10 juni 2015 door Cynthia Schultz 100 reacties
 • op maat gemaakt oordopjes
 • pluggerz custom fit
 • Review
 • side sleeper
Een MissLipgloss artikel

Lekker slapen: op maat gemaakte oordopjes

 

P1470369Toen ik laatst liet zien welke beautyproducten ik in mijn ‘ready to go’ toilettas voor op reis heb zitten, kreeg ik veel vragen naar mijn op maat gemaakte oordopjes. Mijn Pluggerz! Vorig jaar heb ik die op maat laten maken en ik ben er echt ontzettend blij mee: had ik veel eerder moeten doen. Je kan geen beauty zijn zonder een goede nachtrust! 😉 Ik vertel graag mijn ervaringen.

Kijk, daar rechts liggen ze! Mijn Pluggerz gaan altijd mee op reis. Ik slaap vaak in hotelkamers, ben veel onderweg en woon ook nog eens midden in de stad: lawaai tijdens het slapen. Jarenlang gebruikte ik daar ‘gewone’ oordopjes voor. Vaak van die Ohropax wasbolletjes, die werkten nog wel aardig bij mij, maar ik liep toch altijd te stoeien met die dingen. Die wasbolletjes voelden vies aan (vettig, aan je handen en oren) en kan je maar één keer gebruiken. Ze vallen altijd uit mijn oren na een paar uur waardoor ik ze weer ergens kwijt was in bed.
Alle soorten oordopjes probeerde ik. Schuim, plastic, was: niks werkte écht lekker bij mij. Toen een vriendin die in een band zit eens zei dat ik ze op maat moest laten maken, begon ik daar over na te denken. Het zou zo’n €150 kosten. Wat een geld voor een stel plastic oordopjes… Na een tijdje besloot ik toch naar een hoorwinkel te gaan om ze aan te schaffen (want ja, ik heb ze gewoon gekocht, dit is geen gesponsord artikel).

Ik besloot over te gaan tot aankoop omdat slaap voor mij echt heilig is. Als ik slecht slaap, heb ik (meestal) een slechte dag. En dus wilde ik mezelf daar een handje bij helpen!

2014-08-01-16.09.42-595x335

Ik ging vorig jaar zomer naar Beter Horen, maar Pluggerz zijn bij veel hoorwinkels te koop. Daar werd een afdruk gemaakt van mijn gehoorgang, en dat ziet zo uit. Gek! Ik ging voor de Custom-Fit Sleep Side Sleeper. Siliconen oordopjes met een filter, en hol bij de gehoorgang, zodat je comfortabel op je zij kan slapen en op je oor kan liggen. Je kan bij de hoorwinkel alle opties doornemen voor verschillende situaties (voor muziekdemping neem je bijvoorbeeld een ander filter dan voor demping van een verbouwing, dat kan je allemaal overleggen).

Ik rekende zo’n €150 af (slik) en een paar weken later kon ik ze ophalen.

P1470368

Ik kreeg ze in een zwart etuitje en een blikje. Dat blikje gebruik ik niet, ik doe ze altijd in dit zwarte hoesje, dan raak ik ze niet kwijt.

P1470371

Dit zijn ze! Links en rechts. Heel klein en van flexibel siliconen-achtig materiaal. Ik druk ze heel makkelijk in mijn oren en ik kan ze er ook makkelijk weer uittrekken.

P1470374

Hier draag ik ze, je ziet ze bijna niet. Je ziet net een klein randje uitsteken en omdat die van mij transparant zijn, zie je ze niet. Ik gebruikte op de middelbare school tijdens toetsen wel eens oordopjes, dat waren dan van die chemisch gekleurde schuimdingen, dat ziet er iets minder charmant uit 😉

Ik denk nu telkens: ik had dit zoveel eerder moeten doen! Ik heb er enorm veel plezier van. Een heleboel geluid wordt weggefilterd en ik heb geen last meer van omgevingsgeluid. Een snurkende kamergenoot, buren die lawaai maken, muziek in een andere hotelkamer, een ronkende airconditioning… Ik slaap er zo doorheen. De Pluggerz zitten ook erg comfortabel, ik voel ze praktisch niet en ik kan ze er makkelijk in- en uitkrijgen. Soms als ik op mijn oor lig krijg ik wel een klein beetje pijn aan mijn tragus (dat uitstekende stukje kraakbeen).

Gelukkig heb ik ze niet elke dag nodig, in principe gebruik ik ze alleen op reis of als er hier in de stad veel lawaai is, dan gebruik ik ze in bed en soms als ik aan het werk ben. Een verademing!

