19 januari 2017 door Emmy Bovenhorst 37 reacties
 • candleglow
 • concealer
 • foundation
 • laura mercier
Een MissLipgloss artikel

Laura Mercier Candleglow producten

Laura Mercier CandleglowGeen enkel licht is flattender dan kaarslicht. Laura Mercier is er al tijden door gefascineerd en ontwikkelde daarom de Laura Mercier Candlelight Glow collectie, met hierin een foundation, concealer/highlighter en poeder. Deze producten geven een ‘lit from within‘ effect en ik houd persoonlijk echt van die glow. Ik heb de producten getest, en Emmy ook! Lees verder voor onze duo review. 

Laura Mercier staat bekend om de ‘flawless face’ producten: make-up die een natuurlijk resultaat geeft en jou er op je best uit laat zien. De make-up is verkrijgbaar in talloze kleuren en dus bruikbaar voor praktisch iedere huidskleur en veel items zijn geschikt voor de gevoelige huid. Ik ben zelf al jaren gek op de Laura Mercier Tinted Moisturizer (lees hier en hier mijn reviews) en ik was dus ook erg benieuwd naar de Candleglow producten. Qua gezichtsmake-up gebruik ik altijd het liefst producten die een zo natuurlijk mogelijk effect geven. Ik wil er stralend en gezond uit zien, met een beetje (maar niet teveel) dekking. Ik moet er uitzien alsof ik leef – en dat doen niet alle foundations en poeders, helaas.

Laura Mercier Candleglow Soft Luminous Foundation

Laura Mercier Candleglow

Laura Mercier Candleglow Soft Luminous Foundation, €48 (30ml)

Dit zegt Skins over de foundation:

Deze ‘lit-from-within’ foundation, met unieke licht-reflecterende pigmenten, geeft de huid de zachte gloed van kaarslicht op elk moment van de dag. De lichte mousse formule verfrist de huid en zorgt voor een langdurige hydratatie. De Candleglow Soft Luminous Foundation is verkrijgbaar in 24 verschillende tinten, is vrij van parfum en geschikt voor de gevoelige huid.
De bestanddelen:
Water, Isohexadecane, Hexyl Laurate, Mica, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Glycerin, Polyglyceryl-4 Isostearate, Potassium Cetyl Phosphate, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Peg-100 Stearate, Phenoxyethanol, Carbomer, Polyglyceryl-10 Myristate, Potassium Sorbate, Chlorphenesin, Sodium Dehydroacetate, Sodium Hydroxide, Undaria Pinnatifida Extract, Tocopheryl Acetate, Ascorbyl Palmitate. May Contain/Peut Contenir/ (+/-): Ci 77891 (Titanium Dioxide), Ci 77491, Ci 77492, Ci 77499 (Iron Oxides).

Laura Mercier Candleglow

De verpakking is érg mooi. De foundation zit in een glazen flacon met een kunststof dop en heeft een pompje. Er zit 30ml in, wat een normale hoeveelheid is voor foundation.

Laura Mercier Candleglow

Laura Mercier Candleglow

De foundation is vrij luchtig en hij is ook wat dikker van textuur, maar bij het uitsmeren wordt hij heel dun en natuurlijk. De finish is licht glanzend en de dekking is medium. Precies genoeg voor mij, het ziet er nog natuurlijk uit, ook door die mooi glans.

Als je naar onderen scrollt, zie je voor- en na foto’s en mijn mening.

Laura Mercier Candleglow Sheer Perfecting Powder

Laura Mercier Candleglow

Laura Mercier Candleglow Sheer Perfecting Powder, €38

Dit zegt Skins over het poeder:

Laura Mercier’s Candleglow Sheer Perfecting Powder voelt zijdezacht aan. De poeder bevat genoeg hoeveelheid kleur om een subtiele, natuurlijke gezonde gloed aan uw gezicht toe te voegen voor een finishing touch. Verkrijgbaar in zes kleuren.
Dit zijn de bestanddelen:

Mica, Zea Mays (Corn) Starch, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Hectorite, Octyldodecanol, Dimethicone, Ethylene/Acrylic Acid Copolymer, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Lauroyl Lysine, Caprylic/Capric Triglyceride, Benzyl Alcohol, Sodium Silicoaluminate, Sorbic Acid, Dehydroacetic Acid, Tin Oxide, Aqua/Water/Eau. May Contain/Peut Contenir/(+/-): Ci 77891 (Titanium Dioxide), Ci 77491, Ci 77492, Ci 77499 (Iron Oxides).

