Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
13 mei 2016 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Review
  • spf
  • Test
  • testpanel
Een MissLipgloss artikel

Lidl Cien Zonverzorging review

Lidl Cien Zonverzorging

Laatst vroeg ik op Facebook of en hoe jullie graag reviews van zonverzorging zien. Daar kreeg ik wat verzoekjes voor reviews van budget zonnebrand! Bij Lidl haalde ik vier producten van de Lidl Cien Zonverzorging en vandaag laat ik je weten of ze onderdoen voor de duurdere varianten.

Lidl Cien Zonverzorging

Ik koos vier soorten uit de Lidl Cien Zonverzorging collectie. Er zijn meer soorten om uit te kiezen, met een lagere SPF maar ook olie en allerlei aftersun producten.

  • Cien Sun Zonnemelk Classic SPF30 250ml €4,99
  • Cien Sun Zonnecreme Classic SPF20 100ml  €2,99
  • Cien Sun Zonnecreme Sport SPF30 75ml  €3,49
  • Cien Sun Zonnespray For Kids SPF50 250ml €6,19

De prijzen zijn natuurlijk fantastisch! De ‘gewone’ classic SPF30 kost €4,99 en dan heb je 250ml. Dat is echt een fijn prijsje! Voor een gewoon drogisterijmerk betaal je toch al snel het driedubbele. Ik was zelf ook erg benieuwd of deze zonproducten me zouden bevallen!

Lidl Cien Zonverzorging Classic SPF30

Lidl Cien Zonverzorging

Als eerste de meest ‘basic’ zonnebrand van deze vier! Deze zonnemelk met SPF30 zit in een vrolijke ietwat bijzonder gevormde knijpflacon.

Lidl Cien Zonverzorging

Octocrylene, titaniumdioxide en avobenzone zijn de filters in deze zonnebrand. Octocrylene is een synthetisch filter dat beschermt tegen UVB-straling. Titaniumdioxide beschermt tegen zowel UVA als UVB en dit is een fysisch filter, het weerkaatst het zonlicht. Avobenzone is een synthetisch filter dat beschermt tegen UVA.

Na water en octrocrylene zie je helaas meteen alcohol staan. Dit zit in veel zonverzorgingsproducten en het droogt de huid uit. Het zit in al deze Cien producten. Voor mij persoonlijk geen drama, maar ik zou het er liever niet in zien. Wat er verder nog inzit? Vitamine E en sheaboter! Da’s dan wel weer goed voor je huid.

Parfum staat op de helft van de lijst. Ik denk dat deze Cien Sun Zonnemelk Classic SPF30 niet zo geschikt is als je een hele gevoelige huid hebt.

 

Lidl Cien Zonverzorging

Even het klikdopje omhoog klappen, knijpen in de tube en daar komt de zonnemelk. Een prima systeem.

Lidl Cien Zonverzorging

Deze zonnemelk heeft een fijne textuur. Niet te dik en niet te dun en smeert ook erg gemakkelijk uit. Laat absoluut geen witte waas achter en is ook niet vettig of plakkerig op de huid. Ruikt wel vrij sterk, maar de geur vind ik wél lekker. Echt zo’n zomerse zonnebrandgeur.

Ik vind dit een prima basic zonnemelk, maar ik vind hem niet zo geschikt voor de gevoelige huid of je gezicht vanwege de alcohol en parfum.

Lidl Cien Zonverzorging For Kids SPF50

Lidl Cien Zonverzorging

Ik heb ook een speciale ‘For Kids’ zonnespray gekocht, omdat ik weet dat ik veel lezeressen heb met kinderen. Maar óók omdat speciale zonnebrand voor kinderen vaak geen parfum bevat en daardoor fijner is voor de gevoelige huid.

Deze verpakking is wat anders, het is namelijk een sprayfles! Het lijkt net op een plantenspuit. Ziet er niet zo chic uit, maar is wel handig. Glibbert niet zo snel uit je handen.

Lidl Cien Zonverzorging

Informatie en bestanddelen. Bij deze zonnebrand zijn octocrylene, avobenzone endiethylamino hydroxybenzoyl hexyl benzoate, iscotrizinol, Tinosorb S de zonnefilters. Heel wat meer dan in de andere, maar deze bevat geen nano titaniumdioxide.

Diethylamino hydroxybenzoyl hexyl benzoate is een chemisch zonnefilter die UVA-straling absorbeert. Iscotrizinol is een chemisch zonnefilter dat beschermt tegen UVB. Tinosorb S geeft UVA en UVB bescherming.