Ik betaalde zo’n €150 voor mijn op maat gemaakte oordopjes, maar dat zou kunnen verschillen per hoorwinkel. Als je ook vaak oordopjes gebruikt en je wordt ook gillend gek van niet-passende, irriterende en niet-werkende oordopjes, dan is dit misschien wel wat voor jou. Laat het me weten als je vragen hebt!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

100 reacties
 1. Rosa

  Ik vraag me af of dit ook gezicht is voor mensen die problemen met het trommelvlies hebben.
  Toch maar eens navragen 🙂 Slaap al een aantal jaren geen nacht door..

 2. Ilona

  Bedankt voor het delen! Ik ga dit zeker in overweging nemen voor mijn pelgrimstocht naar Santiago deze zomer. Tegen het in mijn eentje ondernemen van deze tocht en het wandelen zelf zie ik niet op, maar wel tegen de horror verhalen over slapeloze nachten ivm bomvolle slaapzalen vol snurkers!

 3. Anja

  Cynthia,

  Ik vraag me af blijven ze goed zitten of ben je ze soms ’s nachts kwijt?

  • Cynthia Schultz

   Dat gebeurt bijna nooit! Ze zitten vrij stevig.

 4. Sanne

  Hey Cynthia,

  Wat een mooie oordoppen! Ik slaap ook altijd met oordopjes. Ik gebruik Alphine sleepsoft. Deze laten hoge geluiden wel door, zoals de wekker en een brandalarm. En ik heb het idee dat, doordat er een smal buisje door de oordopjes loopt, het oor ook frisse lucht blijft krijgen, waardoor de kans op een oorinfectie afneemt.

  Doen die van jou dat ook? Of kun je dat aangeven als je ze laat maken?

 5. Marleen

  Ik kon altijd zonder oordopjes slapen.. alleen ben ik een onrustige en lichtere slaper geworden.
  Ik draag nu al een aantal jaartjes oordopjes vooral van die wegwerp versies. (schuim/wax).
  Ik denk dat dit een goede optie voor mij is.
  wordt even sparen 😉

 6. Leonieke

  Ook ik heb ze op maat laten maken. Maar dan bij Schoonenberg voor €90,= . Het ziet er eigenlijk precies hetzelfde uit als deze. En ook ik had dit jaren eerder moeten doen, met een snurkende man naast me, die ook veel vroeger opstaat. Dat hoor ik nu beide niet meer. Ik heb er een soort van gel bij gekregen die je erop kunt doen als ze wat stroever in je oor gaan, maar dat hoeft niet. En ja het is prijzig, maar je doet er zeker twee jaar mee. En als je steeds wegwerp oordopjes koopt en dat optelt ben je dat ook zeker kwijt.

 7. Kymberley

  Oh dit is het ultieme kado voor mijn vriend!
  Wij hebben hier nogal last van meeuwen die enorm veel geluidsoverlast veroorzaken, en daarnaast hoest of snurk ikzelf nog wel eens. Mijn vriend is zo iemand die al wakker wordt als ik mijn keel schraap, dus van die meeuwen wordt hij echt elk half uur wakker. (arme jongen is elke dag gebroken, haha). Ik ga hem zulke oordoppen denk ik voor zijn verjaardag geven! 🙂
  Ik las dat deze dempen, denk je dat ze het geluid van de meeuwen en mijn gekuch/hoest/snurk ook tegenhouden? 🙂

 8. Maaike

  Interessant artikel. Oordoppen zijn ook heel nuttig bij concerten, festivals, voetbal.. dat soort evenementen. Hoeveel dB dempen deze oordoppen? Dat mis ik in het artikel.

 9. Kadriye

  Leuk artikel, hier heb ik een tijdje op gewacht. De informatie die ik kreeg vond ik heel nuttig, merci ! 😉

 10. Iva

  Ik sliep altijd met oordoppen vanwege buren en een drukke weg, en ken de struggle. Slecht slapen is zo irritant! En vooral als je je ergert aan geluiden, dan wordt ’t alleen maar erger. Gelukkig hebben we nu eeen huisje gekocht in een super rustige en relaxte buurt en.. ik heb hier nog nooit met oordoppen in geslapen! Geweldig!

 11. Nienke

  Deze zien er goed uit! Ik slaap elke nacht met van die wasbolletjes. Deze van jou lijken op mijn op maat gemaakte oordoppen voor concerten en die vind ik erg prettig !