Bij de foundation hoort een speciaal poeder: de Candleglow Sheer Perfecting Powder. Ik gebruik vaak van die witte transparante poeders, maar die kunnen soms een beetje een grauw en flets resultaat geven. Dit poeder geeft juist een heel natuurlijk en levendig resultaat omdat er glanzende deeltjes inzitten. Het is geen highlighter natuurlijk, het is wel een poeder om je make-up te matteren en te fixeren, maar hij is niet hypermat.

Laura Mercier Candleglow

De verpakking is erg mooi: stevig, vierkant en met een grote spiegel in het deksel.

Laura Mercier Candleglow

Dat zie je hier al een beetje. Er zit ook een subtiele kleur aan, maar die geeft niet écht dekking. Onderaan de blogpost zie je een voor- en na foto en vertel ik je meer over wat ik van dit poeder vind.

Laura Mercier Candleglow Concealer and Highlighter

Laura Mercier Candleglow

Laura Mercier Candleglow Concealer and Highlighter, €32

Dit zegt Skins over de concealer:

Deze stralende, veelzijdige formule is meer dan een concealer. Het werkt perfect om donkere kringen onder de ogen te verzachten en schaduwen rond de neus en mond te verlichten en verhelderen en geeft tegelijkertijd een natuurlijk, lit-from-within highlighter effect. “I’ve always been fascinated with the way candlelight casts a spell on a woman’s face creating a warm ambiance and glow.” – Laura Mercier
Dit zijn de ingrediënten:
Aqua/Water/Eau, Dimethicone, Isododecane, Glycerin, Isononyl Isononanoate, Cetyl Dimethicone, Talc, Nylon-12, Mica, Cetyl Peg/Ppg-10/1 Dimethicone, Polyglyceryl-4 Isostearate, Dimethiconol, Sodium Chloride, Disteardimonium Hectorite, Phenoxyethanol, Boron Nitride, Dimethicone Crosspolymer, Potassium Sorbate, Sodium Dehydroacetate, Propylene Carbonate, Chlorphenesin, Disodium Edta, Synthetic Beeswax, Tin Oxide, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate. May Contain/Peut Contenir/(+/-): Ci 77891 (Titanium Dioxide), Ci 77491, Ci 77492, Ci 77499 (Iron Oxides).

Aan de omschrijving merk je al meteen dat dit geen super high duty concealer is die dekt als een stuk duct tape. Het is een meer natuurlijke variant die je huid laat stralen en die donkere kringen verzacht. Ik gebruik zelf graag superdekkende concealers onder mijn ogen, maar wat ik wel merk is dat die gedurende de dag wat in lijntjes kunnen trekken en dat zie je dan heel erg, wat meteen veroudert.

Laura Mercier Candleglow

De verpakking is grappig, er zit een soort zacht fluffy bolletje op het stiftje. Persoonlijk heb ik het liefst een tubetje omdat dat hygiënischer werkt.

Laura Mercier Candleglow

Laura Mercier Candleglow

De concealer geeft toch aardig wat dekking en geeft een mooie glans. Dit poeder is wel wat weg met de Candleglow poeder, maar dit is mooier dan zo’n plak matte concealer.

Tijd om je echt te vertellen en te laten zien wat ik van de producten vind.

