Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
9 februari 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • conditioner
 • haar
 • macadamia
 • macadamia natural oil
Een MissLipgloss artikel

Macadamia Natural Oil producten review

Ik schreef al een keer eerder over de Macadamia olie van dit merk, en was zo nieuwsgierig naar de andere producten dat ik ze in huis heb gehaald! Macadamia Natural Oil is een merk dat haarverzorgingsproducten maakt met de olie van macadamia noten. Dit is heel voedend en goed voor je haar, net als olijfolie, arganolie en amla olie. Je kan de pure olie kopen, maar ook shampoos, maskers en accessoires. Lees verder voor foto’s en mijn review.

Ik vind de verpakkingen geweldig. Prachtig! Helemaal mijn stijl, als ik dit in de winkel zou zien staan zou ik er echt naar toe getrokken worden. De vormgeving is heel mooi en de verpakkingen zien er ook mooi uit. Ik vind alleen de verpakking van het masker wat onpraktisch, ik vind potten gewoon niet zo fijn. Ik gebruik een masker onder de douche en zo komt er altijd wat water in, wat maakt dat het sneller ‘bederft’.

Als eerste de olie. In het vorige artikel schreef ik dat het natuurlijke olie was wat er in het flesje zit, maar daar moet ik op terugkomen. Het is wel natuurlijke olie, gemengd met siliconen. Deze siliconen zorgen ervoor dat je haar glanst en dat het zacht en glad aanvoelt. Maar het maakt ook je haar zwaar doordat het een laagje om je lokken legt, en is lastig uit te wassen (daar heb je een krachtige reiniger voor nodig zoals SLS, wat weer slecht is voor je haar en hoofdhuid). Veel meiden hebben geen problemen met siliconen en het zorgt er wel voor dat je haar er mooi uit ziet, dus het is een afweging die je zelf moet maken.

Dit gezegd hebbend vind ik het wel een erg fijne olie. Het maakt mijn haar glad en glanzend en ik heb echt het idee dat het ook echt voedt en verzorgt. Als je dit gebruikt droogt je haar sneller, het is beschermt tegen UV-straling, het maakt je haar zacht en pluisvrij en het ruikt ook nog eens lekker. De kleine flesjes kosten $6,50 en de grote fles $39. Het is ontzettend zuinig in gebruik, dus je doet er heel erg lang mee.

Dan het Deep Repair Masque, het product waar ik het meest gek op ben. Hierin zit niet alleen macadamia olie, maar ook arganolie, tea tree olie, kamille-olie en algae extract (dat zit ook in Creme de La Mer!). De substantie is vrij dik maar smeert wel goed uit. Je moet het vijf tot tien  minuten laten intrekken en dan kan je het uitwassen. Mijn haar wordt er superzacht en glanzend van! Je hoeft het maar een keer in de week te gebruiken, het is heel intensief voedend. Maar ook hierin zitten siliconen.

Als laatste de shampoo! Zoals ik had verwacht zit hier SLES in, wat wel minder slecht is dan SLS. Maar nog steeds is het een vrij krachtige reiniger, en dat moet ook wel, want in de andere producten zitten (veel) siliconen. Ik vind dit een fijne basic shampoo, ben er niet echt dol op. Het doet hetzelde als goedkope drogistshampoos, wat mij betreft.

Boven de shampoo en onder de conditioner.

Alle producten ruiken heel erg lekker, wat een pluspunt is maar wat ook een minpunt kan zijn, parfum is niet echt goed voor je (hoofd)huid.

Pluspunten
 • Er zitten fijne verzorgende olien in
 • Maakt mijn haar superglad, zacht en glanzend
 • Ruikt lekker
 • Prachtige verpakkingen

Minpunten

 • Ingrediënten als siliconen en SLS
 • Verkrijgbaarheid (alleen online via macadamiahair.com)
 • Prijzen zijn vrij hoog

Iets voor jou als… je op zoek bent naar fancy haarproducten die je haar lekker zacht en glanzend maken, en als je niet gauw last hebt van een droge (hoofd)huid en haar

Skippen als… je geen siliconen en SLS wilt gebruiken of als je een gevoelige hoofdhuid hebt

Zou ik dit opnieuw kopen? Nee, omdat er naar mijn smaak teveel ‘niet fijne’ ingrediënten in zitten

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.