Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
4 november 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • macademia
  • olie
Een MissLipgloss artikel

Macademia olie

In een goodiebag kreeg ik laatst een klein flesje olie met daar ‘Macadamia Natural: Healing Oil Treatment’. Mijn moeder is gek op macademianoten en haalt ze elke week op de markt, dus ik vond het wel interessant. Hoewel ik ze zelf niet lekker vind ben ik die macademia-olie gaan gebruiken voor mijn haar. In dit artikeltje wil ik jullie vertellen wat macademia-olie voor je haar doet, wat je er mee kan en wat het nou precies is. Want ik vind dit ongelooflijk fijn spul, geen serum meer voor mij, maar deze lekkere olie!

De noten in hun ‘schil’

De noten zoals ze geperst worden, en zoals ze bij de notenwinkel en op de markt te koop zijn.

Je kan de olie als haarserum gebruiken. Het maakt je haar glanzend, glad, pluisvrij en verzorgt het daarnaast ook nog eens heel erg goed. Het maakt je haar niet zwaar en het ruikt héél erg lekker, een beetje hazelnoot-achtig. De olie van de noten staat bekend als een van de best verzorgende olien voor het haar. Het lijkt namelijk heel erg op het vet (talg) dat onze huid produceert en de pH-waarde is ook hetzelfde. Daardoor wordt het heel gauw door ons haar en huid opgenomen. Het werkt naast verzorgend genezend bij bijvoorbeeld littekens, zonnebrand en kleine irritaties. Ik gebruik het alleen op mijn haar maar ik merk dat mijn handen na het gebruik niet vet meer zijn. Als ik serum gebruik heb ik altijd vette handen en moet ik echt met zeep wassen om dat gevoel weg te krijgen. Met deze olie heb ik dat niet, m’n handen voelen heel zacht aan. De olie zorgt er trouwens ook voor dat je haar sneller droogt als je het in handdoekdroog haar aanbrengt. Dit komt doordat olie en water niet samengaan. Doordat je de olie op je haar aanbrengt, ‘duwt’ dit het water als het ware uit je haar waardoor het sneller droog is, dit water kan dan makkelijker verdampen. Dat is ook beter voor je haar, want je hoeft minder lang te föhnen!

De macademia-olie geeft ook natuurlijke UV-bescherming en beschermt je haarkleur. Het is ideaal voor mensen die hun haar verven, dit zorgt ervoor dat de kleur niet vervaagd.

Macademia noten zijn heel duur, een kilo kost dertig dollar, en daarvan moet dan nog olie worden geperst. Dit kleine flesje van 10 milliliter wat ik heb, kost $6. Op zich vind ik het nog meevallen, maar wanneer je grotere verpakkingen gaat kopen loopt de prijs wel hoog op. Op deze site kan je producten met macademia-olie kopen, en de grootste fles pure olie van 125 milliliter kost $36. Maar op een site als deze kan je 250 milliliter pure olie al voor €6,- kopen. Het verschil is dat dat eerste merk de macademia-olie mengt met andere ingrediënten voor kwalitatief goede producten. En er zit natuurlijk een stukje marketing aan vast 😉

Binnenkort komt er een artikel met reviews en informatie over de Macadamia Natural Oil producten, ik ben heel erg benieuwd of de shampoos en maskers net zo fijn zijn als de olie zelf!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.