Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
5 oktober 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • max factor cc cream
Een MissLipgloss artikel

Max Factor CC Cream / Colour Correcting Cream

P1180215Ik vertelde je laatst al even wat CC Cream nu precies inhoudt, vandaag is het tijd voor mijn allereerste CC Cream review. Ik heb de afgelopen weken de Max Factor Color Correcting Cream Instant Complexion Enhancer geprobeerd. Ik vertel je wat ik er van vind!

P1180205

Dit is wat Max Factor zelf over hun CC Cream zegt:

De CC Cream, oftewel Color Correction Cream, is ontwikkeld in Korea en volgt de BB cream hype uit 2012 op. De CC Creams combineren de voordelen van huidverzorging met een teintcorrectie van de huid in één slimme formule. Max Factor, rijk aan ervaring op het gebied van cosmetica, tilt huidverzorging naar een hoger niveau met de nieuwe CC Cream die een intense teintcorrectie en huidverzorging biedt. De huid krijgt direct na het aanbrengen een natuurlijke en gezonde glans.

Ingrediënten die de Max Factor CC Cream tot een succes maken:

 •  9.7% foundationpigmenten die een perfecte, egale dekking bieden.
 • Natuurlijke ingrediënten voor huidverzorging, zoals komkommerwater, glycerine, een extract van rozenbottel en zeeduindoorn die de huid hydrateren en laten opleven.
 • SPF 10 voor zonbescherming.

 

P1180206

Praktisch gezien is deze CC Cream een foundation met verzorgende en beschermende bestanddelen.

De Max Factor CC Cream kost €13,99. Een prima prijs voor een basis die van goede kwaliteit is. De verpakking is simpel maar hygienisch en lichtgewicht; wel zo handig in je toilettas! Er zijn drie kleuren:

 • 40 fair
 • 50 natural
 • 74 tanned

Natural is voor mij de perfecte kleur. In elke tube zit een soort ‘venstertje’ waardoor je de kleur kan zien.

P1180207

Op de achterkant van de tube staat geen lijst met bestanddelen en deze is helaas nergens te vinden, maar heb hem wel via het PR bureau weten te krijgen:

Cyclopentasiloxane, Aqua, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Water, Glycerin, Talc, Dimethicone Crosspolymer, Sodium Chloride, Niacinamide, Diethylhexyl Carbonate, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Propylene Glycol, PEG/PPG-18/18 Dimethicone, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Cera, Hippophae Rhamnoides (Sea Buckthorn) Fruit Juice, Rosa Canina (Rose Hip) Fruit Extract, Dimethicone, Cyclohexasiloxane, Methicone, Panthenol, Benzyl Alcohol, Tocopheryl Acetate, Phenoxyethanol, Aluminium Hydroxide, Allantoin, PEG-10 Dimethicone Crosspolymer, Cyclotetrasiloxane, Sodium Benzoate, Citric Acid, Trideceth-9, Parfum, Bisabolol, Hexyl Cinnamal, Potassium Sorbate, Lactic Acid, Benzyl Benzoate, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Linalool, [+/- CI 77891, +/- CI 77489, +/- CI 77491, +/- CI 77499]

Veel siliconen maar ook veel verzorgende dingen als komkommerwater, rozenbottelextract, jojoba…

P1180208

Uit dit tuutje komt de CC Cream. Werkt makkelijk en hygiënisch.

P1180209

P1180210

P1180211

De Max Factor CC Cream is vrij vloeibaar, is makkelijk uit te smeren en dekt erg goed. Hij is niet mega glanzend; droogt vrij mat op.

------

P1180195

Heel prettig: porien zijn niet meer te zien, mijn huid lijkt wel perfect. Ik had wat rode oneffenheden en die worden compleet verdoezeld door de CC Cream. De dekking vind ik echt geweldig, ik houd wel van een stevige dekking. De finish is ook mooi, niet te glanzend maar ook niet super mat. Aanbrengen gaat echt mega makkelijk, ik doe dat met een buffer kwast van Zoeva, maar het kan ok prima met je handen of met bijvoorbeeld een sponsje.

P1180202Deze foto’s maakte ik voor ik mijn extensions kreeg.

Ik ben zelf heel erg enthousiast over de Max Factor CC Cream, vooral vanwege de zeer goede dekking en de vrij matte finish. Hierboven draag ik natuurlijk wel poeder, maar veel had ik niet nodig. Ik denk dat deze CC Cream voor heel veel meiden niet geschikt is omdat niet iedereen van zo’n heftige dekking houdt en liever voor wat natuurlijker gaat, maar ik ben hier echt gek op!

 

Pluspunten

 • Zit in een praktische, hygienische verpakking
 • Verkrijgbaarheid: gewoon bij de drogist te koop
 • €13,99 voor een goede foundation (eh, CC Cream) vind ik een prima prijs
 • Bevat SPF en verzorgende bestanddelen
 • Dekt erg goed
 • Is makkelijk aan te brengen
 • Heeft een mooie matte finish
 • Blijft lang zitten
 • Is zuinig in gebruik

Minpunten

 • Is niet in heel donkere tinten verkrijgbaar
 • Lijst met bestanddelen is onvindbaar

Iets voor jou als…  je op zoek bent naar een erg goed dekkende CC Cream of foundation en als je niet een heel donkere huid hebt

Skippen als… je een donkere huid hebt of als je niet van zo’n heftige dekking houdt

Max Factor CC Cream is voor €13,99 bij de drogist te koop.

 

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.