 12. Miriam

  Wat leuk om te lezen, vooral omdat ik bij die winkel werk (ander filiaal, maar dan nog) =)
  Goed dat je dit hebt aangeschaft, slecht slapen door omgevingslawaai is echt niet grappig idd. Sowieso is het belangrijk om je gehoor te beschermen! Leuk om te lezen en fijn dat je er zoveel plezier en profijt van hebt =)

 13. Tamara

  Wat handig dat ze transparant zijn! Ik heb ook last van mijn buren dus dan kan dit zeker een uitkomst zijn

 14. Nicole

  Dit lijkt me ideaal! Ik slaap nu vaak met van die wegwerp dingen maar eigenlijk werkt dat voor geen meter. Wat jij ook al aangeeft, je raakt ze in je slaap gewoon kwijt. Al vind ik ze wel duur voor het aantal keren dat ik ze gebruik.

 15. Catelijne

  Fijn dat ze goed bevallen!
  Ik ben audicien in opleiding (nog niet zo lang, dus weet nog niet alles). Wil er nog wel wat over vertellen. Je hebt dus verschillende soorten gehoorbeschermers: universeel (dat zou bij de meeste mensen moeten passen; meeste zijn 20 euro) en de op maat gemaakte. Beide heb je in verschillende types afhankelijk van waarvoor je ze gaat gebruiken (vliegen, slapen, muziek, zwemmen, schieten, klussen etc.). Bij de op maat gemaakte kunnen er verschillende filters in. Deze filters hebben verschillende dempingswaarden (hoeveel decibel er dus wordt gedempt). De universele dempen gemiddeld zo’n 22 of 27 decibel en bij de op maat gemaakte vaak 10, 15, 20, 25, 30 (ook afhankelijk van waarvoor je het gaat gebruiken, de audicien kan jou advies geven).
  Laten we grofweg zeggen dat de meeste gehoorbescherming zo’n 25 decibel dempt. Dan kun je dus nog makkelijk je wekker, brandalarm, je huilende kinderen of andere belangrijke dingen horen. Maar vervelende geluiden worden tot op zekere hoogte (25 dB dus) gedempt. Het is ook niet mogelijk om ooit álles te dempen, omdat bij normaal horenden altijd nog geluid door het bot achter je oor komt.

  Hoe lang ze meegaan hangt af van de groei van je oren. Je oren groeien nog je hele leven lang door. Je zou eens na 2 of 3 jaar terug naar de winkel kunnen gaan om te laten testen of ze nog goed afsluiten (en dus dempen). Dit doen we ook altijd als we ze aan je meegeven bij aankoop.

  Je kunt kiezen voor een verzekering zoals ik hierboven al eens voorbij heb zien komen. Maar als ik heel eerlijk ben, zou ik daar goed over nadenken of dat voor jouzelf nodig is. Wij Nederlanders verzekeren ons graag voor van alles, maar denk goed na of jij nou een persoon bent die vaak iets kwijtraakt. Als ik bij mijzelf denk..1 x in de 10 jaar misschien? Ik kan het me niet eens herinneren. Gewoon structureel op dezelfde plek leggen, zelfde met sleutels. Aan de andere kant..ik heb ook wel eens mensen aan de telefoon gehad die 3x in 1 jaar hun gehoorbescherming zijn kwijtgeraakt! Tsja..is voor mij onvoorstelbaar. Maar het is natuurlijk persoonlijk, verzekeren kan dus.

  Dat ze zo duur zijn heeft te maken met het arbeidsproces wat er in zit. In de winkel zijn we vaak maar een kwartiertje bezig, maar daarna sturen we ze op naar de fabrikant. Daar wordt de afdruk van je oor in de computer gezet en moeten de ‘technisch tekenaars’ (? weet niet zeker of deze mensen zo heten) het helemaal met de hand via de computer bewerken. Dit is best een klus. Daarna gebeuren er nog wat dingen. Ik vergelijk het voor mezelf wel eens met een blazertje in de winkel..ja een blazertje van een aardige kwaliteit kan duur zijn omdat er veel werk in zit (veel technische complexe dingen vergeleken met een t-shitje).

  Voor degene die zei dat de zwemdoppen niet lekker zitten; neem ze eens mee naar de winkel en geef aan waar ongeveer het niet lekker zit. Dan willen ze ze vast nog wat voor je bijslijpen. Wie weet zit het dan beter en kun je ze wel gewoon gebruiken. Anders is het zo zonde.

  Veel plezier er van!

  • Miss Lipgloss

   Jeee, wat een info! Dankjewel hiervoor 🙂

 16. Berdie

  Wauw, deze lijken me heel fijn! Mijn vriend snurkt soms en als ik op vakantie ben dan heb ik ze ook graag in. Maar die waxbolletjes vind ik erg vervelend zitten (heel je oor wordt vettig, juk) en de schuimen dopjes vallen in de loop van de nacht uit mijn oren, waardoor ik ’s nachts wakker wordt. Tijdens het studeren lijkt me het ook heerlijk. Of in de trein, ff een momentje rust.. Ik zie de mogelijkheden 😉 Misschien dat ik ze eens cadeau vraag, want ze zijn idd wel prijzig.

