27 september 2012 door Cynthia Schultz 147 reacties
 • brood
 • geen brood
 • How To
 • koolhydraten
Een MissLipgloss artikel

Lunchen zonder brood – tips

Ik vertelde al eens dat ik bijna nooit brood eet. Simpelweg omdat ik het niet zo lekker vind en ’s middags veel liever met andere dingen lunch. Vaak krijg ik de vraag: ‘Maar wat eet je dán?’ Wees gerust, er is veel meer dan alleen brood. Vandaag ga ik je laten zien wat ik zoal eet als lunch (en ontbijt).

Zelf eet ik nauwelijks brood omdat ik het gewoon niet zo lekker vind, maar je lichaam heeft ook niet dagelijks brood nodig. Als je brood eet, ga dan voor volkoren brood. Dit is gezonder en het is betere ‘brandstof’ voor je lichaam dan wit of bruin brood. Maar vergis je niet, je maaltijden hoeven echt niet uit brood te bestaan. Toen ik thuis woonde at ik eigenlijk altijd een boterham. Sinds twee jaar woon ik op mezelf en eet ik nooit (letterlijk nooit) meer een belegde boterham als lunch. Omdat ik liever iets anders maak wat ik lekker vind, wat gezonder is én beter vult.

Ik krijg heel vaak de vraag, per mail, twitter en hier op de site, wat ik dan precies eet. Zoveel! Van alles! Een aantal ideetjes voor een broodloze lunch (ik heb de Weight Watchers punten erbij gezet voor de dames die dit met mij doen):

 

Omelet gevuld met groenten

Dit is makkelijk en snel. Het is helemaal snel als je het maakt met een zakje wokgroenten dat je bij de supermarkt haalt. Maar natuurlijk kan je het ook zelf vers snijden. Doe er bijvoorbeeld champignons, stukjes tomaat, prei, ui en knoflook in, en als je vlees eet stukjes kipfilet. Je kan het maken met hele eieren, maar je kan ook kiezen voor alleen de eiwitten. Maak het bijvoorbeeld met drie eieren, of vijf eiwitten. Doe dit in een kom. Bak in een beetje olijfolie de groenten aan en giet dan de eieren er over heen. Zet het op laag vuur en laat het zo’n tien tot vijftien minuten garen. Beetje peper en zout er over en je hebt een gezonde, vullende en superlekkere lunch. Dit kan je ook vooraf maken en meenemen naar je werk of naar school, want ook koud is het lekker.

Weight Watchers Points: met eigeel: 8. Zonder eigeel: 3

 

Gebakken ei met groenten los erbij – dat rijmt

Dit maak ik zelf regelmatig. Ik bak een of twee eitjes in een beetje olijfolie en in een andere pan bak of wok ik wat groenten. Mijn favorieten zijn champignons, prei en cherry tomaatjes. Je kan ook een salade maken met koude groenten. Snel, makkelijk, gezond. Je kan dit ook meenemen in een bakje, maar dan wordt het wel koud. Dat is op zich geen probleem, gebakken ei is koud prima te eten (je kan ze ook koken als je dat lekkerder vindt) en de groenten zijn koud ook lekker.

Weight Watchers Points: met 1 ei: 3 punten. Met 2 eieren: 5 punten.

 

Maiskolf

Ik ben gék op mais. En dan vooral hele maiskolven. Heerlijk als lunch! Je kan er dan natuurlijk nog iets bij bakken, groente ofzo, of een eitje bij koken, of een salade bij eten. Een kolf vult al behoorlijk, dus vaak heb ik niet eens trek meer na de mais. Je hoeft zo’n kolf alleen maar vijftien minuutjes te koken, en dan kan je lekker ‘kluiven’. Heerlijk! Dit is niet zo handig voor onderweg, op school of op je werk.

Weight Watchers Points: 1 maiskolf: 4 punten. Je kan onbeperkt mais eten tot je vol zit voor 5 punten, dus je kan ook gerust twee maiskolven eten. 1 maiskolf met gekookt ei: 6 punten. Salade en groenten kan je er bij nemen voor 0 punten.

 

Pastasalade

Dit eet ik niet vaak, maar vind ik vooral handig voor onderweg. Kook volkoren pasta (fusilli) en laat dit afkoelen. Doe er dan blokjes tomaat (of halve cherrytomaat) en komkommer door (lekker veel!), reepjes kipfilet (kan je in reepjes bij de supermarkt kopen) en doe er een Caesar dressing door (van Remia, die is het laagst in punten). Lekker laten staan en laten intrekken, eet smakelijk! Als je een vettere soort salade wilt kan je de kipfilet vervangen door gebakken spekreepjes. Dit blijft dagenlang lekker en is heel makkelijk in een afsluitbaar bakje mee te nemen.

Weight Watchers Points: een gemiddelde portie bevat 9 punten.

 

Salade caprese

Deze kon niet missen in dit rijtje! Mijn hele recept kan je hier zien. Ik eet hem het liefst met drie tomaten, een halve bol buffelmozzarella, basilicumblaadjes, zout, peper en wat geroosterde pijnboompitjes. Om het makkelijker eetbaar te maken snijd ik de tomatenplakken in kwarten en daar verdeel ik dan de mozzarella, blaadjes en pitjes over. Lekker en vullend, en wist je dat je lichaam, wanneer je tomaat combineert met vet, je de vitamines beter opneemt? Ook dit kan je meenemen in een afsluitbaar bakje.

Weight Watchers Points: 6 punten (5 voor de buffelmozzarella, 1 voor de halve eetlepel geroosterde pijnboompitten)

 

Zuivel met fruit

Soms heb ik zin in iets zoets tussen de middag en dan ging ik vroeger altijd voor magere kwark met honing en fruit los erbij. Ga dan wel voor natuurlijke magere kwark, daar zitten geen zoetstoffen en ongezonde bestanddelen in. Sinds ik minder zuivel gebruik (omdat het niet zo goed voor mensen is als gedacht, je kan er hier een onderzoek over lezen) kies ik dan voor soja yoghurt. Het liefst zonder suiker, maar die is wel lastig te vinden. Daarnaast eet ik dan twee stukken fruit, zoals een handje aardbeien en een appel. Dit kan je ook makkelijk meenemen (vooral het fruit).

Weight Watchers Points: 0 voor het fruit, magere kwark en soja yoghurt is 3 punten voor 250gr.

