Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
10 juni 2015 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • op maat gemaakt oordopjes
  • pluggerz custom fit
  • Review
  • side sleeper
Een MissLipgloss artikel

Lekker slapen: op maat gemaakte oordopjes

 

P1470369Toen ik laatst liet zien welke beautyproducten ik in mijn ‘ready to go’ toilettas voor op reis heb zitten, kreeg ik veel vragen naar mijn op maat gemaakte oordopjes. Mijn Pluggerz! Vorig jaar heb ik die op maat laten maken en ik ben er echt ontzettend blij mee: had ik veel eerder moeten doen. Je kan geen beauty zijn zonder een goede nachtrust! 😉 Ik vertel graag mijn ervaringen.

Kijk, daar rechts liggen ze! Mijn Pluggerz gaan altijd mee op reis. Ik slaap vaak in hotelkamers, ben veel onderweg en woon ook nog eens midden in de stad: lawaai tijdens het slapen. Jarenlang gebruikte ik daar ‘gewone’ oordopjes voor. Vaak van die Ohropax wasbolletjes, die werkten nog wel aardig bij mij, maar ik liep toch altijd te stoeien met die dingen. Die wasbolletjes voelden vies aan (vettig, aan je handen en oren) en kan je maar één keer gebruiken. Ze vallen altijd uit mijn oren na een paar uur waardoor ik ze weer ergens kwijt was in bed.
Alle soorten oordopjes probeerde ik. Schuim, plastic, was: niks werkte écht lekker bij mij. Toen een vriendin die in een band zit eens zei dat ik ze op maat moest laten maken, begon ik daar over na te denken. Het zou zo’n €150 kosten. Wat een geld voor een stel plastic oordopjes… Na een tijdje besloot ik toch naar een hoorwinkel te gaan om ze aan te schaffen (want ja, ik heb ze gewoon gekocht, dit is geen gesponsord artikel).

Ik besloot over te gaan tot aankoop omdat slaap voor mij echt heilig is. Als ik slecht slaap, heb ik (meestal) een slechte dag. En dus wilde ik mezelf daar een handje bij helpen!

2014-08-01-16.09.42-595x335

Ik ging vorig jaar zomer naar Beter Horen, maar Pluggerz zijn bij veel hoorwinkels te koop. Daar werd een afdruk gemaakt van mijn gehoorgang, en dat ziet zo uit. Gek! Ik ging voor de Custom-Fit Sleep Side Sleeper. Siliconen oordopjes met een filter, en hol bij de gehoorgang, zodat je comfortabel op je zij kan slapen en op je oor kan liggen. Je kan bij de hoorwinkel alle opties doornemen voor verschillende situaties (voor muziekdemping neem je bijvoorbeeld een ander filter dan voor demping van een verbouwing, dat kan je allemaal overleggen).

Ik rekende zo’n €150 af (slik) en een paar weken later kon ik ze ophalen.

P1470368

Ik kreeg ze in een zwart etuitje en een blikje. Dat blikje gebruik ik niet, ik doe ze altijd in dit zwarte hoesje, dan raak ik ze niet kwijt.

P1470371

Dit zijn ze! Links en rechts. Heel klein en van flexibel siliconen-achtig materiaal. Ik druk ze heel makkelijk in mijn oren en ik kan ze er ook makkelijk weer uittrekken.

P1470374

Hier draag ik ze, je ziet ze bijna niet. Je ziet net een klein randje uitsteken en omdat die van mij transparant zijn, zie je ze niet. Ik gebruikte op de middelbare school tijdens toetsen wel eens oordopjes, dat waren dan van die chemisch gekleurde schuimdingen, dat ziet er iets minder charmant uit 😉

Ik denk nu telkens: ik had dit zoveel eerder moeten doen! Ik heb er enorm veel plezier van. Een heleboel geluid wordt weggefilterd en ik heb geen last meer van omgevingsgeluid. Een snurkende kamergenoot, buren die lawaai maken, muziek in een andere hotelkamer, een ronkende airconditioning… Ik slaap er zo doorheen. De Pluggerz zitten ook erg comfortabel, ik voel ze praktisch niet en ik kan ze er makkelijk in- en uitkrijgen. Soms als ik op mijn oor lig krijg ik wel een klein beetje pijn aan mijn tragus (dat uitstekende stukje kraakbeen).

Gelukkig heb ik ze niet elke dag nodig, in principe gebruik ik ze alleen op reis of als er hier in de stad veel lawaai is, dan gebruik ik ze in bed en soms als ik aan het werk ben. Een verademing!

Ik betaalde zo’n €150 voor mijn op maat gemaakte oordopjes, maar dat zou kunnen verschillen per hoorwinkel. Als je ook vaak oordopjes gebruikt en je wordt ook gillend gek van niet-passende, irriterende en niet-werkende oordopjes, dan is dit misschien wel wat voor jou. Laat het me weten als je vragen hebt!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.