Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
22 maart 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • foundation
 • MAC
 • Review
 • Studio Sculpt
Een MissLipgloss artikel

MAC Studio Sculpt Foundation

Ik vertelde jullie eerder al over mijn bezoekje aan de MAC Store en de Studio Sculpt foundation. Zoals beloofd, wat ik er van vind.

Ik kwam dus bij de MAC Store omdat ik een nieuw vloeibare foundation zocht die goed was voor mijn droge huid. De visagiste raadde me dus Studio Sculpt aan. Ik heb hem in kleur NC20, C staat voor een gele ondertoon. Zoals je op onderstaande foto kan zien, heeft mijn gezicht rode ondertonen en de rest van mijn lichaam gele:


Op deze foto heb ik trouwens helemaal geen make-up op, zodat je het verschil goed kan zien (ik merk trouwens dat het verschilt per computer of je het kan zien, in real life is het in ieder geval wel heel duidelijk). Ze zei toen dat ik twee dingen kon doen: of een foundation met rode ondertonen zodat het matcht met m’n gezicht (en dus zou m’n gezicht qua kleur afwijken van m’n lichaam) of een foundation met gele ondertonen zodat het matcht met de rest van m’n lichaam, maar niet perfect met m’n gezicht. Ik heb voor het latste  gekozen, en ben daar nu heel blij mee 🙂

Over de Studio Sculpt foundation volgens MAC zelf:

 • De foundation is op gelbasis
 • Werkt hydraterend
 • Geeft medium dekking maar is in laagjes op te bouwen
 • Waterproof
 • Geeft niet af
 • ‘Natural satin finish’
 • SPF 15
 • ‘instantly revitalizes the skin while keeping it looking smooth, soft and plush’


Mijn ervaringen

Pluspunten

 • De foundation is echt ongelooflijk zuinig in gebruik! Check de foto’s hierboven, hoe weinig ik gebruik, Hiermee kon ik m’n hele hand bedekken! Je doet dus super lang met een tube. Hij kost trouwens €29 voor 40 ml, wat veel lijkt, maar je doet er dus superlang mee.
 • De verpakking is handig en mooi!
 • Als ik een sjaal om heb of een shirt over m’n hoofd trek, geeft foundation daar vaak op af. De Studio Sculpt doet dat niet.
 • Hij maakt m’n huid echt zacht en soepel. Deze foundation is echt perfect als je een droge/vochtarme huid hebt.
 • SPF15! Altijd fijn als er SPF in foundation zit.
 • Hij geeft een mooie dekking, precies goed, al moet je het wel goed aanbrengen (zie minpunten).
 • De foundation doorstaat een regen- of huilbuitje. Je moet natuurlijk niet in een hoosbui gaan staan 🙂 Normale foundations doorstaan een huilbui niet; je ziet meteen ‘streepjes’ waar de tranen over je gezicht gelopen hebben. Maar deze foundation kan daar tegen, erg fijn! Ook een licht regenbuitje kan ‘ie aan (als in fietsen door een motregenbuitje).

Minpunten

 • In het begin is het even uitzoeken hoeveel je nodig hebt en hoe je het aanbrengt. Toen ik het de eerste keer uitprobeerde, kreeg ik een masker-effect doordat ik teveel gebruikte. Dus: eerst héél weinig opbrengen, dan kan je altijd nog meer pakken. Gewoon een kwestie van uitproberen en oefenen!

Hoe ik het aanbrengen het fijnst vind, weet ik nog niet. Ik deed het eerst met een platte foundationkwast, maar dat vind ik toch teveel dekking geven. Ik doe het nu met m’n vingers en vind dat op het moment de fijnste manier. Ik wil het nog uit proberen met de MAC 187 brush (stippling brush), maar die moet ik nog aanschaffen, hihi… Ik vind het heerlijk dat deze foundation zijn mooie healthy glans aan je gezicht geeft, echt zo mooi! Voor meiden met een vette huid is dit trouwens geen aanrader. De huid op mijn neus is vettig (de rest van m’n gezicht is dan weer extreem droog) en daar ‘glijdt’  de foundation gewoon vanaf.

Binnenkort ook de review over de Studio Sculpt concealer 🙂

Bekijk ook het leuke filmpje van Evi over de SS foundation:

En die van Debbie:

Edit: in komende fotd’s kunnen jullie foto’s zien van de foundation op mijn gezicht. Ik maak binnenkort ook een filmpje met uitleg hoe je deze foundation het best kan aanbrengen.
Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.