22 maart 2009 door Cynthia Schultz 58 reacties
 • foundation
 • MAC
 • Review
 • Studio Sculpt
Een MissLipgloss artikel

MAC Studio Sculpt Foundation

Ik vertelde jullie eerder al over mijn bezoekje aan de MAC Store en de Studio Sculpt foundation. Zoals beloofd, wat ik er van vind.

Ik kwam dus bij de MAC Store omdat ik een nieuw vloeibare foundation zocht die goed was voor mijn droge huid. De visagiste raadde me dus Studio Sculpt aan. Ik heb hem in kleur NC20, C staat voor een gele ondertoon. Zoals je op onderstaande foto kan zien, heeft mijn gezicht rode ondertonen en de rest van mijn lichaam gele:


Op deze foto heb ik trouwens helemaal geen make-up op, zodat je het verschil goed kan zien (ik merk trouwens dat het verschilt per computer of je het kan zien, in real life is het in ieder geval wel heel duidelijk). Ze zei toen dat ik twee dingen kon doen: of een foundation met rode ondertonen zodat het matcht met m’n gezicht (en dus zou m’n gezicht qua kleur afwijken van m’n lichaam) of een foundation met gele ondertonen zodat het matcht met de rest van m’n lichaam, maar niet perfect met m’n gezicht. Ik heb voor het latsteΒ  gekozen, en ben daar nu heel blij mee πŸ™‚

Over de Studio Sculpt foundation volgens MAC zelf:

 • De foundation is op gelbasis
 • Werkt hydraterend
 • Geeft medium dekking maar is in laagjes op te bouwen
 • Waterproof
 • Geeft niet af
 • ‘Natural satin finish’
 • SPF 15
 • ‘instantly revitalizes the skin while keeping it looking smooth, soft and plush’


Mijn ervaringen

Pluspunten

 • De foundation is echt ongelooflijk zuinig in gebruik! Check de foto’s hierboven, hoe weinig ik gebruik, Hiermee kon ik m’n hele hand bedekken! Je doet dus super lang met een tube. Hij kost trouwens €29 voor 40 ml, wat veel lijkt, maar je doet er dus superlang mee.
 • De verpakking is handig en mooi!
 • Als ik een sjaal om heb of een shirt over m’n hoofd trek, geeft foundation daar vaak op af. De Studio Sculpt doet dat niet.
 • Hij maakt m’n huid echt zacht en soepel. Deze foundation is echt perfect als je een droge/vochtarme huid hebt.
 • SPF15! Altijd fijn als er SPF in foundation zit.
 • Hij geeft een mooie dekking, precies goed, al moet je het wel goed aanbrengen (zie minpunten).
 • De foundation doorstaat een regen- of huilbuitje. Je moet natuurlijk niet in een hoosbui gaan staan πŸ™‚ Normale foundations doorstaan een huilbui niet; je ziet meteen ‘streepjes’ waar de tranen over je gezicht gelopen hebben. Maar deze foundation kan daar tegen, erg fijn! Ook een licht regenbuitje kan ‘ie aan (als in fietsen door een motregenbuitje).

Minpunten

 • In het begin is het even uitzoeken hoeveel je nodig hebt en hoe je het aanbrengt. Toen ik het de eerste keer uitprobeerde, kreeg ik een masker-effect doordat ik teveel gebruikte. Dus: eerst héél weinig opbrengen, dan kan je altijd nog meer pakken. Gewoon een kwestie van uitproberen en oefenen!

Hoe ik het aanbrengen het fijnst vind, weet ik nog niet. Ik deed het eerst met een platte foundationkwast, maar dat vind ik toch teveel dekking geven. Ik doe het nu met m’n vingers en vind dat op het moment de fijnste manier. Ik wil het nog uit proberen met de MAC 187 brush (stippling brush), maar die moet ik nog aanschaffen, hihi… Ik vind het heerlijk dat deze foundation zijn mooie healthy glans aan je gezicht geeft, echt zo mooi! Voor meiden met een vette huid is dit trouwens geen aanrader. De huid op mijn neus is vettig (de rest van m’n gezicht is dan weer extreem droog) en daar ‘glijdt’Β  de foundation gewoon vanaf.

Binnenkort ook de review over de Studio Sculpt concealer πŸ™‚

Bekijk ook het leuke filmpje van Evi over de SS foundation:

En die van Debbie:

Edit: in komende fotd’s kunnen jullie foto’s zien van de foundation op mijn gezicht. Ik maak binnenkort ook een filmpje met uitleg hoe je deze foundation het best kan aanbrengen.
Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

58 reacties
 1. Willemijn

  Als je klikt op m’n naam vind je een heel artikel over ondertonen, das echt super handig om te lezen als je er meer over wilt weten!

