11 juli 2013 door Cynthia Schultz 164 reacties
Een MissLipgloss artikel

Mannen & haar – wat vind jij er van?

Pictures-Of-Ryan-Goslings-Beard-15Eerder hadden we het al eens over vrouwen en haar. Haar onder je oksels, haar op je benen, haar op je bovenlip: wat is wel én not done? Maar hoe vinden we dat eigenlijk bij (onze) mannen? Oerwoudjes galore of mooi glad gegroomed?

 

Natuurlijk spelen trends mee bij hoe we ons haar dragen. Het haar op ons hoofd, maar ook het haar op ons gezicht en lichaam. Zo lieten mannen tien (of twintig?) jaar geleden hun haar gewoon lekker overal staan, ze haalden alleen wel even een scheermes over hun kaken. De rest kon lekker doorgroeien. De laatste jaren is het meer en meer ‘normaal’ om ook als man je lichaam aan te pakken met een scheermes of –apparaat. Oksels trimmen, zwembroekzone haarvrij en ook de borst en rug moet even een beurt. Hoe denken wij dames daar eigenlijk over?

 

Hoofd

9fed1486a6cd46f7dd6e304bfb0ecff22572174d

Ik zie bij mannen het liefst fris, kort haar op hun hoofd. Liefst niet kaal – al vind ik gemillimeterd haar bij sommige mannen erg leuk – maar lekker kort vind ik mooi. Al kan zo’n man als Brad Pitt die lange manen best hebben. Bij mijn eigen vriend vind ik het niet mooi. Voordat we iets hadden heeft hij lang haar gehad en nee, ik vind het maar niks.

Ik ben wel altijd een beetje sip als Willem zijn scheerapparaat erbij pakt om zijn baard eraf te halen. Ik ben gek op een baardje. Geen mega dikke en lange Dumbledore baard, maar een subtiele baard van maximaal een weekje. Wanneer het rommelig wordt, mag het er wel af. Mijn vriend vind zelf langer ook niet prettig (‘Als het gaat prikken, moet het er af!’). Met een baard vind ik hem tien keer zo knap dan met kale kaken. Gelukkig vind hij dat zelf ook. Laat maar lekker staan, die baard. Sexy!

Hier zijn wat foto’s van Ryan Gosling met een baard.

enhanced-buzz-7051-1331226682-22

enhanced-buzz-27658-1331227021-12

Ryan Gosling5

Pictures-Of-Ryan-Goslings-Beard-15

Buik, oksels & rug

photo-Crazy-Stupid-Love-ryan-gosling-shirtless-portable

Alsjeblieft, Ryan Gosling, nog een keer.

Buik en rug (zeker rug!) mogen van mij gerust lekker kaal en glad. Scheren, waxen, epileren, van mij mag het er af. Toch vind ik het niet zo erg als een man een beetje haar op zijn borst heeft. Het heeft ook wel weer wat. Het is niet zo dat ik het vies vind, of onverzorgd. Ik ben wel minder fan van rughaar. Dat zou ik als man zeker laten waxen. Of is dat dan weer heel ijdel? En ach, als het een klein beetje is…

Oksels: trimmen. Helemaal kaal vind ik niet nodig, maar dikke pakken shag vind ik niet mega sexy. Ook niet echt heel erg. Maar een beetje bijknippen mag best. Geen bossen haar, please.

 

Down under

Ik heb geen foto’s van Ryan Gosling en wat hij down under heeft. Dus bij deze mag je je fantasie gebruiken.

Wij dames werken onze bikinilijn netjes bij. De een harst het kaal, de ander trimt het. Hoe moeten mannen dat eigenlijk doen? Tja, wat mij betreft: verzorgd. Een compleet pakje shag is wat mij betreft niet mooi en niet zo netjes voor je bedpartner. Helemaal kaal is ook niet écht nodig, vind ik, maar iets er tussen in moet prima zijn. Er moet in ieder geval wat aandacht aan besteed worden.

 

Benen

Mannen, niet aankomen. Laat de benen voor wat het is. Niet scheren. Niet harsen. Niet knippen. Die benen mogen lekker harig zijn! En je armhaar ook. Gewoon lekker laten gaan.

Natuurlijk zijn dit geen ‘regels’, het is gewoon waar ik van houd en wat ik prettig, verzorgd en/of sexy vind bij een man. Ik vind het sowieso fijn als hij er aandacht aan besteedt en niet alles in het wilde weg laat groeien. Mijn vriend verzorgt zichzelf gelukkig heel goed en ik zal hem nooit betrappen op oerwouden waar dan ook.

Bron foto’s: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Wat vind jij? Hoe behandelt jouw ideale vriend (of bedpartner, of Ryan Gosling) zijn oerwoudjes?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

164 reacties
 1. Aleksej

  Vraagje aan alle meiden vrouwen en dames.. Ik ben een man van 37j. Ik heb een normaal behaard bovenlichaam borstkast en armen, maar een royaal verschil ten opzichte van MN benen, oermens vol behaarde benen.. Door int verleden vele vervelende reacties er een reële schaamte ontwikkeld.

  Maar na de reclame van de Philips oneblade , gekocht en eens voorzichtig klein stukje bovenbeen geprobeerd 15min later beide vol zwart behaarde benen helemaal getrimd. Ik hou t nu regelmatig bij, en ik vind het t zo geweldig, oermens woll nooit meer.. Mja zoalsik zelf jaren dacht, als man zijnde benen scheren noway is voor homo’s.. En de meningen op diverse forums reacties van voornamelijk mannen, benen scheren , ben je homo wielrenner of transgender. Ik ben gewoon hetero en vrouwen zijn t mooiste fenomeen op onze planeet, en ik wil graag van zoveel als mogelijk meiden vrouwen en dames jong20+ of ouder, Nederlands of ander land afkomst en of religie. Heel graag jullie eerlijke oprechte mening. Eerst was over behaarde benen MN schaamte, nu met geschoren benen, durf ik t niet een korte broek te dragen, ivm standaard begrijpelijke reden mannen benen scheren is een no go.. Ik vind het top fris en feit t groot verschil borst arm haar en wollige stug pluche benen is t nu niet meer.. Maar wat vind jij, een man moet behaard zijn.. Of zeg je t is geen probleem of maybe zelfs lief hebster voor gladde mannen benen.. Ik ben benieuwd. Groetjes Aleksej

 2. marie louise

  mijn man heeft sinds kort een blog gestart speciaal voor mannen, genaamd http://www.b4men.nl. Misschien is het leuk voor jou vriend om er eens een kijkje te nemen.
  Jij mag als ervaren blogger natuurlijk ook een kijkje nemen en misschien kan je zelfs mijn man wel wat tips geven om zijn blog te verbeteren, want ik dit stadium is alle hulp welkom.