Deze filters geven allemaal een lage kans op huidirritatie en allergie. Verder zit er een parfum in (goed!) maar wel alcohol.

Lidl Cien Zonverzorging

Zo’n spray is handig, maar spray altijd dichtbij de huid en verdeel het dan gewoon met je vingers. Nooit direct in je gezicht sprayen.

Lidl Cien Zonverzorging

De Cien Sun Zonnespray For Kids SPF50 is vrij dun (dat mag je ook verwachten bij een spray), verdeelt daardoor heel makkelijk en voelt ook niet vettig of plakkerig aan. Ruikt naar niks! Wees je er wel van bewust dat je door zo’n dunne substantie ook snel wat dunner smeert, wel genoeg aanbrengen dus! Ga uit van een shotglas voor je lichaam, per keer dat je je insmeert (doe dat zeker om de paar uur of wanneer je hebt gezwommen).

Lidl Cien Zonverzorging Classic SPF20

Lidl Cien Zonverzorging

Even wat anders: een zonnecreme. Ik verwacht dus een wat dikkere, romigere substantie. Deze heeft SPF20. De tube is in ieder geval heel handzaam, dit is ideaal om in je tas mee te nemen.

Lidl Cien Zonverzorging

Informatie en bestanddelen achterop de tube.

De zonnefilters? Octocrylene, avobenzone en titanium dioxide (nano). Octocrylene is een synthetisch filter dat beschermt tegen UVB-straling. Titaniumdioxide beschermt tegen zowel UVA als UVB en dit is een fysisch filter, het weerkaatst het zonlicht. Avobenzone is een synthetisch filter dat beschermt tegen UVA.

Verder zit er alcohol in, maar ook glycerine, shea boter, vitamine E en wat siliconen. Parfum staat op tweederde van de lijst ongeveer. Ook bij deze denk ik niet dat ‘ie heel geschikt is voor de wat meer gevoelige huid.

Lidl Cien Zonverzorging

Deze tube heeft een klikdopje, dat werkt makkelijk en hygiënisch.

Lidl Cien Zonverzorging

De verwachting qua substantie klopt! Dit is echt een wat meer romige creme. Smeert wel erg makkelijk uit en laat geen witte waas achter. Hij is wel iets vettiger dan de andere varianten en daardoor vind ik hem ook weer wat geschikter voor op het gezicht, omdat ik het idee heb dat hij wat voedender is. Toch word ik nog steeds niet superblij van de alcohol…

De geur is hetzelfde als van de Classic SPF30, lekker zonnig!

Lidl Cien Zonverzorging Sport SPF30

Lidl Cien Zonverzorging

Als laatste een zonnecreme die speciaal voor tijdens het sporten is: extra waterbestendig. Handig dus als je gaat surfen (of een andere watersport) maar ook als je ‘gewoon’ sport en heel erg zweet. Ook deze zit in een handzame tube.

Lidl Cien Zonverzorging

Info en bestanddelen.

De zonnefilters zijn octocrylene, titanium dioxide (nano) en avobenzone, net als bij de zonnecreme hierboven. Ook zit er weer veel alcohol in, maar ook sheaboter, glycerine, vitamine E. Parfum staat op de helft van de lijst.

Lidl Cien Zonverzorging

Deze zonnecreme is qua substantie praktisch dezelfde als de classic zonnecreme, maar deze voelt wel wat vetter aan, en blijft daardoor ook langer zitten bij aanraking met vocht. Ik heb deze getest tijdens het fietsen en natuurlijk gaat hij er wel iets af door het zweten (of het zwemmen), maar hij blijft wel wat beter zitten dan de anderen. Onthoud wel dat je toch altijd opnieuw moet smeren na het zwemmen en/of zweten, maar dat het tijdens het zwemmen en/of zweten gewoon wat beter blijft zitten.

 

Al met al ben ik helemaal niet ontevreden over de Lidl Cien Zonverzorging! Het enige wat ik wel echt jammer vind is dat in alle varianten echt veel alcohol zit. Verder vind ik ze qua werking en zonnefilters heel erg prettig in gebruik. De verpakkingen zijn ook prima, de geur is lekker en de bescherming is goed (mits je zelf genoeg en vaak smeert).

Ga jij de Lidl Cien Zonverzorging kopen?

Ik zal in de komende weken nog meer budget zonverzorgingsproducten reviewen.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.