Qua Weight Watchers punten is geen brood eten ook nog handig, want een lunch met drie boterhammen is al 5 punten, zonder beleg! Als je er dan nog beleg bij doet én boter, zit je gauw op 8 a 9 punten. Nou, ik weet wel iets wat veel lekkerder én vullender is dan dat 🙂

Nog wat ideetjes:

 • Salade! Maak een lekkere salade vol groenten met een lichte dressing.
 • Soep! Uit blik of lekker vers zelf gemaakt. Als je lekker veel maakt kan je een deel invriezen om later te eten. Heerlijk!
 • Beleg geen brood, maar groente! Bijvoorbeeld een plak avocado met tonijnsalade. Of gegrilde plakken aubergine met halve cherrytomaatjes. Of plakjes kipfilet. Zo heb je wel het sandwich-idee, maar zonder brood.
 • Je kan ook groenten vullen, zoals portobello’s met een beetje geitenkaas, of paprika’s met groenten. Hol een tomaat uit en doe er tonijnsalade in. Zelfgemaakt natuurlijk!
 • Sushi! Niet iets voor elke dag, maar wel lekker om een keer af te halen. Of om lekker zelf te maken als je daar zin in en tijd voor hebt.
 • Vis! Gril een visje in de oven en eet daar gebakken of gegrilde groente bij. Mosselen zijn trouwens ook heerlijk en makkelijk te maken.
 • Gevulde meergranen wraps. Hier kan je alles in doen wat je lekker vind, en is heel makkelijk te maken en mee te nemen. Denk aan gerookte zalm, een beetje (light) sandwichspread, sla, komkommer, tomaat…

Natuurlijk kan je ook restjes van je warme maaltijd van de dag ervoor eten! Mijn ‘norm’ (max) voor de lunch is altijd maximaal tien punten, zodat ik ’s avonds ook nog fatsoenlijk kan eten en niet op een houtje hoef te bijten. Tien is best veel, je kan daar een goede maaltijd voor eten. Maar je kan ook kiezen voor minder punten te lunchen en ’s avonds wat meer te eten. Het is eigenlijk wel beter om een ‘zwaardere’ lunch te nemen dan een ‘zwaarder’ diner, omdat je na je lunch deze energie nog kan gebruiken. Na het diner ben je niet meer zo actief als na je lunch.

Sommige van deze lunches bevatten veel groenten, ik vind dat zelf lekker en het is handig als je ’s avonds bij je avondeten niet zo heel veel groente eet. Sommige bevatten niet zoveel groente, maar dan is het belangrijk dat je bij je diner wel 200 gram groenten eet, of tussendoor groente snackt, zoals cherry tomaten, gewone tomaten, komkommer of worteltjes. Je kan ook een groene smoothie maken zodat je je groentes binnen krijgt, maar ik geef de voorkeur aan eten in plaats van drinken.

Het nadeel van deze lunches is wel dat het even wat meer tijd kost dan het smeren van een boterham. Dat is iets wat je moet willen en waar je tijd voor moet hebben. Ik lunch zelf regelmatig thuis, dus dan kan ik gewoon iets klaarmaken. Onderweg (als ik écht onderweg ben, in de trein of zo) eet ik fruit en haal ik onderweg bijvoorbeeld een klein bakje sushi of een gezonde shake.

Dit zijn enkel wat ideetjes en dingen die ik graag eet, maar er is natuurlijk nog veel meer. Ik hoop dat ik mensen die brood niet lekker vinden of om wat voor reden dan ook liever niet willen eten, hier wat aan hebben! ‘Minder brood eten’ is geen onderdeel van Weight Watchers maar sinds ik dat doe ben ik natuurlijk wel bewuster bezig met gezond eten en goed lunchen (dat vooral).

Trouwens, ik mag nog steeds (zondag is de allerlaatste dag!) een week gratis Weight Watchers Online weggeven! Zo kan je het eens uitproberen zodat je weet hoe het werkt, en je kan ervaren of het wat voor jou is.Klik hier om Weight Watchers helemaal gratis een week te proberenLet wel op: als je niet opzegt, wordt het abonnement automatisch verlengd en moet je betalen. Mail dus (meteen, voor de zekerheid, als je zeker weet dat je geen betaald abonnement wilt) naar opzeggen@weightwatchers.nl.

Als je wel wilt doorgaan, dan ga je naar het Drie Maanden Spaarplan (Online), dit kost €59,95. Weet je zeker dat je Weight Watchers online wilt doen? Je kan je ook aanmelden voor een CombiPas, deze kost €39 per maand en je krijgt hierbij gratis toegang tot de Online Programma Planner (wat normaal €12,95 per maand kost). Je kan dan elke week de cursus bij jou in de buurt bezoeken. De cursus kost normaal €11 per week, dan maar €9 terwijl je ook gratis de Online Planner kan gebruiken. Klik hier om je hiervoor aan te melden. Bedenk wel dat je abonnement iedere maand automatisch wordt verlengt. Als je wilt stoppen dan moet je ook weer op tijd (een aantal weken voor het afloopt) mailen naar opzeggen@weightwatchers.nl.

Voor elke aanmelding via bovenstaande links krijg ik een kleine vergoeding, omdat WW het zo tof vindt dat ik ze al jaren promoot smile Weight Watchers & gewoontes Bedankt dus, ook namens mij, als je je aanmeldt!

Liefs,

Cynthia


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

147 reacties
 1. follow @TrueFeelings__x (twitter)

  ik hou totaal niet van brood, en ik ben de cornflakes nu wel een beetje zat, het probleem is dan dat ik nooit weet wat ik mee naar school moet nemen, dus dat wordt uiteindelijk toch weer brood. ik heb wel eens ei mee genomen maar daar gaat mijn tas zo van stinken.goede ideen trouwens ga ze echt eens proberen 💡

 2. Stephanie

  Super artikel!!
  Ik hou zelf ook totaal niet van brood, dus dit helpt me echt verder! 🙂

 3. Jess

  Ik ben ook deze week begonnen! Je hebt me super erg gemotiveerd 😀 Ik ben niet te dik maar net als jou wil ik gewoon gezond wat kilo’s afvallen en me weer goed voelen in mijn bikini!

 4. Winnie

  Super handig artikel! Misschien een idee om dit ook eens te doen voor hoofdgerechten, dit mij zo moeilijk om te bedenken.

 5. Linda

  Wat goed dat je erbij zet dat zuivel (voor volwassenen) niet zo goed is als men denkt! Ik weet het al een lange tijd en vertel mensen dit regelmatig.
  Alleen is soja ook niet zo gezond als de meeste mensen denken 🙁 Misschien een tip om hier ook eens een onderzoekje over te doen omdat veel mensen naar soja grijpen ipv zuivel.

 6. Mieke

  Wat een fijn artikel Cynthia! Ik houd zelf ook niet van brood, maar eet wel standaard 2 volkoren boterhammen tussen de middag, omdat ik niet beter wist. Thanks dus! 🙂

 7. Cindy

  Tegenwoordig heb ik via de warme bakker koolhydraat arm brood en dat vult echt mega! Daarbij eet ik een stuk komkommer om zo te voorkomen dat ik ’s middags op mijn werk nog naar de tussendoortjes grijp.

  Ik heb me aangemeld voor de WeightWatchers week gratis, ook gelijk even afgemeld, omdat ik op mijn gemak even wil kijken hoe het werkt. Ik zit namelijk niet elke dag op internet..
  Maar hier staan wel heerlijke tips op trouwens, dank!

  • Miss Lipgloss

   Graag gedaan Cindy, ben benieuwd hoe je WW vindt!

 8. Oksana

  ik zouw ook graag wat minder brood eten maar ik zouw iets ook nog mee moeten nemen naar school en om 7 uur nog een ommelet maken ga ik niet redden ….. wie weet later nog eens

 9. Krabbelpoot

  Ik ben ook niet echt een broodmens, ik eet in het weekend wel veel ei, maar ik denk dat ik het een keer mee naar school ga nemen, goed idee ;)!