 3. Amy

  Stiekem, is dit artikel gewoon een ode aan Ryan Gosling :inlove: 😆

 4. sammy

  beetje t zelfde als wat jij zegt, alleen kan ik langer haar (niet te lang natuurlijk) wel super sexy vinden

 5. Bianca

  Alleen wat langer hoofdhaar vind ik mooi, heeeeel soms een stoppelbaardje ook maar dat staat niet bij iedereen. Voor de rest mag alles eraf :p

 6. Daphne Dasselaar

  You made my day.

 7. Shannen

  Oeh, mijn man heeft ijdelheid uitgevonden. Oksels en ‘zwembroekzone’ ( prachtig woord trouwens) is mooi kaal. Borst scheert hij wanneer hij er schrik van heeft. En zijn baard is echt prachtig vol. Alleen hij wordt al grijs. Dat vind ik persoonlijk heel mooi. Ik vind een wat rijpere man vaak wat mooier. Nu val ik niet op oude knakkers ofzo hoor haha. Maar goed. Ik scheer wel 2 keer in de week zijn nek haar weg. Staat mooi bij een korte coup. En wie ik echt een mooie echte man vind is….. David Beckham.

 8. Eline

  Baardjes bij mannen zijn heerlijk. Mannen horen nou eenmaal een beetje stoer te zijn en wat meer haar te hebben.

 9. Floor

  Hahahaha geniaal artikel met al de Ryan Gosling foto’s :inlove: !!
  Ik vind trouwens dat okselhaar er wel helemaal af mag, al dat zweet dat erin blijft plakken, iehwl!! Verder ben ik het overal wel mee eens.

 10. Denise

  Haha hard gelachen bij dit artikel!

 11. Priya

  ”Ik heb geen foto’s van Ryan Gosling en wat hij down under heeft. Dus bij deze mag je je fantasie gebruiken.” bahahahaha! Persoonlijk ben ik het bijna helemaal eens met jou, maar lang hoofdhaar vind ik ook wel sexy! En een baardje vind ik wel altijd sexy. Zucht.

 12. renee

  helemaal eens! alleen mag een man van mij best wat lang haar hebben, zolang het goed wordt verzorgt. ik ben helemaal weg van de sexy knotjes a la matt corby

 13. rianne

  Super leuk artikel. Zelf vind ik bi manen rughaar vreawlijk wn op de buik wel mee vallen. Op benen en armwn gewoon latem groeien.. X

 14. Charlotte

  Superleuk artikel
  Ik vind halflang haar ook wel sexy maar het liefst kort en lekker vlot.
  Borst en buik haar, neeee iel.
  En haren op de benen vind ik ook wel iets leuks hebben.

 15. Lisa

  Baardjes zijn zo sexy. Ik ben ook altijd een beetje teleurgesteld als mijn vriend het weer gaat scheren.

 16. Isabel

  Wat jij zegt, eigenlijk precies! Zo’n baardje vind ik wel leuk alleen rughaar, eh nee. Maar geschoren oksels ziet er ook weer zo raar uit… Wat lijkt het me toch moeilijk om een man te zijn, hahaha! 😉

 17. anne

  Heleeeemaal met jou eens, op alle fronten haha

 18. renoeka

  Hahah wat een leuk artikel :p Ik vind borsthaar niet zo mooi. Vooral niet wanneer je gespierd bent. Zelfde geldt voor okselhaar. En wat betreft een baardje.. Het moet wel mooi getrimt zijn anders lijkt het zo zwerverachtig vind ik en onverzorgd.

 19. rosalie

  Wat is deze blogpost perfect! Alleen maar Ryan Gosling!! WHAA!

 20. Robin

  Haar mág, maar met mate zullen we maar zeggen 😉

 21. Liesbeth

  Mannen mogen wat mij betreft idd zich lekker bezig houden met haarverzorging! Het hoofdhaar het liefst gestyled (beetje gel of wax, met enige regelmaat bij laten knippen). Ik ben absoluut géén fan van borsthaar! 5 haartjes ala, maar ook echt niet meer! Okselhaar, armhaar en beenhaar vind juist wel weer ‘natuurlijk’ en mag blijven 😉 ‘Down under’ mag het lekker bijgewerkt zijn. Kaal vind ik fijn, maar een ‘5-dagen-baardje’ is ook prima. Wat zijn we veel eisend he? haha 😆

 22. Annemieke

  Ryan Gosling hahaha nice

 23. Iris

  Super leuk artikel !!
  Er staan wel meerdere taalfouten in, dat is jammer.
  X

  • Jessietje

   Taalfouten? Na lang speuren heb ik ze gevonden hoor! Er staat 2x “vind” terwijl er “vindt” had moeten staan. Dat jij je daaraan stoort zeg! Ik had het tijdens het lezen niet eens gezien!
   Het gaat toch om het artikel en dat is erg leuk Cynthia!

 24. Hester

  Leuk artikel! Ik zeg altijd ‘ik ben blij dat ik geen man ben’, want ik zou dan echt niet weten wat ik allemaal aan haar wel weg zou moeten halen en wat niet, haha. Gladde oksels zijn niet helemaal done, maar hele bossen natuurlijk ook niet. Maar haar op je benen lekker laten staan is wel lekker makkelijk, haha!
  In de zinnen ‘Mijn vriend vind zelf langer ook niet prettig. (…) Gelukkig vind hij dat zelf ook.’ moet het trouwens allebei ‘vindt’ zijn.

 25. Jose

  Ik houd ervan als mijn vriend een klein stoppelbaardje heeft. Sexy Lexy!! Maar vanwege zijn werk op kantoor is het niet gepast. Op vrije dagen en in het weekend blijft hij er gelukkig vanaf, dus kan ik weer genieten 🙂 Verder: bijhouden die boel! Pakken shag zijn een no-go wat mij betreft!

 26. Lindsey

  Rughaar ieeeh nee sorry! Kapsel maakt niet uit als het de man in kwestie maar staat. Verder inderdaad wat trimmen kan geen kwaad 🙂

 27. diyhuisentuin

  Sorry, wat zei je ook alweer…? Ik was even afgeleid door de foto’s !!*kwijl* maar ik ben voor wat getrimd haar hier en daar 🙂

 28. Danielle

  Niets mis met mannelijke beharing: wel graag oksels en down under trimmen of scheren: hoeft niet glad, maar wel bijgewerkt. Borsthaar scheren: nee echt niet: ik lig veel liever met mijn hoofd op een zacht tapijtje dan op stoppels. Hoofdhaar: lang, kort, maakt me niet uit, zolang het de betreffende man maar staat. Rughaar is niet sexy, dus graag scheren of waxen, maar ach, als een man echt leuk is, stoor je je daar ook niet aan.

 29. Melanie

  Wat een leuk artikel!!
  Mijn vriend is dus echt enorm verzorgd als het gaat om ‘haar’.
  Glad buikje, okselshaar geschoren als in een brede streep, tja hoe is dat nou uit te leggen hihi. Harige benen wat dan net niet te veel en net niet te weinig is. Precies goed. En down under.. Wat Cynthia zegt whihi.
  Voor mij hoeven mannen echt niet helemaal glad zijn. Een beetje behaard zijn heeft wel wat als man haha.