Laura Mercier Candleglow

Linksboven: geen make-up

Rechtsboven: alleen Candleglow Soft Luminous Foundation in Macadamia. Zie je hoe mooi natuurlijk dit er uit ziet? Hij geeft een subtiele dekking, maar doordat de formule zo licht en luchtig is en doordat er wat glans op zit, ziet het er echt heel mooi en stralend uit. Ik breng hem aan met mijn Beautyblender, dat geeft – vind ik – het mooiste resultaat.

Linksonder: Candleglow Concealer and Highlighter in 1. Onder mijn ogen heb ik de concealer aangebracht. Zoals je ziet dekt deze niet supersterk, maar hij licht het gebied toch wat op en hij verdoezelt de blauwige kleur toch net wat.

Rechtsonder: met Candleglow Sheer Perfecting powder in 2. Hier heb ik alles afgepoederd en dat ziet er nog steeds heel glowy en natuurlijk uit, zoals je ziet. Waar poeders alles normaal nogal vlak en flets maken, geeft dit poeder echt een stralend resultaat en dat is supermooi!

Laura Mercier Candleglow

Hier draag ik al mijn make-up. Ik ben verrast door de Laura Mercier Candleglow producten omdat ze echt precies doen wat ze beloven. Ze geven zo’n mooi stralend effect, ik zie er meteen gezond en fris uit. Ik ben de laatste tijd wat vermoeid en dat zie je aan mijn gezicht, als ik deze producten gebruik is dat gewoon echt verdwenen. Ik vind het ook mooi dat de producten niet zo’n heftige dekking geven: het is vrij subtiel, maar voor mij precies genoeg.

De prijzen zijn wel wat aan de hoge kant, Laura Mercier is natuurlijk een luxe merk, maar voor foundations, poeders en concealers heb ik dat echt wel over omdat ik hierbij ook echt verschil merk. Het is het totaalplaatje: de formule, het product en de verpakking en dat klopt hierbij echt. Ik ben er in ieder geval heel erg blij mee en ben echt enthousiast over de Laura Mercier Candleglow producten.

Emmy’s bevindingen

Grappig dat Cynthia dat mooie kaarslicht in het begin van dit artikel aanhaalt, want er is me altijd een opmerking bijgebleven. Ooit hoorde ik: A woman’s best light, is moon and/or candle. En nu denk ik altijd als het ergens donker is, en er kaarsjes aan zijn, dat ik er beter uit zie. Nou weet ik niet of ik dan spontaan van een 5 naar een 9 ga, maar het is wel een mooi uitgangspunt voor een collectie. Fijn dat mevrouw Laura Mercier daar dan toch even over nadenkt.

Laura Mercier Candleglow

Even make-uploos zodat je een uitgangspunt hebt. Op het moment van de foto’s is mijn huid heel rustig en heb ik weinig vlekken. Wel wat roodheid rond mijn neus en wat grauwheid onder mijn ogen.

Laura Mercier Candleglow

Dit is met alleen de foundation. Ik ben zelf gek op een stevige dekking, en deze foundation is toch behoorlijk transparant. Als ik onzuiverheden had gehad, dan had ik het te licht gevonden. Maar nu is het eigenlijk wel mooi. Het staat gewoon een stuk natuurlijker. De grauwheid en roodheid zijn verminderd, waardoor het geheel toch een stuk opbeurender is om te zien dan mijn natuurlijke hoofd. Ik moet mezelf ook aanwennen dat ik niet altijd een super dekkende foundation hoef te dragen. Als je veel onzuiverheden/kleurverschil hebt die je graag bedekt, dan is de dekking te minimaal voor je.

Laura Mercier Candleglow

Laura Mercier Candleglow

De concealer is ook niet super dekkend, maar het geeft net dat glowing laagje waardoor de hele boel er toch fris uit ziet. Bijzonder!

Laura Mercier Candleglow

De poeder vind ik helemaal geniaal. Ik gebruik altijd een wit/transparant poeder. Maar doordat deze een beetje een kleurtje heeft, wordt het hele geheel nog frisser. Hij haalt de grootste glans weg, maar maakt niet dof. Het ziet er echt gezond en fris uit zo. Niet zo vlak, zoals dat het wel eens kan zijn met dekkende producten.