  Hoe lang gaan deze dingen mee? Weet iemand dat?

 17. Andrea

  Lijkt me super! Alleen die prijs is inderdaad wel hoog..
  x

 18. Emma

  Ik kan ook niet slapen zonder oordopjes. Ik ben nu ook een beetje geconditioneerd: als ze in doe, word ik gelijk rustiger. Ik gebruik gewoon die wasbolletjes. Ik maak er eentje een beetje plat, knip hem in de lengte doormidden en zo passen ze precies diep in mijn gehoorgangen. Er staat op de verpakking dat je ze niet in je gehoorgang mag drukken, maar ik doe al jaren niet anders en nergens last van. Als ik ze niet in mijn gehoorgang druk, hoor ik mijn hartslag of vallen ze uit. Ik gebruik ze echt wel vaker dan een keer, kan makkelijk. Je kunt ze niet schoonmaken, maar ze zijn alleen van mij en niemand ziet ze.

  • Lisanne

   Mijn vriend heeft laatst zijn oren laten uitspuiten bij de dokter (omdat hij oordopjes op maat wilde laten maken voor zijn werk, toevallig!!). Drie keer raden wat eruit kwam :’))) Een stuk van zo’n wax oordopje, hahaha. Niet gek dat hij met dat oor niet zo goed meer hoorde!

 19. Britney

  Dit lijkt me heerlijk alleen wel ontzettend prijzig. Zodra het lente/zomer is en het zonnetje gaat schijnen vinden mijn dronken (niet werkende) buren het leuk om luidruchtig met hun dronken vrienden keihard te praten.
  Al vaker op aangesproken, maar helaas..

 20. Roos

  Kun je de dopjes ook gemakkelijk schoonmaken? Daar heb je niets over geschreven in je artikel, ook wel erg belangrijk i.v.m. het risico op oorontsteking bij te weinig hygiëne.

  Verder vraag ik me af wat er gebeurt als je er ééntje kwijtraakt. Zit er een soort verzekering bij voor dat soort situaties? (Dat mag wel voor dat geld, vind ik…) Of kun je ze dan opnieuw kopen voor wat minder geld omdat je de “mal van je oren” al eens hebt laten maken.

  Liefs,

  Roos

  • Anoek

   Ja je kan ze verzekeren 🙂 kost iets van 15 euro
   Gezien deze doppen 120 euro kosten denk dat Cynthia ze indd verzekerd heeft
   Schoonmaken… Ja zeker! Zijn speciale reinigingsmiddelen voor of eventueel met ultrasone en water

  • Miss Lipgloss

   Ja, er zit een soort ‘stokje’ bij waarmee je hem kan reinigen 🙂 En je kan ze inderdaad laten verzekeren!

 21. Joyce

  Ook ideaal voor op de festivals. De muziek staat daar eigenlijk altijd te luid. Ik neem altijd oordopjes mee als ik naar een concert of een festival ga.

 22. Jose

  voor de lichte slapers, pluggers dempen bij mij onvoldoende. Het relatief zachte gesnurk komt er doorheen. Dit komt door het filter. In de winkel zeiden ze dat ik dmv de paarse slaappluggers kon testen of het geluid voldoende dempt, maar ik vond de waxen meer dempen.
  Ik laar ze nu voor 90,- op maat maken bij schoonenberg hoorcomfort, deze zijn zonder filter. Over 1,5 week zijn ze klaar!

  • Lisanneleeft

   Ik heb ook slaapdopjes (van Alpine), deze zijn ook zonder filter en nog een stukje zachter dan de dopjes die je bv overdag draagt. Slaapt nog lekkerder. Kan niet meer zonder! 🙂 ZO fijn 🙂

 23. Margot

  Wat fijn dat ze zo goed bevallen! Ik gebruik eigenlijk nooit oordopjes, maar misschien moet ik ze in het vliegtuig eens gaan gebruiken.

 24. Eva

  Grappig ik wist niet dat dit bestond! Voor op reis lijkt mij dit echt heel handig!

 25. Mulaty

  Ik heb merkloze laten maken voor €25 vanwege gesnurk. Ik ben er erg blij mee. Gewoon bij een ” hoor” winkel. Je moet er wel naar vragen .

 26. Sjess

  Ik heb kleine oortjes, en ik heb altijd last van oordoppen. Ook die reguliere zachte van Pluggerz zitten niet echt lekker. En omdat ze standaard te groot zijn verlies ik ze regelmatig in de nacht (of ik doe ze uit in mijn slaap omdat ze rot zitten!). De enige die bij mij echt werken zijn die wasbolletjes, want die kun je zo groot of klein maken als je zelf wilt, maar jemig wat voelen die dingen vies! Dus op zich zouden custom made oordoppen wel een uitkomst voor me zijn, maar of ik er €150 voor over heb..?