  Liefs X

 30. Olijfje

  ik blijf het stom vinden dat wij als vrouwen zo’n beetje alles moeten scheren omdat dat hoort en dat de mannen meer een keus hebben ofzo. Ik vind het altijd zo’n gedoe alles scheren en het kost ook nog geld, wat de schoonheids en verzorgingswereld krijgt. Ik zou gewoon liever mijn benen, bikinilijn niet scheren, gewoon uit protest. Maar dan kijkt iedereen me raar aan.
  Ik vind gewoon dat we eerlijk moeten oversteken: vrouwen benen scheren, mannen ook, vrouwen bikinilijn scheren, mannen hun zwembroeklijn etc haha

 31. Natasja

  Heerlijk! Ik jou er van als mannen lichaamshaar hebben. Het is mannelijk en daar hou ik van.

 32. Anne

  ” ….maar dikke pakken shag vind ik niet mega sexy.”
  ik lig dus nu echt onder mijn stoel van het lachen. hilarisch. en totaal mee eens. 😆

 33. Lys

  Ik raak telkens afgeleid door de foto’s van Ryan Gosling wanneer ik de tekst in je artikel probeer te lezen. Oeps.

 34. Sandra-Anna

  Ik ben het helemaal met je eens. En bedankt voor de mooie foto’s in dit artikel! :inlove:

 35. Hanny

  Ik vind het allemaal wel prima haha, het maakt me niet zo veel uit. Mijn vorige vriend had weinig lichaamshaar en mijn huidige vriend juist wat meer, ik moet wel zeggen dat ik vooral borsthaar heeeel leuk vind. Zo lekker mannelijk! Van mij hoeft een kerel dus niet te harsen of zich te scheren ofzo, zolang hij het maar schoon houdt en lekker ruikt.

 36. Michelle

  Bedankt voor dit artikel over Ryan Gosling, hahaha :love:

  • Cece

   Hahah! Inderdaad! :love:

 37. Lisa

  Mannen met baard of snor is wat mij betreft een afknapper.. Ik vind het niet mooi en het ‘prikt’ bij het kussen :hihi:
  Borst en rug haar mag gerust geschoren zijn! Dat houden de mannen jong.
  Down under, heb ik graag dat het verzorgd is. Volledig kaal hoeft niet perse, maar ti’s wel een pluspuntje 😉
  Met beenhaar heb ik absoluut geen probleem! Mannen met kaalgeschoren benen vind ik echt niet sexy! Harige mannen benen vind ik beste stoer!

  • Lisa

   Ajha.. En wat het hoofdhaar betreft vind ik moeilijk om over te oordelen.
   De ene man staat beter met een kort kapsel, de ander staat weer beter met lang haar.
   Mijn vriend staat beter met kort haar, zijn haar groeit echt supersnel! Ik knip het dan zelf bij voor hem, kort kapsel = fris kopje >_<

 38. Beau

  Ik vind baardjes altijd wel aantrekkelijk haha 🙂

 39. Kim

  Ik hou niet van een baardje, nee. Graag kort haar met wat gel erin op t hoofd en de rest gewoon netjes bijhouden

 40. Nina

  Oh trouwens, mijn lief wil zo’n trimmer kopen voor zijn lichaamshaar en gezicht. Dan hoeft hij het niet eens in de zoveel tijd helemaal af te scheren, maar kan hij het ‘op lengte houden’. Heeft iemand tips voor welk apparaat het beste is?

 41. Nina

  Groot pluspunt in dit artikel is de overload aan Ryan Gosling 😉 Jum jum jum… Daarnaast: vroeger vond ik maar dat alles geschoren moest zijn (behalve benen enzo), nu ben ik meer van het ‘netjes getrimd’. Dat staat mijn vent ook gewoon het beste. Netjes bijgehouden baardje (iets meer dan stoppeltjes, want die baardharen van Ryan Gosling vind ik dan weer net iets te lang), netjes bijgehouden oksels en borst en hetzelfde voor ‘down under’. Alles mooi kortgeknipt / getrimd. Niet kaal en ook geen oerwoud.

 42. Marleen

  Ik vind beetje haar mooi.. mn mannetje heeft dat niet.. als hij beetje stoppels heeft zoem.. gaat het er weer af.. grrrr heeft soms nog gladdere benen dat dan ik heb!!!! Grrrr

 43. Lauwchen

  Ik heb zelfs het artikel niet gelezen! Yummieee! 😀

 44. Fenke

  Oeeeeeh, Ryan Gosling! Pluspunten voor jou Cynth!

  :blush: :blush: :blush: :blush: :blush: :blush:

 45. Seher

  I love mannen met baard! echt gewoon super mooi. wel als het idd gewoon van een weekje is. verder vind ik dat oksel en down under wat bijgewerkt moet worden. rug haar mag subtiel zijn. en borthaart vind ik juist zo sexy en mannelijk net zoals een baard , alleen als het maar niet té veel is. En armen en benen mogen ze lekker laten staan van mij

 46. Clara

  ik ben het met alles mee eens! :hihi:

 47. S.

  ”Ik heb geen foto’s van Ryan Gosling en wat hij down under heeft. Dus bij deze mag je je fantasie gebruiken.” Haha hier moest ik hard om lachen.

 48. Eva

  Ik houd van mannen met baardjes! :blush:

 49. Charlotte

  Een baardje hangt ervan af wie het heeft… Het staat niet bij alle mannen even mooi, en soms komt het gewoon onverzorgd over. Mijn vriend staat het best met een 3-dagen baardje zonder snor 😉
  En wat rughaar betreft idd not sexy! Dus dat mag gewaxt worden… En voor de rest maakt het mij niet uit, zolang het maar netjes is 🙂

 50. Sheela

  Mijn vriend heeft wat borsthaar maar ik stoor me er totaal niet aan, hij hoeft het van mij niet af te doen en ook niet te trimmen. Ik vind het wel sexy. x

 51. Griet

  Ik vind dat mannen zeker beharing mogen hebben, maar natuurlijk beperkt. Ik vind een stopelbaard van een paar dagen enorm sexy 😀

 52. kaylee

  I LOVE IT!!!!!!!!
  al die leuke foto’s van ryan gosling!!!
  mij ideale man!!

  je mag weleens vaker leuke foto op je blog zetten van knappe mannen.
  ik vind mannen artikel altijd leuk om te lezen.

