Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
19 augustus 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • drogist
 • foundation
 • instant anti-age
 • maybelline
Een MissLipgloss artikel

Maybelline The Eraser

Ze blijven altijd nieuwe dingen verzinnen… Nieuw van Maybelline is The Eraser, een medium coverage foundation, die je volgens het merk niet voelt, nauwelijks ziet én huidveroudering tegengaat. De verpakking is heel bijzonder en de beloftes zijn ook niet mis, dus ik ging The Eraser testen. Oeh, ik was benieuwd…

 

Dit is hem, The Eraser. Je snapt misschien wel waarom de foundation zo heet, want de applicator ziet er uit als een gum achterop een potlood. Het ook ook The Eraser omdat de foundation fijne lijntjes en oneffenheden ‘weggumt’. Het bevat SPF 18 (altijd goed nieuws!) en is er in zes kleuren. Ik heb 030 Sand, die voor mij een tikje te donker is. Maar natuurlijk heb ik hem wel getest.

En dit is de applicator. Een sponsje met een soort haartjes. Hoe zou dat werken?

Je moet aan het rode deel van de verpakking draaien om de foundation eruit te duwen. Dat vind ik in het begin altijd zo tricky, want als je te hard draait komt er veel te veel uit. Tijdrovend klusje, want ik draai dan heel langzaam, waardoor het heel lang duurt voor er eindelijk wat uit komt.

En daar is het.

De foundation op mijn hand, aangebracht met het sponsje.

Pluspunt: je kan het sponsje er af halen. Je kan hem dus gewoon schoonmaken met je kwastenreiniger of milde babyshampoo. En als je de applicator niet fijn vindt, dan gebruik je hem gewoon zo. De foundation komt uit het tuutje, dus dat breng je dan gewoon op je gezicht aan, met je vingers of met een kwast, wat jij fijn vindt.

En: hoe werkt het? Ik vind het aanbrengen met het sponsje best wel oké gaan maar ik merk dat ik het fijn vind om het daarna toch nog even met m’n handen de foundation uit te smeren. Ik ‘smeer’ de foundation op mijn gezicht met het sponsje en smeer het dan nog iets uit met m’n vingers. Volgens mij zitten er wel (veel) siliconen in de foundation, dat voel ik wanneer ik het aanbreng. Dat is niet per se slecht maar sommige meiden kunnen er puistjes van krijgen. Dus als je siliconen op je huid niet fijn vindt, dan is dit niet echt een fijn product voor jou.

Check hieronder op de foto’s hoe het er op mijn gezicht uitziet:

Ik draag hier wel een laagje MAC Blot Powder overheen. Ik draag NARS Deep Throat Blush.


Bonus voor vandaag: de ooglook 🙂 Ik gebruikte het MAC Spiced Chocolate Quad.


Geen photoshop gebruikt, natuurlijk.

Mooi, toch? Wel in combinatie met een poeder (MAC Blot Powder). Ik vind dat mijn huid er mooi glad uitziet (zeker rond mijn neus, dat is altijd een lastig punt bij mij) en de finish vind ik ook mooi. Hij blijft mooi zitten de hele dag en ik ben eigenlijk wel blij verrast door deze foundatiom! De foundation belooft ook tekenen van veroudering tegen te gaan op de lange termijn maar daar kan ik natuurlijk maar weinig over zeggen, aangezien ik nog niet echt rimpels heb, en ik heb de foundation nog niet lang genoeg getest.

 

Pluspunten
 • Praktische verpakking
 • Sponsapplicator werkt goed
 • Sponsapplicator kan je er af halen en uitwassen, of je kan de foundation gebruik zonder de spons
 • Breng makkelijk aan, ook met je handen
 • Voelt fijn aan
 • Maakt mijn huid mooi egaal en effen
 • Blijft de hele dag mooi zitten
 • Prijs (€14,99)
 • Verkrijgbaarheid (gewoon bij de drogist)

Minpunten

 • De siliconen die er in zitten kunnen voor meiden een minpunt zijn

Iets voor jou als… je op zoek bent naar een fijne foundation die je huid egaal en effen maakt en fijne lijntjes opvult

Skippen als… je niet houdt van siliconen op je gezicht

Zou ik dit opnieuw kopen? Ja!

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.