  X

 10. Anissa

  het is bijna 12 uur ’s nachts, en ik krijg nu honger… 8D

 11. wenvers

  Nice! ik eet ook zo min mogelijk brood. Mijn darmen worden er niet zo vrolijk van en als ik het eet dan spelt of koolhyd. vrij. Ik eet het liefst en salade of soepje.

 12. Debora

  Ik vraag me af wat jij (of jullie) voor fruit eten in de winter?
  Mandarijn/sinaasappel/banaan vind ik niet lekker.
  Hebben jullie fruit-tips voor me ? 🙂

  • Natnoah

   Druiven, kiwi, appel, peer, meloen, pruimen… Veel keuze dus, ga maar eens naar de fruitkraam op de markt.. Meer dan in de supermarkt.. Veel succes!!

  • Debora

   dankjewel, ik zal eens gaan kijken!

 13. Marjolein

  Ziet er allemaal heerlijk uit. Ik ben wel benieuwd hoe je het doet met dit soort gerechten als je niet thuis bent. Maak je dat dan ’s ochtends thuis en neem je het mee? Of eet je op die dagen weer andere dingen?

 14. Rianne

  Ik weet niks over weightwatchers, maar over de pasta salade: ik maak altijd dressing van yoghonaise (of, op mijn manier, mayonaise met yoghurt erdoor). Ik dénk dat dat in qua punten niet veel zou moeten schelen, maar het spaart je waarschijnlijk wel een hoop “enge” smaakstoffen en andere additieven uit kant-en-klare dressing. Hoewel ik geen idee heb wat er in Remia dressing zit, dus misschien is dit ontzettende onzin, maar ik dacht ik deel het toch even 🙂
  Sowieso is wat rauwe (rode) ui, paprika en kaas ook heel lekker door de pasta!

 15. Lizzy

  Ik kan me echt niet voorstellen om zonder brood te lunchen, eigenlijk vaste prik! maar door deze lekkere variaties zal ik het zeker eens proberen!

 16. Marjo

  Allemaal heel lekker! Maar toch mis ik wel de koolhydraten. Juist koolhydraten uit volkoren brood of volkoren pasta geven je langdurige energie, waardoor je niet snakt naar iets met suikers erin. Deze recepten bevatten vooral eiwitten (ei, zuivel, vlees, kaas) en eventueel fruitsuikers. Geen langdurige koolhydraten, toch?

  • F

   Je weet dat koolhydraten ketens van glucose zijn he? Dit wordt gewoon afgebroken tot suikermoleculen in je lichaam. Je eet dus gewoon suiker en dit is helemaal geen langdurige energie, want dit is na 2 a 3 uur opgenomen in je lichaam, waardoor je weer honger krijgt. Je blijft dus ook gewoon naar suiker snakken.
   Wanneer je hier dus minder van eet, worden de vetreserves eerder aangebroken en verbrand je lichaam deze om energie te verkrijgen. Hierdoor kun je dus ook meer vet eten, aangezien dit niet of nauwelijks zal worden opgeslagen.

 17. ilse

  ik vind de meeste dingen die hier staan, als gebakken groente, eieren en pasta, ontzettend lekker, maar alleen warm. en ik heb helaas niet die luxe positie dat ik vaak thuis kan lunchen. ik eet vrijwel altijd op school of op m’n werk. ik probeer wel vaak sla en rauwkost mee te nemen, maar na een paar dagen wil ik toch weer eens afwisseling.

 18. Mk

  Melk is misschien niet gezond, maar yoghurt toch zeker wel.
  Soja is daarentegen (vaak) ongezond omdat het in Nederland vaak ongefermenteerd is.

 19. yvette

  Handig, ik ben ook geen brood-mens. Toch vind ik een cracker wel erg lekker (valt dat onder brood?). Melk probeer ik ook zo min mogelijk te drinken. Yoghurt daarin tegen eet ik wel gewoon, en af en toe een glas karnemelk. Alleen denk ik dat het voor de meeste niet haalbaar is om zo te eten. Een broodje meenemen is gewoon veel handiger.

 20. Margo

  ik leef al 15 jaar glutenvrij en vroeger waren die broodjes niet te eten, sindsdien lust ik weinig brood meer puur omdat ik het toen zo vies vond. inmiddels is het glutenvrije brood stukken beter geworden maar krijg het er echt gewoon niet in. handig dus deze tips!

 21. Rachel

  Oh super handig! De laatste tijd eet ik veel brood en ja dat zijn toch veel koolhydraten dus dat ga ik maar even vervangen voor koolhydraadarmbrood of een iets van hierboven!! Echt handig artikel, ik wil namelijk vaak in de middag brood vervangen maar ik weet nooit wat.

 22. Mie

  Leuk artikel! 🙂 Zelf maak ik telkens in het begin van de week soep die ik dan invries voor de rest van de week. Die soep eet ik wel met een paar schillen donkerbruin brood, heerlijk.
  Ik vind het zo gek dat je geen brood lust haha, zo ongelooflijk lekker. Maar het is waar dat ons lichaam niet zo veel brood nodig heeft. Met eitjes zou ik eerlijkgezegd ook opletten, het is ook niet zo ‘goed’ om veel eitjes te eten. Ik dacht max. 3 per week? 🙂

 23. Dita

  Leuk artikel! En ja 2x warm maakt echt niet uit.. Of het nou warm of koud is, in andere landen eten zevaak alleen maar warm

 24. Jamie

  Hoi Cynthia,
  Wat goed dat je het artikel van zuivel aanhaalt. Tip: de naturel sojayoghurt van Provamel bevat geen toegevoegde suiker (verkrijgbaar bij natuurwinkel). De sojayoghurt van Sojade is het ‘beste’; daar zit echt alleen sojabonen en water in (maar vind ik persoonlijk nogal smerig, haha.)

 25. Maaike

  Ik eet altijd salade of een hele bak kwark. Dat neem ik ook mee naar mijn werk. Ik eet ook geen brood meer en ik vind het 10x lekkerder dan een boterham. Met salade kun je trouwens zoveel kanten op! Ik heb nu al wel 20 verschillende combis bedacht (zonder dressing want dat vind ik niet lekker) en ik kom op steeds meer ideeën.

  • Nelleke

   Wil je mij misschien wat recepten doorsturen

 26. Gise

  Ik mag geen tarwe (en noten) eten omdat ik daar intolerant voor ben (nee, het is geen glutenallergie, ik mag gewoon een tarwe). Ik eet nu speltbrood, dat bevalt me goed maar het is erg duur! Spelt is wel veel beter te verteren dan tarwe, dus je komt er ook minder van aan. Het probleem met tarwe in nederland is dat het veel te intensief geteelt word, er worden chemische stofjes in de tarwe gestopt, zodat het sneller en groter groeit. Dat is lekker productief voor de tarwetelers maar natuuuurlijk niet zo gezond.
  Maar goed, leuke en lekkere alternatieven Cynthia! Zal er (in het weekend, als ik tijd heb) zeker wat mee doen!

