Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
6 juli 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Make-up op vakantie

Veel meiden zullen in de zomervakantie op vakantie gaan. Naar de zon, of lekker in Nederland. Het inpakdilemma steekt dan natuurlijk meteen zijn kop op, want: wat neem je allemaal mee? Kleding vind ik niet zo moeilijk. Veel jurkjes, want die kunnen overal bij en kunnen gewoon (bijna) altijd. Zeker als het warm is.

Maar make-up, dat is meer mijn dilemma. En ik denk van veel meiden die hier komen. Ik ga zelf donderdag op vakantie en ik heb een eigen systeempje:

  • Maak een week (of iets langer) voordat je op vakantie gaat een soort mini stash. Pik producten uit je stash waarvan je denkt dat je ze mee gaat nemen op vakantie. Gebruik dit een week lang en check of je genoeg hebt. Misschien heb je de verkeerde producten gekozen, of ben je iets vergeten. Pak dit er dan nog bij, of leg dingen weg.
  • Doe dit ook met je kwasten. Ik heb zelf veel kwasten en die kan ik nooit allemaal meenemen. Leg een stuk of tien kwasten apart die je – net als je mini stashje – een week lang gaat gebruiken. Mis je iets? Pak het er bij en leg andere kwasten weer weg.
  • Spreek met jezelf een soort limiet af. Het is niet te doen om alles mee te nemen, ook al zou je dat heel graag willen. Ga bijvoorbeeld voor twee eyeliners, twee oogschaduwpaletjes, drie lipglossjes en drie lipsticks naast je basismake-up. Neem dan ook echt niet meer mee. Wedden dat je het toch niet allemaal gebruikt? Neem je favoriete make-upjes mee.
  • Ga niet ineens allemaal producten meenemen die je normaal niet meeneemt. Bijvoorbeeld paletjes met alles erin (dus lipstick, gloss, oogschaduw), omdat het ‘handig is’. Als je het normaal niet gebruikt, moet je het echt niet meenemen op vakantie.
  • Ga je met een goede vriendin, zus of moeder op vakantie? Spreek af dat je niet alles dubbel gaat meenemen. Ik ga bijvoorbeeld met Mascha op vakantie, en wij hebben allebei de 28 neutrals palette en het 88 palette. Het zou wel dom zijn als we die allebei mee gingen nemen. Scheelt ruimte in je koffer en zo kan je meer shoppen op plaats van bestemming 😉

Ik ga zelf 9 juli naar Kreta voor een week, maar daar horen jullie nog meer over. En natuurlijk ga ik foto’s maken van het mini stashje dat ik mee ga nemen!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.