Laura Mercier Candleglow

Het is net zoals Cynthia zei, de producten doen precies wat ze beloven. Als ik de producten los in de winkel op mijn hand had getest, was ik waarschijnlijk doorgelopen. Dan had ik gedacht dat de foundation te transparant was en de poeder niks toe zou voegen. Maar niks is minder waar. De foundation en concealer geven samen een natuurlijk effect, waarbij je echt het idee hebt dat je niks op de huid hebt. De poeder geeft echt een finishing touch waarbij je een heel gezonde uitstraling krijgt zonder dat je aan de slag bent geweest met een heel rataplan aan glansproducten. Door de lichte glow krijg je ook een licht weerkaatsend effect waardoor de huid er er ook nog iets egaler uitziet. Mooi trio!

De Laura Mercier Candleglow producten zijn onder andere bij Skins te koop. We hebben deze producten gekregen.


Emmy Bovenhorst

Een beetje prettig gestoord, een gigantische dierenliefhebster, en geobsedeerd door sushi. Dat omschrijft mij goed! Verder ben ik GEK op lekker eten en iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint

37 reacties
 1. Mariska

  Ziet er heel mooi uit en zeker fijn als die ook voor de droge huid heel fijn is. Dat heb ik namelijk en heb zelf ook vaak last van schilfers.

 2. A

  Uhm Emmy,ik wil niet veel zeggen,maar jy bent sowieso een 9 hoor! 🙂

 3. Marie Linde B

  Hoi Cythia en Emmy, wat een leuke review! Ik vind de producten ook superleuk en wil ze graag eens uitproberen. Ik vraag me af of ik ze ook ergens kan vinden in de winkel in België of Nederland?

  • Lydia

   Bij Skins en in de Bijenkorf, misschien niet allemaal maar sowieso in Amsterdam

 4. Nienke

  Ik heb de foundation zelf en vind hem een mooi effect hebben op mijn huid, maar mijn gezicht gaat er zo van plakken. Hebben jullie dit ook ondervonden?

 5. hopper

  Heel mooi! Maar veel te duur!

 6. rachel

  wauw die doet wel zijn werk :d heel mooi

 7. Nicole

  Wauw wat ziet de foundation er mooi uit zeg! Ik heb 1 Laura Mercier foundation maar omdat hij zo geel is vind ik hem eigenlijk niet zo fijn en had ik niet meer zo veel vertrouwen in dit merk, maar nu ben ik toch wel benieuwd naar deze foundation!

 8. Irina

  Wauw wat een lichte kleur! Dat zie je helaas niet vaak. Ziet er goed uit ^^

 9. Femke

  Emmy, je hebt toch ook een lichte huid? Is het poeder de juiste kleur voor jou of zou je nog een tint lichter kunnen hebben? Nu is het nr 2, toch. Van drogisterijmerken heb ik altijd de lichtste kleur foundation nodig (iig in de winter). Zou nr 2 dan goed passen, denk je?

 10. Femke

  Haha, dat dacht ik ook. Emmy, je wordt van een 9 een 10 in kaarslicht! Een 5? Gekkie, toch!

 11. Fje

  Die foundation was niet zo mooi op mijn huid. Het bleef op mijn gezicht zitten (met en zonder primer). Dus het was heel duidelijk dat ik foundation op had. Het oogte echt niet mooi helaas.

 12. Nicole

  Wauw ik vind het resultaat bij jullie beiden erg mooi! De producten doen inderdaad echt wat ze beloven.

 13. mieke | mieksmind

  Leuk zo’n review samen, vind ik zeker wat toevoegen! ik denk dat deze dekking prima is voor als het weer wat warmer begint de worden. voor nu vind ik de dekking niet zo top. Laura mercier is echt een super mooi merk!

 14. Sylvana

  Hi!
  Producten zien er mooi uit;)
  Ik vraag mij af welke kleur poeder het is ?