 27. Irene

  Ben hier blij mee, want ik verdraag brood heel slecht. Ik betwijfel of brood nou wel zo gezond is.

 28. esther

  Lekkker, ik zou dat ook wel willen maar ik ben niet zoals jij elke dag thuis met lunch, duss toch wel wat vaker brood dan ik zou willen..

  • Miss Lipgloss

   Ik ben ook niet elke dag thuis met lunch, vaker niet dan wel.

  • esther

   Hoe maak jij gegrilde kip of een omelet als je niet thuis bent dan???

  • Miss Lipgloss

   Vooraf en dan neem ik het mee.

   De foto’s van hierboven heb ik thuis gegeten ja, maar dit is van maanden lang. Dit is niet van één week 🙂

 29. Roos

  Gerookte kipfilet is ook heerlijk! En makkelijk! Ik eet het vaak in blokjes met stukjes paprika of cherrytomaatjes, met een scheutje balsamico azijn 🙂 Heerlijk!!

 30. nicole

  ziet er lekker uit allemaal. ik vind brood wel lekker maar zo saai haha

 31. A.

  Ik eet elke ochtend en middag brood, maar ben het behoorlijk zat. Helaas woon ik nog thuis en mijn ouders vinden het gezonder voor me als ik wel gewoon brood eet, voor de vezels vooral. Jou ideetjes zien er iig heel lekker uit, maar t lijkt me inderdaad wat meer tijd kosten. Nog een extra vraagje, is t niet heel duur? T zal wel iets duurder zijn dan een brood en kaas ofzo kopen, maar is t een groot verschil of valt t eigenlijk wel mee?

 32. Yvonne

  Of gewoon: Fruitfruitfruit <3
  Ik vind een fruitmaaltijd (ala mega fruitsalade) toch echt het lekkerste wat er is<3

 33. Maaike

  Mijn lunch morgen? Caprese salade! Er ligt nog een bolletje mozzarella in de koelkast die ik ga verorberen? Maar al vol na een maiskolf? Dan eet ik wel veel denk ik, dan ben ik ook wel een echte vreetzak! Hahaha

 34. Toad

  Goed artikel, Cynthia. Ik eet zelf ook weinig brood en merk dat ik minder last heb van een opgeblazen buik als ik minder koolhydraten eet. Ik eet vaak kwark als vervanging van brood, of sla, of een omelet. Net als jij dus. Je raakt er juist voller van dan van een normale boterham, en het is gezonder.

  Veel mensen zijn nog in de veronderstelling dat brood gezond is maar niets is minder waar. Zeker het veelgegeten supermarktbrood en ‘bakkerbartbrood’ bevat weinig tot niets aan voedingsstoffen.

 35. Annelies

  Lekkere ideetjes! Ik zit net zonder brood , dus dit kwam wel van pas, Ik weet nu wat ik morgenmiddag kan eten haha 🙂

 36. Meer

  Ik loop bij een dietiste en die zegt dat je minimaal 6 boterhammen pd nodig hebt ivm mineralen en allemaal tjak die erin zitten 😉

 37. Tedje

  Hmmmm mozzarella met tomaat, zo lekker!

 38. Jasmien

  Het artikel wat je poste over de nadelen van zuivelproducten gaat specifiek over vrouwen die de menopauze al gepasseerd zijn en is dus waarschijnlijk niet toepasselijk op jezelf en het grootste deel van je lezerspubliek 😉

 39. Britt

  Hoi Cynthia!
  Leuk om te zien wat jij eet tijdens de lunch!
  Ik ben sinds kort ook bezig met weightwatchers.
  Ik heb alleen een klein vraagje, want als ik brood opzoek dat staat er bij mij 3 punten.
  Ik zoek dan op brood en daar komt uit brood alle soorten = 3. Maar in het artikel staat dat 3 boterhammen 5 punten zijn. Zoek ik dan verkeerd bij de weightwatchers app?
  Succes nog!
  xx

 40. lia

  eet je smiddags en savonds dan soms warm?

  • Miss Lipgloss

   ja, maar da’s nog geen keer in de week 🙂

 41. lia

  dit is zoooo handig.
  ik eet elke dag 2x brood, omdat ik gewoon niet weet wat anders eten.
  en omdat ik gehoord heb dat brood niet altijd gezond is,
  dankje, voor dit !

 42. Katrien

  Oh jummie! Ik hou wel van brood, maar zou wel wat meer moeten afwisselen denk ik ;). Leuke tips, die yoghurt met vruchten ga ik zeker eens proberen! x

 43. Lisa

  Ik at vroeger altijd brood, maar kreeg heel vaak last van mijn buik. Sindsdien bak ik meestal 2 of 3 omeletjes met kokos-olie. Daarbij eet ik stukjes komkommer en een tomaat. Of ik eet ipv de omeletjes magere gehakt burgertje. Ik heb helemaal geen last meer van mijn buik en bovendien krijg ik meer eiwitten binnen 🙂

 44. Stèphanie

  Super dat je naar je lezers luistert en een artikel hierover hebt gemaakt!! Ik heb hier echt heel veel aan. Zoals ik al eerder heb vertelt heb ik liever geen brood omdat het bij WW inderdaad al snel veel punten is.. terwijl je met gezonder eten en minder punten ook een verzadigd gevoel kan hebben. Ik ga echt iets doen met deze tips!

 45. joanne

  en wat eet je sochtends als je vegetarisch bent en dus geen vlees, vis, ei en kaas eet?

 46. mariska

  Ik eet tegenwoordig of een salade ( wel met flinke vulling zoals mais, zwarte bonen en/of avocado) of een wrap (bv. met gerookte kip, avocado, rucola en philadelphia). Zo lekker! En ik krijg er een minder opgeblazen gevoel van.

 47. jana

  Handige tips, ziet er lekker uit 😀 x

 48. Elsemieke

  Caprese is mijn favoriete alternatieve lunch. Ook heeeeel lekker op een warme panini trouwens, maar dat is dan weer brood 😉

 49. pamela

  ik heb smidags echt geen tijd om eten te maken. dus ik eet meestal gewoon brood dat ergens in mijn tas zit of ik haal ergens iets.

 50. Natnoah

  Ik weet sinds 1,5 jaar dat ik lactose-intolerant ben. (koemelk echt NIET goed voor een mens!!) ik heb sindsdien mijn “dieet” serieus moeten aanpassen! Ma ik heb veel meer energie en voel me super! En ik ben wat kilokes kwijt.. Soms is de inspiratie wat zoek.. Dus merci Cynthia voor deze nieuwe tips!!! En ik ben ook begonnen in het boek “voedselzandloper” (ook dankzij jou Cynthia) en ik vind het nu al super!
  En ik vind dat iedereen het “dieet” moet volgen wat bij hem past.. En het moet geen dieet zijn maar een levenswijze… Succes Cynthia, je bent goed bezig!!!

