13 mei 2016 door Cynthia Schultz 58 reacties
 • Review
 • spf
 • Test
 • testpanel
Een MissLipgloss artikel

Lidl Cien Zonverzorging review

Lidl Cien Zonverzorging

Laatst vroeg ik op Facebook of en hoe jullie graag reviews van zonverzorging zien. Daar kreeg ik wat verzoekjes voor reviews van budget zonnebrand! Bij Lidl haalde ik vier producten van de Lidl Cien Zonverzorging en vandaag laat ik je weten of ze onderdoen voor de duurdere varianten.

Lidl Cien Zonverzorging

Ik koos vier soorten uit de Lidl Cien Zonverzorging collectie. Er zijn meer soorten om uit te kiezen, met een lagere SPF maar ook olie en allerlei aftersun producten.

 • Cien Sun Zonnemelk Classic SPF30 250ml €4,99
 • Cien Sun Zonnecreme Classic SPF20 100ml  €2,99
 • Cien Sun Zonnecreme Sport SPF30 75ml  €3,49
 • Cien Sun Zonnespray For Kids SPF50 250ml €6,19

De prijzen zijn natuurlijk fantastisch! De ‘gewone’ classic SPF30 kost €4,99 en dan heb je 250ml. Dat is echt een fijn prijsje! Voor een gewoon drogisterijmerk betaal je toch al snel het driedubbele. Ik was zelf ook erg benieuwd of deze zonproducten me zouden bevallen!

Lidl Cien Zonverzorging Classic SPF30

Lidl Cien Zonverzorging

Als eerste de meest ‘basic’ zonnebrand van deze vier! Deze zonnemelk met SPF30 zit in een vrolijke ietwat bijzonder gevormde knijpflacon.

Lidl Cien Zonverzorging

Octocrylene, titaniumdioxide en avobenzone zijn de filters in deze zonnebrand. Octocrylene is een synthetisch filter dat beschermt tegen UVB-straling. Titaniumdioxide beschermt tegen zowel UVA als UVB en dit is een fysisch filter, het weerkaatst het zonlicht. Avobenzone is een synthetisch filter dat beschermt tegen UVA.

Na water en octrocrylene zie je helaas meteen alcohol staan. Dit zit in veel zonverzorgingsproducten en het droogt de huid uit. Het zit in al deze Cien producten. Voor mij persoonlijk geen drama, maar ik zou het er liever niet in zien. Wat er verder nog inzit? Vitamine E en sheaboter! Da’s dan wel weer goed voor je huid.

Parfum staat op de helft van de lijst. Ik denk dat deze Cien Sun Zonnemelk Classic SPF30 niet zo geschikt is als je een hele gevoelige huid hebt.

 

Lidl Cien Zonverzorging

Even het klikdopje omhoog klappen, knijpen in de tube en daar komt de zonnemelk. Een prima systeem.

Lidl Cien Zonverzorging

Deze zonnemelk heeft een fijne textuur. Niet te dik en niet te dun en smeert ook erg gemakkelijk uit. Laat absoluut geen witte waas achter en is ook niet vettig of plakkerig op de huid. Ruikt wel vrij sterk, maar de geur vind ik wél lekker. Echt zo’n zomerse zonnebrandgeur.

Ik vind dit een prima basic zonnemelk, maar ik vind hem niet zo geschikt voor de gevoelige huid of je gezicht vanwege de alcohol en parfum.

Lidl Cien Zonverzorging For Kids SPF50

Lidl Cien Zonverzorging

Ik heb ook een speciale ‘For Kids’ zonnespray gekocht, omdat ik weet dat ik veel lezeressen heb met kinderen. Maar óók omdat speciale zonnebrand voor kinderen vaak geen parfum bevat en daardoor fijner is voor de gevoelige huid.

Deze verpakking is wat anders, het is namelijk een sprayfles! Het lijkt net op een plantenspuit. Ziet er niet zo chic uit, maar is wel handig. Glibbert niet zo snel uit je handen.

