Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
22 augustus 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • brush
 • brush cleanser
 • MAC
 • Review
Een MissLipgloss artikel

MAC Brush Cleanser review

Kwasten die je gebruikt om je make-up aan te brengen moet je regelmatig schoonmaken. Het liefst een keer in de week, minimaal. Dit kan je heel makkelijk doen met een babyshampoo, maar het is best veel gedoe om dat elke week te doen. Ik hoorde veel goeds over de MAC Brush Cleanser en nam die laatst mee toen ik bij de MAC Store in Amsterdam was. Waarom gebruikte ik dit niet eerder?

Eerlijk: ik reinigde mijn kwasten nauwelijks voor ik dit product had. Ik was lui en had geen zin om elke keer al m’n kwasten te wassen met babyshampoo. Al weet ik hoe slecht het is, want er gaan enorm veel bacterien in kwasten zitten, zeker degene die je op je gezicht gebruikt. Het is zo ontzettend slecht om je kwasten niet minimaal een keer in de week te wassen. En nu? Ik was ze elke keer nadat ik ze gebruikt heb. Zo begin ik elke keer met schone kwasten en dat is wel zo prettig en hygienisch. Sowieso wilde ik het mezelf aanleren omdat ik straks met de visagie opleiding begin, en dan moet ik wel, omdat ik dan ook andere mensen mee opmaak met mijn kwasten.

MAC Brush Cleanser is erg makkelijk in gebruik. Ik heb nu altijd een klein handdoekje of een washandje op mijn opmaaktafel liggen, daar sprenkel ik wat Cleanser op en na gebruik ‘dip’ ik mijn kwasten daarin en veeg ik ze af op het doekje tot ze helemaal schoon zijn. Het is ook handig om het te doen tussen twee kleuren oogschaduw in (bijvoorbeeld als je na een heel donkere kleur weer een lichte kleur wil aanbrengen met dezelfde kwast). De reiniger verdampt namelijk erg snel door de alcohol waardoor je kwasten niet lang nat blijven. Ook blijven de haren gewoon mooi, van zowel synthetische als natuurlijke kwasten. De geur is heel fris en je ruikt ook wel erg aanwezige alcohol, maar daar stoor ik me niet aan.

Dan de nadelen… De Cleanser is echt niet handig qua verpakking. Het was beter geweest als er een spray bovenop had gezeten, dan had je de Cleanser zo op je kwasten kunnen spuiten in plaats van het uit het gaatje laten druppelen. Ik giet dus mijn Cleanser over in een sprayflacon, zodat het veel makkelijker en zuiniger werkt. Want door het onhandige kliksysteem loopt er veel te veel product uit, en vaak drupt het ook nog langs het flesje. Zo zonde!
Ook is ‘ie niet zo zuinig, als ik het elke dag gebruik denk ik dat er maar een maand of twee mee kan doen.


MAC Brush Cleanser kost ca. €10 voor 235 milliliter. Een prima prijs naar mijn mening.

Pluspunten
 • Maakt kwasten goed schoon
 • Haren blijven mooi
 • Snel in gebruik
 • Product verdampt snel van kwast waardoor je het snel weer kan gebruiken
 • Ideaal om elke dag je kwasten mee te reinigen

Minpunten

 • Alleen te koop bij MAC verkooppunten, en niet bij de drogist
 • Niet zuinig
 • Onhandige verpakking

Iets voor jou als… je veel kwasten hebt die je regelmatig wilt schoonmaken

Skippen als… je geen tot weinig kwasten gebruikt en het niet erg vind om elke week met babyshampoo te wassen

Zou ik dit opnieuw kopen? Ja


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.