Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
12 december 2008 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • haar
  • John Frieda
  • Test
Een MissLipgloss artikel

Luminous Colour Glaze

John Frieda is een merk wat iedereen natuurlijk allang kent, door de reclames over z’n Frizz Ease lijn. Veel meiden kennen ook vast de Luminous Colour Glaze. Ik zag hem zelf al heel lang in de schappen staan bij de drogist, en heb hem nu toch eindelijk eens getest.

Luminous Colour Glaze is een soort gelcrème die je onder de douche drie minuten in moet laten trekken. Het zorgt voor glans en een diepere kleur en: hoe vaker je hem gebruikt, hoe sterker het effect is. Er zit geen ammoniak of peroxide in, dus het is niet slecht voor je haar. Je kan op de site van John Frieda lezen wat ze nog meer claimen. Het viel mij altijd al op dat John Frieda erg veel beweert over zijn producten, dat het wonderen zou doen. Daarom is het extra leuk om te testen… 🙂

Ik heb trouwens van mezelf bruin haar en heb het zwart geverfd. Na een tijdje (een maandje ongeveer) komt mijn bruine haarkleur een beetje door het zwart heen, dan is het zeg maar niet meer ‘pikzwart’. Vandaar dat ik gewoon ‘chocola tot espresso’ gebruik.

De verpakking is ten eerste supermooi! De fles zit in een soort glossy plastic omhulsel, heel chique. De fles zelf ziet er ook heel mooi uit, heeft een soort parelmoer glans. Staat mooi in je badkamer!

LCG is een soort gelcrème, het lijkt wel een beetje op conditioner. Het is heel donkerbruin (dat verschilt natuurlijk per soort!) en ruikt naar kappersshampoo (lekker!). Ik had mijn haar gewassen onder de douche en ging daarna de LCG gebruiken. Ik verdeelde wat in mijn hand en deed het in mijn haar. Je hebt wel best veel nodig, en ik heb kort haar! Dus wanneer je lang, dik haar hebt, is het wel sneller op. Wanneer je het in je haar hebt gedaan, moet je echt meteen héél fanatiek je handen gaan wassen. M’n handpalmen en vingers waren helemaal donkerbruin! Dat komt natuurlijk doordat de LCG ook de kleur van je haar een beetje ‘verdiept’. Het voelde aan als een conditioner en ik liet het gewoon drie minuutjes zitten.

Ok, na drie minuten spoelde ik het uit, en ik zag niet zoveel bijzonders. Het voelde wel iets zachter aan dan normaal, maar verder niet echt iets raars. Ik föhnde m’n haar (normaal laat ik het gewoon drogen, maar ik was zo benieuwd naar het resultaat) en m’n haar glansde echt veel meer! En ik had het dus nog maar één keer gebruikt. M’n haar zag er echt uit alsof ik een of ander intensief masker in m’n haar had gehad! De kleur was bij mij niet heel anders geworden, maar na ongeveer een week elke dag onder de douche gebruiken merkte ik wel dat er meer een mooie bruine gloed over m’n haar kwam. Supermooi, veel mensen vragen me ook in welke kleur ik m’n haar verf. Terwijl het gewoon zwart is! En dus door de LCG een vleugje bruin er over heen.

Het verbaasde me, maar LCG werkt écht heel goed voor je haar. Je haar ziet er super shiny en healthy uit, en volgens mij wil elk meisje dat wel!

Luminous Color Glaze kost ongeveer €10 en is bij elke drogist te koop. In een fles zit 190 ml.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.