Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
20 februari 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • bb cream
 • foundation
 • L'oréal
 • nude magique
Een MissLipgloss artikel

L’Oréal Nude Magique BB Cream

BB Cream, de hype vanuit Azië, wordt steeds meer overgenomen door ‘gewone’ merken die we hier in de winkel kunnen kopen. Garnier was in Nederland de eerste, en nu zag ik laatst bij Kruidvat ook van L’Oréal een BB Cream in het schap staan, de Nude Magique.

Als je niet precies weet wat een BB Cream inhoudt, check dan even dit artikel wat ik daarover heb geschreven. Kort gezegd is een BB Cream een product wat superverzorgend is voor je huid en ook dezelfde eigenschappen heeft als een foundation. Alleen is het op geen enkele manier slecht voor je huid en is het puur een skincare product. Garnier kwam al met een BB Cream waar ik niet echt laaiend enthousiast over was (check hier de review daarover) dus ik was echt hyperbenieuwd of deze BB Cream wel wat zou zijn.

En met de tekst op de achterkant zie ik eigenlijk meteen dat dit weer geen ‘echte’ BB Cream is. Het is gewoon een heel lichte soort foundation, die een ‘nude look’ maakt, alsof je geen make-up draagt. ‘Helps to recreate the texture and glow of perfect nude looking skin.’ Ik lees niks over verzorging, skincare, dit is puur een make-up product. Wel zit er SPF 12 in, wat vrij laag is, en belooft het 24 uur hydratatie.

Het meest bijzondere is nog wel dat het product gebruik maakt van ‘smart pigment capsules’, die dus kleuren naar jouw huid. Of nou, dat willen ze je doen geloven. Door het smeren knappen de pigmentcapsules, en die hebben al een kleurtje. Het is gewoon een geinig effect, wat niks extra’s doet. Dus: het is geen BB Cream, maar een soort lichte soort foundation. En dat blijkt dus al uit de tekst achterop de verpakking, maar ook uit de ingrediëntenlijst:

Vooral heel veel siliconen, wat nooit in een superverzorgend product als een echte BB Cream zou zitten. Ik zie vrij weinig verzorgende ingredienten, wat dit dus gewoon een foundation maakt. Tja… ik vind het wel echt heel erg jammer dat er nu zoveel merken zijn die een product verkopen door er “BB Cream” op  te zetten, terwijl het dat niet is. Estee Lauder en Dior komen dit jaar ook met een BB Cream en ik hoop zo hard dat dat ook écht producten zijn die een stuk meer in de buurt komen van de traditionele BB Creams uit Azië.

De verpakking is praktisch en hygiënisch. De foundation (ik stop met dit product BB Cream noemen) krijg je er makkelijk uit op die manier. Ik had een pompflesje nog beter gevonden, maar dit werkt ook prima.

En… dit komt eruit! Dit heb ik vaker gezien bij producten. Ooit, jaren geleden, bij Revlon. En een tijdje terug ook bij Estée Lauder.

Als je gaat smeren krijgt de substantie langzaam een kleurtje.

Dit ziet er wel grappig uit!

Smeren…

Klaar. Ik heb de kleur ‘Fair’, er is nog een donkerdere tint. Ik vind hem al vrij donker, zie je de rand aan de onderkant, bij mijn pols?

Links draag ik niks op mijn gezicht en rechts de Nude Magique. Het geeft subtiele, lichte dekking, een effect wat ik wel mooi vind.

Het ziet er vrij natuurlijk uit, het dekt wel waar het nodig is, maar niet als een gewone foundation. Het glimt lichtjes maar niet zo erg dat ik het per se wil afpoederen, alleen dit product is genoeg. Het aanbrengen gaat makkelijk al voel je in het begin wel echt ‘stukjes’ die je nog uit moet smeren, ik vind dat niet heel prettig. Dit moet je wel echt met je vingers aanbrengen anders dan gaan die pigmenten niet kapot en houd je een witte waas over je gezicht.

Op zich vind ik het best wel een mooi effect, voor als je geen heel dekkende foundation wilt gebruiken, maar toch iets wil dragen. Qua werking vind ik hem dan ook een stuk beter dan de BB Cream van Garnier, maar die had verzorgende bestanddelen en was meer een getinte moisturizer. Deze van L’Oréal is meer een licht dekkende foundation zonder verzorgende eigenschappen.

Best een prima product dus, maar wederom: geen BB Cream.

 

Pluspunten

 • Gewoon bij de drogist te koop
 • Geeft een mooie natuurlijke dekking
 • Glanst heel lichtjes, je hebt geen poeder nodig
 • Handige praktische verpakking

Minpunten

 • Het is geen BB Cream (terwijl het wel op die manier verkocht wordt)
 • De illusie dat het product kleurt naar jouw huidstint is onzin
 • Er zijn maar twee kleuren waarvan de lichtste (die ik heb) al vrij donker is
 • Op geen enkele manier verzorgend voor je huid
 • €13,95 voor een medium dekkende foundation is wel wat aan de prijs

Iets voor jou als… je op zoek bent naar een medium dekkende, natuurlijke foundation, en als je daar €13,95 voor wilt neerleggen.

Skippen als… je liever een dekkende foundation gebruik, als je geen siliconen wilt gebruiken, of als je hier geen €13,95 voor over hebt.

Zou ik dit opnieuw kopen? Nee, ik word er niet heel warm van.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.