Lidl Cien Zonverzorging

Informatie en bestanddelen. Bij deze zonnebrand zijn octocrylene, avobenzone endiethylamino hydroxybenzoyl hexyl benzoate, iscotrizinol, Tinosorb S de zonnefilters. Heel wat meer dan in de andere, maar deze bevat geen nano titaniumdioxide.

Diethylamino hydroxybenzoyl hexyl benzoate is een chemisch zonnefilter die UVA-straling absorbeert. Iscotrizinol is een chemisch zonnefilter dat beschermt tegen UVB. Tinosorb S geeft UVA en UVB bescherming.

Deze filters geven allemaal een lage kans op huidirritatie en allergie. Verder zit er een parfum in (goed!) maar wel alcohol.

Lidl Cien Zonverzorging

Zo’n spray is handig, maar spray altijd dichtbij de huid en verdeel het dan gewoon met je vingers. Nooit direct in je gezicht sprayen.

Lidl Cien Zonverzorging

De Cien Sun Zonnespray For Kids SPF50 is vrij dun (dat mag je ook verwachten bij een spray), verdeelt daardoor heel makkelijk en voelt ook niet vettig of plakkerig aan. Ruikt naar niks! Wees je er wel van bewust dat je door zo’n dunne substantie ook snel wat dunner smeert, wel genoeg aanbrengen dus! Ga uit van een shotglas voor je lichaam, per keer dat je je insmeert (doe dat zeker om de paar uur of wanneer je hebt gezwommen).

Lidl Cien Zonverzorging Classic SPF20

Lidl Cien Zonverzorging

Even wat anders: een zonnecreme. Ik verwacht dus een wat dikkere, romigere substantie. Deze heeft SPF20. De tube is in ieder geval heel handzaam, dit is ideaal om in je tas mee te nemen.

Lidl Cien Zonverzorging

Informatie en bestanddelen achterop de tube.

De zonnefilters? Octocrylene, avobenzone en titanium dioxide (nano). Octocrylene is een synthetisch filter dat beschermt tegen UVB-straling. Titaniumdioxide beschermt tegen zowel UVA als UVB en dit is een fysisch filter, het weerkaatst het zonlicht. Avobenzone is een synthetisch filter dat beschermt tegen UVA.

Verder zit er alcohol in, maar ook glycerine, shea boter, vitamine E en wat siliconen. Parfum staat op tweederde van de lijst ongeveer. Ook bij deze denk ik niet dat ‘ie heel geschikt is voor de wat meer gevoelige huid.

Lidl Cien Zonverzorging

Deze tube heeft een klikdopje, dat werkt makkelijk en hygiënisch.

Lidl Cien Zonverzorging

De verwachting qua substantie klopt! Dit is echt een wat meer romige creme. Smeert wel erg makkelijk uit en laat geen witte waas achter. Hij is wel iets vettiger dan de andere varianten en daardoor vind ik hem ook weer wat geschikter voor op het gezicht, omdat ik het idee heb dat hij wat voedender is. Toch word ik nog steeds niet superblij van de alcohol…

De geur is hetzelfde als van de Classic SPF30, lekker zonnig!

Lidl Cien Zonverzorging Sport SPF30

Lidl Cien Zonverzorging

Als laatste een zonnecreme die speciaal voor tijdens het sporten is: extra waterbestendig. Handig dus als je gaat surfen (of een andere watersport) maar ook als je ‘gewoon’ sport en heel erg zweet. Ook deze zit in een handzame tube.

Lidl Cien Zonverzorging

Info en bestanddelen.

De zonnefilters zijn octocrylene, titanium dioxide (nano) en avobenzone, net als bij de zonnecreme hierboven. Ook zit er weer veel alcohol in, maar ook sheaboter, glycerine, vitamine E. Parfum staat op de helft van de lijst.