 53. Sophie

  Leuk artikel! Ik ga voor mannen met een stoppelbaardje/baardje. En ik wil liever ook geen haar down under en op zijn rug. Een streepje onder zijn navel vind ik dan wel weer heel sexy. :blush:

 54. kaatje

  been en arm haar is helemaal niet erg vind ik, zolang je gewoon de huid van de persoon kunt zien vindt ik het prima :p borst en rughaar ligt er voor mij een beetje aan hoe veel het is, een baardje kan heel mooi zijn zolang het maar niet te dumbledore achtig is.
  met “gewoon haar op het hoofd ligt het eraan in welk model het zit bijv langer haar kan heel leuk zijn net als millimeter, het enige wat ik echt lelijk vind is als het haar echt lang lang is zodat het bijv. op de schouders of erover heen hangt, dat vind ik persoonlijk niet zo heel erg mooi, al betekent dat niet dat iemand met lang haar niet aantrekkelijk kan zijn 😛
  okselhaar is weer een ander verhaal, een beetje is oke zolang het maar geen hele bossen zijn, op de laatste olypische spelen bijvoorbeeld zat ik naar het turnen te kijken, en toen waren er (natuurlijk) ook vrij veel sporten voor mannen en ik vond het heel knap van ze alleen vond ik het zo verschrikkelijk smerig dat verschillende mannen hele bossen met haar onder hun armen vandaan hadden komen, dit vond ik erg vervelend om te zien.
  dus zoals Cynthia al zei, een beetje haar is oke zolang het maar geen oerwoud is 😀

 55. Shahrzad

  Wat heeft iedereen toch met RR? Geef mij maar Javier Bardem, Adam levine of nog beterrrr JAMES DEEN!!!

 56. Selena

  Een man moet op zijn lichaam lekker glad zijn. Kijk iets beenhaar enzo is helemaal niet erg, maar het moet echt niet te erg zijn haha. En een klein baardje ziet er juist sexy uit! Geen kabouter plop baard ofso hoor, bah haha!

 57. Chantal van Hoekelen

  Mannen met baardjes en half lang haar… komt u maar, Cynthia heeft nu mijn email, mail me, bel me! nom nom nom
  Ow heb je borsthaar? Pluspunten!

  Rughaar… kan gebeuren, zolang het maar niet boven je shirt gaat woelen! das raar en nasty!
  Down under, zowieso zo kaal als babybillen! dat is gewoon vies en goor xD

  wat betreft armen en benen, stiekem hou ik wel beetje van gorilla armen en benen, moet natuurlijk niet als een godzilla gaan worden maar kaal vink zo raar altijd.

  Ideale man? Iemand? Hallo?

 58. Sophie

  Oef een lekker baardje, heerlijk! (: En daarbij een mooie tattoo op z’n gespierde armen (Adam Levine, zwijmel ^^)

 59. Nora

  Mwah, ik vind dat het héél erg van persoon tot persoon verschilt, wat mooi staat en wat niet, maar in het algemeen vind ik een beetje baard bij de blanke man flatterender staan dan een volledig kaal gezicht, terwijl ik bij donkere mannen kaal vaak juist kan waarderen (denk aan mijn droommannen: James Franco en Pharrell).
  Wat betreft hoofdhaar durf ik niets te zeggen, ik vind gemillimeterd als het een gezicht goed staat enorm sexy, maar dat geldt ook voor lang haar wat zeker niet iedereen kan hebben, en mooie afro’s.
  Wat betreft de rest… aaah, ik ben geen fan van rughaar, maar voor de rest maakt het me eigenlijk vrij weinig uit. Hoewel netjes trimmen daar beneden wordt gewaardeerd om praktische redenen, haha!

 60. Cmyfashion

  Ik vind dat mannen absoluut overal haar moeten hebben, baard, borsthaar, benen.
  Zo kaal geschoren..lijkt wel alsof je met een knulletje van 13 te doen hebt.

  Love hair! Tenminste echte kerels 🙂

 61. Karlijn

  Mannen hebben gewoon haar punt. Ik vond het er echt niét uit zien toen mijn vriend zijn buikhaar getrimmed had xD. Gezichtshaar vind ik niet zo erg, zo’n licht baardje vind ik vet sexy, maar glad geschoren is ook leuk. Oksels mogen een beetje getrimmed. Borst haar (mits het geen tapijt is xD) en buikhaar kan ook wel, vooral een buiksnor omg :3. Rughaarrr, dat mogen ze van mij wél weg halen tot het laatste haartje xD. Pubes, liefst een beetje getrimmed/bijgewerkt op sommige plekjes. Beenhaar mag gewoon, mag alleen geschoren worden als je een wielrenner bent! (haha, mijn vader doet wielrennen en roeien, hij epileert zijn benen :O xD, volgens mij vindt ie het stiekem gewoon, gladde zachte benen ;P)

 62. C.

  Mijn vriend heeft altijd een baardje, hij scheert zich eigenlijk ook nooit, hij trimt alleen. Hij heeft zich wel laatst een paar keer geschoren voor een sollicitatie. Hij ziet er dan echt uit als een jochie 😀 . Met baardje is wat volwassener en schatten mensen hem ook altijd een paar jaar ouder.

  Vroeger vond ik baarden echt vies! 😛 Toen dacht ik altijd “hoe kan die vrouw hem zoenen met zo’n baard?” Maar mijn vriend houd hem gelukkig kort.

 63. Gerda

  Mijn vriend is doodonzeker over zijn lichaamsbeharing en checkt regelmatig of hij het er niet af moet halen. “Dat doen andere mannen ook.” Maar ik heb juist helemaal niks met kale borsten en buiken. Van mij mag hij het lekker laten zitten. Ik vind een beetje beharing op borst en buik juist wel sexy. En als hij een dagje geen zin heeft om zich te scheren: prima. Laat maar staan dat baardje. 🙂

  Hoe meer ik hem vertel dat ik hem echt mooi vindt, hoe meer hij het gaat geloven en hoe minder onzeker hij wordt. Ik merk aan mezelf dat ik zelf ook superonzeker wordt van de trend dat je overal glad moet zijn. Ik zie er graag verzorgd uit. Maar ’s zomers heb ik altijd het idee dat ik door elke voorbijganger word gecontroleerd of mijn benen en oksels wel glad genoeg zijn.

  Gelukkig vindt mijn kerel het ook niet zo erg als ik af en toe geen zin heb om me te scheren. We vinden elkaar toch wel mooi. Dat neemt bij ons allebei een hoop onzekerheid weg. 🙂

 64. Anne

  Rug, oksels en ‘down under’ kaal. En snorren ben ik helemaal gek op!!! Mannen met snorren.. Ooo zoo mooi!

 65. Renske

  Grappig, maar ik ben het precies eens met wat je allemaal zegt. Een beetje haar is immers mannelijk.

 66. Anna

  Wat leuk om te lezen! Ik houd niet van behaard, en ook niet van een baardje/snor. Maar wat mannen doen moeten ze natuurlijk zelf weten hihi.