 2. Pamela

  Waar is de mac shop hihi?
  ik vraag het niet omdat ik lui ben,
  maar ik kan het echt niet vinden hier op de site!

  ik heb erg last van acne, en vaak omdat ik niet durf te vragen of ze het op mij willen testen, heb ikj altijd de verkeerde kleur. en krijg ik een vies gezicht.

  iemand tips?

  xxx

 3. soof

  die krijg ik voor mn verjaardag van een vriendin πŸ˜€

 4. kristel

  hmm ik vind het altijd moeilijk om de juiste foundation te kiezen die echt bij me past.
  ben benieuwd ^^

 5. Sidhe

  Cynthia, ik denk er plots weer aan dat je je haar witblond wil kleuren. Witblond haar matcht best met een roze ondertoon van huid, wat jij dus van nature hebt. Kijk maar naar mensen die van nature witblond zijn, die hebben ook allen een roze ondertoon. Bij een gelige ondertoon gaat het er al gauw wat ‘fake’ uitzien.
  Dus wanneer je je nieuwe haarkleur zal hebben ga je misschien best over naar een foundation met een rozige ondertoon.

  πŸ™‚

 6. Sidhe

  Het meisje in het eerste filmpje, Evi, zie je een heel stuk huid rechts bovenaan die overgeslagen is. Niet genoeg uitgesmeerd naar de haargrens waarschijnlijk.

  Ik vind het eerlijk gezegd bij beide niet natuurlijk uitzien. Je zièt dat ze foundation aanhebben.
  Bij Cynthia heb ik dit nog niet gezien, dus waarschijnlijk smeren de 2 in het filmpje wat meer op.

 7. Maaike

  De kleur lijkt echt heeeel erg veel op de satinfoundation van maybelline!

  Dta viel em laatst op. Ik heb het over de 010 of iig de lichtste kleur:)

 8. stefanie

  ik heb juist een gemengde huid
  maar de foundation lijkt me wel erg fijn :love:

 9. Juul

  Je kunt deze foundation het beste met een sponsje aanbrengen (zie make up by Tiffany op youtube), de stippler werkt niet goed met studio sculpt. ik heb deze foundation al een tijdje maar ben er helemaal niet tevreden over. Verdwijnt na een paar uur van mijn gezicht zelfs met prep and prime). ik heb een droge huid (ben over de 40 :). Revlon color stay werkt veel beter en is een stuk goedkoper (ik ben een enorme MAC fan alleen niet van de foundations). Make up forever HD is ook heel goed (Sephora V&D). Groetjes, Julia

 10. eveline

  lijkt het op je gezicht dan niet heel “nep-geel”?

 11. melissa

  wat is dat potje dat je bij die eerste foto naast de foundation in je hand houd?

 12. Madelon

  Voordat je de dure stippling brush van MAC koopt; probeer eerst eens die van GOSH! Hij kost een tientje of iets, en werkt heel goed! Enige minpunt is dattie wat uitvalt, maar veel stippling brushes blijken dat te doen. Maar is misschien toch weer een geldbesparing, haha. En GOSH kwasten zijn echt goede kwaliteit!

 13. Evi

  Super dat je mijn filmpje hebt geplaats, heel lief!!

 14. Lunah

  Lijkt me wel een fijne foundation!

 15. ioon

  Ik wil ook mac foundation maar dan wil ik me wel ook goed laten voorlichten dus dan moet ik een eindje reizen. Komt vast wel een keertje πŸ˜€

 16. liloo

  ziet er goed uit!
  maar weet jij als je ook samples kan vragen bij de mac winkel?

  xx

 17. Ik

  Ik meende ook te lezen dat je nooit meer terug wou naar vloeibare foundation? Gebruik je nu helemaal geen edm meer? Of is je huid nu gewoon te droog voor edm??

 18. Bo

  Hi Cynthia, Ik wil erg graag de MSF omdat ik met EM de laats te tijd er heel erg ‘cakey’ uitziet. Alleen ben ik van plan de MSF via Ebay te kopen? Heb ik dan de kans dat ik een namaak krijg of… Het is wel van een verkoper die alle kleuren kan leveren. Misschien heb jij hier meer ervaring mee? πŸ™‚

 19. johanneke

  ziet er mooi uit en op zich valt de prijs best mee, een btje foundation van max factor kost ook al 15 euro dan is dit maar een tientje meer bij wijze van spreken 8)

  als je een rode ondertoon in je gezicht hebt kun je dan het beste een foundation kiezen met rose in de naam/ bv rose sand? of word het rode dan juist versterkt?

 20. bloemetje

  Wauw! mooi effect op je hand! En je hebt inderdaad maar heeel weinig nodig zie ik :O met de foundation van de hema heb je voor je hand alleen al een dot ter grootte van een boon nodig ofzo haha.
  maarja, op die foto zonder make up van jou ben je best bruin! komt dat door de hema-zelfbruiner waar je het laatst over had? ga je dat nog reviewen? ik ben namelijk super nieuwschierig! heb hem wel zien liggen.. hema heeft zelfs een afslankende zelfbruinende creme haha!

 21. Lala

  Ik dacht dat dingen op water/gelbasis juist beter waren voor een vette huid!

  Mooie foundation, maar ik begrijp alleen niet waarom het erg is dat de kleur van je hoofd niet bij je lichaam matcht? Je kiest toch een foundation uit voor je gezichtskleur en niet voor je lichaamskleur? Ik vind een roze gezichtje trouwens ook mooier dan geel!