 27. Caitlyn

  Interessant artikel! Ik gebruik tijdens het studeren vaak oordopjes, maar gewoon van die schuimrubberen, vet genoeg voor tijdens het studeren. Tijdens het stappen durf ik ze ook wel gebruiken aangezien de muziek in cafés en bars vaak veel te luid staat, ik vind het dan toch gezellig om te weten dan mijn gehoor een beetje beschermd is. Voor de Belgen heb ik trouwens een tip: deze week kun je ze bij de Humo krijgen voor 79 in plaats van 150€ denk ik. Ik heb zoiets gelezen in een krant, dus als je interesse hebt misschien eens opzoeken als je in Vlaanderen woont.
  xx

 28. Isolde

  Ik heb ze ook wel van een ander merk en een ander doel. Namelijk muziek filteren (omdat ik vaak naar concerten en festivals ga). En ik moet zeggen het is echt maar dan ook echt een aanrader om te doen. Ik heb ze bij een tent in de ziggodome laten maken. Dan zijn ze van noizzez. Het voordeel is dat je geen tussen persoon hebt. Dus dan betaal je 100 euro. Scheelt toch 50 euro. En sommige verzekeringen vergoeden ze ook dus ik zou zeggen kijk het na in je polis.

 29. Edmara

  Ik heb zelf ook op maat gemaakte oordopjes voor het slapen alleen zonder filter en niet van siliconen. Deze hebben mij maar 20euro gekost en kan echt niet meer zonder. Ik zou zeggen, voor wie geen 150euro kan missen, vraag bij hoorwinkels naar de mogelijkheden! (:

 30. Kim

  Ik draag altijd op maat gemaakte oortjes met uitgaan (en werken op festivals ed). Die zie je ook niet zitten en ik kan echt niet meer zonder! De muziek klinkt beter, hij filtert het praten van mensen er uit zodat ze beter te verstaan zijn, ik heb geen piep meer in mijn oren en je ziet / voelt ze niet eens zitten! Ook 150 voor betaald, maar de beste investering van afgelopen jaar. Daarnaast gaan ze ontzettend lang mee.

 31. Anoek

  Voor 150 heb je ze denk ik ook verzekerd??
  Normaal kosten ze 120 euro
  15 euro kost een verzekering waar je in geval van verlies binnen 2 jaar een nieuwe set kan krijgen
  Lees ook iets over gebruik in het vliegtuig, daar zijn deze minder geschikt voor, de travelvariant kan ook de druk verminderen van het vliegtuig (verschil zit hem in de filters). Dit geldt ook voor muziek/feesten, daar zijn ook speciale filters voor
  Hoe ik dit weet? Ik maak ze! Bij Beter Horen in Zwolle 🙂

 32. Ciska

  Je hebt mij het laatste zetje gegeven die ik nodig had om eens goed te investeren in mijn oordopjes! Want ik dacht dat ze deze alleen maar voor concerten etc werd gemaakt. Ik slaap élke nacht met oordopjes, kan gewoon niet meer zonder. Nu heb ik wel redelijk kwaliteit, hoor. Zo’n 18,- per paar, maar na een maand zitten ze al niet lekker meer en moet ik weer nieuwe kopen. Ik ga hier informatie over zoeken en misschien even langs een specialist! 🙂 X

 33. Emily

  Werken ze ook goed tegen een snurkende partner? :p ik gebruik nu van die schuimdingen van de kruidvat maar dat dempt het geluid alleen, ik hoor het snurken nog wel. Dus als dit een goede optie daarvoor zou zijn..

 34. Anna

  Hoor ook dat DJ’s deze hebben!

 35. Leah

  Toevallig heb ik vorige week op maat gemaakte oordoppen (dan wel voor feesten en festivals) laten maken bij Alpine Hearing. De kosten waren 109,-
  Ik wacht nu tot ze binnenkomen. Ben super benieuwd!

 36. Bregje

  Hier ben ik al een tijdje over na aan het denken omdat mijn vriend een apparaat voor ademondersteuning voor ’s nachts heeft, en dat hoor je de hele tijd zachtjes “pompen”. Ik gebruik nu van die gele schuimrubberen en die moet ik de hele nacht blijven aanduwen. Maar ik vind dit nogal een investering. Weet jij hoeveel jaar ze meegaan?

 37. Gwenster

  ik kan ook niet zonder oordopjes! En die wassen dopjes kosten ook een aardige duit als je elke dag een paartje gebruikt. Wordt er in de hoorwinkel getest of ze goed zitten en of je niet hoort wat je niet wil horen ;-)?

