‘ie geweldig.


[Heb deze swatches snel gemaakt, zijn dus niet perfect! Gaat even om de kleur]

De nieuwste gloss van Bourjois is de Effet 4D gloss, die gloss met het ‘potje’ erboven op. Deze gloss moet je aanbrengen en daarna de glitter er overheen doen. Eerlijk gezegd snap ik het nut niet helemaal, waarom zit de glitter niet gewoon in de gloss? Ik heb een transparante en een frambooskleur, ze zijn wel echt supermooi en het idee is wel grappig. Ze kosten €10,95.

M’n favoriete gloss van Bourjois is de Menthol Gloss! Hij is helemaal doorzichtig zonder glitter of iets dergelijks en het geeft een heel fris menthol gevoel op je lippen. Looove it! Kost €10,30.

Oogschaduws van Bourjois vind ik soms fijn, niet altijd. Sommigen geven superveel kleur af, anderen minder. Ik heb zelf de Ombre Stretch oogschaduws, vind ze erg mooi! Ze zijn niet super gepigmenteerd maar er komt wel een mooie, zachte kleur vanaf. Kosten ca. €10. De Ombre à Paupieres met glitters geven echt súperveel kleur en súperveel glitter af! Heel apart, want in het doosje zelf zie je helemaal niet veel glitter. Kosten €9,95.
Ik heb zelf dus de Effet Lumières (de doosjes met drie kleuren) in Les Ors (superveel pigment, heel mooi!) en Les Artistiques (minder pigment helaas). Per kleur verschilt het hoeveel pigment ze hebben, test het gewoon even in de winkel. Kosten €12,95.

Mijn minst favoriete product van Bourjois is de Eau de Gloss, had er toen super hoge verwachtingen van maar viel helaas erg tegen. Miskoopje! Ik ben wel heel blij met m’n Suivez Mon Regard losse oogschaduwpoeders! Die kosten €11,95 en er zit ZOVEEL in! Ik heb ze zelf overgepot in samplepotjes en die zitten tot de rand toe vol, en nog zit m’n Rose Or potje (waar het oorspronkelijk inzit) nog halfvol. Zit veel pigment in en ik ben sowieso dol op losse oogschaduwpoeders.

De kwast bovenaan op de stashfoto heb ik trouwens nieuw, ik gebruik hem voor de bronzer (€12,60) die ook op de foto staat. Hij kost ongeveer €10 en vind hem superfijn! Hij lijkt op een kabuki-kwast, maar de haren staan verder uit elkaar, perfect om bronzer te gebruiken. De bronzer is een losse poeder, echt supermooi met shimmer erin.
Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.