Lidl Cien Zonverzorging

Deze zonnecreme is qua substantie praktisch dezelfde als de classic zonnecreme, maar deze voelt wel wat vetter aan, en blijft daardoor ook langer zitten bij aanraking met vocht. Ik heb deze getest tijdens het fietsen en natuurlijk gaat hij er wel iets af door het zweten (of het zwemmen), maar hij blijft wel wat beter zitten dan de anderen. Onthoud wel dat je toch altijd opnieuw moet smeren na het zwemmen en/of zweten, maar dat het tijdens het zwemmen en/of zweten gewoon wat beter blijft zitten.

 

Al met al ben ik helemaal niet ontevreden over de Lidl Cien Zonverzorging! Het enige wat ik wel echt jammer vind is dat in alle varianten echt veel alcohol zit. Verder vind ik ze qua werking en zonnefilters heel erg prettig in gebruik. De verpakkingen zijn ook prima, de geur is lekker en de bescherming is goed (mits je zelf genoeg en vaak smeert).

Ga jij de Lidl Cien Zonverzorging kopen?

Ik zal in de komende weken nog meer budget zonverzorgingsproducten reviewen.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

58 reacties
 1. Roos

  Hoi hoi! Leuke review. Ik vraag mij alleen af of je je ook bewust bent van de impact van zonnebrand creme/spray op het koraal? Ik ben benieuwd of je daar ook eens een post over kan doen!

 2. Deborah

  Ik blijf zoveel mogelijk uit de zon, en doe op doktersadvies in het vroege voorjaar 2 zonnebank kuren. Dat helpt bijzonder goed tegen mijn zonneallergie. Ik gebruik meestal een zonnecréme van Vichy met factor 50. Maar als die op is, ga ik toch eens die van Cien proberen. Fijne review. 😉

 3. flurrr

  ik vind de etos eigen merk zonnebrand ook erg fijn! vooral de invisible spray! plakt niet en trekt snel in! fijn met warm weer..
  toch zijn de producten van ultrasun wel heel fijn! betaal je wat meer voor, zo’n 20 euro, maar blijft echt de hele dag goed zitten!

 4. Nicole

  Fijn dat je dit reviewt! Jammer van de alcohol en parfum maar verder is het denk ik prima zonnecreme. Zelf ben ik fan van Australian gold (nu toevallig in de aanbieding bij kruitvat).

 5. Thari

  Ik vind het inderdaad jammer dat er zoveel alcohol in zit! Ik hoop dat je een budget pareltje tegen komt zonder alcohol :). Die zou ik namelijk wel meteen in huis halen! X

 6. Lien

  Deze wil ik wel eens proberen.

 7. Mieke | Mieksmind

  Ik koop daar eigenlijk nooit qua verzorging mijn producten. Ik heb al bij de DM zonnebrand gehaald dus ook niet meer nodig 🙂

 8. anna

  Lijken me prima producten! Op mijn gezicht gebruik ik toch altijd een dagcreme met SPF en dat is voor mij voldoende. Mijn huid is niet gevoelig dus ik kan er ook alles op smeren en ik verbrand nooit… Dus zie ik het nut er niet van in om veel geld uit te geven voor zonnebrand crème :-).

 9. Mir

  Leuk, deze review!
  Ik gebruik al jaren deze zonnebrandcrèmes en ben er erg tevreden over. Ik vind ze persoonlijk iets plakkerig, maar dat zal waarschijnlijk door de glycerine zijn. Ik heb zelf een droge huid en ervaar ze ook niet als uitdrogend, de hoeveelheid glycerine en sheabutter helpen ook vast wel.
  Ook afgelopen zomer op de Canarische Eilanden waar de zonkracht erg hoog is zijn we alle 5 niet verbrand.
  Ik vraag me af of er wel zoveel parfum in zit, het kan ook zijn dat er gewoon wat meer ingrediënten zijn toegevoegd in een lagere dosering dan de parfum. Ik maak zelf ook crèmes en lotions en vaak heb je al aardig wat geur met 1% parfum. Ik verwacht gezien de geur van de zonnebrand niet dat er hier meer in zit.