 67. Charlotte

  Ik vind superkort haar bij mannen niet altijd mooi… Liever zie ik ze met een goed volle bos, zolang het er maar niet vrouwelijk uit ziet (lang haar tot op de rug alleen bij metalheads dus en niet bij die Tom Sebastian types!). Waar ik echt een superhekel aan heb is van die vieze gelkapsels, brrrr!!! Mijn vriend gebruikt altijd een beetje haarlak om zijn kapsel in model te houden en dat voelt zoooooooveel lekkerder om doorheen te aaien!
  Qua lichaamsbeharing geef ik de voorkeur aan weinig of geen borsthaar. Gorilla’s vind ik vreselijk. Gelukkig heeft mijn lief van nature maar 5 borstharen, dus dat scheelt 😉 Voor de rest maakt het me niet zoveel uit.

 68. Elke1

  mijn man is vrij behaard rug/borst, maar in zijn gezicht gelukkig glad. Ik houd niet van een prikbaard waar etensresten in achterblijven brrrr
  x(

 69. vanessa

  Leuk topic! Ik vind dat een man moet doen waar hij zich goed bij voelt, net als een vrouw dat moet doen trouwens. Zolang hij zich verzorgd, is het voor mij prima.

 70. me

  Man mag voor mij best lichaamshaar hebben, geen mensaaplijf (zoals haar op de rug) maar voor de rest mag hij het lekker laten zitten, helemaal kaal vind ik een beetje eng. Baard is prima mits verzorgd en geen sinterklaasbaard.

 71. Babette

  Ik vind dat iedereen gewoon moet doen wat ie zelf lekker vind. Man of vrouw. Als jij je nu comfortabel voelt met haar onder je oksels dan is dat toch prima? Of als je als man je borst niet wil waxen omdat dat vandaag de dag niet word geaccepteerd dan is dat toch ok. Dat iedereen gewoon doet wat hij wilt!

 72. Janet

  Ik heb dezelfde mening,
  behalve dat ik een baardje totaal niks vind bij mijn vriend.
  Ook vind ik dat beenhaar er ook wel af mag, het kietelt zo!

 73. Marloes

  Oeh mannen met baardje vind ik sexy! ik vind het altijd mooi als mijn vriend hem laat staan. Borsthaar mag van mij blijven, rughaar liever niet. Okselhaar getrimd en down under kaal!

 74. kitkatje

  ik ben het overal mee eens, love een baardje, álleen een baardje moet je wel staan, bij sommige staat het gewoon onverzorgd en andere staat het weer sexy.
  Over het down-under geval, ik vind dat het best kaal mag zijn, maar met een beetje haar ren ik niet weg.

 75. Ellen

  Mijn vriend heeft kort haar, zodat zijn donkere krulletjes mooi vallen 🙂
  Verder oksels trimmen en rug glad en borst mogen van mij wel een paar haartjes staan. Op z’n gezicht vind ik een baardje/snor niet mooi. een baardje van 2 a 3 dagen vind ik oké maar daarna moet het er van mij wel af. Zonder vind ik gewoon veel mooier.
  Down under vind ik kaal ook niet overal nodig. Schaamstreek getrimd en de rest kaal denk ik, vind ik wel zo hygiënisch omdat ik dat zelf ook doe.
  Tja over de benen zijn de meningen wel verdeeld zie ik. Mijn vriend scheert zijn benen. In het begin moest ik daar echt aan wennen, maar eerlijk gezegd vind ik het nu veel mooier en echt keus heb ik niet want hij is wielrenner en moet dus wel zijn benen scheren.

 76. EliseJoanne

  Ryan Gosling.. Wat een knappe man! ik vind het belangrijk dat een man er verzorgd uitziet ongeacht lengte van haar en dergelijke. Wel vind ik rughaar echt verschrikkelijk vies! Er zijn mannen die er echt niks aan kunnen doen maar toch zou ik dan het prefereren als mijn man het zou waxen! Mijn man knip zijn okselhaar af en toe bij zodat het niet een wildgroei bos is, dikke prima! Lang haar bij mannen vind ik echt verschrikkelijk! Beenhaar vind ik sexy!

 77. Joyce

  Heel behaard hoeft van mij nou ook weer niet, maar wat ik al helemaal niet hoef zijn gescheerde benen/oksels whatever! Nee, dat gaat me echt te ver haha.

 78. Karlijn

  Wat een leuk artikel 🙂

  Toevallig hadden ik en mijn vriendinnen het laatst over het scheer gedrag van onze vriendjes.
  Een vriendin hield wel van n oerwoudje die had t liefst alles baard, buikhaar etc. Ik was uhm gematigd zeg maar, van mij hoeft een baard niet maar mijn vriend heeft oorlog als ie zijn mooie buiksnor eraf haalt, maar ik vind t wel fijn als hij alles netjes bijhoud. En mijn andere vriendin had liever dat haar vriend alles eraf haalde. We hebben veel lol gehad over dit onderwerp haha. Leuk onderwerp ik laat m mijn vriendinnen zo ook lezen ;D

 79. O

  Hahahah ” ik heb geen foto’s van Ryan en wat hij down under heeft” je bent zo komisch Cynthia! Verder ben ik het met alles idd wel met je eens, maaaarr dames en Cynthia, wat doen jullie als een man enorm behaarde billen heeft? Gelijk afkappen? Of er subtiel wat over zeggen?

  • me

   Of gewoon accepteren dat mannen dat nou eenmaal hebben? 😀

 80. Lotte

  Haha, ik vind dat een man er vooral niet teveel mee bezig moet zijn. Ik hou van stoere kerels, niet van jongens die 24/7 met hun uiterlijk bezig zijn. Verzorgd is oké, maar een man moet wel een man blijven. Zolang het geen krullende bossen zijn vind ik het allemaal prima.

 81. Zina

  Jaaa, lang haar op het hoofd en een lekker onverzorgd baardje. Daar hou ik nou van <3

  Verder mag het lichaamshaard wat mij betreft zo beperkt mogelijk blijven. Stuur dat maar allemaal naar zijn gezicht door ^^.

 82. Marit

  Ik vind het heel erg afhangen van de hoeveelheid lichaamshaar en de man in kwestie.
  Het moet natuurlijk wel bij hem passen. Een volle bos, dansend in de wind past beter bij een grote gespierde vent dan een klein ielig ventje.
  En de hoeveelheid? Tja.. drie borstharen vind ik nou ook zo zielig. dus haal dat maar gewoon weg. Maar is het een beetje fatsoenlijke groei, en past het bij de man, laat het alsjeblieft maar gewoon staan!

 83. nina

  Mij maakt het niet uit. Ik vind het alleen lelijk als mijn vriend een onverzorgde stoppelbaard/snor heeft. Dan stuur ik m terug om te scheren. zoent ook niet lekker :p de rest mag hij van mij gewoon laten staan.

