Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
30 november 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • bare study
 • MAC
 • paint pots
 • Review
Een MissLipgloss artikel

MAC Paint Pots: wat kan je er mee + review


Dankjulliewel voor de leuke reacties op het ‘MAC geshopt’ artikel! Velen van jullie waren nieuwsgierig naar de Paint Pots. Wat kan je er mee, waar is het voor, kan het als oogschaduwbasis? Ik besloot maar een artikel te schrijven naar aanleiding van die vragen! Daarbij review ik meteen de Paint Pots die ik heb, in Rubenesque en Bare Study. Ik kan al zeggen dat ik er nog wat wil, Soft Ochre staat op mijn verlanglijstje, dat is een compleet matte Paint Pot. Maar hey, lees snel verder voor meer over MAC PP’s!

MAC Paint Pots zijn creme-achtige producten die in een mooi, zwaar glazen potje komen. Niet heel handig als je regelmatig veel make-up meeneemt (zoals ik, als ik iemand ga opmaken voor een shoot of iets dergelijks), maar wel mooi en chic. Het potje zit tot de rand vol en het is vrij hard, maar als je er een paar keer met je vinger overheen gaat komt er  genoeg product af. Het eerste wat ik dacht was: hier ga ik ongelooflijk lang mee doen. Een Paint Pot kost €18,50, wat niet goedkoop lijkt, maar er zit echt heel veel in.

Bare Study & Rubenesque

Ik houd van producten die je voor meerdere dingen kan gebruiken, en dus houd ik ook van Paint Pots! In eerste instantie is het een product voor op je ogen. Het geeft glans en een beetje kleur. Je kan het dus zo, ‘los’, als een glanzende creme oogschaduw gebruiken. Maar het kan ook ontzettend goed als oogschaduwbasis. Hiervoor kan je Soft Ochre of Painterly nemen als je blank bent, en Quite Natural als je een donkerdere huidskleur hebt. Dit zijn matte kleuren die een mooie basis maken voor oogschaduw. Ik heb mijn Paint Pots sinds ik ze heb elke dag als basis gebruikt en het werkt perfect: oogschaduw blijft de hele dag op zijn plek en door de glans/shimmer die in Rubenesque en Bare Study zitten ziet de oogschaduw er nog mooier uit. Maar je kan natuurlijk ook voor mat kiezen, dat zal bij sommige ooglooks beter passen (bijvoorbeeld als je een compleet matte look wilt maken).

Maar je kan verder gaan dan je ogen hiermee. Voor foto’s gebruik ik graag de kleuren die ik heb op de jukbeenderen en net onder het oog als highlighter. Op de foto ziet dat er heel erg mooi uit, heel ‘gezond’ en glanzend. Je kan het ook op de lippen deppen voor een glans of juist een extreem mat effect met de matte kleuren.

Een multifunctioneel product dus, dat heel fijn in gebruik is en dat wat ze kan, goed doet. De verpakking is alleen niet heel hygiënisch omdat je er telkens met je vinger in gaat. Het kan ook met een kwast, maar ik vind het fijner werken met mijn vingers. Maar dit product kan ook niet in een tubetje of iets dergelijks, daar is het te hard voor.


Pluspunten
 • Mooie kleuren, zowel glanzend (shimmer) als mat
 • Ideaal als oogschaduwbasis, oogschaduw blijft de hele dag zitten
 • Mooi als highlighter op de jukbeenderen of op het wenkbrauwbot
 • Is voor meerdere dingen te gebruiken
 • Verpakking is chic
 • MAC test niet op dieren

Minpunten

 • Verkrijgbaarheid (alleen te koop bij MAC Counters en de MAC Pro Store)
 • Prijs (€18,50)
 • Verpakking is niet heel hygiënisch als je er vaak met je vingers in gaat

Iets voor jou als… je op zoek bent een mooie cream highlighter, goede oogschaduwbasis of mooie cream oogschaduw

Skippen als… je geen €18,50 over hebt voor zo’n product

Zou ik dit opnieuw kopen? Ja


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.