 38. Lonneke

  Dit is serieus wel echt een hele goede tip!
  Ik denk dat mijn stiefmoeder hier veel aan heeft. Ga het doorgeven!
  Liefs Lonneke

 39. Hannelore

  Oh dat lijkt me zo heerlijk. Ik ben zo’n lichte slaper, het houdt me vaak tegen voor leuke uitstapjes met vrienden (een klein deel van onze vriendengroep woont in een andere stad, dus soms gaan we allemaal samen daar uit en blijven we dus ook allemaal samen ergens slapen) waarbij ik weet dat de bijbehorende sleepover weer verstoord gaat worden door al dat gesnurk… Dit zou ideaal zijn! Voor concerten heb ik er al, wel jammer dat je niet zelf bv de filters zou kunnen verwisselen, dat zou al heel wat betaalbaarder zijn 😉

 40. Minka

  Ik snap het helemaal, ik slaap super licht en gebruik iedere nacht oordopjes van het merk: Herriestoppers. Deze zijn geel en tot nu toe het fijnste, alhoewel niet ideaal want vallen soms uit. Ik ben altijd jaloers op mensen die overal doorheen slapen, heb ik nooit gehad. Deze oordoppen zouden voor mij echt heerlijk zijn, ik onthoud deze tip zeker. Dank je wel en nog veel plezier op het mooie Terschelling! (Ik ga weer eind deze maand!) x

 41. Elke

  Lijkt me ideaal, ik heb ook al veel soorten geprobeerd en heb nu wel redelijk fijne oordopjes gevonden, maar die Pluggerz zijn vast een stuk comfortabeler! Ik vraag me wel af in hoeverre je nog omgevingsgeluiden hoort als je ze in hebt, dat is wat mij een beetje ‘bangig’ maakt soms met oordoppen; kun je bijv. een brandalarm o.i.d. wel horen? Dat is wat mij een beetje tegenhoudt om de ultieme oordoppen aan te schaffen, maar wellicht kan ik beter eens langs de hoorwinkel gaan 🙂

 42. Benthe

  Misschien een rare vraag, maar hoor je je wekker met oordopjes in wel gewoon nog?

 43. Mieke

  Misschien een tip voor wie in (de buurt van) België woont: ik kocht mijn op maat gemaakte oordoppen bij Lapperre voor ‘maar’ €89 en ben er ook heel tevreden over!

  • Dimphy

   Hebben ze daar die van pluggerenommeerde? Woon 10 min vaan Essen vandaan

 44. Joyce

  Mijn vriend heeft ook zulke oordoppen voor zijn werk. Tijdens het maken was er wat van dat spul in zijn oren achtergebleven, met als resultaat een flinke oorontsteking. Goed op letten dus als je ze laat maken!

 45. suus

  Helpt dit met vliegen ook tegen van die “ploppen” in je oren?

  • Lysanne

   Nee, daar heb je andere voor die echt de druk in je oren kunnen reguleren. Die kun je bij een drogist of vaccinatiebureau vaak kopen.

  • Miss Lipgloss

   Nee, daar zijn andere oordopjes voor.

 46. jen

  ik slaap met die wasbolletjes en ben ze altijd kwijt. Dit vanwege burenoverlast. Ook in de tuin heb ik ze in. Dus deze van jou lijken me ideaal. Dempt het of hoor je echt niks meer? Gr. Jen.

 47. Vanessa

  Ik slaap altijd met oordopjes, kan alleen maar slapen in complete stilte. Ik gebruik oordopjes van Kruidvat en die werken gelukkig goed voor mij, is toch een stuk goedkoper. Maar ik kan me voorstellen dat zo’n op maat gemaakte oordopjes voor veel mensen een oplossing kan bieden!

 48. Denise

  Super fijn, ik ga deze tip meteen aan mijn moeder doorgeven!

 49. Lieve

  Hee, wat leuk, een blogpost over je pluggerz!
  Ik was al een hele tijd op zoek naar goede oordopjes om muziek te dempen, omdat ik vaak naar feestjes, concerten en festivals ga. Ik zag de pluggerz bij jou en besloot die te nemen.
  Ik ben zo mega blij met mijn op maat gemaakte oordoppen! Ik kan niet meer zonder.
  Ik gebruik ze soms ook ’s nachts en, ook al zijn ze daar eigenlijk niet voor bedoeld, dat werkt ook prima!
  Voor iedereen die twijfelt: doen!
  Leuke blogpost Cynthia!

 50. Nieke

  Bij een Vlaams weekblad, Humo, zat vorige week een actie dat je Pluggerz kon laten maken voor 80 ipv 150 euro.
  Ik heb het blad gekocht en heb mijn afspraak bij een hoorcentrum gemaakt. Het zijn wel dopjes voor concerten, maar ik hoop dat ik er net zo tevreden over ben dan jij.