 51. Emily

  Ziet er lekker uit! Voor een dieet wat ik gevolgd heb, mocht ik geen koolhydraten eten (brood dus). De kilo’s vlogen eraf, maar als je geen koolhydraten eet krijg je heel snel hoofdpijn, maar je kan dit natuurlijk compenseren met iets anders dan brood. Inmiddels eet ik bijna alles weer, maar tussen de middag kan ik toch weinig zin krijgen in brood. Veel liever eet ik een lekkere salade met groentes en gerookte kip of tonijn bijvoorbeeld. Helaas wat onhandig om in je broodtrommel mee te nemen naar school..

 52. Nathalie

  Handig! Zeker omdat je de ww punten erbij heb gezet! Ik ben, mede dankzij jouw enthousiaste verhalen, gisteren begonnen! Zowel via internet als de cursus, dus voor de cursus leidster op de weegschaal! Das wel even slikken, maar vandaag ging het eigenlijk best goed. Vanavond thee zonder iets erbij, mij punten zijn op…

 53. Sanja

  Handig! Ik eet de laatste tijd ook niet meer zo graag brood, maar slaatjes. Goede tips van jou!

 54. Lala

  Ik kan me zo moeilijk voorstellen dat dat gezond is… je eet dan 2x per dag warm… ziet er zo vettig en veel uit allemaal. Maar aangezien jij afvalt moet t wel waar zijn..

  • Miss Lipgloss

   Maar dat is ‘warm’ is maakt helemaal niks uit 🙂 En het is zeker niet vettig, juist niet. En als ik iets bak (zoals de champignons) doe ik dat in een eetlepel olijfolie, wat super gezond is. Ei is gebakken in theelepel olijfolie ook. Maiskolf wordt niet eens vet bij gebruikt (dat kook je in water). Mozzarella in de salade is wel vet, maar zo’n beetje vet in een salade is juist goed voor je. Haha, ben even de foto’s afgelopen om te checken of het nou wel of niet vettig was.

   Het is niet dat ik twee keer per dag een zwarte pastamaaltijd eet. Mijn lunch bestaat vaak vooral uit groenten, wat gezond is, licht verteerbaar, en vullend.

   Nu ben ik wel benieuwd waar jij mee luncht 🙂

  • lalaaura

   Gezond, ligt eraan in welke olijfolie je het bakt en hoelang. Het is bekend dat als je extra vierge olijfolie te lang bakt er polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK’s) vrij komen, die kunnen het ontstaan van kanker bevorderen.

   Ik zou niet zonder brood kunnen leven!!!! eet minimaal 6 sneeën per dag

  • Maartje

   Of iets warm is maakt wel degelijk uit. Veel vitaminen gaan deels of geheel verloren na verhitting. Bovendien wordt er bij warme bereidingen vaker vet toegevoegd. Ookal zijn het goede vetten, te veel daarvan binnen krijgen is nog altijd niet goed. Net zoals een te veel aan vitaminen ook schadelijk kan zijn.
   Ik vind het leuk dat je laat zien hoe jouw eet patroon eruit ziet, maar bedenk dat je een grote invloed hebt. Brood wordt steeds vaker als ongezond of slecht gezien, terwijl volkorenbrood wel degelijk goede voedingsstoffen, vezels en langzame koolhydraten bevatten. Zonde als lezeressen dit zonder reden gaan schrappen van hun menu.

   Groetjes, een diëtist

  • lalaaura

   Precies! Volkoren brood is echt niet ongezond, een weekje geleden is ook een campagne gestart met “wat je ook doet, volkoren is altijd goed”. Als ik hier al die comments lees begint iedereen anti-brood te worden.

  • Michelle

   olijfolie bestaat uit 100% vet, veel mensen denken dat olijfolie gezond is maar het is het niet! In vloeibare bak en braadproducten zit maar 80% vet en vitamine A+D. Dus in olijfolie bakken is helemaal niet gezond hoor. Ook omdat je geen (volkoren) brood eet gok ik dat je veel te weinig vezels eet ook niet erg gezond…
   Verder wel lekkere gerecht maar niet voor iedere dag.

  • Miss Lipgloss

   Olijfolie is wel goed voor je, het maakt niet uit dat het 100% vet is. Daarnaast is het een natuurproduct en die vloeibare bak- en braadproducten zijn hartstikke bewerkt. Ik gebruik liever iets puurs.

   Het bevat vet veel onverzadigde vetzuren en antioxidanten die heel goed voor je zijn. Veel beter dan die vloeibare bak- en braaddingen. Mensen hebben ook gewoon vet nodig 🙂

   Ik krijg genoeg vezels binnen hoor, ik eet heel erg veel groente en fruit waar heel veel vezels in zitten, en in de (soja)yoghurt van die Kelloggs All-Bran. In peulvruchten zitten heel veel vezels en dat eet ik meerdere keren per week. Daarnaast eet ik ook aardappels, volkoren pasta en noten. Dus don’t worry, ik krijg echt wel alles binnen wat ik nodig heb 🙂

  • michelle

   okeee:) maar ik volg de opleiding voeding en diëtetiek en er wordt toch wel aargeraden om vloeibare bak en braadproducten te gebruiken maar dat is ook wel een advies voor mensen die willen afvallen of een tekort hebben aan vitamine A+D maar jij bent een practig mens en zoals je leeft zal toch wel goed zijn:)

 55. Amanda

  Leuk artikel alleen voor mij is dit totaal niet haalbaar. Ik ga om 6 uur sochtends niet zoveel werk in mijn lunch steken. Heb daar dan echt geen tijd voor en geen zin in. En ik hou persoonlijk niet van koude ei of koude pasta dus voor mij wordt dat dan al heel lastig. Ben al een tijdje op zoek naar vervangers voor brood, maar dit blijft lastig te vinden..

 56. Silvia

  Leuke ideetjes maar niet zo handig als je niet thuis werkt of bent overdag. Meeste wordt toch koud of gaat makkelijk lekken onderweg.

  Ben ook niet zo’n fan van boterhammen. Doe mij maar broodjes :9

 57. Rianne

  heerlijk, vooral die salade caprese en die zomerfruityoghurt, alleen lastig meenemen! Uit een bakje eten vind ik niet zo lekker, dan wordt t zo warm!

 58. Marikee

  Leuke tips! Ik lunch zelf ook liever niet met brood, maar op mijn werk heb ik weinig keus, dus dan lunch ik met brood en komkommer. Lekker fris.

  Maar thuis eet ik eigenlijk nooit brood, wel veel pasta, rijstwafels en Wraps.

 59. Chinouk

  Ik ben gek op broodjes! Niet op de normale witte of volkoren boterham, nee maar een lekker (rustiek) broodje met zalm, rosbief of wat denk je van carpaccio? Oh zoo heerlijk! Ik lunch het liefst ook met een warm gerecht hoor, zoals inderdaad ei of noedelsoep. Maar goed belegde broodjes gaan er ook in hihi. Oja en wat ik echt nooit doe als ik thuis ben? Ontbijten/lunchen met een normale boterham. Ik kán het niet. Ik eet het al zoo veel als ik normale school of werkdagen heb, dat ik die boterhammen in m’n vrije tijd niet kan zien haha :blush:

 60. Cynthiiaa

  Damn, het is dat ik op school ben, maar anders at ik elke middag sushi! Gewoon vis gegrild of gekookt, om het gezond te houden. Goddelijk. Zelf vind ik het ook lekker om yoghurt met muesli in de middag te eten.