 15. Marijke

  Wat een leuke review weer! Heel mooie foto’s en duidelijke opinies. Love it <3

 16. Vera

  Wat een leuk idee, zo’n dubbel review!
  Ik vind de foundation er bij jullie allebei prachtig uitzien.
  En Emmy, een 5?! Dacht het niet!
  Ik wil hem heel graag halen dus zou nog graag horen hoe het met de houdbaarheid zit.

 17. Maaike

  Ik vind het er echt heel mooi uitzien bij jullie beide!

 18. Marijke

  Zou deze geschikt zijn voor een hele droge huid met hardnekkige velletjes en een vettig voorhoofd?

  • Emmy

   Droge huid zeker, vet voorhoofd als je alleen de foundation gebruikt wel even afpoederen

 19. Elisa

  Superleuk zo’n dubbelreview! Ik vind de producten jullie beiden pràchtig staan!
  Wel mis ik een stukje over de houdbaarheid van de foundation? In andere reviews las ik namelijk dat ‘ie heel snel gaat vlekken en binnen een paar uur shiny wordt… Hoe ervaren jullie dat?
  Dit weerhoudt mij er namelijk van om ‘m te kopen, jammer want ik vind het natuurlijke effect echt prachtig.

  • Emmy

   Hi Elisa! Als ik dit had ervaren, dan had ik het zeker gemeld. Door mijn droge huid heb ik nooit heel veel last van de houdbaarheid van make-up, en ook bij deze was het voor de rest van de dag gewoon prima! Ik denk dat het wel zo is, dat omdat deze producten niet super mat zijn, je bij een vette huid wellicht wel eerder weer toe bent aan een poedertje. Maar dat is altijd een beetje de balans vinden tussen super mat en glans.

  • Syl

   Ik heb deze foundation ook en bij mij blijft ie goed. (Ik heb een vochtarme huid) Bij mij glimt ie niet, alleen een mooie glow.

 20. Marijke

  Oeh dit vind ik leuk! Een review met jullie allebei! Zo zie je beter hoe het werkt, met verschillende huidtypes en personen! Hopelijk gaan jullie dit vaker doen 🙂

 21. Jantine

  Zo! Mooi zeg!

 22. Celine

  Wil je de Giorgio Armani Luminous Silk foundation reviewen? Ik heb er veel goede verhalen over gehoord! (:

 23. Liza

  Ziet er onwijs mooi uit! Jullie zijn prachtig <3

 24. Nienke

  Super leuk dat jullie deze producten allebei hebben getest. Ziet er heel mooi uit deze producten. Helaas vind ik dit best wel prijzig.

 25. femketje

  de foundation en concealer lijken me wel wat 😀

 26. Malou | Blonde Blossom

  Inderdaad, ontzettend fijn dat jullie beiden jullie mening geven. Ik vind het een prachtig effect geven, heel natuurlijk en stralend! Het liefste heb ik dat je de basis niet ziet en dat lukt zeker met deze producten. Het poeder geeft echt eeen mooie touch! Malou x

 27. Juliette

  Ik vind de producten bij beide erg mooi staan, hebben mij wel nieuwsgierig gemaakt! En uhh Emmy… een 5, wtf 😉 je bent gewoon al een 9, ik wil niet eens inbeelden wat candle light met je doet .. 😉

 28. Linh

  He goede review, vooral fijn dat er twee perspectieven zijn! Ik was al een tijdje benieuwd naar de Candleglow poeder. Ik dacht dat de poeder misschien een dupe kon zijn van Hourglass. Welke vinden jullie fijner?

 29. Ingrid

  Leuk zo’n dubbele review! Producten lijken me erg mooi. Ik denk dat ik hier zeker een keer naar ga kijken. Vind het wel de moeite waard.
  Oh en Emmy; jij bent altijd al minimaal een 9 hoor 🙂

 30. anna

  Wauw, wat een mooi resultaat! Ik dacht eerst: Oh, een beetje te weinig dekking… Maar de poeder maakt het geheel helemaal af, mooi!