 51. mart

  Ik sliep vroeger áltijd met oordoppen. Toen brak er brand uit bij de buren en bedacht ik me dat het toch niet heel veilig is. Nu alleen nog als ik echt heel erg last heb van geluidsoverlast.

 52. Katia

  je hebt toch steeds last van lawaaierige buren & straatwerken…
  helpen deze oordoppen daar dan niet tegen ?

  • Miss Lipgloss

   Nee, zoveel lawaai (en die verbouwing is echt heeeel hard) houden ze helaas niet tegen 🙂 al doe ik ze wel in, dan heb ik er iets minder last van.

 53. Dimphy

  Ik wil ze gaan halen voor het motor rijden. Heb altijd last van het geruis van de wind. Wil eerst de de uni fit proberen en als het helpt dan wil ik ook op maat gemaakte gaan halen.

 54. Annelie

  Hey,

  Zelf heb ik een tijd terug partyplugs gekocht voor circa €18,- en ben hier nog heel blij mee. Deze heb ik aangeschaft voor tijdens feesten en de muziek wordt alleen iets gedempt. Vond €150,- toch wel een beetje erg veel voor de paar keer in het jaar dat ik ze gebruik. Misschien handig voor anderen die een goedkopere alternatief voor feestjes zoeken?

 55. norma

  Ver boven mijn budget. Wat zou dit lekker zijn als ik slechte periodes heb kan ik geen licht en geluid verdragen loop ik in huis met zo bouwvakkers ding op.

 56. barbara

  Ik twijfel ook al een hele poos om ze aan te schaffen maar die prijs…. Maar met een snurkende echtgenoot naast je de hele nacht…. Misschien gewoon doen?

  • Fiona

   Mijn vriend snurkt ook enorm. Zo erg dat we vaak apart slapen.. Als het echt werkt en niet vervelend voelt moet ik er misschien maar eens over nadenken.

 57. Femke

  Ik ben ontzettend benieuwd naar dit soort oordopjes maar heb dat op dit moment echt geen geld voor over..Wie weet wat de toekomst ooit brengt :-)!

 58. Nathalie

  Thanks Cynthia!!! Hier ben ik blij mee. Ik werk zelf in de luchtvaart en draai veel nachtdiensten. Helaas ben ik een lichte slaper en wordt snel wakker van omgevingsgeluiden. Mijn rust en slaap is me die €150,= wel waard!

 59. Andjena

  Wat een goed idee! Zeker voor op vakantie en dan met name op een camping lijkt het me ideaal om zulke op maat gemaakte oordopjes te hebben. Wel wat prijzig maar het lijkt me dat je er heel lang plezier van kunt hebben!

 60. Suzanne

  Handige dingen. Dit is misschien ook wel iets voor mij.

 61. Iris | Todayslipstick

  Wat een geweldige oplossing, wel een beetje duur, maar als je ze vaak gebruikt zijn ze het wel waard! Heb je er ook garantie op en hoelang gaan ze ongeveer mee?
  Liefs, Iris

 62. Syl

  Ik heb zwemdopjes op maat laten maken, maar ik vind ze echt niet prettig zitten. Ik kan er maar niet aan wennen. Dus een beetje weggegooid geld voor mij.

 63. Anniek

  Wat fijn zeg, dat ze zo precies naar jouw oren gemaakt kunnen worden en dat ze ook écht goed werken! Zelf denk ik ook weleens: had ik maar oordopjes, ik vind het namelijk lastig om me te concentreren met achtergrondgeluid 🙂 Maar poe, 150 euro is inderdaad ook wel een hoop geld… Wees maar voorzichtig dat je ze niet kwijtraakt! 😉

  • heleen

   Haha dat dacht ik ook al! Maar volgend mij dempt hij het geluid en haalt hij het niet weg. (En anders een wake-up light kopen )

  • heleen

   Oh ik kijk weer eens verkeerd. Mijn reactie had bij een ander gemoeten, sorry

 64. Bianca

  Wat ik me afvraag is, als je de oordopjes in hebt hoor je de wekker dan ook niet meer ?

  • Jolet

   Dat wil ik ook graag weten!!

  • Miss Lipgloss

   Jawel, die hoor je wel 🙂 het is niet dat je helemaal niks meer hoort.