  Breng je die concealer trouwens ook met je vingers aan? Of gebruik je een speciale concealerkwast?

  Handig artikel!!

 22. nesrine

  evi’s filmpje zijn zo leeuk he
  die foundation staat op mijn wishlist

 23. Lisan

  Aaaaahhh πŸ˜€

  Teveel korting bij de kruidvat :D:D:D

  Sleeeecht 8)

 24. Saskia uit Vlaanderen

  Fijn dat die foundation niet afgeeft πŸ™‚
  Hij lijkt me wel fijn :blush:

 25. Lies

  Ziet er idd beetje gelig uit! En ohja vraagje… waarom schrijf je eigenlijk artikels voor girlcene? ik bedoel die artikels kun je toch beter op je eigen site zetten… kost je heel wat tijd denk ik, en sowieso πŸ™‚

 26. Yvonne

  Debbie: “Het is een aanrader voor mensen die op zoek zijn naar een natuurlijk ogende foundation.”
  Hè, verdorie. Ik ben altijd op zoek naar een oranje-masker-effect foundation.
  Iedereen is toch op zoek naar een natuurlijk ogende foundation ><?

  Op je hand lijkt de foundation ontzettend geel, ben benieuwd hoe het op je gezicht er uit komt te zien!

 27. Eef

  sinds ik minerale foundation gebruik zou ik niet meer terug willen naar vloeibaar, al ben ik wel benieuwd hoe deze aan zou voelen en er uit zou zien bij mij!

  • Miss Lipgloss

   Ja m’n huid is te droog voor poederfoundation (mineraal dus). In de zomer ga ik het weer proberen te gebruiken als m’n huid van de extreme droogheid af is. Door het 3 stappen plan is het al minder, maar nog niet helemaal weg.

   Minerale foundation werkte perfect, maar met een droge huid is het gewoon niet de beste foundation.

 28. Lola

  En ik maar denken dat je EM trouw zou blijven,
  ik dacht dat mineraal veel beter is dan vloeibaar, teminste dat heb jij mij wijsgemaakt πŸ™‚

 29. Annelien

  wooow, daar doe je inderdaad erg lang mee! Maar is vloeibaar nou echt veel slechter voor je huid dan mineraal?

 30. M00′

  jammer dat t niet op je gezicht zit, want je hand is altijd een andere kleur dan je gezicht..
  dus is het een beetje apart zo
  maar ik denk dat ‘ie wel heel erg moooi is! πŸ˜€
  x

 31. Floor

  Leuk! πŸ˜€

 32. Sarah.

  Lijkt cool. alleen wat duur, maar ja, als die effectief zolang meegaat, is die wel het proberen waard.

 33. Sabine

  wrm heb je het dan niet ook op je gezicht laten zien?

 34. Mariatje

  Ja jammer dat ie zo duur is maar wel mooi!

 35. Lisa

  Wauwie! Ik ben jaloers!

 36. Tamara

  Jammer dat je het resultaat op je hand laat zien en niet op je gezicht ;). Maar hij lijkt me heel fijn πŸ™‚

  • Evi

   Een MSF gaat het cakey effect niet echt weg werken, het dient eerder als highlighter dus om meer glans te geven.

   De Studio Fix daareentegen dient er wel voor. Misschien is dat meer iets voor jou.

   Verder betrouwbare ebayers, kijk naar de rating en feedback. Een powerseller zit meestal goed op mijn en Debbie haar site vind je betrouwbare ebayers.

 37. J

  jammer dat tie zo duur is…

 38. Miss Lipgloss

  Met die foto’s probeer ik te laten zien hoe het blend, niet om te laten zien hoe goed het qua kleur matcht.

 39. Miss Lipgloss

  Dat is ook zo, het is veel beter voor je huid. Dus ik heb je niks wijsgemaakt πŸ˜‰

 40. michelle

  ze werkt voor girlscene

 41. Lola

  nu ik mijn reactie teruglees, merk ik pas dat mijn reactie best bot is.
  sorry meid, bedoel het niet zo.

 42. Miss Lipgloss

  Daar ben ik het niet mee eens. Visagisten willen vaak graag foundations voor shoots die heel erg goed dekken, en er dus niet natuurlijk uitziet.

 43. Evi

  Dit kan idd, zo kan je de kleur eens thuis testen. Zo zie je het toch vaak beter dan in de winkel.

 44. Lisan

  Haha, het gaat lekker met je spelling he:P
  Kan gebeuren;)

 45. Miss Lipgloss

  Oh thanks voor de tip, ik wist niet eens dat er meer soorten Gosh kwasten te koop waren πŸ™‚

 46. Madelon

  Jaa de kwasten zijn wel van synthetisch haar, maar zoo super zacht! Niet van zulke Hema krassers. En ook voor een zacht prijsje, hihi.

 47. Miss Lipgloss

  Nee helemaal niet juist! Had ik ook verwacht maar het klopt juist precies. Het ziet er super natuurlijk uit doordat het matcht met m’n hals en decolletΓ©.

 48. Miss Lipgloss

  Hij zit in Amsterdam aan de Heiligeweg, zijstraat van de Kalverstraat πŸ™‚