  • Miss Lipgloss

   Lief van jou. Ik ga even kijken 🙂

  • Janine

   Haha, dat huis kost 3/4 miljoen! :geek:

 61. Nathalie

  Goed artikel. Brood schijnt ook niet goed te zijn voor je vanwege de gluten en allerlei troep wat er aan wordt toegevoegd dus ik eet het ook niet meer en voel me veel beter. Wat je ook nog kan eten is rijstwafels met avocado,kipfilet,zalm, hummus noem maar op. Dan wel zilvervliesrijst wafels. Of chiazaad met amandelmelk en fruit erdoor. Of quinoa met fruit en noten erdoor. Noem maar er zijn heel veel mogelijkheden.

 62. Cocoline

  Ach ja er is zoveel te zeggen over het weglaten van bepaalde voedingsproducten. Je mist idd jodium uit brood dus dat moet je weer compenseren.
  Aan de andere kant, te veel zuivel is ook niet goed, te veel eieren. Te veel soja ook niet (uit duurzaamheidsoogpunt ook). En te veel fruit ook niet. Te veel vlees niet. Veel light producten ook niet.
  Een volkoren boterham is best goed voor je. Maar het is vooral uitvinden wat voor jou werkt en goed in de gaten houden of je alle voedingsstoffen, vitamientjes en mineralen binnen krijgt.

 63. Renske

  Wat een goede tips! Ik zit er al een tijd over te denken om iets van WW te gaan doen, maaeigenlijk vind ik het te duur voor mij op dit moment. Maar veel koolhydraat/rijke producten vervangen door bijvoorbeeld groenten, fruit en zuivel vind ik een goed plan. Ook denk ik zo eerder aan genoeg eiwitten te komen op een dag en aan mijn vitamine C. Deze recepten ga ik zeker onthouden.

 64. Ise

  Dit artikel ga ik even opslaan, heel veel lekkere ideeën! Ik lunch sinds kort ook weer thuis dus dat is helemaal handig 🙂

 65. Joanne

  Leuk artikel! Ik vind brood niet vies, maar ik ben allergisch voor alle granen (ook mais en rijst etc.) en melk dus dit artikel is alsnog heel handig voor inspiratie! Als ontbijt eet ik altijd chia zaadjes (tip: super gezond) met iets van nootjes/rozijntjes/fruit er door. ’s avonds kan ik gewoon een AVG’tje of chili, soep, goulash etc. Maar voor lunch ben ik altijd inspiratieloos en dat wordt meestal een salade met kikkerwerten of scrambled eggs. Dat komt me nu wel de neus uit dus ik ga eens een paar dingen hiervan proberen!

 66. Melissa

  Eigenlijk eet jij best wel volgens het oerdis dieet. 🙂 Leuk om te zien dat je dat je op deze manier eet!

  Ik zou ook het liefst mijn brood zoveel mogelijk schrappen uit mijn voedingspatroon, maar ik zou écht niet weten wat ik dan op school moet eten, en wat niet enorm veel tijd kost om te maken. Kijk, ik wil best moeite doen voor een gezonde en lekkere lunch, maar ik zit in mijn examenjaar en heb echt geen tijd om de dag ervoor of ’s ochtends uitgebreid te koken. Zo jammer! Als ik op mezelf woonde had ik dat echt wel gedaan. Het is gewoon zo makkelijk om twee broodjes te smeren en op te eten op school, in plaats in de weer gaan met salades. Helaas verkopen ze bij mij op school ook niet echt gezonde dingen (salades bijv.)

  Maar goed. Leuk om te lezen!

 67. Claudia

  Ik heb gelezen dat sojaproducten juist helemaaaaal niet gezonder zijn. Ik heb er geen directe bron van, maar via google vind je genoeg.

  En het is ook helemaal niet goed voor het milieu, volgens o.a. het WNF.

  Ik heb ook heel even sojamelk gedronken. Maar we drinken al miljoenen jaren koemelk, dus daar ga ik lekker mee verder sinds de negatieve berichten over sojaproducten.

  • Manon

   Veel Soja is genetisch gemodificeerd, maar die van Alpro volgens mij niet (staat op hun website). In dat geval is er niks verkeerd aan en is het juist goed voor je.

  • Manon

   Oh en koemelk is voor kalfjes, niet voor mensen. Vanaf jonge leeftijd krijgt de mens daarbij ook nog eens een bepaalde lactose-intoleratie die ervoor zorgt dat kinderen van moedermelk overgaan op vast voedsel (biologisch feit). Volwassen mensen kunnen melk dus helemaal niet goed verdragen.

  • Lousaa

   En eieren zijn voor kuikentjes zeker? Sorry, maar das echt een drogreden dus. Of je melk kunt verteren heeft niet te maken met of je een jong dier bent van dezelde soort.

  • Manon

   Kuikentjes komen uit eieren, koetjes niet uit melk…

   Hoezo drogreden? Ik studeer voeding en dietiek, hoe kom jij aan je argumenten?

  • Eline

   Inderdaad Manon! In het boek ‘Een leven lang fit’ wordt dit zinnetje toevallig ook gebruikt… Fijn dat er meer van mijn leeftijd zijn die beseffen dat melk niet goed voor elk is :geek:

  • Marleen

   Het probleem bij soja-producten is niet de genetische modificeerdingen (want dat mag hier in Nederland helemaal niet), maar dat er stoffen in soja zitten die lijken op het hormoon oestrogeen en effect hebben op je hormoonhuishouding. Dit kan gevaarlijk zijn, maar eigenlijk vooral bij vrouwen in de overgang 😉

  • Myka

   Grapje zeker.. Alles wat we eten is zo’n beetje genetisch gemodificeerd

 68. Mirella

  Bedankt voor de tips! Daar heb ik tenminste wat aan, als afwisseling op mijn boterham.

 69. Lotte

  Ah leuk dit! Ik hou van lunchen maar ik ben niet zo dol op brood (ik ontbijt met brood en twee keer op een dag brood vind ik zo sáái), dus dit komt als geroepen.

 70. Eva

  Super leuke tips! Ik ben zelf 15 jaar dus zit ook nog op de middelbare school. Ik ben ook een beetje bezig met Weight Watchers, maar omdat het niet officieel mag als je nog geen 18 bent, kan ik geen account aanmaken. Mijn moeder heeft het gedaan zodat ik toch wel bij de producten zoeker kan. Op de site van Weight Watchers stond ook dat jongeren van 15 jaar 41 punten per dag hebben, maar dan geen weekextra hebben. Daar houd ik me nu ook aan. 🙂

 71. S.

  Heel handig dit! Ik probeer zelf ook heel gezond te eten, i loveeee havermout en maak ook heel vaak groene smoothies (om af te vallen)! En ik vind brood heel lekker, maar ik eet ook nooit een belegde boterham, want dat vind ik zo saai om te eten en het is niet eens echt gezond:)

 72. Chantal

  Ik ben gék op brood en crackers, dat eet ik veel te graag 🙂

 73. Lillianne

  Mmmmm ziet er heerlijk uit! Ik krijg er helemaal trek van haha 😆

 74. Lifesplash

  Toevallig vanmiddag warm gegeten, haha! Toen schafte de pot nasi haha. Ik ben eigenlijk wel een broodliefhebber en mag ook aankomen, dus eigenlijk zie ik zelf niet in waarom ik het net neem ghehe, maar een salade of omeltje jummmie. Haha! Eerlijk gezegd wil ik soms zo graag een salade lunchen maar moet ik aankomen en ja, dan is brood toch wat handiger. Het zijn overigens suuuuperleuke ideeën! En lunchen kan zo leuk en gezellig zijn met een lekkere, healthy lunch. Ik vind het zo leuk en goed om te zien dat je creatief om gaat met eten Cynth! Zo is het afvallen voor jou denk ik een stuk makkelijk (en misschien ook leuker). Haha.