  • Marit

   Ah chill, dit was ook mijn vraag. Helaas heb ik bovenburen die tot half 1 ’s nachts muziek draaien en de volgende ochtend weer om half 8 daarmee beginnen. Toch eens serieus deze oordopjes overwegen dan…

 65. Svenja

  Super handig! Zelf slaap ik altijd overal doorheen en word ik bijna nergens wakker van! Alleen in een vliegtuig lukt het mij vaak niet in slaap te vallen door de rumoerigheid, daar zouden deze oordopjes echt ideaal voor zijn! Fijn dat ze ook speciaal op maat worden gemaakt, weet je zeker dat ze goed en fijn zitten!

 66. Bianca

  Handig dat dit bestaat natuurlijk zelf heb ik het (nog) niet nodig ik slaap zelf overal wel door heen haha x

 67. Fleur

  Wie weet is het iets voor mij want ik wordt on de ochtend altijd zo vroeg wakker van bijvoorbeeld vogels of vliegtuigen. Ik slaap nu af en toe met schuim oordoppen. Werkt goed trouwens. Maar voor werken achter de laptop zou zo’n op maat gemaakte ook erg goed voor mij werken.

 68. lousaa

  Als ze zo fijn zijn wellicht de investering waard. Ik merk alleeb dat als ik wakker lig dat meestal niet van geluid is maar gewoon, van een drukke dag of me niet helemaal lekker voelen.

 69. Saskia

  Zelf heb ik het niet nodig. Voor mijn man zou het misschien wel wat zijn aangezien hij weleens oordopjes gebruikt. Het kost wel wat maar klinkt ideaal.

 70. Lucinda

  Wij in onze familie hebben deze al jaren, mijn vader was er mee begonnen en ik weet niet beter vanaf een jonge leeftijd dus. Super handig bij concerten, festivals en weet ik het waar… want je ziet het gewoon amper en ik hoef echt geen gehoorbeschadiging. Die schuimdingen vallen altijd zo op en dit is gewoon veel beter. Je betaald er wat voor, maar dan heb je ook echt wat. xxx Lucinda

 71. Celeste

  Om te slapen heb ik ze denk ik niet echt nodig, slaap wel overal doorheen denk ik haha. Maar voor concerten en als ik op de motor zit, dan heb ik wel regelmatig of zelfs altijd oordoppen in. Wil later niet met gehoorschade achterblijven natuurlijk.

 72. Liset -Beautydagboek

  Heel handig als je een lichte slaper bent! Gelukkig slaap ik prima als ik eenmaal in slaap ben en heb ik geen lawaai hier in huis :). Maar bij concerten gebruik ik wel speciale oordopjes, het geluid is me daar altijd veel te hard en ga ik zonder dopjes doof naar huis. Daar heb ik dus wel speciale voor gekocht.

 73. Kelly Caresse

  Zelf zou ik er geen behoefte aan hebben omdat ik overal wel doorheen slaap maar dit is ideaal als je in een buurt woont waar vliegtuigen overvliegen, in een drukke stad enzovoorts

 74. Maaike

  Dit moet ik toch ook nog eens aanschaffen. Ik ga zeker 2x per maand naar een concert en ik gebruik altijd wel oordoppen, maar een paar die echt custummade bij je oren passen is toch wel het beste. Ik heb nu schuimrubbere oordopjes die ze op bouwplaatsen gebruiken voordat ze een eigen paar hebben. Die dingen blijven goed zitten als je slaapt en ik gebruik ze al jaren om door feestgedruis in de stad heen te slapen. Daar vind ik ze prima voor, maar een paar voor concerten: ja die gaan er ooit nog eens komen.

  • Maaike

   custom made natuurlijk..

  • Amy

   Voor concerten zou je eens alpine partyplugs kunnen proberen, die filteren de decibels maar je hoort de muziek nog goed! vind ze persoonlijk heel fijn

  • Judith

   Ik heb beide. Maar de custom made filteren het geluid veel mooier. Die van Alpine maken de muziek vele malen vlakker. En je komt toch voor het geluid als je naar een concert gaat.

 75. Anneloes

  Als ik dit nou eerder had geweten! Ik heb een bovenbuurvrouw die om 5.30 opstaat en vervolgens tot een uur of 9-10 continu (ja, echt) door haar kamer heenloopt (houten plafond/vloer dus ik hoor élke stap) en af en toe om 6u ’s ochtends al gaat stofzuigen. Na bijna 2 jaar ben ik er nog niet aan gewend, maar ze gaat na deze zomer verhuizen dus dan is het hopelijk niet meer nodig, haha. En anders toch maar oordopjes aanschaffen inderdaad!

  • Denise

   Hihi ben jij Cynthia’s onderbuurvrouw? 😉

  • suus

   Haha!

 76. Akosua

  Ik denk dat dit echt een handige tip is voor mensen die vaak last hebben van omgevingsgeluiden. Gelukkig kan ik bijna overal doorheen slapen en werken, dus voor mij is het niet nodig.