 10. Annabel

  Ik gebruik deze zonnebrandcrème sinds vorig kaar en bevalt me prima! Ik verbrand niet en in combinatie met een aftersun heb ik geen last van droge huid. En omdat de kleine tube handzaam is heb ik hem altijd bij me! Toch een stukje veiliger dan vergetrn en verbranden…
  Bedankt voor je review!
  Liefs xxx

 11. rachel

  wij hebben er ook een flesje van en vind het prima spul. zo hebben wij wel meer dingen van de lidle of nou ja de meiden, die hebben de reinigings producten en ook die zijn goed!

 12. Caitlyn

  Voor mijn lichaam heb ik altijd zonnecrème in reserve, maar een goede gezichtscrème met hoge factor dat heb ik dan weer niet en moet ik toch echt eens voor kijken
  xx

 13. Julie Tina

  Jammer van de alcohol en parfum helaas, dat is echt een no-go voor mij!
  Ik gebruik momenteel een Deens merk: Derma, wel enkel online te bestellen maar ook niet duur. Bevat veilige filters (die Jetske Ultee ook aanraadt) en geen parfum of alcohol. Daarnaast wil ik nog ’n keer Jetske’s eigen Suncover uitproberen.

 14. Bianca

  Ik heb een hekel aan smeren en plakkerig crème. Vorig jaar in een tropisch land Garnier factor 50 in spraybus gebruikt. Handig,snel, maar het belangrijkste ik ben niet verbrand.

 15. Amélie

  Die zon van vorige week was best sterk! Ik heb al een fantastische zonnen crème van Nivea en ben er heel tevreden mee. Maar deze klinkt ook best goed.

 16. romy

  Ik ben voor mijn dochter opzoek naar een zon bescherming
  Zonder parfum en het liefst ook zonder alcohol. Heeft iemand een tip of aanrader voor mij?

  • Benella

   Ik gebruik voor mijn zoon (bijna 2 en heel gevoelige eczeem huid) de kids spray van Lovea in spf 50. Wel een witte waas, maar met goed smeren gaat die grotendeels weg. Geen rommel erin, niet plakkerig en geen huidproblemen.

 17. Hannah

  Ik zie op de verpakking alleen het UVA logo staan, tegenwoordig moet op elke zonnebrand het UVA en UVB logo staan als ze voor beide bescherming bieden. Ik vraag mij dus af of deze zonnebrand wel goede bescherming biedt.

  • Diana

   Heb je werkelijk het artikel niet gelezen?

 18. Natascha

  Wat fijn dat je de komende weken nog meer budget producten gaat reviewen. Ik zat ook al op dit artikel te wachten want ik was heel benieuwd naar jou bevindingen. Op zich klinkt het best ok maar ik sla deze toch over vanwege de ingrediënten. Mijn huid is in de zon onwijs gevoelig dus dan ben ik net even wat kritischer. Ik houd je blog in de gaten 🙂

 19. Sharon

  Wat een fijne review! Zo jammer van de alcohol en de parfum. Volgens Jetske Ultee kan parfum juist in combinatie met zon voor pigmentvlekken en huidveroudering zorgen. Nou is het nog best een zoektocht om een product te vinden wat Jetske proof is (geen irriterende stoffen en veilige zonnefilters), deze sla ik toch maar even over.
  Ben zelf heel blij met de Biodermal Zonnemilk Gevoelige huid, vorige week weer bij Kruidvat 1+1 gratis op de kop getikt 🙂 Nog steeds een boel geld, maar met mijn gevoelige huid heb ik dat er graag voor over.

 20. Mariëlle

  Ik gebruik momenteel natuurlijke zonnebrand en dat bevalt me eigenlijk wel. Maar als je minder te besteden hebt, geloof ik best dat dit dan fijn is!