 84. lisanneleeft

  Het sleutelwoord is wat mij betreft: verzorgd.
  Maakt me geen drol uit hoe precies, als hij zich er maar goed bij voelt 🙂

 85. Anneke

  Ik vind het zo raar hoe vrouwen op gaan leggen hoe mannen zich down under, oksels en borst moeten bijhouden. Kom op, het zijn gewoon mannen. Dat moeten ze toch gewoon zelf weten?
  Het is al genoeg werk. 😉
  Waarom moeten wij overal een mening over hebben wat wij willen?
  Als jou vriend jou het liefst brazillian wax-glad wil hebben, en jij houdt van haar down under, lijkt me dat alleen maar storen als je dat aan moet horen.

  Mijn vriend mag zijn mening een keer geven, maar ik doe er eigenlijk niks mee, als ik zin heb om mijn oksels 2 weken niet te scheren, so be it. Als ik geen zin heb om mijn benen te scheren, stoppels, I don’t care. Als ik geen zin heb om het netjes bij te houden down under: Hah, lekker makkelijk. Ik hoef geen rekening te houden met anderen, het is mijn lichaam. 🙂

  Ik wou dat meer mensen hier makkelijker over zouden gaan denken. Jonge meisjes zijn zooo onzeker over lichaamshaar terwijl het maar gewoon haar is en je dit gewoon van nature krijgt. Het is onderdeel van je lichaam, en wanneer er haar groeit, hoeft het niet perse weg.

  (Ik probeer niemand te kwetsen, ik zoek geen ruzie. Een discussie met gewoon taalgebruik vind ik overigens geen probleem)

  • Chell

   Je hebt eigenlijk wel gelijk! Het is zo’n taboe om haar op ‘ongewenste’ plekken te hebben, maar waar komt deze trend eigenlijk vandaan? Ieder mens heeft haar op deze plekken, waarom zouden we het dan allemaal massaal weghalen? “omdat het vies is”, “omdat het niet mooi is” “omdat ik me sexy voel zonder”, maar wie heeft dat ons eigenlijk ingefluisterd? Boeiend om over na te denken.
   Nonetheless, ik doe wel lekker met de trend mee ha!

  • lieke

   Ik snap je punt. Maar het is niet zo dat je iemand dwingt om t weg te halen.. En het is voor mij eerder verzorgend niet dat zonder sexy is dat vind ik helemaal niet. Maar het is ook beter om t afentoe weg te halen het is beter ( kan niet uitleggen, hoop dat je snapt wat ik bedoel)

 86. Laura

  Eigenlijk ben ik het met alles wat je zegt eens! Mooie foto’s *zwijmel zwijmel*!

 87. Ashley

  Oeh ryan gosling! Hij is onzettend sexy. Maar ik ben het wel helemaal met je eens. Mannen moeten zich zelf ook goed verzorgen!

 88. Jaimy

  Hij mag van mij zijn armen en benen bijhouden, veel te bang dat Tarzan uit het oerwoud springt 😉 borst en rug ook liefst alles weg maaaaaar ik vind zo’n streepje haar onder de navel vaak wel erg sexy en het maakt hem het wat mannelijker dan dat hij op een blote ken lijkt haha, en een verzorgd baardje is ook sexy!

 89. Sanne

  ‘Ik heb geen foto’s van Ryan Gosling en wat hij down under heeft.’ Hier moest ik hardop om lachen omdat het in mijn oren heel droog over kwam hahaha

  Maar ik HOUD van een baardje, en dan inderdaad geen tot op je knieën, maar gewoon eentje van hoogstens 1 week vind ik onwijs leuk. Eigenlijk is dat wel een must bij mij, haha! Hoofdhaar moet bij mij niet gemillimeterd zijn, dat vind ik echt verschrikkelijk, bij wie dan ook. Ik houd er echt niet van, laat het maar lekker wat langer (oké, niet tot op de schouders) dan vind ik het veel leuker!

  En wat betreft de rest, zolang het geen hele oerwouden zijn waar je als Tarzan doorheen moet slingeren, vind ik het prima. :blush:

 90. Vera

  Ik heb precies dezelfde mening er over als jij cynthia hahaha

 91. Viewtje

  benen/armen don’t touch, okselhaar trimmen, borst/rug scheren/down under scheren.. lang haar en een drie dagen baardje… Laat dit nou mijn vriend zijn 🙂 mannen zijn geen oermensen meer he…

 92. Leonie

  He, wat?? Wat vind ik waarvan..?? Oh, ehh sorry ik was éven afgeleid door de Ryan pics.. Kwijl… 😉 Thanks a lot for sharing deze lekkere foto’s hihi!
  Maar inderdaad, een man moet wel wat aandacht besteden aan zijn haargroei. Ik ben het compleet met je eens, behalve over het borsthaar. Daar hou ik echt niet van maar gelukkig heeft mijn vriend maar drie borstharen haha 🙂

 93. Irenka

  Lichaamshaar boeit me niet zo veel. Dat vind ik echt een gevalletje, doe wat je wilt. Maar ik zou wel willen dat mijn vriend vaker een stoppelbaardje laat staan. En niet eens om kritisch te doen hoor, maar het scheren beschadigt zijn huid altijd zo enorm, zijn huid is na afloop rood en ziet er mega geirriteerd uit. Met een apparaat, maar ook door normaal te scheren. Als hij zijn huid tussen scheerbeurten meer rust zou geven, zou dat denk ik geen kwaad kunnen…
  Verder, op zijn hoofd moet hij ook doen wat hij graag wilt. Hij heeft het graag kort, nog net niet tondeuse kort. Dat vind ik wel jammer, maar ja.

 94. femketje

  ik vind haar bijna overal okay, behalve rug en borsthaar XD daar moet ik niks van hebben 😛

 95. Angela

  Ik vind dat baardje van Ryan zo mooi he! Ik ben het wel met je eens, een beetje verzorgd, bijgeknipt plukje kan geen kwaad 🙂

 96. Ghislaine

  Mijn vriend heeft een baard, borsthaar, okselhaar, beenhaar en downunder ook haar.. Maar allemaal keurig bijgewerkt. Afentoe vinden we een verdwaalde rug of schouder haar. Die moet dan ook per direct weg 😛

 97. Stefanie

  Mijn vriend heeft haargroei, maar daar zit ik niet mee.
  Hij is hoe hij is. Gelukkig scheert hij wel regelmatig zijn baard weg.
  Dat vind ik helemaal niets.

 98. Juul

  haha helemaal mee eens!! wat een leuk artiekel 😆
  (En wat een lekkere foto’s :O )

 99. Caitlin

  Ik vind een baardje niet echt fijn bij het zoenen, en bij veel mannen staat het niet. Bij Ryan weer wel, damn. :inlove:

 100. Ingrid

  Heerlijk al die foto’s van Ryan! Ik ben het grotendeels met je eens; baardje, geen rughaar, bijgeknipte oksels en geschoren of getrimd bij het kruis. Borsthaar kan ik wel waarderen, zowel een beetje als een aardig vachtje. Is met de leeftijd gekomen haha, wil een èchte man!

