Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
4 september 2016 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • beef bastard
  • bloemkoolbodem
  • bloemkoolpizza
  • eten
Een MissLipgloss artikel

Magioni bloemkoolpizza getest

Magioni bloemkoolpizzaGezonde pizza die óók echt heel lekker is? Bestaat niet. Zóu je denken. Vrij nieuw zijn de Magioni bloemkoolpizza’s met bodems met 140 gram groenten erin verstopt. Ik was erg benieuwd en besloot ze te testen. Is het écht lekker? En écht gezond?

Magioni ontstond toen Manon zelf aan de slag ging met de beroemde pizza met bloemkoolbodem. Wat een gesmeer, wat een gedoe: een regelrechte mislukking. Ze dacht: ‘waarom kan ik dit niet gewoon in de winkel kopen?’ Ze besloot aan de slag te gaan. In een professionele keuken onder professionele begeleiding is ze wekenlang bezig geweest met een goed recept voor écht lekkere pizza’s met bloemkoolbodem. En dat lukte dus. Inmiddels ligt de Magioni bloemkoolpizza gewoon bij Albert Heijn in de schappen. Want gezond eten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn.

Nu moet ik zeggen dat ik gerust een gewone pizza eet. Lekker, man! Een van mijn favoriete dingen om te eten. En ik zal ze ook nooit níet eten, maar ik was toch wel erg benieuwd naar Magioni. Want hoe leuk zou het zijn als zo’n gezonde pizza ook nog eens onwijs lekker is? Wat een goed initiatief.

Magioni bloemkoolpizza

Ik kocht bij Albert Heijn de twee belegde varianten: Beef Bastard en Veganini. Dit zijn de enige twee belegde soorten. Ze kosten €5,49 per stuk. Je kan de bodems ook los kopen om zelf te beleggen, zowel de bloemkool- als de bietenvariant. Deze kosten €3,29.

Magioni Beef BAstard

Magioni bloemkoolpizza

Beef Bastard heeft een pizzabodem van bloemkool en is belegd met pulled beef, tomatensaus, mozzarella, rode ui en BBQ saus. In de bodem zit zo’n 140 gram groenten: er is pulp gebruikt dat overblijft na het maken van groentesap. Een deel van het meel in de bodem wordt hierdoor vervangen.

Mocht je het willen weten, dit zijn de ingrediënten:

TARWEbloem, 19% gepureerde bloemkool, 15% tomaten, 11% rundvlees, gepasteuriseerde koeMELK, 5% rode ui ringen, tomatenpuree, azijn, water , gist , suiker , zout , molasses , conserveermiddelen (E202, E281), koolzaadolie, rijstemeel , zonnebloemolie, gemodificeerd maïszetmeel , knoflook, kruiden en specerijen , citroensap, MOSTERDzaad, rookaroma, microbiologisch stremsel, voedingszuur (citroenzuur)Gemaakt in een bedrijf waar ook noten, ei, vis en sesam worden verwerkt.

Het is een gezondere pizza, maar check wel dat er suiker en molasse (suikerstroop) in zit. Daar heb ik helemaal geen moeite mee, maar is wel goed om te weten mocht je dat vermijden. In deze pizza zit 590 kcal.

Magioni veganini

Magioni bloemkoolpizza

Dan de veganini, deze heeft een bodem met biet! Hij is belegd met kastanjechampignons, geitenkaas, chili en bosui. En dit zit er in:

Kastanje champignons, TARWEbloem, geitenMELK, water, créme fraiche (MELK), 7% rode bietenvezels, 3% rode bietensap, 3% rode ui, 2% bosui, antioxidant (E300), zout , gist , koolzaadolie, rijstemeel , zonnebloemolie, zuurteregelaar (citroensapconcentraat), maïszetmeel, smeltzouten (E452, E339), groene chilli peper , conserveermiddelen (E202, E281), gemodificeerd maïszetmeel, witschimmel, microbieel stremsel, zuursel Gemaakt in een bedrijf waar ook noten, ei, vis en sesam worden verwerkt.

In deze variant zit geen suiker en ook geen molasse. In deze pizza zit 527 kcal.

Magioni bloemkoolpizza

Tijd om ze te testen! Dit deed ik samen met Willem en een vriend van ons. Jaren geleden heb ik eens een bloemkoolpizza gemaakt en die vond Willem vreselijk, dus hij was aardig sceptisch. Eerst de Veganini omdat ik die er zo waanzinnig lekker uit vind zien. Hij ging over een kwartier in de oven op 200 graden.

Magioni bloemkoolpizza

En deze is zó lekker. Rijk belegd met geitenkaas(saus) en veel verse groenten. Vooral veel kastanjechampignons, die vind ik heerlijk. De bodem is lekker dun en krokant en dit smaakt gewoon fantastisch. Heel fris door de geitenkaas. En nee, het smaakt dus niet naar een hap bieten. Al zou ik dat nog steeds lekker vinden 😉 Wel vind ik dat deze niet écht naar een echte pizza smaakt, het is meer een gerecht dat op pizza lijkt. Maar dat komt ook omdat er geen traditionele tomatensaus en mozzarella op zit, denk ik.

Magioni bloemkoolpizza

Dan de Beef Bastard, die er meer uitziet als een ‘gewone’ pizza. Voordeel: je huis gaat niet naar bloemkool stinken, een probleem dat ik wel had als ik zelf bloemkoolpizza maakte. Brrrr. Mijn huis rook vooral heel erg lekker, naar verse pizza.

Magioni bloemkoolpizza

Ook deze bodem is lekker krokant. En dit beleg! Hmmm. Het draadjesvlees is zacht en vol van smaak door de barbecuesaus en de mozzarella is ook erg welkom. Zodra ik alleen een hapje bodem neem van de rand, proef ik wel bloemkool, maar dat vind ik eigenlijk wel lekker. Het is niet alsof je een stronk bloemkool in je mond stopt. Deze variant vind ik meer een traditionele pizza, maar dat komt natuurlijk puur door de mozzarella en tomatensaus.

Magioni bloemkoolpizza: de conclusie

Willem, onze vriend en ik zijn er over uit: dit is heerlijk. En Willem is echt kritisch met dit soort dingen. Daarnaast zijn we allebei grote pizzaliefhebbers en zal ik niet snel zeggen dat ik mijn traditionele pizza met veel kaas zou vervangen door een gezondere variant – simpelweg omdat het nooit zo lekker zal zijn. Maar met Magioni is dat denk ik wél zo. Wat waanzinnig lekker is dit. Ik ga dit zeker vaker in huis halen. Wat fijn om een gezondere pizzavariant te hebben die gewoon echt onwijs goed smaakt en er ook nog eens mooi uitziet.

Je kan de bodems dus ook los kopen, dat ga ik binnenkort zeker eens doen om ze te beleggen met dingen die ik lekker vind. Op de site van Magioni staan veel leuke recepten. Bij mijn Albert Heijn is Magioni bloemkoolpizza helaas niet te koop, maar als ik mijn boodschappen laat bezorgen kan ik ze wel bestellen online bij AH. Ik hoop dat ze snel in de fysieke schappen liggen bij ons.

Ik heb deze pizza’s zelf gekocht en krijg niet betaald voor deze post. Ik vind ze gewoon vet lekker en wil dat graag met je delen! De belegde Magioni pizza’s kosten €5,49, de losse bodems €3,29 en ze zijn bij de Albert Heijn te koop.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.