 75. Elise

  Heel handig dit! Ik woon op kamers, dus wordt ’t al snel ongezond (maar goed, dat doe ik zelf).

 76. Wendy

  Een heel erg fijn artikel!! bedankt 🙂

 77. Wies

  Ziet er allemaal lekker uit! Ik eet af en toe een salade tussen de middag, maar ik kan echt niet zonder brood. Ik raak gewoon niet zo snel vol en met brood wél.

 78. Fenna

  Oh dat zijn wel leuke ideetjes 🙂 ik werk de laatste tijd veel avonddiensten dus kan dan thuis lunchen, dan is dit wel lekker! Thanks voor de tips!

  Heb jij trouwens wel eens de documentaire ‘Fat, Sick & Nearly Dead’ gezien? Gaat over een man die dat dus is, hij heeft een hele zeldzame ziekte waardoor een aanraking al heel pijnlijk kan zijn. Hij komt uit Australië en gaat weg uit zijn eigen leefomgeving voor een experiment om alleen nog maar groene smoothies te drinken. Dus hij vertrekt naar de USA, neemt zijn sapcentrifuge mee en zo zie je hoe zijn leven verandert door dat experiment. Hij laat het ook heel veel mensen onderweg testen enzo en je ziet echt alleen maar goede resultaten! Klinkt heel extreem en is het misschien ook wel, maar vond het zelf wel mooi om te zien. Eigenlijk een beetje het tegenovergestelde van Supersize Me haha.

 79. Marielle

  Lekker! Ik eet eigenlijk wel altijd brood, maar als ik een dag thuis ben zijn deze dingen inderdaad wel erg lekker om een keer te maken 😀

 80. Nadine

  Hmmmm omelet met groente! Een boerenomelet lijkt er ook een beetje op. Nom nom nom nom. Helaas is het al 16:00 dus niet echt lunchtijd meer! Dit wordt zeker mijn lunch aankomende zaterdag. 🙂

 81. Annelise

  Handig en leerzaam artikel. En ik moest erg lachen om de ‘gebakken ei met losse groente erbij’- dat rijmt XD

 82. Carmen

  Heerlijke receptjes! Wat het Weight Watchers betreft, ik wil het graag een week gratis uitproberen. Maar ik snap niet zo goed hoe dat met het opzeggen zit. Als je een abonnement afsluit moet je het weken van te voren aangeven als je wilt stoppen, hoe kunnen ze dat dan met deze actie binnen een week al voor mij stopzetten?

  • Silke

   Carmen, ikzelf volg ondertussen al 6 maanden weight watchers en je kan je abonnement altijd heel makkelijk opzeggen hoor. Helemaal niet weken van te voren.
   Wanneer je je inschrijft voor de gratis week, moet je gewoon uitschrijven voor de week om is. Dit kan al op de tweede dag, maar kan ook prima op de 5 of de 6 de dag. Zorg gewoon dat je voor de zevende dag hebt opgezegd.
   Bij het vast abonnement werkt het per maand. Daar moet je gewoon een weekje op voorhand aangeven dat je niet verder wil.

 83. Ukkie

  Op advies van arts en dieetist moet ik juist wel 4 tot 6 boterhammen per dag eten.
  Brood is namelijk (vrijwel) de enige natuurlijke bron van jodium.
  Met een te trage schildklier heb je dit nodig.

  • Lotje

   Precies! Bovendien is het voor veel meiden in de groei (en een deel van de lezers valt daar toch echt onder) gewoon nodig om veel koolhydraten binnen te krijgen. Je geeft gezonde alternatieven voor brood, maar ik vind het jammer dat er uit je artikel op te maken valt dat jouw manier de gezonde manier is om te leven en ik ben bang dat er jonge meiden zijn die dit klakkeloos aannemen en brood uit hun dieet schrappen.

   Als je echt wilt weten wat gezond eten is wat bij jouw leeftijd en levensstijl past, dan moet je naar een diëtist gaan en niet klakkeloos aannemen wat een beautyblogger plaatst…

  • Miss Lipgloss

   Ik geef toch ook geen advies? Ik kreeg gewoon vaak de vraag (echt dagelijks) wat ik dan allemaal als lunch eet, en dat laat ik hier zien. Ik zeg nergens dat je geen brood moet eten. Ik eet het zelf niet omdat ik het gewoon niet lekker vind en ik geef gewoon variatie suggesties.

  • Anca

   Het spijt me Lotje, maar je leest het inderdaad niet goed. Wat vervelend dat je zo de aanval in gaat.. Ik zeg altijd: eerst kijken..dan pas zeiken…

  • Anca

   En Lotje….lees ook maar even heel goed wat de laatste onderzoeken zijn…google eens op wheatbelly, broodbuik etc. We eten hier zoveel brood…dat doen ze elders helemaal niet. We ontbijten brood…we lunchen brood…brood brood brood… Dit is toch echt de toekomst hoor dat men inziet dat brood eigenlijk vele suikers bevat! De schijf van vijf is allang al achterhaald.. Verdiep je in de materie is mijn devies.. En onderschat de jonge meiden niet..dit zijn gezonde variaties…hier wordt niemand slechter van en zij hebben een prima verstand en zijn huis niet zulke makke schaapjes. Mocht iemand het wel klakkeloos volgen…liever dit dan klasgenootjes klakkeloos nadoen en naar de chips en friet grijpen.. Dus Cynthia, prima artikel en je claimt verder niets, maar deelt alleen.

  • Eline

   Mee eens!

   k heb nog nooit boterhammen gegeten, alleen af en toe zuurdesemspeltbrood van de bio-winkel, omdat ik 1) allergisch ben/was voor tarwe en 2) brood gewoon niet lekker vind! Ook heb ik nooit melk gedronken, alleen geitenyoghurt gegeten af en toe. En ik ben prima gezond! :love:

   Er zijn zoveel andere producten waar je (meer van) deze voedingsstoffen in vindt!

   Echt super fijn artikel! Nu kan ik weer eens wat nieuwe dingen aan mijn lunchlijstje toevoegen! 😀

  • Janna

   Ben ik het niet mee eens.
   Jodium zit niet alleen in brood, ook in kip bijvoorbeeld.

   Een mens heeft helemaal geen brood nodig.
   Daarbij zit jodium alleen in wit brood en niet in bruin, volkoren en al het andere dat je kunt bedenken.