  • Puck Christine

   Welke natuurlijke zonnebrand gebruik je? Ik ben daar ook wel in geïnteresseerd

 21. julie

  Ik vind het jammer dat Cien zoveel parfum gebruikt. Hun Q10 dagcreme kwam als beste product uit testaankoop (ook getest met dure luxecremes)
  Ik had hem eens geprobeerd maar ook daar staat midden in de lijst parfum. Echt jammer want ik vind hun dagcreme echt goed maar zal hem niet nog eens aankopen omdat ik bang ben om weer couperose te krijgen hiervan. Heb het 3 jaar geleden eens laten weglaseren en het is nu goed onder controle dankzij de juiste producten.

  • merel

   Wat gebruik je nu als dagcrème? Ik heb ook couperose gehad. Sinds ik Estee Lauder gebruik wil ik heb andere crème meer. Nu al sinds 2010

  • julie

   Ik gebruik Eucerin verzachtende gezichtscreme. Dit is eigenlijk de enige creme die mijn huid genoeg hydrateerd. Ik heb al veel speciale couperose cremes gebruikt maar meestal hydrateren die me te weinig. Heb je dat ook niet?

 22. Yolanda

  Bij de kids staat: verder zit er een parfum in (goed!) maar dat moet denk ik Geen parfum zijn ?
  Fijne review. Jammer van de alcohol maar fijn dat we zo leren waar we op kunnen / moeten letten !

 23. Astrid

  Bedankt voor deze review! Vorig jaar heb ik een kinderzonnebrand van Lidl gebruikt voor mijn zoontje en dat ging gelukkig prima 🙂 Dit jaar ben ik weer terug bij mijn oudevertrouwde P20. Heel duur, maar zo fijn! En die kan ik ook voor mijn zoontje gebruiken.

 24. Meta

  Ik vraag me nu eigenlijk ook af waarom ik denontzettend dure zonnebrand van Lancaster koop. Is die nu echt zoveel beter?

  • merel

   Budget producten zijn prima, mits je er tegen kan. In Lancaster zit wel meer verzorgende bestanddelen. Ik blijf er ook veel langer mijn bruine tint mee houden. Ik kom dus toch altijd weer bij lancaster uit

  • Veerle

   Bij Lancaster zitte veelal tanningproducten

  • merel

   Misschien kan jouw huid niet tegen sommige bestanddelen van lancaster? Zo zie je maar, iedereen heeft wat anders nodig.

  • t.

   Lancaster beschermt tegen meerdere stralingen. Van wat ik begreep heeft geen ander merk dat nog. Tenzij dat onderhand bij andere merken al is ontwikkeld. Dat weet ik zo niet

 25. Margot

  Wat een fijne review! Ze klinken beter dan ik had verwacht!

 26. Puck Christine

  Is er een verschil tussen de bescherming van goedkopere zonnebrand en duurdere zonnebrand, als Lancaster? Meestal kopen wij Lancaster, vooral om de heerlijke geur en het ‘idee’ dat dit goede zonnebrand is. Maar ik vraag me af of er nou echt verschil in zit

  • julie

   Bij Lancaster betaal je vooral mee voor hun research. wachten tot wanneer goedkopere merken hun producten ‘imiteren’ 😉

  • Carina

   Soms zijn de filters wel wat beter maar over het algemeen is er niet echt veel verschil..

   Jammer dat de kids in een sprayflacon zit, als dat een tube was geweest dan had ik hem nog wel willen proberen.

  • Mir

   De bescherming is hetzelfde als het dezelfde factor is. Het maakt niet uit of het een goedkoop of duur merk is wat dat betreft. 😉

  • Veerle

   Ik verbrand met de Lancaster,raar maar waar.Krijg volledig rode huid.

 27. Kim

  Ik heb een spray van deze lijn. Weet niet of die hier ook te koop is (heb ik in Duitsland gekocht). Die vind ik erg fijn! Plakt ook helemaal niet. Wel lastig opbrengen omdat hij heel transparant is.

 28. Amber

  Goede review! Ik ga zeker de sportcreme halen!

