Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
8 september 2008 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • privé
Een MissLipgloss artikel

Madonna @ Adam ArenA

As you girlies know, ben ik afgelopen 2 september naar Madonna geweest in de ArenA. Natuurlijk zijn jullie ontzettend nieuwsgierig hoe het was, helemaal na de erg uiteenlopende krantenberichten die de afgelopen week verschenen over de show. Zo zou Madge absoluut niet kunnen zingen, was de gitaar waar ze zogenaamd op speelde overbodig en gebruikte ze die om haar gebreken te maskeren, is ze te oud voor dit soort dingen, et cetera. Anderen kranten vonden het weer geweldig, en nu is het dus aan mij om een mening te geven!

Ik vond de show zelf echt onwijs mooi. Het begon met Madonna die op een troon tevoorschijn kwam op het podium (wat je van heel ver niet eens kon zien, thank God dat er grote schermen waren). Echt iets voor Madonna, maar wel wat stijlvoller dan de opkomst tijdens haar Confessions toer (hangend aan een groot kruis). Ik ga geen hele recensie schrijven, maar ik vond het geweldig. Oké, misschien zong ze niet non-stop zelf en werd ze ondersteund door haar backingvocals, maar hé… Twee uur lang je benen uit je lijf dansen, heen en weer rennen en zelfs touwtjespringend een liedje zingen doe ik (en ik denk menig achttienjarig meisje) haar niet na. Ook kwam Madge regelmatig met een mooie gitaar de stage op, en iedereen twijfelt aan de echtheid van haar speelkunsten, maar het zag er in ieder geval spectaculair (en heel stoer!!) uit.

En om even terug te komen op de pakjes ontworpen door grote namen.. Ik vond ze geweldig. Het ‘gothic’ gewaad had ze (gelukkig!) maar tijdens één nummer aan.

Buiten haar nieuwste nummers van de Hard Candy CD kwamen er verrassend veel oude nummers terug. Ik noem even La Isla Bonita, Like A Prayer, Vogue en Hung up. Allemaal natuurlijk in een nieuw jasje gestoken… Ook kwamen er buitenlandse invloeden naar de ArenA, want Madonna deed bijvoorbeeld een aantal nummers met een groepje Roemeense violisten (wat je niet echt snel verwacht bij een Madonna concert)! Niet helemaal mijn stijl, maar wel heel verrassend. Ik vond de support act van Robyn ook erg goed, ze zingt ontzettend zuiver live!

Conclusie: het was super. Madonna mag dan niet meer twee uur lang zuiver en perfect kunnen zingen, maar ze is nog steeds The Queen of Pop.

Zie hier voor filmpjes. Ook handig: even naar YouTube gaan en intypen ‘madonna sticky sweet arena’ en je vindt talloze filmpjes van bezoekers. Reteslechte kwaliteit natuurlijk, maar wel leuk voor een indruk 🙂 Ik heb zelf ook filmpjes gemaakt met mijn telefoon, maar de kwaliteit daarvan is zo slecht dat ik ze niet op YouTube zet. 🙂


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.