  • Sanne

   Haha dat laatste herken ik, ‘vroeger’ vond ik al dat haar maar niks, en nu vind ik het meer dan sexy! :blush:

  • Danielle

   Herkenbaar! Vond ’t vroeger ook maar niks. Maar heb nu een bf met veel haar op z’n buik en borstkas. Yum.

 101. Yazzy

  Wat vreselijk irritant die s4 banner en kan m niet eens wegklikken!

 102. Jenny

  Wat zijn de foto’s van Ryan toch leuk. Zwijmel, zwijmel. Mannen met haar vind ik aantrekkelijk, maar niet teveel.

 103. Wendy

  Ik ben het hélemaal met je eens. Behalve qua hoofdhaar. Ik vind lang haar ook wel sexy. Ligt er een beetje aan bij wie het is dan. Mijn vriend wil zijn haar ook lang laten groeien (metalhead haha). Gelukkig luistert ie heel goed naar mij. Ik laat ‘m lekker z’n gang gaan. Als ik het echt niet mooi vind, gaat ie toch wel naar de kapper 😉

 104. Jana Vmh

  Superleuk artikel 😀 en zeker die foto’s ^^ Ik ben het helemaal met je eens! Ik vind mijn vriend zijn benen zotsexy met dat haar, dus ik zeg ook altijd: BLIJF ER AF! :p

 105. Debby

  Amennnn, dit is nog eens lekker wakker worden. Nu kan ik aan de slag hoor! Lekker wegdromen :love:
  Maareh, mijn vriend heeft ALTIJD een baardje staan en I love it, het allermooist is z’n stoppelbaardje als ie net alles eraf heeft geschoren maar dat doet ‘ie bijna nooit, want kaal, nah. Hij is echt superknap maar dat baardje omg <3. En rughaar, iew. Gelukkig heeft mijn vent een grote plakplaat over zijn rug en houdt ie alles netjes bij zoals het hoort. 😀 😆

 106. Dionne

  Ah dit is nou heerlijk wakker worden. Zo’n blog mag van mij vaker :D!

 107. Roos

  Haar op het hoofd van een man vind ik lastig. Mijn vriend gaat iedere week naar de kapper om het bij te werken, maar bij sommige mannen “hoort” gewoon lang haar. Haar op de benen moet er sowieso zitten, anders vind ik het toch raar op de een of andere manier. Een kleinnnnn beetje borsthaar is niet erg, maar de rest moet er echt allemaal af. En hoe ze t doen maakt me niet uit, maar persoonlijk vind ik het niet aantrekkelijk!
  Xx liefs

 108. Katia

  baard en/of snor : no thanks, stoppelbaard is het maximum, áls het hem staat…
  (sommigen zien er meteen heel “ongewassen” uit)
  erg : – een baard die doorgroeit onder de kin
  – een baard zonder snor… té erg voor woorden ! (the Amish way… creepy !)
  neus- en oorhaar : brrrrr !!!

 109. lieke

  Nou ik vind dat okselhaar dr ook wel af hoor! Want ja dat is hygiener toch? Verzorgend gewoon 🙂

 110. Rachel

  Ryan Gosling kan alles hebben! :inlove:

 111. Yvonne

  Wat een leuk artikel! Van mij mag er best wat haar zijn op alle plekken. Als het idd maar netjes is. Kaal geschoren oksels vind ik absoluut niet mannelijk! Doe dat dus alsjeblieft niet… :blush:

 112. Lisa

  Ik vind je nu nóg leuker Cynthia, wakker worden met Ryan Gosling. You know what we like. haha.

 113. Joëlle

  Mijn vriend heeft aardig wat haar overal. Ik moet zeggen dat het mijzelf niet boeit, dus in de winter is het langer dan nu. Met mooi weer harst hij zijn rug en trimt hij zijn borsthaar en oksels: op aanraden van mij haha!

 114. Abi

  Mannen met zo een stoppelbaardje vind ik mooi :0 of zo een klein baardje haha 😀

 115. Lolkje

  Haha, mijn man heeft gewoon haar! Ten eerste heeft hij lang haar (maar niet zo’n klein futloos bosje haar), hij heeft gewoon echt mooi dik haar met een mooie slag erin (zijn haar lijkt wel op Lorenzo Lamas toen hij nog lang haar had) kortom ik ben er jaloers op, heb zelf maar een futloos bosje! Ten tweede heeft hij gewoon altijd een stoppel baardje, heerlijk. Voor de rest, borst haar vind ik geen probleem, Down Under gewoon verzorgd, rug haar mag er gewoon af, oksel haar lekker laten staan (vind erg mannelijk) en benen & armen ook niet aan komen!

 116. Kim

  Ik ben het met je eens, gewoon verzorgd, geen oerwoud 🙂 Leuk met al die foto’s van Ryan Goslin!

 117. Ilse

  Ik vind dat een man gerust wat haar mag hebben. Lekker veel borsthaar vind ik net sexy. Ik vind het maar niets, mannen die hun borst, oksels en benen scheren, nee, brrr!

  • Lousaa

   Ik ook niet. Gewon lekker laten groeien. Als je vaak genoeg doucht is daar niks smerigs aan. Ik vind het al zo idioot dat vrouwen hun secundaire geslachtskenmerken moeten weghalen omdat dat zogenaamd sexier zou zijn. Als mannen daaraan mee moeten doen zijn we helemaal in de war als je het mij vraagt. Wat mij betreft moeten ze het zelf weten, ik ga daar niet over.

  • Lousaa

   Ohja, en het verband dat sommigen leggen tussen de hoeveelheid haar en de mate van verzorging vind ik echt nogal kort door de bocht. ‘gewoon verzorgd’ zeggen en dan bedoelen dat iemand flink in de weer moet met messen enzo. Ik vind dat om te beginnen niet gewoon, want gewoon is wat er groeit, en daarnaast niet de enige manier waarop mensen zich kunnen verzorgen.

 118. AnnA

  Al het haar mag eraf van mij. (Nou ja, beenhaar/armhaar en hoofdhaar niet) Maar de rest.. juk. Ik weet dat het niet vies is, maar ik vin dat gekrioel maar niks. 8)

 119. Debora

  Ik vind het geweldig als mijn vriendje een baardje van 3 dagen heeft. Hij heeft namelijk een babyface en met die stoppels lijkt hij wat ouder.
  Ik vind het ook fijn als hij zijn okselhaar scheert, dat is gewoon een stuk frisser en dat vindt hijzelf ook. Een keertje hebben we het zelfs proberen te waxen maar dat was zijn ding niet XD
  Borsthaar moet! Zeker als het maar een klein plukje is :p ook de sekslijn (Ik weet niet of ze dat woord ook gebruiken in Nederland?) is zo mmm, moet dus blijven :p

  • Saar

   De sekslijn als in dat lijntje van de navel naar down under? yummm!

 120. Josine

  ben het eigenlijk met alle lichaamsdelen eens haha! ik vind baardgroei ook heel leuk staan, dat mag zelfs een beetje richting de baard gaan haha! ben ik de enige die een knotje ook leuk vind staan? het moet natuurlijk wel staan, ook met zijn kledingstyle enzo maar anders… :inlove:

 121. Berrie

  Helemaal mee eens !