   Ik vind Cynthia’s manier van leven helemaal niet slecht.
   Ook is dit niet slecht voor opgroeiende meiden.
   Het is natuurlijk wel goed niet alles zomaar klakkeloos over te nemen van een beautyblogger.
   Maar ik weet wel waar ik over praat en ik kan je zeggen ik leef zelf ook zo.

   Groetjes,

   Janna (arts)

 84. Manon

  Wat een goed artikel! Brood schijnt heel erg slecht te zijn, omdat het een tarwe-product is. Ik kan niet precies uitleggen wat er achter zit maar op internet kun je hier heel veel over vinden. Ik eet al een tijd geen tarwe-producten meer, maar raak nu toch een beetje ‘out of inspiration’ voor mijn lunch. Nu kan ik weer even door, dank je!

  (Ik ben trouwens heel erg afgevallen sinds ik geen tarwe meer eet, mijn stoelgang is veel beter, ik voel me fitter en al mijn celullite is weg, yeey!)

  • Joanne

   Ik heb ook gemerkt dat mijn cellulite weg is sinds ik geen tarwe meer eet!

 85. Irene

  Lekkere voorbeelden!! Ik neem vaak een salade mee naar school, dan is iedereen jaloers haha 😛

 86. Annagreet

  Een lekker belegde sandwich met Val Blanc, kipfilet, sla, etc. Heerlijk!

 87. Rosamina

  Weet je wel zeker dat het artikel klopt? Dit artikel gaat over vitamine D bij postmenopauzale vrouwen en het risico op heupfracturen. Voel me niet echt aangesproken 😛

  • Dorien

   Haha, ik snap dat artikel ook niet helemaal! Dat artikel zegt niks over dat calcium slecht is, alleen dat het minder goed is voor botten van ouderen dan altijd werd gedacht.

  • Lousaa

   En calcium is geen melk 🙂

  • Sylvia

   Volgens mij staat er in dat artikel niks over het feit dat zuivel niet zo goed voor mensen is als gedacht. De conclusie is alleen maar dat in oudere vrouwen calcium inname (in het artikel gaan ze ervan uit dat de meeste mensen voornamelijk calcium uit melk binnen krijgen) het risico op botbreuken en osteoporose niet zo verminderd als men had verwacht…en daarnaast is het maar één artikel.

  • Julie

   Inderdaad, daar hoef je zelfs maar het abstract voor te lezen. Er staat dat melk noch een calciumrijk dieet het risico verminderen op het krijgen van blablabla zie abstract. Zoals de meeste wetenschappelijke artikels zeer specifiek en niet downright -calcium is niet zo goed-.

 88. Esmay

  Wat een ideeën! Ik vind het ook niet zo lekker meer om brood te eten als lunch, dus dit komt wel van pas ^^

 89. Tamara

  Je moet eigenlijk juist wel brood eten! In brood zit jodium en dat is goed voor je schildklier, dan is het makkelijker om af te vallen, in bijna niks anders zit jodium behalve in gejodeerd zout. Is een tipje 🙂

  • Wies

   Klopt, daarnaast bevat volkorenbrood veel vezels waardoor je langer verzadigd zit. Vandaar dat de meeste dietisiten het ook echt aanraden, ook in verband met je schildklier. Maar ik kan me voorstellen dat je echt niet houdt van brood. Iedereen heeft wel iets wat die niet graag eet of lust.

  • Melissa

   Ik heb juist gehoord dat je van zoveel koolhydraten die in brood zitten niet echt verzadigd raakt? Dat je lichaam steeds meer nieuwe koolhydraten wil en zo. Weet niet zeker of het waar is hoor, maar dat hoor ik best vaak.

  • jessica

   Gelukkig zit er in vis veel meer jodium. Als je zee vis eet krijg je dus je jodium binnen.kan zo snel het boek er niet bijpakken voor de cijfers. Verder zitten er complexe koolhydraten in groente en fruit en vezels zitten er ook in. Dus geen brood eten kan makkelijk, maar zoals cyntia al laat zien eet dan in de middag keer vis of kip. En ik kan hier nog heel lang over doorpraten . Maar ik denk dat dit wel even goed is. Bedenk maar eens hoevaak Nederlanders wel niet per dag brood eten in vergelijking met andere landen.

 90. Helen

  Fijne tips, zelf eet ik graag een omelet of salade tussen de middag 😀

 91. Yara

  Mega handig! Ik hou écht niet van brood, jakkes. Dus dit is een goede alternatieve optie voor mij.

 92. Charesa

  Hmmm, ziet er super lekker uit allemaal! Ik houd wel van brood maar liever zo iets 🙂 Vind vooral stokbrood erg lekker en harde broodjes 🙂

 93. Miranda

  Ik ben juist gek op brood, heerlijk 😀 Toch staan hier wel leuke tips tussen;D

 94. Lily

  Geen brood (koolhydraten) eten is een goede manier om af te vallen. Ik eet al 4 maanden max 20g koolhydraten per dag en ben ontzettend veel afgevallen (12kg in de eerste maand alleen al zonder te sporten zelfs). In plaats daarvan eet ik juist ontzettend veel ‘vet’ eten, dus veel vlees, volle yoghurt, kaas, eieren, en vooral heel veel groenten. Ik kan het iedereen aanraden. Het voelt echt niet als een dieet want je mag zoveel eten als je maar wilt, zolang er weinig koolhydraten inzitten.
  Het heet trouwens ‘keto’. Op Google staat heel veel info hierover. 😉

  • Eveline

   Ik dacht dat keto-diëten niet zeer gezond waren omdat ze naast je vet ook je spiermassa aantasten. Ik heb ook een maand (bijna) het dukandieet geprobeerd en ik merkte echt een verschil in de fitness, niet leuk x(.

  • Pauline

   Daarom moet je ook juist veel eiwitten eten, dan gebeurt dat niet 🙂 Plus dat je door het eten van eiwitten een verzadigd gevoel krijgt.

  • Lydia

   Ja, dit dieet heeft mijn man een korte tijd geprobeerd! Het zou hem gelukt zijn als we ons iets beter voorbereid hadden, maar binnenkort gaan we er weer mee beginnen. 🙂 Ik zie ook dat het hem makkelijker afgaat dan een vetarm dieet, en dat ik me zelf beter voel als ik minder koolhydraten eet.
   Gefeliciteerd met je verloren kilo’s! :hihi:

 95. Athena

  Ik vind brood ook niet zo heel lekker dus mijn ontbijt ’s ochtends bestaat bijna altijd uit een yoghurt fruitshake of griekse yoghurt met fruit en verschillende soorten zaadjes en muesli erbij. Mijn favoriet voor bij yoghurt is geroosterede kokos-schilfers, echt heerlijk maar niet makkelijk te vinden (tenzij er een Whole Foods in de buurt is :blush: ). Als lunch vind ik gazpacho met blokjes groente erin ook heerlijk (Tip!)

 96. Laura – LBS

  Wat een lekkere ideetjes! ’s ochtends vind ik brood ook nooit zo lekker. Misschien hier maar eens wat van proberen dat ’s ochtends lekker is! Bedankt voor de ideetjes! 🙂