  Bij de Action verkopen ze ook goedkope zonnebrandcreme, kun je die ook in een review bespreken? Die spuitbus voor kinderen van factor 50 was in ieder geval voor mij een nare ervaring, toen ik het eindelijk gesprayt kreeg (niet te doen met vettige handen van het uitsmeren van de spray) met heel veel kracht, had ik aan het einde van de dag wat rode bultjes als reactie erop.

  • Suuz

   Die is heel slecht in het nieuws geweest (action). Veel bulk-inkopen waarvan niet bekend is hoe oud ze al zijn. Ik zou dat niet snel doen.

 29. Marieke

  Ik had stiekem verwacht dat ze meer een witte waas zouden geven. De spf 50 gezichtscreme van Etos doet dat bijvoorbeeld wel! Mijn favorieten zijn Vision (all day) en No Ad.

  • Marita

   Ik gebruik ook altijd No Ad, alleen jammer dat deze niet meer in de winkels verkocht wordt, alleen nog online.
   Voor t gezicht kan ik de matterende bescherming van Eucerin erg aanrader!

  • t.

   Oh dat wist ik niet eens! Die had ik vorige jaar. Jammer

 30. Loes | Gewoon iets met Loes

  Jammer van de alcohol inderdaad. Inmiddels zijn we zelf al heel wat jaren fan van Biz Buin, zowel voor wintersport, als voor de zomer. Die ruikt zo heerlijk (doet altijd denken aan de wintersport, haha) en smeert lekker uit. En meest belangrijke: plakt niet, zoals bijvoorbeeld Nivea (helaas) wel doet.

 31. Syl

  Ik heb zonneallergie sinds een paar jaartjes, en ik merk dat ik van sommige zonnebrand juist heftigere uitslag krijg. (Nooit meer Niveau zonnebrand voor mij)
  Ik gebruik nu ruim een week de zonneallergie zonnebrandspray van Lucovitaal , en ik heb tot nu toe voor het eerst in jaren geen uitslag! Geen bultjes en schijven, jeej!
  Ik wilde eerst de zonneallergie zonnebrand van Eucerin halen bij de Etos, maar mijn Etos verkocht die niet, dus nam ik Lucovitaal zonneallergie zonnebrand mee.
  Dus voor wie nog meer last heeft van zonneallergie, dit is echt het proberen waard!

  • julie

   Je kan ook eens Kruidvat eigen merk zonnecreme proberen. Wel de Kids variant. Hierin zit geen parfum en concerveringsmiddelen. (als je graag budget wil)

  • Manon

   Heb ik ook last van gehad en ik gebruikte van Kruitvat huismerk de notenolie serie producten. Die waren ook fijn!

  • Veerle

   Ik heb ook last van zonneallergie.Ik gebruik Louis Widmer nu en geen rode vlekken en bultjes meer.

 32. Ingrid

  Wat een leuke review.
  Ik denk dat ik de kids zonnebrand aanschaf, maar dan voor mezelf 🙂 Ik heb een hele lichte huid en ook echt een hoge beschermingsfactor nodig.
  Mooie productfoto’s heb je gemaakt!

 33. Nathalie

  Aangenaam verrast door je review. Ik ging er altijd van uit dat goedkopere zonnecrèmes vettiger zouden smeren of een wittere waas achterlaten maar dat is bij deze niet het geval. Wel jammer van de alcohol, inderdaad, maar dat had ik ook wel verwacht omdat ook zonnecrèmes van duurdere merken vaak veel alcohol bevatten.

 34. Vanessa

  Jammer van de alcohol, maar voor de rest lijken me dit prima zonneproducten voor die prijs. Ik heb momenteel nog zonneproducten genoeg, maar anders zou ik niet twijfelen om ze bij Lidl te kopen!

 35. Mo

  Ik heb tot nu toe eigenlijk elke zomer wel wat tubes van Cien gekocht: goedkoop, fijn en werkt prima! Nu ik een kind heb ben ik overgestapt op producten zonder alcohol, parfum en nanodeeltjes, maar vond deze altijd prima. Fijne review!

  • Nathalie

   Welke zonneproducten gebruik je dan nu?