 122. Ryan

  Ik vind het haar bij mannen eigenlijk helemaal niet zo erg. Mijn vriend doet ook helemaal niks aan het haar op zijn lichaam. En dat vind ik ook echt niet erg, dat zeg ik ‘m ook altijd, het staat ook wel weer mannelijk 😆 Op z’n gezicht heb ik dan wel weer liever dat ie z’n scheermes erover heen haalt, en daar is meneer helaas een beetje lui in..

 123. Dita

  Ik vind lang hoofdhaar ook niet super mooi, al staat het bij sommige mannen wel. Verder down under niet te kort en niet te lang en de benen idd niet aankomen 🙂

 124. Make-up Manual

  Helemaal met je eens! Haar mag, zolang het wel verzorgd en bijgehouden is op bepaalde plekken.

 125. Bayla

  Om te naar te kijken…ja!! Om even lekker mee te zoenen…nee, Auwww ;]

 126. Kim

  Ik ben het met je eens Cynthia!
  Ik vind lang hoofdhaar niet mooi, ik kan er echt flink op afknappen als een leuke jongen ‘te veel’ haar op zijn hoofd heeft. Een baardje vind ik dan weer erg aantrekkelijk! Wat betreft het lichaam; wat borsthaar vind ik heel mooi, rughaar niet (al weet ik niet of ik zou willen dat het geharst werd, ook weer wat overdreven 😉 ). Haar op armen en benen hoort bij mannen wat mij betreft, down below mag het wat bijgetrimd en op bepaalde plekken weg. Het fijne is; mijn vriend heeft er compleet dezelfde ideeen over! Hij vindt zichzelf met baardje het mooist en heeft precies een mooie hoeveelheid borsthaar 🙂

 127. Lune

  Ik vind een baard heel sexy. Verder geldt voor mannen wat mij betreft hetzelfde devies als voor vrouwen: doe gewoon wat je lekker vindt. Scheer je benen wel, wax je nether regions niet, I just don’t care. Het is maar haar… Ik snap niet waar het idee vandaan is gekomen dat dat vies is, maar het is dus maar gewoon háár, niets meer of minder.

  • Nora

   Ik geloof dat ik het altijd met jou eens ben :). (Ik ben me een beetje aan het inhouden om niet te reageren op comments over “echte mannen”, grmbl!)

  • Lune

   Haha daar lijkt het wel op Nora! Tsja, ik heb een hekel aan gender stereotypering, dus ja.

 128. Desirée

  Ik heb geen enkel probleem met baard, snor, buik, been en zelfs wat schaamhaar. Als het maar lekker verzorgd is allemaal en ‘down under’ ietwat bijgetrimd 😉 Zo gladjes hoeft het voor mij niet.

 129. Nina

  Cynyhia, ben je ons aan het pesten? Al die heerlijke ryan.gosling fotos :p *kwijl*

 130. Emma

  Ik hou ook wel van een klein baardje, maar helaas heeft mijn vriend niet de baardgroei daarvoor. Het is onregelmatig bij hem en groeit heel langzaam. Ik denk dat hij zich 1x/week scheert. En nee, hij is geen 16.
  Gelukkig heeft hij van zichzelf geen borsthaar en rughaar, want daar hou ik echt niet van.

 131. Sofie

  Hahaha ‘Ik heb geen foto’s van Ryan Gosling en wat hij down under heeft.’ Best jammer volgens mij 😀

  • Lenneke

   Baalde ik ook al van! 😉

  • Dresses and Daisies

   Als je alles al weet, dan is er geen fun meer aan!
   Laat ons maar fantaseren! 😀

 132. Anouk

  Helemaal eens 😆

 133. Beautytalk

  Mijn hubby wil borst en buik niet waxen.. alhoewel ik een onbehaarde torso het mooist vind 🙂
  Eefje

 134. Marinda

  Mijn eigen vent vind ik het knapst als hij gladgeschoren is, maar Jason Statham vind ik jummie met een stoppelbaardje.

  Borsthaar vind ik mooi en mag blijven staan, maar een welkomsmat op de rug mag er wel af 😉

 135. Nikki

  Zucht zwijmel. Ik ben helemaal afgeleid van je artikel door al die foto’s van R :blush:

 136. Anika

  Lekker wakker worden zo. Ryan gosling op de vroege morgen, moet ik vaker doen 😉
  Mijn man houdt alles bij, dat doen we vaak even samen. Als hij zich te vaak scheert dan krijgt hij irritaties, dus dat is geen optie. Hij is behoorlijk behaart, maar gelukkig heeft hij geen haar op zijn rug. Wat ik wel heel sexy vind is een streepje vanaf de navel naar beneden. Hihi

 137. Claudia

  Haha, ik ben het wel met je eens denk ik! Oksels mogen wat mij betreft ook wel kaal. Ik vind wat lichaamshaar (borst) niet zo erg, maar ik vind het ergens toch wel mooier zonder; maar als een man echt bossen heb weet ik ook niet hoe dat waxen zou gaan… dat wil ik hem ook weer niet aandoen xD Dat ben ik dan ook nog niet tegengekomen.

 138. Mariska

  Ik hou niet zo van een baard, maar een flinke stoppel kan wel leuk staan.
  Een volle baard vind ik persoonlijk niets, en een snor vind ik echt verschrikkelijk.

  Voor de rest is het per persoon verschillend. Als je weinig borsthaar hebt kunnen die paar haartjes wel weg. Ben je vol beborsthaart dan hoeft het niet perse. Onder de oksels en down-under vind ik het wel zo hygiënisch als er geen volle bossen hangen 🙂 Beetje trimmen kan geen kwaad

 139. nena

  Leuk dat Ryan Gosling voorbeeld is *mcdreamy*
  Ik volg je eigenlijk in alles (:

 140. Mariet

  Leuk artikel. Een stoppelbaartje en een snor vindt ik wel mooi. Haar op de rug moet er . Borsthaar vindt ik soms mooi niet bij iedereen. Een kale borst kan ook mooi zijn. Een paar sprietjes, dan kun je het beter weghalen vindt ik.

 141. Janna

  Leuk artikel! Mijn vriend verzorgt t ook netjes tot wat struikgewas, gelukkig geen oerwoud. Het scheelt dat hij geen rughaar heeft, dat vind ik echt niet mooi! Toen mijn vriend veel op de fiets zat scheerde hij weleens zijn benen, niet echt lelijk vond ik dat maat t kriebelde te erg toen het weer groeide dus dat doet hij niet meer.

 142. Mariska – Salt & Sugar

  Ik houd niet van heel erg behaard, maar toch hoeven mannen zich van mij niet te scheren. Misschien alleen een klein beetje bijknippen. Ik vind dat mannen overal kaal moeten zijn zo’n rare trend.